Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 13 octombrie 2008
Stirile TVA aici
  • Radar cu laser, in premiera la Arad

In premiera la Arad, un aparat radar performant cu laserSoferii care trec pe DN7 nu mai au scapare in fata radarului.
in judetul Arad, politistii au inceput sa foloseasca unul dintre cele mai performante radare din Romania, care este de ultima generatie.  
Acesta functioneaza cu raze laser, poate scana si in zonele lasate descoperite de radarele clasice, iar aparatele anti-radar nu mai au niciun efect.
Unul dintre cele mai performante radare din Europa se afla in lucru la Arad. 
Are doua camere video care surprind nu doar viteza, ci fac fotografii clare cu depasiri pe linia continua, neacordarea prioritatii sau alte abateri in trafic.
"Radarul face 500 de scanari pe secunda in camp larg si are o rezolutie foarte buna, fiind omologat si certificat", a explicat comisar sef Adrian Lile, seful Politiei Rutiere Arad. 
Specialistii spun ca radarul de la Arad este unic in tara, fiind cel mai modern. 
Face fotografii in continuu, chiar si in coloana si surprinde masinile de pe ambele sensuri de mers. in plus, functioneaza in zonele descoperite de actualele radare, cum ar fi curbele sau pantele, asa ca sansele contravenientilor de a scapa nepedepsiti raman minime.
Aparatul a fost adus din Olanda. 
"E un emitator de raze laser si are doua camere care fac poze pentru fiecare sens de mers, indiferent de mers. Se vede numarul masinii. Aparatul este o premiera in Romania, nu mai e nimeni care sa ofere asa ceva, e de mare precizie si functioneaza la niste parametri foarte inalti", a precizat unul dintre cei care au adus radarul la Arad.
Sistemele anti-radar devin ineficiente

Soferii care spera sa scape de radar cu ajutorul aparatelor anti-radar, se inseala, cel putin in fata aparatului de la Arad. 
Chiar daca este detectat, radarul inregistreaza rapid viteza masinii respective, inainte de franare, astfel incat detectorul e de prisos. 
"Vrem sa implementam aceasta tehnica de detectie radar, in special pe DN7, care este un drum cu incidente deosebite in ceea ce priveste accidentele de circulatie si victimizarea. Este o aparatura de ultima generatie care speram ca isi va aduce aportul la reducerea semnificativa a evenimentelor rutiere. (...) Acest radar este foarte performant in sensul ca poate sa deceleze sensurile de mers, deceleaza autovehiculele care se deplaseaza in sensuri opuse. Scaneaza cu unde laser, intr-un camp larg, nu punctual cum sunt celelalte si sistemele anti-radar sunt ineficiente in fata acestei aparaturi. Nu dorim sa gasim mai multi contravenienti, ci sa mentinem o viteza normala si legala de deplasare", spune comisar sef Adrian Lile, seful Politiei Rutiere Arad.
Potrivit celor care au asistat la testele radarului, acesta poate face fotografii atat pe zi, cat si pe timp de noapte sau timp nefavorabil, pentru ca este dotat cu blit special in infrarosu care se declanseaza automat daca de lumina de afara nu e suficienta, astfel incat si fotografiile facute noaptea ies clare.
In Arad vor functiona doua astfel de radare de ultima generatie.

Alex Negru - Evenimentul Zilei

  • Centru logistic de 28 de milioane de euro la Arad

Firma Cefin a inaugurat in Arad un parc logisticCefin Real Estate Asset Management a inaugurat joi parcul logistic si de distributie din Arad, investitie ce se ridica la de 28 milioane de euro.
Suprafata totala a parcului este de 94.000 mp si este localizat in partea de sud a orasului in imediata apropiere a viitoarei autostrazi Coridorul IV paneuropean.
Suprafata construita a complexului este de 44.000 mp si constituie depozite impartite in module de 2.750 mp fiecare, precum si 2.600 mp la mezanin. In acelasi tim, parcul beneficiaza de o ampla parcare pt camioane si autoturisme.
Mai mult, Cefin are in plan sa construiasca si o cladire multifunctionala de 4.000 mp.
UPDATE:
"Am ales Aradul pentru dezvoltarea acestui nou parc logistic, pentru ca e al doilea mare oras, dupa Timisoara, in vestul Romaniei. Are o pozitie geografica strategica, fiind situat la 17 km de granita cu Ungaria si are un potential economic ridicat, sustinut de o infrastructura foarte dezvoltat din punct de vedere al cailor de acces. Astfel, o data cu deschiderea punctelor de lucru in cenrul logisitic de la Arad vor fi disponibile peste 500 de noi locuri de munca", a declarat Geo Margescu, genera manager al Cefin Real Estate Asset Management.
Margescu a precizat pentru Capital Online ca au fost semnate doua contracte pentru inchirierea de spatii in acest centru logistic, iar, pana la finalizarea investitiei preconizate pentru aprilie 2009, intreaga suprafata va fi inchiriata unui numar de 6-7 companii care efectueaza activitati de transport si livrare.
Potrivit lui Margescu, chiria pentru spatii de depozitare va fi cuprinsa in intervalul 4,3-4,5 euro/mp, in acest pret intrand si sapte locuri de parcare pentru autoturisme, iar, contra cost, se pot asigura locuri de parcare pentru camioane.
Pentru spatiile de birouri, chiria se cifreaza la 9-10 euro/mp.
De asemenea, in caz de nevoie, mai sunt disponibili inca 45.000 de mp, pe langa cei 94.000 de mp deja existenti, pe care se intinde in prezent centrul logistic.

