Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Sambata, 12 aprilie 2008
Stirile TVA aici
  • Sub asediul profesorilor

Profesorii aradeni protesteaza impotriva hotararii Guvernului"Jos Guvernul" si "Nu ne mintiti" au fost cateva dintre lozincile scandate de profesori.
Aproximativ doua sute de profesori aradeni au pichetat, astazi, timp de o ora, Prefectura, cerand Guvernului sa revina asupra ordonantei prin care sunt eliminate tichetele cadou.
Profesorii spun ca tichetele erau un ajutor pentru sarbatori, in conditiile in care salariile lor sunt mici.
"Suntem foarte nemultumiti de masurile aberante pe care Guvernul Tariceanu le ia in continuare fata de salariatii neglijati din invatamat. Sa le iei oamenilor un drept chiar inainte de sarbatori e chiar bataie de joc", a declarat Danut Ienesescu, liderul Sindicatului Democratic din Invatamant din Arad.
"Aceasta ordonanta produce efecte discriminatorii, in sensul ca o parte dintre salariatii din invatamant, respectiv cei de cult catolic, au primit aceste tichete, pentru ca au avut deja Pastele, iar cei de cult ortodox nu au primit", a completat Maria Buruc, presedintele Sindicatului Liber din Invatamant.
Pichetul a durat o ora, timp in care profesorii au purtat in maini doar pancarte cu numele sindicatului pe care-l reprezinta, fara sa scandeze sau sa huiduiasca, cum au facut la alte proteste.
Dascalii din municipiul Arad ar fi trebuit sa primeasca, in acest an, tichete cadou in valoare de 400 de lei, respectiv 200 de lei la Pasti si 200 de lei la Craciun, banii fiind deja alocati de Consiliul Local Municipal.
Decizia Guvernului
Guvernul a interzis institutiilor publice, prin ordonanta de urgenta, sa mai acorde angajatilor tichete cadou, un bonus valoric de care salariatii au beneficiat pana in prezent la evenimente importante, precum Sarbatorile de Pasti si de Craciun, ca o recompensa sau motivare suplimentara salariului.
Tichetele cadou reprezinta un bonus valoric de care salariatii au beneficiat pana in prezent la evenimente importante, precum Sarbatorile de Pasti si de Craciun, ca o recompensa sau motivare suplimentara salariului.
Valoarea unui tichet cadou este de 10 lei sau multiplu de 10, dar nu mai mult de 50 lei.

A.P.- Adevarul

  • Planuri de vacanta

Agentiile de turism se pregatesc pentru sezonul estivalSezonul estival 2008 bate la usa! In locul litoralului romanesc aradenii prefera  Turcia, Grecia, Egipt  si Bulgaria, care  sunt cele mai ieftine si cautate destinatii externe pentru aceasta vara.
Aradenii au inceput, deja, sa isi rezeve bilete pentru vacanta iar cererile se inmultesc pe zi ce trece.
Insoritele insule grecesti, nisipurile de aur,mirajul piramidelor egiptene sau statiunile turcesti de pe malul Mediteranei-toate acestea si le doresc aradenii ca destinatii de vacanta.
Iar pachetele turistice ale agentiilor de turism sunt  pe gustul si buzunarul fiecaruia.
In Bulgaria preturile pentru sejururile de 7 nopti pleaca de la 150 de euro la hotel de 3 stele si pot ajunge la 700 de euro in hoteluri de 5 stele.
Ofertele de petrecere a verii in Grecia, in Paralia  pleaca de la 100 de euro si pot ajunge la la peste 400, iar in insulele grecesti preturile sunt cuprinse intre 300 si 800 de euro.
Inainte de inceperea sezonului estival, pe litoralul autohton preturile incep de la 48 de lei pe zi la hoteluri de 2 stele la Mamaia sau Neptun pana la 68 de lei pe zi la hoteluri de 3 stele in lunile iulie si august.

Izabela Vekas -  Televiziunea Arad

  • Gheorghe Feies, cetatean de onoare si candidat pentru al cincilea mandat de primar la Sebis!

