Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Marti, 13 mai 2008
Stirile TVA aici
  • Suspiciuni la targul de mobila

Seriozitatea firmelor maghiare de la Mobilar este pusa la indoiala de participantiSeriozitatea participantilor din Ungaria la Mobilar, pusa la indoiala de concurenta din Romania
Seriozitatea firmelor din Ungaria participante la targul de mobila (Mobilar) organizat, in perioada 15-18 mai, la Expo Arad este pusa la indoiala de reprezentantii unei firme romano-maghiare care detine magazine de desfacere la Arad.
Comerciantii sustin ca au fost cazuri, ce-i drept, nu la Arad, cand angajatii societatilor maghiare prezente la targurile din Romania au incasat avansul pentru mobila vanduta si au disparut fara urma, lasandu- si clientii cu ochii in soare.
"La targurile de mobila din Romania, inclusiv la cel de la Arad, vin firme din afara tarii, care nu au magazine deschise aici, dau chitante si facturi din care nu se poate deduce TVA-ul si uneori, pleaca cu banii clientilor. Anul trecut, la Romexpo a fost un scandal imens cand reprezentantii unei firme maghiare au plecat cu avansurile incasate. Clientul nu pleaca cu mobila acasa. Face numai o comanda, care vine numai peste cinci -sase saptamani. Fiind vorba de mobila de lux, o garnitura din piele costa 80-100 de milioane de lei, iar avansul inseamna 20%, ceea ce nu e o suma neinsemnata", spune Bertalan Pava, reprezentantul unei societati comerciale romano-maghiare.
Acesta ii sfatuieste pe aradeni ca, in conditiile in care sunt atrasi de preturile mai mici ale expozantilor din strainatate sa fie foarte atenti, atunci cand platesc avansul si sa nu lase banii din mana pana nu primesc chitanta si eventual factura. 
"Firmele care au personalitate juridica romana au o mai mare stabilitate, clientii pot veni la magazine si se pot convinge de seriozitatea acestora, in schimb chiar daca au preturi mai mici, firmele unguresti nu au stabilitate", a incheiat Pava.
Participanti de incredere
Pe de alta parte, Endre Saszet, managerul de proiect al targului de mobila aradean sustine ca toti participantii din strainatate sunt de incredere, participand la mai multe editii.
"Avem firme care vin la noi an de an si nu am intalnit cazuri in care increderea clientilor sa fie inselata. In cea ce priveste societatile din Ungaria, avem cinci participanti, dintre care si un depozit mare de mobila din Budapesta. Obiectele de decoratiuni interioare se pot achita si ridica imediat dupa ce au fost cumparate, la fel si mobila mai voluminoasa. Se pot incasa si avansuri, dar inca o data va spun ca la noi, nimeni nu a fugit cu banii", a declarat Szaszet.

L.S. - Jurnal aradean

  • Desi incercata de tragedie, familia Anton si-a imprumutat casa, bisericii!