Andrei Haragus - capital.ro

  • Tinerii aradeni, interesati despre democratia locala

Directorul executiv DDAC - Etelka Nagy a coordonat intreaga dezbatereConsiliul Local al Municipiului Arad prin Directia de Dezvoltare si Asistenta Comunitara si Centrul de Informare Europeana Europe Direct Arad, au organizat ieri o dezbatere publica cu tema "Democratia locala in Romania, dezvoltare prin parteneriat". 
La intalnire au participat profesori universitari,  inspectori scolari, elevi, studenti, reprezentanti ai institutiilor aradene si consilieri locali.
Invitatul special a fost europarlamentarul Nicodim Bulzesc, membru al Parlamentului European, care a prezentat un material cu privire la "Democratia locala in Romania prin perspectiva Parlamentului European". 
Sesiunea de dezbateri a continuat cu prezentarea unui eseu despre "Democratia locala" a prof. univ.dr. Viorel Prelici, decan in cadrul Universitatii de Vest "Vasile Goldis", urmat de prezentarea "Democratiei Locale" intre diversitate si unitate, prin interculturalitate, sustinuta de prof. Nicolae Pellegrini, Inspector Scolar general adjunct.  
Sesiunea de dezbateri s-a incheiat cu prezentarea lucrari "Democratia locala – perspective" sustinuta de Radu Lazar, serviciul de Integrare Europeana si Coordonare  al Prefecturii Arad.
Dupa prezentarea acestor lucrari a inceput sesiunea de intrebari si raspunsuri. 
Elevii au profitat de faptul ca in sala se aflau  consilieri locali   si profesori  si au  solicitat lamuriri legate de ceea ce inseamna democratia locala. 
Unul dintre subiectele abordate a fost si cel legat de ONG-urile active din Arad si de implicarea lor in scoli.
Dezbaterea publica face parte din manifestarile organizate in cadrul Satptamanii Europene a Democratiei Locale. 

Claudia Untaru - Glasul Aradului

  • Arad, capitala teatrului

Festivalul National de Teatru Clasic si-a deschis portile pentru o noua editieCateva sute de spectatori au participat ieri la deschiderea editiei a XIV-a a Festivalului National de Teatru Clasic. 
Aradul -Ajuns la cea de a XIV-a editie, Festivalul National de Teatru Clasic de la Arad si-a deschis ieri "portile".
Publicul spectator a fost asteptat la Teatrul Clasic "Ioan Slavici" Arad cu o surpriza: înainte de începerea primului spectacol al festivalului, în fata cladirii teatrului si în foaierul central s-a desfasurat un eveniment inedit – art performance (painting), sustinut de tanara pictorita Diana Serghiuta si de cativa dintre actorii teatrului din Arad. 
S-a realizat "un alt fel de introducere" a publicului în sala de spectacole si, mai ales, în atmosfera festivalului.
Spectacolul cu numarul 1 a fost "Studio su Medea", în regia lui Antonio Latella, productie a Teatrului Stabile dell’Umbria (Perugia – Italia), un spectacol multipremiat în spatiul teatral italian. 
De altfel, dupa ce a fost numit cel mai bun spectacol italian al anului trecut, protagonista principala, Nicole Kehrberger, a fost desemnata, de catre asociatia profesionista a criticilor de teatru din Peninsula, cea mai buna actrita din Italia, pe anul 2007. 
Cei care nu au reusit sa participe la deschidere vor putea sa vada aceasta productie asta-seara, de la ora 19.

V.F. - Jurnal aradean

  • Spre dincolo…

Drumul spre "dincolo"V-ati intrebat vreodata ce-ar fi daca ziua de azi ar fi ultima. De viata!
Cum ne-am trai ultimele clipe si care ar fi faptele noastre din aceste ultime minute de viata?
Probabil ca uitandu-ne o clipa peste umar ne-am da seama ca in cele mai multe din situatii am dus o viata de… primata.
Primata in sensul de primar,  sa zicem asa cum este medusa. Am alergat acolo unde este hrana si bine.
Altii ar realiza ca au trait pentru a avea, a acumula desi o stim deja cu totii ca totul dar absolut totul ramane aici. Pe pamant. Pana si trupul. Un singur lucru pleaca: sufletul.
Cel caruia de-a lungul vietii i-am dat cea mai mica importanta. Uitand sa ne ocupam de implinirea lui spirituala.
Unii, speriati, aflandu-se in fata mortii spun: s-a terminat.
Pe cand crestinul cu frica de Dumnezeu zice: ma duc la intalnirea cu cel care m-a trimis aici, pe pamant.
Adica o reintoarcere la starea initiala, nicidecum moarte.
Moartea inseamna ceva sinistru doar in ingustimea mintii noastre.
De cele mai multe ori moartea, parasirea trupului obosit si bolnav, inseamna eliberare, evolutie spirituala pe scara tainelor universului.
Mai sunt cazuri cand moartea mai poate insemna si o repetare a unor lucruri pe care n-am stiut sa ni le insusim asa cum se astepta Creatorul.
Si atunci repetam experientele pana deslusim care este mesajul si intelepciunea pe care trebuie sa le deprindem.
De aceea este bine sa stim ca fiecare zi sau ora poate fi ultima pe pamant, iar din perspective acestei realitati este bine de stiut ca suntem simpli trecatori care daca devenim mai putin obraznici si facem mai putin rau, avem sansa ca la plecare sa mearga si sufletul nostru acolo unde stau ascunse tainele pozitive ale universului…

Sorin Ghilea - Glasul Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]