Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 14 ianuarie 2008
Stirile TVA aici
  • Accident spectaculos la Conop

Accident de circulatie la ConopUn TIR inmatriculat in Austria si o Dacie cu numere de Mures s- au rasturnat pe calea ferata.
Trei persoane au ajuns la Spitalul Judetean din Arad, dupa ce masina in care se aflau s- a rasturnat pe linia de cale ferata in localitatea Conop, in urma unei depasiri neregulamentare efectuata de soferul unui TIR, cu numere de Austria.
Totul a inceput in urma unei depasiri neregulamentare efectuate de soferul TIR- ului. 
Acesta a derapat si a lovit Dacia in spate, ambele vehicule rasturnandu- se pe calea ferata.
Odata blocata linia de cale ferata, pasagerii rapidului Bucuresti- Praga au avut de asteptat o ora pana trenul a fost tras in spate de o locomotiva si mutat pe a doua linie, care nu a fost blocata, pentru a- si continua drumul.
Un copil ranit
Trei persoane aflate in Dacie au ajuns la spital, printre care si un copil de 16 ani, care a suferit un traumatism cranio cercebral cu pierdere de cunostinta. 
"Au fost transportate la spital trei persoane cu leziuni mai grave in urma acestui accident rutier. Probleme in mod deosebit pune copilul de 16 ani, cu traumatism cranio cerebral cu pierdere de cunostinta, multe policontuzii si leziuni la torace. Copilul este in grija cadrelor de la UPU. Celelalte victime transportate de Serviciul de Ambulanta Arad au suferit leziuni craniene care nu pun probleme acute. Au ramas insa internati pentru investigatii", a declarat dr. Doina Ionita, din cadrul Serviciului de Ambulanta Arad.
Stalp cazut
Din cauza accidentului, un stalp de inalta tensiune a fost pus la pamant. Pentru degajarea caii ferate a fost nevoie de o macara pentru a ridica autotrenul si masina. 
Traficul rutier pe DN 7, in zona in care s- a petrecut accidentul, nu a fost blocat.
"Pe DN 7 circulatia rutiera nu a fost blocata, circulandu- se pe ambele sensuri, in timp ce circulatia pe calea ferata a fost blocata pe un sens", a declarat agentul sef Alexandru Stana din cadrul Politiei Conop.

I.C.- Adevarul

  • Alianta cu castigatorii

UDMR doreste sa se alieze cu cartigatorii alegerilorLa bilantul pe anul 2007, conducerea judeteana a UDMR a aratat ca tot ce a reusit sa realizeze s-a facut in alianta cu fortele care au castigat alegerile, adica cu Alianta DA.
In ceea ce priveste proiectele pe anul incurs, presedintele UDMR Arad, deputatul Kiraly Andras a spus: " Pentru noi este prioritar ca sa ramanem cel putin a treia formatiune politica in municipiul si judetul Arad ca sa nu putem fi ocoliti in formarea noilor consilii locale si a Consiliului Judetean si sa accedem la acele functii pe care le-am obtinut in 2004. Cu oricine nu vom face aliante, dar asa cum pronosticam cred ca pot sa va spun ca, da, o sa facem alianta cu castigatorii".
Pana acum maghiarii au realizat cam tot ce si-au propus. 
"Ar mai fi rezolvarea problemei autonomiei culturale", a amintit viceprimarul de Arad, Bognar Levente. 

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest) 

  • Masuri drastice care vizeaza sistemul de invatamant

Profesorii care vor incalca legea vor fi aspru pedepsitiCel putin teoretic deocamdata, dascalilor li se atrage atentia asupra consecintelor unor greseli mai mult sau mai putin intentionate pe care le pot face.
In cazul in care dezvaluie date confidentiale, acestia se pot alege cu dosare penale.
Totodata, profesorii care supraevalueaza sau subevalueaza cu mai mult de 0,50 de puncte lucrarile de la testele nationale risca sa fie dati afara din invatamant.
Daca profesorii incalca normele legale, regulamentele interne, contractul individual sau colectiv de munca, pot fi sanctionati, pedeapsa variind in functie de natura actului savarsit.
Sanctiunile pornesc de la avertismente scrise, ajungand pana la destituiri din functiile de conducere, monitorizare, evaluare si control si chiar pana la desfacerea disciplinara a contractului de munca.
De asemenea, salariile dascalilor indisciplinati pot fi reduse cu pana la 10%, pentru o perioada de la 1-3 luni, indemnizatiile de conducere fiind anulate.
Profesorului ii poate fi suspendat, timp de maximum 3 ani, dreptul de a participa la concursurile pentru ocuparea unor functii superioare sau pentru grade.
Timp de 3 ani, e posibil ca profesorul sa nu mai aiba dreptul de a face parte din comisiile de organizare si desfasurare a examenelor nationale.
La nivelul unitatilor si institutiilor de invatamant se vor constitui comisii de cercetare a abaterilor disciplinare, formate din 3 pana la 7 membri si 2 supleanti.
Membrii comisiei sunt alesi prin votul organismului de conducere si sunt numiti prin decizie/ordin.
Cercetarea presupusei abateri disciplinare se face in cel mult 30 de zile de la data inregistrarii acesteia, dar nu mai tarziu de 6 luni de la savarsirea faptei.
Comunicarea rezultatului cercetarii se face in cel mult 5 zile de la stabilirea sanctiunii.
Profesorul anchetat are dreptul sa formuleze si sa sustina toate apararile in favoarea sa si sa ofere comisiei de cercetare toate motivatiile si probele de care dispune, pentru a se disculpa.
Dascalii pot depune contestatie, fie la Colegiul de disciplina al directiei judetene sau a municipiului Bucuresti pentru invatamant preuniversitar, fie la Colegiul central de disciplina din cadrul MECT, ale carui norme privind componenta, organizarea, functionarea si atributiile se stabilesc prin regulament aprobat prin ordin de ministru.

