Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Joi, 12 iunie 2008

Stirile TVA aici
  • Incepe vacanta de vara

Tabara Moneasa este retinuta in proportie de 95%Pregatirile de vacanta sunt in toi. 
Elevii claselor terminale se pregatesc de examene, ceilalti viseaza la o binemeritata vacanta de vara, iar studentii sunt prinsi cu examene, sperand ca acestea sa se termine cat mai repede. 
Planuri de vacanta, o gramada. Fiecare cu planul lui, in functie si de cat este de mare buzunarul. 
Pentru cei cu bani mai putini, taberele scolare... o alegere perfecta, pentru diferite locatii din tara. 
Cei care isi permit au rezervat deja sejururi exotice.  Pe unde ne petrecem?
Desi din 15 iunie e clar, vacanta pentru toti, unii raman inca stresati cu examenele. 
Vacanta  de vara oricum inseamna pentru noi toti acelasi lucru: plaja, distractie si multa balaceala.
Taberele organizate de Directia Judeteana pentru Tabere  sunt deja ocupate in proportie de 95%, in special Tabara de la Moneasa.
"Avem 13 serii a cate 120 de copii. Perioada de vara este cea mai aglomerata. Am reusit sa oferim conditii foarte bune pentru cei care aleg sa isi petreaca aici vacanta de vara. Copiii s-au inscris inca de la inceputul lunii ianuarie  pentru a fi siguri ca mai gasesc locuri disponibile. In ultima tabara din septembrie mai avem cateva locuri disponibile, pentru cei care mai doresc sa se inscrie", a declarat Cristian Dragan, director la Directia Judeteana pentru Tabere Arad.
Astfel, cei care au ales Moneasa ca locatie perfecta pentru tabara de vara, platesc 45 de lei pe zi pentru cazare si trei mese.
Multi vor Occidentul
La mare cautare sunt si calatoriile peste hotare. Pentru cei care isi permit, evident, pentru ca taberele in srainatate sunt mai scumpe.
"Promovam de doi ani Grecia. Anul acesta avem tabere formate pentru Grecia dar si pentru Tunisia. Ele nu sunt pe serii, dar cu toate acestea pentru Grecia avem mai multe locuri decat pentru Tunisia", a declarat in continuare Cristian Dragan.
Fata de alti ani, numarul elevilor care isi doresc sa isi petreaca cateva zile alaturi de prieteni, departe de scoala si de parinti, este in crestere. 
Daca in anii anteriori, taberele puse la dispozitie de Directia judeteana pentru Tabere erau doar in proportie de 80% ocupate, anul acesta  abia se mai gasesc cateva locuri disponibile.
Cei cu bani cauta agentiile de turism
Tinerii cu parinti potenti financiar isi planifica excursiile sau sejururile la o agentie specializata.
"Preturile au cam ramas neschimbate de aproape doi ani de zile. Pachetele includ servicii cu conditii destul de bune, iar destinatiile preferate sunt Grecia, Italia si Germania. Avem foarte multi tineri, iar numarul lor este in crestere, in special in aceasta perioada, pentru ca se termina scoala si incepe si sezonul de cules, care calatoresc in Spania pentru a munci pe perioada verii. De altfel avem si grupuri scolare, care apeleaza la serviciile noastre. Pentru acestia se negociaza preturile, in functie de anumite criterii si anumite conditii,  incercand si noi sa facem niste reduceri. In acest an am observat pana acum ca, in special tinerii nu mai aleg tarile europene pentru a-si petrece vacanta de vara ci  aleg ca destinatie orase sau locuri cunoscute de la noi din tara. Ne bucuram si incercam pe cat se poate sa promovam si turismul romanesc", a declarat Laura M., un agent de turism din Arad.    
Unii vor scoala si vara
Pentru elevii studiosi si cu parinti cu bani, vara reprezinta o ocazie de a-si face prieteni din strainatate si de a studia in acelasi timp la scolile de vara.  
Timp de o luna, elevii frecventeaza o scoala de vara din marile orase ale lumii, cunosc oameni diferiti, intra in contact cu o alta cultura, viziteaza locuri inedite si vorbesc intr-o limba straina. 
Atentie parinti! O astfel de scoala de vara este constisitoare. Poate ajunge pana la cateva mii de euro.

Anca Barbura - Glasul aradului

  • Parfumuri confiscate

Parfumuri confiscate la Vama Varsand21 de tone de parfum au fost confiscate de politistii de frontiera si vamesii aradeni de la Varsand. 
Intreaga cantitate a fost descoperita intr-un Tir care venea din Turcia si avea ca destinatie Belgia. 
In documentele de transport era declarata cantitatea de 21 de tone de sapun lichid. 
Autotrenul avea sigiliul intact si fusese verificat de autoritatile bulgare. 
Cu toate acestea la un control amanuntit al TIR-ului politistii de frontiera aradeni au gasit 800 de baxuri in care se aflau peste 50 de mii de flacoane de parfum in valoare totala de 2 milioane de euro.  
Firma transportatoare a fost amendata cu 10.000 de lei. 
Parfumurile au fost confiscate si vor fi analizate de un laborator de specialiatate pentru a se stabili daca sunt contrafacute. 
In acest caz intreaga marfa va fi distrusa la groapa de gunoi.

