Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 11 august 2008
Stirile TVA aici
  • Pasajele, in octombrie sau in 2010

Realizarea pasajelor de trecere peste calea ferata urmeaza sa fie hotarata de GuvernRealizarea pasajelor peste calea ferata depinde de comisia tehnico- economica a ministerului.
Totul depinde de Guvern in problema pasajelor peste calea ferata, care ar descongestiona traficul pe centura Aradului, iar soarta acestora se va scrie, pentru cel putin un an, in octombrie.
Daca cele doua pasaje mult asteptate nu isi vor face loc in proiectul de buget al Ministerului Transporturilor (MT), adica daca nu vor trece pana in octombrie, cand acest buget de intocmeste, de comisia tehnico- economica a MT, aradenii isi pot pune sperantele in cui pentru inca un an.
Edilul local Gheorghe Falca i-a anuntat pe alesii municipali, la ultima sedinta CLM, de faptul ca a avut o intrevedere cu ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, si ca oficialul l-a asigurat ca pasajele isi vor face loc in bugetul pe 2009.
"Cele doua pasaje trebuie sa treaca de comisia tehnico-economica, iar daca acest lucru nu se va intampla pana in octombrie, pasajele nu pot fi incluse in bugetul anului viitor. Am primit asigurari de la domnul ministru ca asa va fi, vom avea lucrarile trecute in buget", a precizat edilul.
Din august 2007!
Ar trebui insa mentionat aici ca de cele doua pasaje de pe centura se vorbeste de mai bine de doi ani, de cand documentatia tehnica e finalizata, iar banii sunt promisi de Guvern in fiecare an, fara ca in buget sa se regaseasca sumele necesare acestor investitii.
In plus, intreaga documentatie se afla, din august 2007, pe masa comisiei tehnico-economica si, desi comisia are nevoie de doar 15 zile pentru a aproba documentele, acestea nu au ajuns inca in dezbatere.
In asteptarea avizului
Prefectura Arad a tinut sa faca si ea, de curand,  cateva precizari vis-a-vis de mult discutatele pasaje peste calea ferata. 
Potrivit Prefecturii Arad, "Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale, prin Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara, precizeaza ca lucrarile «Pasaj denivelat peste CF Brad , CF Curtici si DJ 709B la Arad» si «Pasaj denivelat pe DN 7 km 540+428 peste CF Arad – Bucuresti» au documentatia pregatita si inaintata spre obtinerea avizului C.T.E. al Ministerului Transporturilor".
Prefectura mai precizeaza faptul ca "demersurile ce urmeaza a fi efectuate in continuare sunt de verificare a conformitatii documentatiilor si apoi analizarea in cadrul C.T.E".