Biserica din casa familiei AntonInainte de Pasti, la interviul stradal legat de sfintele sarbatori si imaginea noii catedrale ortodoxe in ochii credinciosilor, un aradean imi spunea despre faptul ca in cartierul Subcetate exista o casa ce functioneaza cu statut de biserica, in care se tin slujbe de cativa ani, pana cand se va ridica acolo o biserica adevarata...
Cum sa nu fii curios sa cauti acea casa in care locuitorii si-au gasit linistea sufleteasca, nemaifiind obligati sa bata atata drum pana in Aradul Nou?!
Soare exagerat de stralucitor, mult zgomot, prea multa galagie in acest oras frumos, odinioara atat de linistit si civilizat...
"De peste un an de zile simtim pe pielea si nervii nostri nebunia asta care nu se mai termina! – spune un localnic de pe strada Radu de la Afumati. Privitor la biserica, omul da din cap admirativ: „Multumim lui Dumnezeu ca avem un loc unde sa ne rugam, ca tare-i departe sa mergi pana in Aradul Nou! O familie credincioasa si-a pus o casa la dispozitie pentru slujbe, pana cand aici se va ridica o biserica a cartierului!” M-am indreptat, deci, spre strada Cezar, acolo, unde, la numarul 29 se afla o casa mare, sobra, cu o cruce simpla deasupra usii. Sun la poarta, dar nu e nimeni acasa. O vecina de vizavi, imi spune ca o familie cumsecade si-a oferit casa care era de vanzare, pentru biserica. „In ea se tin slujbe, de vreo cativa ani, pana cand vom avea si noi o biserica in cartier. Din pacate, omul care si-a imprumutat casa bisericii, a murit anul trecut... A fost o tragedie de nedescris. Sotia sa a fost de acord ca, desi, a ramas singura cu doi copii, sa nu vanda casa, asa cum a dorit sotul ei si sa o lase bisericii pana cand se va construi biserica in parcul pe care-l avem aici, in apropiere."
Oamenii spun ca in cartier s-a constituit un comitet bisericesc care umbla dupa toate aprobarile pentru ca terenul sa fie intabulat, iar proiectul bisericii sa poata lua fiinta.
"Ne arde sufletul dupa o biserica!"
Dorinta locuitorilor de a avea biserica lor in Subcetate este poate cea mai fierbinte dintre toate.
"Vine un moment in viata – spune bland un localnic din zona – cand sufletul il cauta pe Dumnezeu. E un fel de bilant care vine de la sine, din constiinta ta. Regreti tot ce ai facut rau, toate vorbele si faptele necugetate, relele pe care le-ai facut altora, cu sau fara voia ta si simti nevoia unei adanci marturisiri, cu toata smerenia si pocainta de care esti in stare, intr-un spatiu sfant. De aceea, noi simtim, aici, nevoia unei biserici. Tot timpul am simtit ca lipseste ceva in acest cartier si acel lucru era sfanta biserica. Vrem sa fim ocrotiti, sa mergem la slujbe, sa ne rugam, sa traim asa cum trebuie sa faca un bun crestin. Mai intai El, Domnul, apoi restul! Numai asa poate fi bine pe pamant...” Omul cu parul alb si privire senina, ne arata parcul mare, salbatic, neingrijit. „Aici, daca Dumnezeu ne va ajuta, vom avea biserica noastra, a cartierului Subcetate. Poate nu voi mai fi atunci, dar important este ca acest loc sa se sfinteasca!” Fara sa vreau, ma gandesc la tragedia acelui om care si-a oferit casa bisericii, pana la inaltarea uneia adevarate. Poate a facut cel mai bun lucru din viata, dupa care existenta sa s-a implinit. Oamenii sunt bucurosi ca au biserica in casa familiei atat de greu incercate, Anton...Preotul paroh care slujeste aici, parintele Stoica Radomir spune ca „am cautat, in urma cu cativa ani, case cu chirie in aceasta zona, tocmai pentru a tine slujbe, pana cand vom avea o biserica adevarata. Asa am gasit casa familiei Anton, care era de vanzare. Sotii Anton au fost extrem de cumsecade si ne-au oferit casa lor, fara chirie, pana cand se va construi noua biserica. Intre  timp, anul trecut s-a intamplat tragedia... Totusi, am fost lasati sa ramanem aici pana se va termina biserica, iar asta mai dureaza... Aici tinem slujbe in fiecare duminica si de sarbatori, vecerniile, iar hramul este al „Sfintilor Martiri Brancoveni”. In   5 decembrie, anul acesta, vom implini 4 ani de cand se tin slujbe in casa familiei Anton. Este destul de spatioasa, incap peste o suta de persoane, poate si mai mult, si, de fiecare data este plin de credinciosi."
Icoanele si obiectele de cult sunt donate de credinciosi.
O casa care putea fi vanduta, si, cu atat mai mult, acum, cand s-a intamplat o tragedie in familie - aceasta functioneaza neintrerupt ca biserica pentru toti credinciosii din zona Subcetate.
Un lucru rar, nu oricine ar fi renuntat la atatia bani doar ca sa-si imprumute casa, bisericii.
Familia Anton a facut-o, chiar daca sotul/tatal s-a mutat la ceruri.
Un gest de mare noblete sufleteasca, de bun crestini, si, asa cum spuneau localnicii, "Dumnezeu a incercat mult familia, dar faptul ca si-a dat casa bisericii si este atat de sfintita - e mare lucru si aceasta bunatate nu va ramanea nerasplatita. Domnul toate le vede si toate le rasplateste la timpul potrivit! Dumnezeu sa-i miluiasca familia si sa-l odihneasca pe facatorul acesta de bine!".
Poate aveti drum in Subcetate, va invitam, asadar, sa intrati si in casa-biserica a familiei Anton.
Va veti simti curati si usurati ca intr-un sfant lacas al lui Dumnezeu! 

Felicia R.Gheorghe - Observator

  • Liceeni in strada, la Arad

Liceeni au protestat in fata PrimarieiElevii sunt nemultumiti de metodologia de organizare a bacalaureatului.
Liceenii din Arad au iesit astazi in strada, la ora 14.00.
Mitingul a avut loc in fata primariei Arad si a fost organizat de catre grupul de actiune "50 pentru BAC" si sprijinit de Asociatia "Millenium Center" Arad si Consiliul Local al Tinerilor Arad.
Pe parcusul mitingului, tinerii au purta tricou, bluza sau geaca de culoare neagra.
Liceenii spun ca mitingul are loc pe fondul problemelor din invatamantul romanesc, in special cele legate de gradul de dificultate al variantelor de bacalaureat, a datei de aparitie a subiectelor scris si oral si neacordarea alocatiei elevilor care au implinit 18 ani pe lunile ianuarie si februarie.
De asemenea, elevii vor ca variantele pentru cei de clasa a 11-a sa apara la data de 1 ianuarie 2009.