Primarul Gheorghe Feies - cetatean de onoare al SebisuluiPrimarul orasului Sebis, Gheorghe Feies a fost distins aseara cu titlul de cetatean de onoare al orasului pe care il pastoreste de 16 ani.
Democratii din Sebis au profitat de prilej si si-au lansat ieri si candidatii pentru functiile din administratia locala.
In cadrul unei festivitati la care au fost invitati sa participe cei mai apropiati colaboratori ai primarului, acesta a primit Diploma de Cetatean de Onoare, pe care Consiliul Local i-a conferit-o cu larga majoritate.
"Domnul primar a facut pentru Sebis ceea ce nimeni nu spera ca se va realiza atat de repede. Anul acesta vom finaliza 26 de kilometri de canalizare, asfaltarile, Palatul Administrativ cu noua Casa de Cultura. Au fost refacute scolile, stadionul de fotbal s-a reconstruit practic din temelii, tot Sebisul arata acum ca un oras cochet, civilizat", a declarat viceprimarul Radu Demetrescu, in fata asistentei.
La randul sau, sarbatoritul Gheorghe Feies, vizibil emotionat, le-a multumit tuturor celor care si-au pus increderea in el si l-au sprijinit in materializarea proiectelor pe care le-a demarat in Sebis in anul 2004: "Am avut timp in cei 4 ani de pauza cat nu am fost primar sa reflectez. Mi-am dat seama atunci cat este de importanta comunicarea cu oamenii, cat de multa atentie trebuie sa le ofer tuturor. Vedeti dumneavoastra, au fost unii care nu ne-au inteles si care s-au opus la inceput initiativelor pe care le-am avut. Am reusit sa-i convingem insa ca facem ceea ce facem, doar pentru oras. Am considerat ca este foarte important sa nu dezvoltam un segment de activitate in detrimentul celuilalt, de aceea am investit bani si in scoli si in sport si in cultura si in biserici, in acelasi timp. Am putut face asta pentru ca de la un buget de 24 de miliarde de lei pe care Sebisul l-a avut in anul 2004, am ajuns anul acesta la 135 de miliarde de lei. Am avut si imprumuturi despre care unii spuneau ca nu sunt bune. S-a vazut insa ca de fapt sunt Gheorghe Feies candideaza pentru al cincilea mandat de primar al orasului Sebisfoarte bune, pentru ca am putut sa facem, intr-un timp foarte scurt, foarte multe pentru Sebis. Astfel, si cei mai in varsta dintre noi au trait sa vada cum trebuie sa arate un mic oras european: cu strazi asfaltate, cu canalizare, cu apa, cu un centru aranjat, cu trotuare frumoase, cu scoli, despre care va spun eu, nici americanii nu ar putea zice nimic rau si care arata ca niste farmacii. Avem in continuare un numar de 15 proiecte foarte importante pe care le vom finaliza in urmatorii 4 ani si care vor contribui la dezvoltarea confortului urban si a calitatii vietii in orasul Sebis", a declarat cetateanul de onoare Gheorghe Feies.
Tot cu acest prilej, organizatia PD-L din Sebis si-a anuntat candidatii la alegerile locale.
Pentru functia de primar candideaza Gheorghe Feies, cel de la care democratii spera sa castige poate inca din primul tur, avand in vedere performantele administrative fara precedent, locurile de munca nou create si dezvoltarea orasului in ultimii ani.
Feies a declarat ca isi doreste si o echipa puternica in Consiliul Local, o echipa majoritara, care sa il sustina pentru functia de viceprimar pe acelasi Radu Demetrescu.
Intr-o atmosfera destinsa au fost prezentati si viitorii consilieri locali.
Evenimentul a fost "condimentat" cu un bufet suedez, discutii neprotocolare si o atmosfera prieteneasca.
"Ceea ce imi doresc eu cel mai mult este ca intre locuitorii din Sebis sa fie multa pace, sa se inteleaga bine intre ei indiferent de varsta, etnie sau pregatire profesionala, tinerii sa-i inteleaga pe batrani, batranii sa accepte noile preocupari ale tinerilor, sa avem la Sebis o scoala tare, care sa le dea satisfactii parintilor, sa ajute copiii nostri sa se afirme, sa ajunga pe pozitiile si in functiile pe care si le doresc. E foarte important sa ne intelegem bine, in orasul nostru sa fim toti ca niste prieteni, sa ne simtim bine acasa la noi, la Sebis – acesta este scopul meu ca primar" – a declarat Gheorghe Feies.
Cei prezenti au ramas pe pozitii pana seara tarziu, discutand despre un alt eveniment care-i preocupa zilele acestea pe localnici: derby-ul fotbalistic din Divizia D, Sebis – Pancota care va avea loc in aceasta dupa-amiaza, si de la care gazdele spera un rezultat avantajos numai pentru ele.

