Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 12 septembrie 2008
Stirile TVA aici
  • S-a deschis Carrefour Express Arad!

In Cartierul Alfa a fost deschis magazinul Carrefour ExpressAl 14-lea Carrefour Express din Romania s-a deschis la Arad. Supermarketul este situat in cartierul Alfa si a fost inaugurat ieri la ora 9. Locuitorii din zona si nu doar, s-au inghesuit inca de la deschidere sa intre in incinta supermarketului. Cozile formate si multimea adunata la intrare au fost o dovada de succes a noului Carrefour Express
Pentru deschidere, noul supermarket a fost amenajat cu baloane, iar oamenii si invitatii au fost intampinati cu fursecuri si racoritoare.
Inca de la ora deschiderii acestia s-au inghesuit sa intre in magazin, fiind curiosi de preturi, sortimente si ofertele pe care noul Carrefour Express le pune la dispozitie.
La deschidere au fost prezenti si angajati din cadrul politiei.
Oamenii sunt foarte multumiti, mai ales dupa ce au crezut ca vechiul supermarket fiind inchis, nu se va mai deschide in locul acestuia altceva.
Acestia considera ca supermarketul Carrefour Express este mult mai aranjat si mai dotat in ceea ce priveste marfa, iar cu privire la preturi, se asteapta ca ele sa nu fie mai mari decat  la Carrefour Armonia.
"Locuiesc in zona si cred ca este foarte bine ca s-a deschis aici acest supermarket, deoarece este si aproape, nu trebuie sa ne deplasam in alta parte pentru a ne face cumparaturile, este bine aprovizionat, iar preturile sunt accesibile", a spus doamna Reghina Sala.
Un alt motiv pentru care oamenii sunt multumiti este faptul ca, pe langa marfa pusa la dispozitie, mai pot gasi in supermarket un magazin de haine, o farmacie si un oficiu al Postei Romane.
Pentru majoritatea locuitorilor ofertele si preturile afisate de acest supermarket sunt mai mult decat bine venite, dar exista si persoane care spun ca desi marfa pare a fi mai multa, preturile nu sunt mai mici ci mai scumpe decat in alte magazine de acest gen.
"Eu nu locuiesc in zona decat de putin timp, dar magazinul este bine venit, cu toate ca preturile nu sunt mici ci chiar mai mari decat in alte parti", a declarat Carmen Farcas.
"Avantajul nostru este ca nu mai trebuie sa ne deplasam, deoarece pana acum pentru a ajunge la Carrefour trebuia sa schimbam mai multe mijloace de transport. Un lucru bun este si faptul ca preturile sunt variate, adica pentru fiecare buzunar. Sunt si produse mai scumpe pentru cei care doresc si isi permit sa cheltuiasca mai multi bani, dar exista si produse ieftine pe care si le poate permite omul de rand", a spus doamna Georgeta Bandula.
Au existat insa si motive de plangere din partea cumparatorilor, in ceea ce priveste modul de servire.
"Este foarte bine ca s-a deschis acest supermarket  in zona, chiar era necesar, dar din ce am vazut pana acum, pot spune ca nu imi place modul in care este cantarita marfa. La alte magazine marfa o pui tu in punga, o aduci la cantar si daca nu iti convine pretul, mai poti scoate din marfa ori adauga daca consideri ca mai trebuie. Aici insa marfa este cantarita de vanzatoare, un lucru de care s-au plans mai multe persoane", a declarat doamna Florica Zbarcea,  o locuitoare din zona.
In ceea ce priveste deschiderea supermarketului oamenii s-au aratat multumiti, spunand ca, la fel ca la orice alt eveniment de acest gen s-a adunat multa lume.
Dupa ce au strabatut toate raioanele magazinului si, si-au satisfacut curiozitatea cu privire la preturi si sortimente, oamenii au plecat spre casa cu sacosele pline, uleiul fiind vedeta zilei, avand in vedere ca o sticla a fost comercializata cu cinci lei.
"La deschidere a fost foarte frumos, multa lume si din cate am auzit erau asteptati si niste oaspeti de la Bucuresti. Eu am ajuns chiar la ora 9 aici, dar nu am apucat sa intru imediat deoarece erau adunati la intrare multi oameni inaintea mea. Din cate am vazut toata lumea era foarte nerabdatoare. Eu plec acasa multumita si cu sacosa plina", a declarat tot Georgeta Bandula, o doamna ce locuieste in zona.

