Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Sambata, 12 ianuarie 2008
Stirile TVA aici
  • Profitul vine pe calea ferata

Astra Vagoane Calatori si-a marit spectaculos profitulCea mai profitabila firma din Arad, Astra Vagoane Calatori, si-a marit spectaculos profitul net, ajungand la peste 11 milioane de euro in 2006.
Profitul companiei aradene, producatoare de vagoane de calatori,  a crescut de mai bine de trei ori in ultimii doi ani, de la 3,6 milioane de euro in 2005 la 11,3 milioane profit net declarat pentru anul fiscal 2006. Firma este singurul producator de vagoane de calatori din tara.
Performanta economica este remarcabila mai ales comparata cu sora geamana, Astra Vagoane, care produce vagoane de marfa si care a inregistrat pierderi in ultimul an fiscal incheiat.
Ambele firme sunt continuatoarele unei companii fondate la Arad in 1891.
Mostenirea lui Weitzer
La sfarsitul secolului al XIX-lea industriasul John Weitzer infiinteaza la Arad Fabrica de Vagoane si Motoare care devine cel mai mare producator de material rulant din Romania.
Din 1921 functioneaza societatea Astra Vagoane Arad SA care a preluat bunurile fostei societati si ale societatii Marfa, specializata in productia de automobile.
Compania a functionat ca cel mai important furnizor de material rulant pentru calea ferata pana in 1998, cand s-a rupt in doua, o companie specializata pe vagoane de marfa si una pe vagoane de calatori.
Astra Vagoane, compania care produce vagoane de marfa, a realizat in ultimul an fiscal declarat o cifra de afaceri de peste 305 milioane de lei, dar cu pierderi de 449.105 de lei in timp ce Astra Vagoane Calatori a avut o cifra de afaceri de 115 milioane de lei cu un profit de peste 41 de milioane de lei.
Vagoane moderne
La ora actuala Astra Vagoane Calatori produce toate tipurile de vagoane de calatori de 200 de kilometri pe ora pentru traficul international.
Printre clientii companiei aradene este SNTCF CFR Calatori SA, pentru care a produs, in colaborare cu Siemens, garniturile "Sageata albastra".
Compania aradeana a mai exportat vagoane pentru operatori feroviari de calatori din Bulgaria, Egipt, Iran, Franta, Germania si Austria.   
Proprietarul companiei este omul de afaceri Valer Blidar.
Acesta detine in nume propriu aproximativ 32 la suta din actiunile societatii.
Pachetul majoritar de 63 la suta este detinut de societatea Tristar SRL din Bucuresti.
Aici sunt insa actionari Valer Blidar, Ioana Blidar si Corina Blidar.
Tristar este foarte profitabila, incheind  ultimul an fiscal declarat cu un profit de 22,4 milioane de lei.
Blidar mai este actionar la CFR SRIV Titu SA, firma specializata tot in productia de material rulant, la Astra Vest SRL si Marmura Bucuresti SA.

Malin Bot - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Comunicat de presa

Inghesuiala la rovigneteDepartamentul Transporturi si Infrastructura din cadrul Organizatiei Judetene a PSD Arad atrage atentia asupra dificultatilor intampinate de cetatenii romani si straini, deopotriva, in privinta achizitionarii vinietelor necesare pentru participarea la traficul rutier pe drumurile nationale. 
Astfel, in ultima perioada, am fost sesizati de nenumarate ori ca aceste viniete sunt aproape inaccesibile, comercializarea lor de catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania fiind haotic gestionata. 
Desi conform Autoritatii Rutiere din Romania rovinietele se elibereaza, incepand cu data de 3 ianuarie, la oficiile postale, Directiile Regionale de drumuri si poduri, precum si la statiile de benzina operate de Rompetrol, Petrom, MOL si OMV, utilizatorii romani intampina dificultati in procurarea lor iar celor straini le este aproape imposibil sa intre in posesia lor. 
"Vinietele tind sa devina subiectul primelor dispute din acest an intre administratia centrala si cetateni. Pretul lor a crescut enorm in conditiile in care circulam pe aceleasi drumuri pline de gropi, mereu supuse lucrarilor de reabilitare si, mai nou, impracticabile datorita zapezilor abundente, dar mai mult decat atat, chiar si atunci cand ai bune intentii te lovesti de incompetenta celor care au gandit aplicarea acestui sistem de taxe. Statele vecine dovedesc din nou o maturitate in abordarea relatiei cu cetateanul platitor de impozite, astfel ca vinietele austriece pot fi achizitionate si din Ungaria iar cele maghiare si din Austria. In acest fel, conducatorii auto nu risca sa fie amendati imediat dupa trecerea granitelor fiindca nu si-au procurat vinietele, asa cum se intampla, de la inceputul anului, cu cetatenii care intra in Romania. Informarea publica este ca si inexistenta, nu exista panouri de avertizare pe marginea drumurilor, lucratorii de la frontiera nu au nici o obligatie sa informeze participantii la trafic cu privire la obligativitatea vinietelor si cu privire la modul in care se poate intra in posesia lor, astfel ca echipajele mixte ARR – Politie aduna bani frumosi din amenzile aplicate pe sectoarele de drum Nadlac – Pecica, Varsand – Chisineu Cris sau Turnu – Arad. Ce se intampla cu aceste viniete este hotie la drumul mare, fiindca procesele verbale de contraventie sunt distribuite pe post de pliante informative prin care participantilor la trafic li se aduce la cunostinta necesitatea achitarii taxei de drum!", apreciaza vicepresedintele social-democrat Marian Melinte, seful Departamentului Transporturi si Infrastructura al PSD Arad.