Andrei Ando - Observator

  • Moneasa, in reabilitare

Moneasa reabilitareCunoscuta drept o statiune cu scop recreativ, unde oamenii vin sa se odihneasca si de ce nu chiar sa leneveasca, Moneasa este in zilele acestea de nerecunoscut.
Un adevarat santier in constructii a luat locul, temporar, vechilor promenade in care vizitatorii puteau admira linistea si aerul curat al zonei.
Acum totul este plin de masini de teren care aduc piatra pentru refacerea drumurilor, se fac noi parcuri, se planteaza iarba, se taie copacii uscati, se paveaza aleile si se renoveaza cladirile vechi.
Se lucreaza aproape non-stop, toata forfota trebuind sa se incheie pana la inceperea lunii iunie, cand totul trebuie sa fie gata pentru oamenii care vin in concediu.
Pe primarul Monesei, Terente Condea, l-am gasit pe teren, in mijlocul lucrarilor.
"Nu pot sa stau la birou. Mai bine rezolv situatia de aici, din mijlocul evenimentelor. Trebuie sa ma asigur ca totul se desfasoara conform planurilor. Sezonul de vara se apropie si noi trebuie sa fim gata, sa ne asteptam vizitatorii", spune primarul, care din cand in cand mai dadea niste explicatii muncitorilor.
Mergand alaturi de el, ne arata investitiile particulare care s-au facut in localitate.
Se construiesc hoteluri, camping-uri, iar multe restaurante si pensiuni isi asteapta deja clientii.
Hotelurile mai vechi au fost si ele renovate si aduse la standardele europene.
La asemenea investitii care s-au realizat, nu se putea ca primaria sa nu schimbe si fata destul de invechita a uneia dintre cele mai iubite statiuni din judetul nostru.
Mai ales ca in ultimii ani, si datorita lucrarilor, Moneasa a suferit o scadere din punct de vedere al numarului de turisti care au vizitat-o.
"Acest lucru se mai datoreaza si calitatii drumurilor care fac legatura cu Moneasa. Se mai adauga aici si distanta destul de mare, de 100 de kilometri fata de municipiul Arad", spune T. Condea.
Investitii de peste 4 milioane de euro
Cu ajutorul unui program Phare, Primaria a reusit accesarea a 4,1 milioane de euro care sunt folositi pentru demararea lucrarilor, plus contributii locale de 10%.
Cu acesti bani, s-a reusit pana acum introducerea de apa si canalizare in toata comuna, s-a construit o statie de epurare si de tratare a apei, unde totul se face pe baza de computer, "materialele fiind de cea mai buna calitate, iar lucrarea este realizata la cele mai inalte standarde", se lauda primarul.
La Moneasa se fac pregatiri si pentru iarna care urmeazaS-a mai construit un centru modern de informare si prim- ajutor si s-a reabilitat Teatrul de vara.
De asemenea, tot in centrul statiunii s-a realizat o fantana arteziana, iar toate aleele din parcuri vor fi cu pavele.
Se mai planteaza gazon si toti arborii sunt curatati si "pieptanati" ca sa arate cat mai bine pentru turistii care sunt asteptati sa vina inca de la sfarsitul lunii mai.
Drumul judetean este in lucru si el pentru largire si modernizare. Aici este inclus si un pod de legatura, care se va efectua pe baza unui program guvernamental.
Stadion mai ceva ca al UTA-ei
Intr-un an si jumatate, s-a reusit construirea unei baze sportive pe care cei de la UTA au toate motivele sa fie invidiosi.
Terenul de fotbal este prevazut cu drenaj, udare prin senzori si ca oricarui teren care se respecta, nu-i lipseste nocturna.
Tribunele au o capacitate de 300 de locuri, iar gazonul este importat din Austria.
In cadrul stadionului mai exista si un alt teren multifunctional, pe care se poate juca handbal, volei si baschet.
Iar pentru persoanele mai sensibile, admiratoare ale sportului alb, exista si un teren de tenis, in cadrul aceleiasi baze sportive.
De mentionat ca si aceste doua terenuri sunt prevazute cu nocturna.
Centrul sportiv de langa stadion, are in componenta un cabinet medical, o sala de protocol, centru de pregatire, dusuri, saune, iar la mansarda se pregatesc pentru cazarea sportivilor, 19 camere.
Pana si o sala speciala, cu table, pentru pregatirea teoretica a echipei exista.
Incalzirea centrala se va efectua cu lemne. "Totul s-a realizat cu marmura de Moneasa, nu am vrut sa accept altceva", spune mandru, T. Condea.
Din banii de pe chirie, primarul doreste infiintarea unei echipe de fotbal care sa reprezinte cu cinste comuna.
Partie de schi ultramoderna
Ambitiile primarului nu se opresc aici. Printre planurile sale de-a dreptul grandioase, se numara si o partie de schi.
"Vom accesa un proiect de finantare care se va lansa in luna iunie, prin care ne dorim realizarea unei partii moderne de schi. Partia va fi prevazuta cu turnuri de zapada si telescaune, spune primarul. Tot in cadrul acestui program de finantare se mai afla si construirea unei case de cultura care va fi amplasata pe locul caminului actual. Sala va dispune de 300 de locuri si aici vor avea loc festivaluri dar si un muzeu al satului „pentru ca avem cu ce ne mandri si arata", ne spune zambind Condea.
In planurile sale pentru anii viitori, primarul spera sa reabiliteze parcul public din Moneasa si caminele culturale din satele apartinatoare, Ranusa si Moneasa.