Anca Oprea - Observator

  • Poveste cu iz boieresc - Sotie prabusita de la mansarda conacului

Sotie prabusita de la mansarada locuinteiZicala "banii nu aduc fericirea" s-a dovedit a fi adevarata si pentru un aradean, care este suspectat ca si-ar fi aruncat sotia de la etaj.
Barbatul, Anton Khandamiriantz zis Anti, mostenitorul a mai multor imobile din zona centrala a orasului, printre care si fostele Bai Sanatatea unde acum se afla clubul Renaissance, este descendent dintr-o familie nobila, al carui nume il si poarta. 
Din pacate insa, toate acestea nu ii aduc prea multa fericire tocmai pentru ca viata de familie nu este una tocmai stralucita. 
Apropiati ai familiei sustin ca cei doi soti se inteleg "ca si cainele cu pisica", barbatul acuzandu-si nevasta, ori de cate ori are ocazia, ca aceasta il inseala.
Tot acestia ne-au povestit ca nu ar fi prima data cand sotul isi bate cu cruzime sotia, desi sunt impreuna de cativa ani buni de zile si au impreuna o fetita de noua ani. 
In spatele tuturor acestor povesti, aflam ca femeia acuzata de adulter nu este usa de biserica iar in spatele imaginii de sotie model se ascund  insa mai multe aventuri si flirturi ale femeii, despre care sotul, vrand, nevrand, a aflat.
Din nefericire insa, ieri, certurile dintre cei doi au degenerat la extrem incat femeia a ajuns in stare de soc la spital, cu numeroase leziuni usoare, cu ambele picioare rupte. 
Din cele sustinute de aceasta, barbatul ar fi aruncat-o de la mansarda locuintei. 
Diagnosticul dat de medici inclina balanta adevarului mai mult catre varianta barbatului care se disculpa. 
Anchetatorii isi pun si ei mari semne de intrebare in legatura cu ceea ce a declarat victima, pentru ca, spun ei, din moment ce a fost aruncata de sot, nu ar fi putut sa cada, culmea... chiar in picioare.
Anton Khandamiriantz (Anti), cel care este acuzat, dezminte si sustine ca s-a aruncat singura.... de frica lui.
"Nu am aruncat-o eu. Cum sa fac asa ceva?! Am venit acasa iar ea nu era in dormitor. M-am culcat iar cand m-am trezit era in alta camera, dormea. M-am enervat pentru ca sunt convins ca a fost cu altul si ne-am certat. I-am spus ca merg pana jos sa iau biciul sa o pedepsesc. Pe cand m-am intors, ea a fugit pe balconul mansardei si a sarit. Nu am mai avut ce sa fac. Eu atunci urcam cand a sarit ea. A fugit cu niste vecini la maica-sa. Sunt fundamental dezamagit de ceea ce a facut, pentru ca a zis politistilor ca eu am aruncat-o. Nu e adevarat. Mi-a mai spus ca vrea sa se arunce dar nu am crezut-o in stare. Ea sustine ca e satula sa imi asculte mie morala, dar eu am dreptate si incerc sa o aduc pe drumul cel bun", a declarat turmentat de alcool, sotul Danei Khandamiriantz.
Cu toate acestea, femeia a depus plangere la sediul Inspectoratului Judetean al Politiei Arad.
"In baza sesizarii inregistrata de catre Inspectoratul Judetean al Politiei Arad, barbatul si cativa martori au fost audiati iar acum urmeaza sa audiem si victima, insa momentan aceasta se afla internata in stare de soc la spital. Vom derula o ancheta pentru a afla cu exactitate in ce imprejurari s-a produs fapta", a declarat Cristian Lazar, procuror criminalist in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Arad.
Daca va fi gasit vinovat, barbatul risca sa fie acuzat de tentativa de omor calificat, riscand sa stea ani buni la racoare pentru fapta sa.