Biroul de Presa – PSD Arad

  • Aglomeratie mare in trafic

Mijloacele de transport sunt aglomerateDe cand a reinceput scoala, traficul matinal din mijloacele de transport este supraaglomerat.
Din 7 ianuarie, de cand a reinceput scoala, traficul dinspre Aradul Nou in timpul orelor de varf s- a ingrenunat.
Sutele de calatori care inainte de 29 decembrie circulau cu tramvaiul peste Podul Traian, sunt transportati acum de autobuze mult mai mici la capacitate.
Intre ora sapte si opt dimineata se creeaza aglomeratie, cauzata de suprapunerea unei mese mari de oameni.
"Exista patru autobuze ce inlocuiesc tramvaiele in Aradul Nou. Acestea circula la o frecventa de 20 de minute, dar nu fac fata ca si capacitate, la orele de varf", ne- a spus Petru Cuvineanu, directorul tehnic al Companiei de Transport Public.
"Daca inainte strabateam Aradul de la statia Caraiman pana in Vlaicu, in 30 de minute, acum fac o ora" a spus o calatoare nemultumita din tramvai.
"Aceasta este situatia si nu credem ca se vor suplimenta autobuze. Va fi un discomfort mare mai ales pe perioada reparatiilor capitale ale podului Traian, care va fi destul de indulgata", a precizat Petru Cuvineanu, directorul tehnic al Companiei de Transport Public.

D.M. - Adevarul

  • "Kaufland", cel mai nou si des amendat magazin de catre Protectia Consumatorului