Adrian Cotuna - Glasul Aradului

  • Doua premiere la Teatrul "Ioan Slavici"

Iubitorii de teatru vor vedea in acest weekend doua noi pieseIubitorii de teatru din Arad vor putea vedea in acest weekend, la Teatrul "Ioan Slavici", doua spectacole in premiera.
In aceasta seara, de la ora 19.00, la Sala Studio are loc premiera piesei "Steaua fara nume", de Mihail Sebastian, in regia lui Dan Vasile.
Viziunea scenica a lui Dan Vasile este "o comedie full options, de-a rasu', plansu’, despre noi, toti", dupa cum o recomanda chiar regizorul.
"Te poti recunoaste in spectacolul acesta... e o comedie care nu se hahaie, nu e bascalie, e umor, e o mare diferenta", spune regizorul Dan Vasile.
Printre actorii care vor urca pe scena se numara si Dan Covrig, Dorina Darie Peter, Carmen Butariu, Ioan Peter, Doru Nica si Iulian Copacea.
Pantomima si step in piesa "Decalogul"
Maine-seara, tot de la ora 19.00, Sala Mare a Teatrului "Ioan Slavici" va gazdui premiera spectacolului "Decalog", in scenariul si regia directorului teatrului, Laurian Oniga.
Este un spectacol aparte, un alt fel de teatru decat cel clasic: teatrul non-verbal.
 "Decalog" este un spectacol de teatru, step si pantomima. Pornind de la Cele Zece Porunci, Laurian Oniga a conceput un scenariu cu trimiteri directe la realitatea contemporana: campaniile electorale, campaniile de presa, arta manipula rii, dorinta de putere, ce suntem dispusi sa incalcam si sa facem pentru a obtine puterea, masinaria care lucreaza in folosul celui pornit pe calea ascensiunii politice.
"Decalog" este un spectacol de mare forta si expresivitate, in structura caruia fiecare dintre actorii distribuiti constituie un pion important al intregii texturi scenice.
Piesa imbina intr-un tot unitar momente de pantomima, dans, teatru si step, in cadrul carora actorii isi (re)demonstreaza valentele artistice complexe.
Din distributia spectacolului fac parte si actorii Ovidiu Ghinita, Adriana Ghinita, Zoltan Lovas, Bogdan Costea, Andrei Elek si Carmen Vlaga.

Alex Negru - Evenimentul Zilei


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]