Alex Negru - Evenimentul Zilei

  • Mutarea nu aduce neplaceri

Directoarea Casei de Pensii - Mihaela Vasil da asigurari ca oamenii nu vor suferi din cauza mutariiProgramul cu publicul ramane neschimbat la Casa de Pensii, in ciuda mutarii in noul sediu.
Pana la sfarsitul acestei luni, Casa Judeteana de Pensii (CJP) se va muta in noul sau sediu, situat pe strada Voluntarilor, la numarul 2A (vizavi de Kaufland).
"Am inceput deja impachetarea arhivei, dupa care urmeaza mutarea ei. In acelasi timp, ne desfasuram activitatea dupa programul obisnuit (in «vechiul» sediu -n.r.). Doar in ultima saptamana a lunii -cand se va instala reteaua informatica la noul sediu si se vor muta calculatoarele -vor aparea unele modificari. Dar oamenii care vin la noi, la ghisee, nu au de suferit. Noi le vom prelua cererile, declaratiile, dosarele, vom efectua plati... atat ca totul se va scrie manual, urmand ca ulterior sa fie inregistrat in program, pe calculator. Dar asta e o chestiune care ne priveste pe noi, pe angajatii Casei de Pensii. Repet, oamenii nu vor avea de suferit din cauza mutarii in noul sediu" -puncteaza Mihaela Vasil, director al CJP Arad.
Depunerea declaratiilor nominale
Angajatorii vor depune declaratiile privind evidenta nominala a asiguratilor si a obligatiilor de plata catre bugetul asigurarilor sociale de stat (anexa 1.1 si anexa 1.2) aferente lunii aprilie (tot) la sediul din strada Tribunul Dobra nr. 2, pana la data de 25 mai. 
Nu se admit intarzieri, nedepunerea la termen a declaratiilor nominale fiind sanctionata cu amenzi de 1.500- 5.000 lei.

D.D.- Jurnal aradean
  • Patronul de la "Gura Raiului", a paralizat dupa ce a fost jefuit

Patronul pensiunii "Gura Raiului" a fost afectat in urma furtuluiPatronul unei pensiuni de pe Valea Muresului a ramas in doar cateva minute fara agoniseala stransa cu greu in cativa ani dupa ce una dintre angajate a fugit cu o borseta plina cu 140 de  milioane de lei vechi.
Incidentul s-a petrecut in luna octombrie a anului trecut.
Atunci Lenuta Simona Roiu, din localitatea Danesti, judetul Vaslui, s-a prezentat la pensiune sub pretextul ca doreste sa se angajeze.
Cum anuntul pentru angajare era prezent in toate ziarele, patronul, Ioan Gabor, nu s-a mirat deloc de cererea femeii.
Asa ca a decis ca ea sa ramana cateva zile in proba de lucru.
"Am primit-o in perioada de proba. Mi-a spus ca are cinci copii si mi-a fost mila de ea. Am crezut ca vrea sa munceasca si am vrut sa o ajut. I-am pus la dispozitie o mancare calda, un pat, un acoperis deasupra capului si ea ce a facut? M-a jefuit. In urma socului am facut un preinfarct care m-a lasat semiparalizat pe partea dreapta", ne spune foarte suparat Ioan Gabor.
Se pare ca inculpata l-a urmarit pe patron si a vazut unde tinea acesta borseta doldora de bani.
Cand barbatul a adormit, a furat borseta si a fugit.
"Era vreo trei dimineata. M-am trezit ca am auzit o masina afara. E liniste pe aici. Se aude orice zgomot. Atunci am vazut masina cand pleca. M-am ridicat din pat si am coborat la bucatarie unde am vazut ca nu mai era nici geanta cu bani dar nici Lenuta", mai povesteste domnul Gabor.
Femeia a fugit unde a vazut cu ochii.
"Inculpata spune ca a plecat cu un taxi de la Arad pana la Iasi. Se pare ca a platit peste 600 de lei pentru cursa. S-a sustras urmaririi penale si a fugit pentru o perioada de trei saptamani in Italia. In tot acest timp i-a trimis lui Ioan Gabor un colet postal in care se gaseau borseta si actele care fusesera in ea. Insa fara nici un ban. Era si un bilet in care femeia isi cerea scuze pentru gestul sau si ii promitea pagubitului ca ii va inapoia toata suma", ne-a declarat Victor Giura, purtator de cuvant la Parchetul de pe langa Judecatoria Lipova.
Politistii au reusit ieri sa o aduca pe inculpata la Lipova, unde aceasta a fost prezentata Parchetului de pe langa Judecatoria Lipova cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.
Surse neoficiale spun ca femeia sustine ca ar fi luat acei bani ca sa isi intretina cei sapte copii lasati in grija bunicului matern.
Insa se pare ca aceasta nu si-ar mai fi vazut copiii de ceva vreme, ei aflandu-se acum in plasament.
Se pare ca nu este prima "scapare" a femeii, ea fiind condamnata acum la inchisoare pentru a cincia oara. Si de fiecare data acuzatia a fost cea de furt calificat.
Intrebata de catre judecator daca este de acord cu masura arestarii preventive, inculpata a raspuns "imi las soarta in mainile instantei".
Femeia si-a recunoscut fapta si a declarat ca ii pare rau pentru ceea ce a facut.
Insa acest lucru nu o scuteste de pedeapsa.
Deocamdata ea a fost arestata preventiv pentru 30 de zile si risca pedeapsa cu inchisoarea intre trei si 15 ani.

Corina Neagu - Glasul aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]