Adriana Barbu - Jurnal aradean

  • Pachetele de tigari, Pozele "horror" sau abtibilde de colectionat

Noile pictograme socante nu impresioneaza prea mult fumatoriiCu toate ca a trecut o luna de cand pachetele de tigari au fost "infrumusetate" cu noile pictograme, acest lucru nu pare sa afecteze in mare masura fumatorii. Ba dimpotriva, unii le  gasesc chiar amuzante.
Aparute cu o oarecare intarziere din cauza stocurilor mari  de tigari fara noile pictograme, oamenii obisnuiti contrazic insa asteptarile specialistilor. 
In functie de noroc, fumatorul poate sa isi ia un pachet cu poze despre cancer, impotenta sau ten imbatranit. 
Barbatii fac deja bancuri in legatura cu pierderea barbatiei, iar femeile incearca sa aleaga imaginile mai putin dure. 
Mai mult de atat, se pare ca pachetele "sperietoare" baga spaima doar in vanzatoarele mai slabe de inger. 
"Fiul meu fumeaza si sunt necajita pe treaba asta. Mi se par ingrozitoare, mai ales cu tumoarea si dantura care ma iau cu friguri cand le vad. Clientii sunt nepasatori, dar mie mi-e oarecum frica de ele", ne spune Maria Dobre, o vanzatoare.
"Cand au aparut, multi au ras de ele, dar sa ii vad eu cand or sa aiba probleme din cauza tigarilor daca or sa mai aiba pofta de ras. Nu stiu daca asta a fost cea mai buna solutie, dar stiu ca daca pana acum nu m-am apucat de fumat, de acum incolo nici atat",  a mai adaugat M.D.
Cu tumoarea pe pachetul de tigari
Reactia fumatorilor la cumpararea tigaretelor inscriptionate cu imagini socante este diferita. 
Vanzatorii spun ca nimeni nu-si doreste tigari cu pictograme. 
Daca barbatii au o atitudine mai mult impasibila la vederea pachetelor "horror", femeile au inceput sa le ceara comerciantilor pachetele de tigari fara poze, care mai pot fi vandute pana la lichidarea stocurilor. 
"Femeile cer tigari fara poze. Daca nu mai avem in stoc, atunci ele cumpara tigari cu imagini mai putin terifiante in locul celor care prezinta plamani bolnavi sau cadavre. Barbatii sunt mai putin interesati de imaginea postata pe pachet. Pur si simplu, il cumpara, cateodata, fara sa se uite peste acesta", spune vanzatoarea unui chiosc. 
Fumatorii inraiti considera ca aceasta decizie de a posta pictograme pe pachete de tigari nu au cum sa le influenteze in nici un fel comportamentul. "Doua, trei imagini sunt mai iesite din comun. Si, hai sa fim seriosi, poate sperie un nefumator, dar nu un fumator inrait ca mine. Nu rezist fara tigari, crima daca fac si tot bag tigara in gura! E ca si cum ai speria un lup cu pielea de oaie", ne spune un fumator. 
Tutunul strain, cu poze, ori fara, le pare altora mai putin nociv decit cel autohton savurat  in tinerete. 
Si daca nici acela nu i-a omorit... "poate sa fie si moartea nud pe pachete, tot nu ma las de tigari. Am fumat si "Moartea pe schiuri", cum le spunea, in urma cu ani buni, tigarilor Bucegi, si acum, cind am scapat sa ma las?", ne-a spus aradeanul Petru Constantinescu.
In concluzie, daca e sa ne luam dupa reactiile aradenilor, semne proaste vara are pentru initiativa ministeriala. 
Poate lucrurile se vor schimba atunci cand, pe piata romaneasca, izvorul pachetelor de tigari "horror" se va transforma intr-un adevarat torent. 
Sau cind acestea vor costa 10 lei pachetul...

Adrian Todor - Glasul aradului

  • Un autocar s-a rasturnat in Arad

Un autocar s-a rasturnat in apropirea vamii TurnuDoua persoane au fost ranite dupa ce un autocar cu 46 de pasageri s-a rasturnat astazi intr-un canal de pe marginea drumului, in apropiere de vama aradeana Turnu.
Potrivit politistilor, soferul unui autocar Atlassib s-a angajat in depasirea unui alt vehicul apartinand aceleiasi companii. 
Conducatorul auto a incercat sa revina pe banda de mers deoarece pe contrasens venea un alt autoturism. 
"In autocarul rasturnat erau 46 de pasageri plus soferul, iar doua femei au fost ranite usor, fara sa necesite internarea in spital", a precizat subcomisarul Doru Ivan, de la Politia Rutiera Arad.
Pasagerii au fost preluati de un alt autocar.

Alex Negru - Evenimentul Zilei

  • Loc de joaca rudimentar pentru copiii detinutilor

Terenul de joaca de langa penitenciar pare primitivPenitenciarul de Maxima Siguranta din Arad anunta cu mandrie ca a amenajat un loc de joaca pentru copiii care isi viziteaza parintii in inchisoare. In realitate, e vorba de un leagan, o hinta, un tobogan. Foarte auster. Foarte primitiv.
La bugetul pe care il are la dispozitie Penitenciarul, locul acesta de joaca rudimentar este jenant. 
Intre a exista si a nu exista, in conditiile acestea mai bine decideau ca nu e cazul sa realizeze acest spatiu. 
Daca ar fi vrut sa faca intr-adevar un bine copiilor care isi viziteaza parintii, le permiteau sa intre sa se joace in sala unde se destind gardienii Penitenciarului - unde dotarile sunt de un alt nivel, unde nu s-a facut economie de bani. 
Sa vada amaratii de copii ca se poate trai si bine... 
Explicatia realizarii acestui loc de joaca a fost: "Plecand de la considerentul ca orice pedeapsa, mai ales cea privativa de libertate, este eficienta daca nu aduce un prejudiciu mai mare decat l-ar aduce neaplicarea ei, unul dintre aspectele avute in vedere il constituie mentinerea legaturii dintre persoana aflata in penitenciar si familia sa. Apreciem ca este bine pentru copii sa pastreze legatura cu parintii in orice imprejurare a existentei si sa perceapa trecerea acestora prin mediul de detentie ca pe o experienta de viata, dar nu definitorie. Pentru a evita ca revederea, petrecuta in acest caz in penitenciar, sa poarte pecetea mediului carceral, conducerea penitenciarului a amenajat de curand (langa sectorul de asteptare pentru vizitatori) un spatiu de joaca care sa edulcoreze imaginea detentiei si sa aduca ceva din universul copilariei in acest mediu auster" (Dan Halchin, comandant). 
Daca si hintele pentru copii ar fi la fel de pompoase ca si cuvintele...