Vasile Obsitos - Televiziunea Arad

  • Cu borduri si asfalt din Ungaria

Strada asfaltata de maghiari in AradO serie de strazi din pamant sunt modernizate cu asfalt din Ungaria, dupa ce licitatia a fost castigata de o companie ungara.
Ungurii si-au adus muncitorii si utilajele la lucru in Arad, iar acum stratul de asfalt se aduce tocmai de peste granita. 
"Firma aduce asfaltul si bordurile din Ungaria, de la Békéscsaba. Pe noi nu ne intereseaza decat ca lucrarile sa respecte standardele", spune primarul Aradului, Gheorghe Falca. 
Valoarea lucrarii se apropie de 9 milioane de lei.

Alex Negru - Evenimentul Zilei

  • Targul Transport-Ar include primul salon international auto de la Arad!

Transport-Ar ofera premii participantilor la targComplexul Expo Arad International deschide azi targul Transport-Ar – targ international de transporturi profesionale, rutiere, feroviare, servicii conexe si logistica, precum si a Salonului International Auto Arad, aflat la prima editie. 
Anul acesta targul va reuni un numar de 140 de firme din tara si din strainatate – Turcia, Olanda, Italia, Germania, Ungaria – care vor expune pe o suprafata interioara de 3.100 metri patrati si pe o suprafata exterioara de 15.000 metri patrati. 
Firmele expozante vor prezenta o serie de produse si servicii printre care amintim autocare, ATV-uri, motociclete, autoturisme si autoutilitare, sisteme de securitate, alarme auto, echipamente electronice de reglaj si control pentru vagoane de calatori... 
De asemenea Programul Conex va fi si el foarte interesant. 
Organizatorii vor realiza o serie de concursuri de profil. 
Vineri se va desfasura un concurs de indemanare pe trei clase – "Cupa Transport -Ar" – care consta in parcurgerea unui traseu prestabilit si la efectuarea unor manevre de indemanare in conducerea autoturismului. 
Sambata va avea loc "Festivalul Camionagiilor" care cuprinde mai multe competitii – cel mai puternic, cel mai cuceritor, cel mai simpatic, cea mai haioasa poza din concurs... 
Tot aici va avea loc si parada TIR-urilor, unde vor fi prezentate cele mai frumoase si mai bune TIR-uri.
Pe toata perioada evenimentului intre orele 12.00 – 15.00, pe baza biletului de intrare, vizitatorii vor primi mici si bere gratuit din partea organizatorilor.
Pretul unui bilet de intrare este de 2 RON. 
Cu aceste bilete vizitatorii pot participa la un concurs cu premii in care se ofera: 1 scuter, 3 biciclete adulti, 2 biciclete copii, 2 bilete dus-intors Germania,  2 ecomobile pentru "pici" intre 3-5 ani, 1 DVD player, uleiuri motor, alte consumabile.
La organizarea evenimentului si-au adus contributia Ministerul Transporturilor, Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania, Autoritatea Rutiera Romana, Politia Rutiera Arad.

Simina Roz - Observator

  • Trei dintre agenti, dati afara!

Seful Directiei Publice de Paza Arad - Sorin Codos a decis sanctionarea celor vinovatiConducerea Directiei de Paza a decis deja santionarea dura a agentilor care l-au agresat pe ziarist.
Directia Publica de Paza Arad a decis deja sanctionarea celor 12 agenti de paza care in noaptea de 9 pe 10 iunie au agresat si deposedat de un aparat foto pe ziaristul Alin G, de 22 de ani, care le facea poze in timp ce angajatii statului urmareau un meci de fotbal la o terasa de pe strand.
Tanarul a reclamat la Politie faptul ca zece agenti de paza l-au agresat si deposedat de aparat.
Sorin Codos, seful Directiei Publice de Paza, ne-a declarat ieri faptul ca "la trei dintre agentii de paza, ce-i care sunt vinovati de faptele descrise, le-am desfacut contractul de munca. Inca noua persoane au fost sanctionate cu diminuarea retributiei cu 10% pe o perioada de trei luni si incredintarea unui alt obiectiv de paza. Dintre cele noua persoane fac parte si cei doi agenti din echipa de interventie, care, desi s-au deplasat luni noaptea la fata locului, nu au intervenit, comportamentul lor fiind reprobabil".
Sorin Codos a mai tinut sa precizeze faptul ca verificarile interne continua si ca, in functie de cele ce vor fi descoperite pe parcurs sau cele ce vor rezulta din verificarile politiei, vor fi luate noi masuri. 
Iosif Matula, presedintele Consiliului Judetean Arad, insitututie in subordinea careia se afla Directia Publica de Paza, considera ca masurile luate sunt corecte.
"Nu sunt de acord cu asemenea comportamente, dar nu mi se pare corect sa generalizam vina. Cred ca a fost un incident izolat, care nu caracterizeaza nici Directia Publica de Paza, nici Consiliul Judetean Arad",
a afirmat Iosif Matula.

Adriana Barbu - Jurnal aradean


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]