Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Marti, 12 august 2008
Stirile TVA aici
  • Zilele Aradului - Sapte zile de distractie si voie buna

Reprezentantii Primariei si Casei de Cultura a Municipiului au prezentat programul Zilelor AraduluiReprezentantii Primariei  Municipiului Arad impreuna  cu cei ai Casei de Cultura a Municipiului, au prezentat, ieri, principalele evenimente care se vor desfasura de Zilele Aradului, in intervalul 18-24 august.
Programul cuprinde o gama variata de evenimente si spectacole, care vor incepe in data 18 august, la ora 19.00. 
"Pentru prima data evenimentele dedicate Zilelor Aradului se vor intinde pe parcursul unei saptamani intregi. Vor fi actiuni culturale, sportive atat pentru amatori, cat si pentru profesionisti. Vor avea loc spectacole in toate cartierele, cat si in piete si incintele unor agenti economici", afirma Ovidiu Marian, viceprimar Arad. 
Despre evenimentele desfasurate in perioada amintita a vorbit si Ovidiu Balint, directorul Casei de Cultura Arad, Dana Andreica din partea Biroului de Cultura, actorul Zoltan Lovas, prezentatorul evenimentului, Ionel Costin, consilier judetean, Corina Draghici, purtator de cuvant Primaria Arad si Gheorghe Vaczi II, fosta glorie a UTA-ei 
Deschiderea oficiala va avea loc  cu un concert de fanfare si o parada cu costume de epoca,  urmate de concertul in aer liber "Aradenii canta pentru aradeni".  
Prima zi de spectacole il are ca invitat special pe  Nicu Alifantis.  
Nu va lipsi de la eveniment nici Calin Ungureanu, liderul formatiei Carusel. 
Tot de Zilele Aradului se vor oferi atat diplome cat si titluri si distinctii, iar in data de 20 august, 150 de cupluri care au implinit 50 de ani de casnicie  vor primi "Diploma de aur".
Pe langa concerte, cel mai asteptat moment de catre aradeni este Festivalului Catlanelor, unde vor participa  peste 20 de echipe din Romania, Ungaria si Germania. 
"Acest festival a fost initiat de Toni Paulik, care din pacate nu mai este printre noi. Se vor folosi mii de kilograme de carne, de ceapa si cartofi.  Anul acesta vom avea si un catlan cu capacitatea de 3.500 de litri, in care se vor gati peste 7.000 de portii de tocana Szeged.", declara Zoltan Lovas.  
Aradenii vor putea gusta din delicioasele tocane pentru doar trei lei, bani care ulterior vor fi donati organizatiei "Maini deschise". 
Printre numele mari care vor concerta se numara  formatia  Neri per Caso, Rromak si Lavinia Raducanu, trupa Damian &Brothers.  
Suma alocata pentru Zilele Aradului este de 9 miliarde de lei vechi. 
Aradenii trebuie sa scoata din buzunar doar valoarea pretului de intrare al biletului pe Strandul Neptun unde vor avea loc principalele evenimente, care este in valoare de 2,5 lei.

Claudia Untaru - Glasul aradului

  • Taximetrista atacata cu cutitul de un client!

Taximetrista atacata cu cutitulIncidentul s-a produs pe drumul dintre Siria si Arad. 
Victima a avut noroc cu cativa soferi, care au oprit auzindu-i strigatele. 
Politistii l-au prins pe agresor, cu ajutorul cainilor, la aproximativ 20 de kilometri de locul incidentului!
O taximetrista a trecut ieri la pranz pe langa moarte, dupa ce clientul pe care il luase in masina a atacat-o cu un cutit. 
Femeia s-a luptat cu el corp la corp ca sa-si salveze viata. 
A avut noroc cu cativa soferi care au trecut pe langa masina si au vazut incercarile disperate ale taximetristei de a scapa. 
Speriat de apropierea acestora, atacatorul a deschis portiera si s-a facut nevazut. 
In geanta pe care a lasat-o in masina, politistii sositi la fata locului au gasit mai multe arme albe. 
Femeia l-a luat pe pasagerul agresiv dintr-o statie de taximetre din Timisoara. 
Au parcurs 60 de km pana in Arad, cand barbatul i-a cerut taximetristei sa o ia spre camp, inspre Siria. 
Atunci, soferitei i s-a parut ca ceva nu e in regula. A refuzat iar tanarul a scos un cutit si a atacat-o.
Monica Bagotchi, taximetrista atacata, povesteste ca s-a luptat cu agresorul, a pus mana pe cutit si a fost taiata in incaierare. 
Scena se putea termina tragic pentru femeie, daca soferii aflati in trafic pe drumul care leaga Aradul de Siria nu ar fi oprit. 
"Am vazut doua persoane in masina, pareau imbratisate sau ca se lupta, nu era foarte clar... Femeia tipa: lasa-ma! lasa-ma!, asa ca am oprit"
"Nu stiu ce dorea, dar nu banii... Probabil vroia masina... Acum imi dau seama, deruland filmul, ca a fost volubil pana la intrarea in Arad, apoi imi dadea doar indicatii"
a relatat victima. 
Alertata, politia a sosit imediat la fata locului. 
Taximetrista a dictat datele personale ale barbatului la dispecerat, in momentul in care acesta a urcat in masina. 
Atacatorul taximetristei a fost prinsPolitistii spun ca este un infractor periculos, autorul unei alte talharii ce a avut loc cu cateva zile in urma. 
Mai multe echipaje au inceput sa-l caute pe atacator in lanurile de porumb din zona. 
In geanta lasata in graba de barbat in portbagajul taximetristului, oamenii legii au gasit o teaca in care erau mai multe lame de cutit de aproximativ 30 de cm. "Nu va pot spune la ce pot fi folosite, dar pot omori un om..." a fost concluzia politistilor.
Hainele lasate in urma de atacator au permis politistilor sa-i ia urma cu ajutorul unui caine lup. 
Insotiti de jandarmi, politistii au pornit operatiunile de cautare a agresorului.
Barbatul a fost retinut dupa aproximativ sapte ore de cautari. 
Politistii l-au gasit cu ajutorul cainelui de urma, ascuns in lanul de porumb, la aproximativ  20 de  km de locul atacului, ascuns printre lanurile de porumb, aproape de Siria. 
In momentul arestarii, el nu a opus rezistenta. 
Suspectul are 25 de ani si se afla la Timisoara pentru un curs de perfectionare, care l-ar fi ajutat sa promoveze pe functia de sef de tren. 
Acum insa are mari sanse sa ajunga dupa gratii.
Florin Daniel Dascau si-a motivat gestul prin faptul ca s-a speriat ca nu a avut bani sa plateasca taximetristei cursa. 
El este cercetat  pentru loviri si alte violente.