Andrei Ando - Observator

  • Tabara plina ochi la Moneasa

Tabara de la Moneasa este ideala pentru petrecerea zilelor de vacantaVara = distractie, soare, plaja si bineinteles, vacantaaaaa!!!
Si cum de obicei, tinerii aradeni au ales sa isi petreaca de obicei vacantele la mare, anul acesta  si-au cam schimbat optiunile.
Daca pana acum prea putini au ales sa isi petreaca vacantele la Moneasa, anul acesta taberele au fost aproape 100% pline. 
Distractie pe cinste, conditii mai mult decat decente, aer curat si o gramada de activitati, toate acestea au fost gustate din plin de cele opt serii de copii care  au fost pana acum.
Partea interesanta pentru cei care nu stiu este ca toate acestea nu se opresc aici, fiindca mai este aproape o luna si jumatate in care se mai poate profita de ocazie.
Statiunea Moneasa a reprezentat atractia principala in aceasta vara pentru sute de copii aradeni, care inca cu aproape trei sau chiar patru luni inainte si-au exprimat dorinta de a petrece aici o parte din vacanta de vara.
Daca pana acum au fost opt serii de copii a cate 115, mai sunt asteptati sa soseasca aici inca cinci serii.
Dealtfel, in acest an este prima oara cand taberele organizate in aceasta statiune se apropie de capacitatea maxima.
"Daca anul precedent taberele au fost ocupate in proportie destul de mare, spuneam atunci, adica de aproximativ 80%, anul acesta procentul a depasit 90%, iar la anul speram sa fie de 100%. Ne-am asteptat pentru ca am imbunatatit si modernizat anul acesta conditiile", a declarat Cristian Dragan, director al Directiei Judetene pentru Tabere Arad.
In ajutorul copiilor necajiti
Pe langa aproximativ 600 de elevi care urmeaza sa vina, copii cu cazuri sociale se numara si ei printre turistii care isi vor petrece cateva  zile de vacanta la Moneasa. 
Deja s-a vorbit cu primariile din judet, iar din Savarsin si Zabrani sunt deja 20 de copii care sunt inscrisi pentru aceasta excursie. 
Pentru ca acestia au o situatie mai delicata, Directia Judeteana pentru Tineret va acoperi costurile.
O alta noutate adusa de Directia Judeteana pentru Tabere Arad este mai mult un gest de omenie si solidaritate, care ne pune, de altfel, pe toti aradenii intr-o lumina pozitiva. 
Gestul consta in faptul ca la Moneasa au fost invitati aproximativ 50 de copii, din zonele grav afectate de inundatii, cum este orasul Suceava sau Neamt.
"Am vorbit cu cei de-acolo si am lansat invitatia si deja 20 de locuri sunt ocupate. Speram sa putem sa le oferim si copiilor fata de care soar-ta a fost putin mai nemiloasa, o vacanta de cateva zile, aici la Moneasa. Sa se bucure alaturi de altii copii, asa cum ar fi si normal sa fie. Despre costurile ce le implica, cazarea va fi suportata de Directia Judeteana de Tineret Arad iar mesele zilnice de Consiliul Judetean Arad, cu care colaboram", a declarat Cristian Dragan.
Desi dintotdeauna se stie ca aradenii  sunt oameni de calitate si saritori, iata ca si de aceasta data ne aratam solidari fata de apropiatii nostri. 
Actele de caritate organizate de diferite institutii din Arad sunt cele care "tradeaza" acesta calitate.  
De aceasta data tinerii se arata a fi cei gata sa ofere un pic din distractia lor si celor napastuiti de soarta.
"Nu stim daca la nivel national suntem singurii care facem acest gest, insa suntem primii. Ma vad obligat moral ca om, in primul rand, apoi ca parinte. Dealtfel trebuie sa recunosc ca anul acesta stam si mai bine cu bugetul, veniturile au crescut. Cum am putea sa nu en gandim si la cei care trec prin situatii difi- cile, fara voia lor? Asa cum e si situatia copiilor sinistrati", a completat, de aceasta data, omul aradean, Cristian Dragan.

Anca Barbura - Glasul aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]