Anca Barbura - Glasul aradului

  • Agromalim: pentru agricultura

Toamna incepe cu un Agromalim la Expo AradTimp de patru zile ultimele noutati din domeniul agriculturii si ambalajelor sunt la Expo Arad.
Toamna incepe cu un targ de amploare la Expo Arad International
Cu un renume international, Targul Agromalim va aduce impreuna peste 270 de participanti din tara si strainatate, firme consacrate in domeniile: agriculturp, industrie alimentara si ambalaje.
"Firme cu traditie, mari producatori si importatori de tractoare, combine si utilaje agricole, produse agroalimentare, echipamente, utilaje pentru industria alimentara, servicii si consultanta, firme de sisteme de etichetare si ambalaje si- au anuntat participarea la acest targ cu ultimele inovatii din domeniu", ne spus Nicolae Grosan, directorul Expo Arad.
In paralel cu targul se desfasoara si traditionala expozitie de animale organizata in colaborare cu asociatiile de crescatori, "eveniment care s- a bucurat la editiile precedente de un real interes din partea vizitatorilor si expozantilor", a punctat si Cimi Enache, managerul de proiect.
Baltata Romaneasca
In cadrul Expozitiei Nationale a rasei Baltata Romaneasca, aflata la a V- a editie vor fi prezentate animalele membrilor Asociatiei Crescatorilor de Bovine din judetul Arad- ASVAC Arad si ai Asociatiei Generale a Crescatorilor de Taurine din Romania- AGCTR filiala Arad si din strainatate, precum si alte rase crescute pe teritoriul Romaniei. 
Un loc aparte il va ocupa si prezentarea raselor de carne.
Concursul va fi structurat pe patru categorii de varsta(vitele, juninci, vaci primipare, vaci multipare), celei mai valoroase bovine  decernandu- i- se  titlul de "Miss Arad 2008".
"O importanta participare va fi cea a firmelor maghiare (aproximativ 40 de firme), participare realizata cu sprijinul Koros Trade KFT Bekecsaba si finantata de ITD Hungary", a conchis Nicolae Grosan.
Program conex
Din cadrul programului conex care se desfasorara pe toata perioada targului amintim: Forumul economic romano- maghiar (joi, 11 septembrie), Oportunitatile oferite de accesarea fondurilor pentru agricultura si dezvotlare rurala aprobate prin PNDR pe perioada 2007- 2013 (vineri, 12 septembrie), intalnirea anuala a Asociatiei Agricultorilor Maghiari din Romania (sambata, 13 septembrie), etc.
Expozitia se va inchide duminica, 14 septembrie la ora 16,00.
Expozitii si prezentari
Directia Silvica Arad, prin Depozitul de Armasari Arad, organizeaza in cadrul Targului Agromalim un stand de prezentare a cabalinelor. 
In plus, vizitatorilor le vor mai fi prezentate si animale de hobby, porumbei, gaini, iepuri, ponei, lame, oi pitice, vaci pitice si altele.
Stand
De maine pana duminica, la intrarea in pavilion A al Expo Arad International puti vizita standul ziarului Jurnal aradean, unde puteti depune si taloanele pentru tombola "Cu Jurnal aradean esti CHIC!".

A.P.- Jurnal aradean

  • Primarii din Arad, la un pas de faliment

Multe din primariile din judet sunt in pragul falimentuluiAproximativ 30 din cele 78 de primarii din judetul Arad sunt in pragul falimentului, dupa ce au ramas chiar fara banii de salarii, curent sau alte cheltuieli de intretinere.
Primii afectati sunt functionarii din primarii, dar exista riscul ca nici cadrele didactice, care au castigat in instanta mai multe drepturi, sa nu-si mai primeasca salariile.
Conducerea Consiliului Judetean si Prefectura au solicitat fonduri pentru localitatile care au nevoie urgenta de bani.
Presedintele Consiliului Judetean Arad, Nicolae Iotcu, a afirmat ca au fost cerute peste 53,5 milioane de lei.
"Banii sunt necesari pentru continuarea investitiilor si pentru asigurarea necesarului bunei desfasurari a activitatii. As mai dori sa mentionez ca sunt primarii care sunt in imposibilitatea de a-si mai putea lua salarii functionarii si de a-si plati cheltuielile curente din cauza faptului ca pentru prima data, in patru ani, Guvernul nu a facut nicio rectificare care sa aduca sume de echilibrare la bugetele locale, in 9 luni de zile".
Fondurile mai sunt necesare si pentru lucrari la drumuri, scoli sau gradinite.
Conducerea Consiliului Judetean Arad spune ca situatia se explica atat prin absenta rectificarii, cat si prin faptul ca, din martie, taxele pe tranzactiile imobiliare si taxele notariale nu mai sunt venituri la bugetul local, ci au fost luate la centru, desi bugetele initiale au fost construite luand in calcul si aceste sume. 