Kaufland in atentia Protectiei ConsumatoruluiMagazinele alimentare, pietele, supermarket-urile, toate au fost luate cu navala de sarbatori, vremea cand orice produs trebuie cumparat.
Mult trambitatul supermagazin "Kaufland" a fost si el tinta cumparaturilor cu caruciorul, asa cum sta bine unui magazin care se respecta.
Pacat insa ca numele acestuia a inceput sa fie din ce in ce mai patat, din cauza multor produse iesite din termenul de valabilitate, stricate, adica!
Privim uimiti borcanele din fata noastra, asezate frumos intr-o plasuta cu 0,5 lei.
Pensionara care ni le-a adus este mai mult decat revoltata, povestind, in cateva cuvinte, aventura ei la magazinul "Kaufland": "am vrut si eu sa-mi cumpar niste produse de sarbatori, ca tot omul, astfel ca, din venitul meu modest am pus ceva deoparte pentru cimparaturi. Am ales magazinul "Kaufland". Am vazut, la un moment dat, oferta de maioneza la borcan, iar pretul (redus) mi s-a parut bun, asa ca am cumparat cinci borcane, unul mare si patru mai mici. Mi-am facut planuri privind preparatele cu maioneza pe care urma sa le fac, dar acasa am vazut mai bine ce am cumparat: produse expirate din octombrie!"
Uimita, intrigata, femeia s-a intors la magazin pentru a returna marfa expirata si a-si primi banii inapoi, plus un leu pentru fiecare produs, asa cum se specifica in acest magazin.
Surpriza a fost ca cei de acolo au vrut sa-i dea doar banii pentru aceste produse expirate, dar fara leul promis... Pensionara s-a intors cu marfa stricata, venind la redactie, predandu-ne scarbita, "stafeta" maionezei sintetice, dealtfel.
Inarmati cu marfa, ne-am prezentat la OJPC, discutand cu conducerea institutiei, directorul adjunct Gheorghe Harlau si directorul Gheorghe Sechel.
"Vom retine un borcan pentru a ne prezenta cu el la magazin. Intr-adevar, pe capac scrie clar data expirarii, 23.10.2007, (iar pe celelalte patru, 27.11. 2007) cumparaturile fiind facute, conform bonului de casa, pe data de 20 decembrie 2007. Vom trimite o echipa de inspectori la fata locului. Putem spune ca acest magazin, din pacate, desi este nou, a fost des amendat tocmai din cauza frecventei produselor iesite din termenul de valabilitate. Nu stiu ce se intampa aici – declara inspectorul sef Gheorghe Sechel – dar, desi magazinul a fost de atatea ori amendat, cei de aici continua aceeasi politica de comercializare a marfurilor aflate pe muchie de cutit sau expirate, la marfurile alimentare ma refer! Vom amenda, ori de cate ori este nevoie, pana la inchidere, mai ales ca ne confruntam cu destule reclamatii din partea consumatorilor privind marfurile alimentare cumparate din acest magazin".
Ce poti sa intelegi de aici?!
Vom vedea in zilele urmatoare, dupa ce inspectorii OJPC vor trage niste concluzii, si, evident, amenzi, privind starea in care se afla produsele alimentare din magaziul "Kaufland".
Ne gandim ca, asa cum aceasta pensionara a cumparat cinci borcane de maioneza pentru sarbatori, produsul fiind la pret redus, s-au imbulzit o multime de cumparatori, evident, cuceriti de pret.
Oare cati au aruncat maioneza la gunoi, dupa ce ce au desfacut si au gustat ori s-au uitat mai atent pe capac?!
Ca, Doamne fereste, dupa ce ai mancat maioneza stricata, ai cam mult de stat pe patul de spital sau poate si mai rau...

Felicia R. Gheorghe - Observator

  • In curand, pagina web pentru Almas

Primarul Almasului - Teodor Avram anunta ca in viitor comuna va avea pagina webComuna Almas va avea in cursul acestui an si pagina web.
Momentan aceasta este in constructie, datele ce pot fi gasite aici sunt doar partiale.
"In cursul acestui an va fi functionala, iar cei interesati de comuna noastra vor putea culege de aici informatii diverse. Este un pas inainte si o consecinta a vremurilor moderne pe care le traim. Va fi important pentru oricine vrea sa cunosaca date despre comuna Almas, despre locuitorii ei." – spune primarul Teodor Avram.
Vor putea fi gasite aici informatii despre primar, viceprimar, Consiliul local Almas, organigrama, formulare utile si date finnciare.
De asemenea vor fi postate pe siteul primariei Almas hotararile de consiliu local, proiectele consiliului local si dispozitiile primarului Avram.
La segmentul economie si afaceri se vor putea gasi aici lista agentilor economici din comuna, oportunitatile de afaceri pe care investitorii romani sau straini le pot avea, o lista a locurilor de munca si date despre agricultura.
La sectiunea invatamant si cultura se vor gasi date despre scoala din Almas, despre caminul cultural, dar si despre comunitatile religioase ce se regasesc aici.
O lista a localitatilor cu care comuna Almas este infratita, din Ungaria, Germania si Franta, dar si date despre echipa de fotbal sau alte sporturi – se vor regasi pe aceeasi pagina web.
Galeria foto si noutatile privitoare la comuna incheier lista numeroasa a domeniilor ce vor face parte din aceasta pagina de internet a primariei Almas.
"Tot mai multe primarii din judetul Arad au asemenea pagini de internet asa ca era normal sa apelam si noi la specialisti care sa poata sa ne indrume pe aceasta cale. Este foarte utila in deosebi pentru cei ce doresc sa cunoasca date despre comuna Almas, despre istoria noastra, dar si despre ceea ce ne propunem sa facem aici. Este inainte de toate un pas inainte" – ne spune viceprimarul localitatii Almas – Viorel Barbuia.

Razvan Cretu - Glasul Aradului

 


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]