Observator

  • Comert de august pe DN7

Comert stradal pe drumurile "euronavetistilor"Comertul stradal e in floare pe Arad-Nadlac si pe centura orasului mai ales in august, cand romanii plecati sa munceasca in strainatate se intorc acasa pentru concedii.
Cresterea traficului e de bun augur pentru comerciantii ambulanti de produse de artizanat, care ii momesc pe cei aflati in trafic cu tot felul de produse, stiind ca acestia au venit acasa cu bani. 
Imediat dupa iesirea din Nadlac, "navetistii" sunt abordati de comercianti. 
Soseaua de centura a Aradului este un alt loc preferat de vanzatorii ambulanti pentru ca aici cozile sunt lungi, iar asteptarea in masini devine insuportabila.
Vanzarile merg atat de bine incat nu doar aradenii au decis sa- si faca o afacere din abordarea euronavetistilor, ci si cei veniti chiar din Moldova. 
Turistii pot cumpara de la marginea soselei un cadou romanesc pentru cei din strainatate, oferta variind de la cutii de table, margele, jocuri de sah si produse sculptate din lemn pana la prosoape care nu mai au nimic in comun cu traditia. 
Mai totul e de vanzare la marginea drumului ce ii duce pe romanii din occident acasa si inapoi.

Adriana Barbu - Jurnal aradean

  • Eveniment astrologic important - Ploaie de stele vizibila cu ochiul liber

Ploaia de stele va fi vazuta si de aradeniRomanii isi vor putea pune dorinte, la ploile de "stele cazatoare" numite Perseide, ce se vor presara sub privirile curiosilor in noptile de 12 si 13 august. 
Pe langa eclipsa partiala de soare ce a avut loc la intai august, vom avea parte de o eclipsa partiala de luna, ce va putea fi admirata  in noaptea dintre 16 si 17 august.
Feria de "stelute cazatoare" va putea fi urmarita in Romania, in noaptea de 12 spre 13 august, cand vor cadea cel putin o suta de meteori pe ora. Perseidele, "ploi de  stele cazatoare" vor atinge maximul pe 13 august, intre orele 14-17, ora Romaniei.
"Perseidele sunt particule extrem de mici, sub 1 mm care, apartin unei comete. Fenomenul poate fi explicat prin faptul ca Pamantul traverseaza traiectoria cometei, iar particulele de praf din coada de cometa, intra in atmosfera Pamantului unde se aprind datorita frecarii cu aerul", ne spune Nicolae Reinholz, astronomul de la Zadareni, considerat de altfel si descoperitorul neoficial al unei comete. 
In luna august, odata cu aparitia curentului de meteori Perseide, stelele cazatoare pot fi observate foarte frecvent pe cerul noptii. 
Particulele apartin cometei Swift-Tuttlece. Intrand in atmosfera Pamantului cu viteze mari, de pana la 220.000 de kilometri pe ora, produc urme de lumina.
Numele de Perseide i-au fost atribuite datorita faptului ca meteorii apar din directia constelatiei Perseu.
Cometele reprezinta pentru cercetatori adevarate marturii ale trecutului, ele avandu-si geneza odata cu planetele. 
Astfel, prin valoarea lor, Perseidele ajuta in cercetarile specialistilor astronomi.

Sandra Stoler - Glasul aradului

  • Trupa BUG Mafia, implicata intr-un accident rutier

BUG Mafia a fost implicata intr-un accident rutierComponentii formatiei BUG Mafia au fost implicati, sambata noaptea, intr-un accident produspe DN7, in localitatea Vladimirescu, la cativa kilometri de Arad.
Masina era condusa de Tatae. 
Se pare ca acesta s-a angajat intr-o depasire si s-a trezit in fata cu un mopedist care circula in acelasi sens de mers, dar care vroia sa vireze spre stanga.
Victima, un barbat de 40 de ani, a fost dusa la spital cu rani multiple. 
Componentii trupei BUG Mafia au scapat fara nicio zgarietura, dar Tatae a fost dus la spital pentru probe biologice.
Daca va fi gasit vinovat de producerea accidentului, risca dosar penal si suspendarea permisului.

Alex Negru - Evenimentul Zilei


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]