Alex Negru - Evenimentul Zilei

  • Viata din spatele gratiilor

Oameni care incearca sa cladeasca aripi celor care si le-au frantViata din inchisoare este aceeasi ca si cea de afara. Este tot viata.
Detinutii care, pentru o clipa de neatentie s-au transformat in criminali, nu sunt altceva decat oameni. La fel ca noi, cei de afara.
De multe ori insa, noi, cei liberi, comitem crime ca si cei dinauntru.
Diferenta este ca nu platim pentru ele si nu executam nici macar o zi de pedeapsa.
Arma noastra nu este cutitul, ci altceva mult mai taios: lipsa compasiunii. Uitam sa iertam.
Uitam ca cei de langa noi au si ei dreptul la viata, chiar daca ei nu au tinut cont de acest lucru la un moment dat.
Au platit insa pentru asta ajungand in inchisoare. Nu ar mai trebui pedepsiti si de societate.
Un procent covarsitor arata faptul ca majoritatea celor care ies dintr-o inchisoare, au toate sansele sa se intoarca.
A intra la puscarie inseamna, fara nici o indoiala, frangerea aripilor vietii pentru oricine.
Odata intrat acolo, puscaria devine in acelasi timp insa, si suportul pe care il mai poti avea de la viata.
Acolo ai tot: mancare, adapost, tot felul de activitati si nu in ultimul rand, prieteni. Asa cum sunt ei.
Penitenciarul a devenit pentru cel intrat acolo casa, scoala, locul de munca, locul unde primesti mancare.
Tanjesti dupa ce este afara, dar in acelasi timp te ingrozesti.
"Le este teama de cum vor fi primiti si daca vor reusi sa se reintegreze. In penitenciar, primesc totul. Afara trebuie sa te lupti pentru fiecare bucatica de paine. Marea parte a firmelor se feresc sa angajeze o persoana care a stat in puscarie. Eticheta de criminal sau puscarias reprezinta o povara mult prea grea pentru acesti oameni, obisnuiti cu un sistem care le oferea totul. Ţelul nostru ramane insa sa-i putem reda societatii", spune Sorina Ţogoie, director adjunct educatie si asistenta psihosociala din cadrul Penitenciarului Arad.
La fel considera si Tiberiu Feher, psiholog din cadrul aceleiasi institutii: "Persoanele de aici sunt in primul rand oameni. Nu se deosebesc cu nimic fata de cei de afara. In penitenciar se reflecta lumea de afara. Ca psihologi, incercam doar sa construim ceea ce altii au distrus in psihicul acestor oameni. Ca sa reusesti insa acest lucru, e nevoie ca ei sa fie deschisi. Sa intri in sufletul lor si sa le mobilezi golurile cu ceea ce le lipseste. Lumea trebuie sa inteleaga insa ca un criminal nu este o meserie. Un tamplar ciopleste in fiecare zi, dar o persoana care a comis o crima acum vreo 20 de ani si pentru care a stat in puscarie, nu inseamna ca in fiecare zi comite cate o crima. Pedeapsa si-au ispasit-o aici, n-ar mai trebui pedepsiti si de societate".
O lume aparte chiar daca pentru multi ar parea ciudat, detinutii isi au un sistem de valori foarte bine definit.
Homosexualii sau pedofilii, de exemplu, sunt stigmatizati sau chiar au nevoie de protectie.
"Detinutii nu detin foarte multe abilitati culturale, in schimb sunt foarte inteligenti. Te citesc din prima clipa. In penitenciar nu ai voie sa te arati slab. Aici tot timpul trebuie sa fii puternic. Sunt stangaci din punct de vedere emotional, dar din punct de vedere rational sunt in elementul lor", spune psihologul Andelin Emanuel, din Penitenciarul Arad. 

Adrian Cotuna - Glasul aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]