D.M.- Observator

  • Proprietarii "palatelor" din Covasant au devenit buni platnici

Locuitorii palatelor tiganesti din Covasant isi platesc regulat impoziteleComuna Covasant este cunoscuta si pentru "palatele" celor de etnie rroma, crescute ca si ciupercile dupa ploaie, in perioada de dupa Revolutie.
In anii trecuti, proprietarii casoaielor erau intr-un mod paradoxal clientii Primariei pentru ajutoare sociale.
De plata impozitelor pe ditamai palatele nici nu putea fi vorba.
Totusi, in ultimul timp lucrurile au reintrat in normal.
"Am rezolvat aceasta problema, pentru ca lucrurile nu mai stau deloc ca in trecut. In prezent, chiar daca o sa va surprinda, rromii din Covasant, posesori de palate, isi vad de treburile lor, muncesc, nu sunt«samanta de scandal» si isi platesc darile catre comuna", ne-a declarat primarul din Covasant, Traian Balint.
Numarul persoanelor care solicita ajutor social s-a diminuat si el foarte mult, in prezent doar 89 de familii beneficiind de acest ajutor.
"Pe cei care pot sa presteze munci in folosul comunitatii ii folosim la curatenie, colecatarea gunoiului menajer sau la amenajarea zonelor verzi", a afirmat primarul Balint.
In schimb, tot la capitolul ajutoare, peste 600 de familii au solicitat ajutor pentru incalzire, un numar impresionant, mai ales ca localitatea numara doar circa 900 de gospodarii.

Razvan Cretu - Glasul Aradului

  • Aradul muzical – Concert de Anul Nou

Sub bagheta dirijorului dr. Dorin Frandes a inceput a doua parte a stagiunii FilarmoniciiSub acest titlu a inceput a doua parte a stagiunii actuale, sub bagheta dirijorului dr. Dorin Frandes.
Desi repertoriul abordat, luat in mare, a mai fost vehiculat nu demult, si-a gasit auditorii, care au calcat pe urmele membrilor Casei Regale, ce participasera aici la Balul de Cristal, audiindu-i pe o parte din  filarmonisti in programul sustinut alaturi de o sema de artisti de frunte ai tarii.
In concertul din 10 ianuarie, dominanta a fost creatia vienezului Johann Strauss-fiul.
Suita de valsuri si ceardasuri ce au fost inmanunchiate genial de catre autor in Uvertura operetei "Voievodul tiganilor" a incantat pe cei prezenti, ca de fiecare data.
Se pare ca insusi scriitorul Jokai Mor, autorul nuvelei din care s-a inspirat librertistul Schnitzer, i-ar fi facut cunoscute compozitorului o serie de melodii autentice maghiare si tiganesti, de unde naturaletea muzicii, trecuta prin pana muzicianului de geniu, comparativ cu unele naivitati si momentele artificioase ale actiunii operetei.
Cum era de asteptat, acelasi succes l-a avut si cea de-a doua uvertura straussiana prezenta in program, "Liliacul", interpretii reusind sa transmita  mesajul viu, antrenant al partiturii.
Cunoscutele valsuri: "Povestiri din Padurea vieneza" op.325, intrunind atragatoare melodii de dans si cantece din imprejurimile Vienei, celebrul "Vals imperial" op. 437, simbol al apropierii austro-germane din acea vreme, la care s-a adaugat exuberanta dar si dramatica "Dunare albastra", au transfigurat auditorii.
Vesela polka "Micul flecar" op. 245, scaparatoarea  piesa de acelasi gen, "La vanatoare" op. 373, fermecatoarea "Sarbatoare a focului" op. 269, virtuoza "Furioso Polka" op.260, inflacarata "Hopser Polka" op. 28, polca dedicata femeilor numite Anna (Annen Polka) op. 117, au captat publicul.
Gluma muzicala op. 257 numita "Perpetuum Mobile", ametitoarea "Banditen Galopp" op. 378 au intregit, spre satisfactia generala, programul semnat Johann Strauss-fiul.
Acestuia i s-a adaugat "Chineser Galopp" op. 28 al lui Strauss-tatal, pentru ca in final, la cererea publicului, orchestra lui Dorin Frandes sa ofere nelipsitul "Radetzki Marsch" a aceluiasi tata de Straussieni si muzica buna, dar  si unduitoarea "Polka pizzicato" a fratilor Johann si Josef Strauss.
Cum am sugerat mai inainte, publicul a aplaudat cu caldura acest program obisnuit Anului Nou, dar cei doi clarinetist ai serii (din pacate, nu singurii!) s-au lasat mereu imbiati sa se ridice drept raspuns acestor multumiri, mimand o falsa modestie (de un prost gust desavarsit), fapt care s-a mai intamplat si altadata.
Ar fi bine ca publicul sa ramana cu impresia unei unitati, a unei solidaritati a orchestrei pe toate planurile (monolitism absolut benefic, daca este real), ca sa nu mai subliniem prea mult faptul ca a raspunde cum se cuvine simpatiei publicului este o chestiune de tact, bun simt elementar si un pic de pragmatism.

Hugo Hauptmann - Virtual Arad

****
Programul urmator din 17.01.08 il va avea ca dirijor pe
Horst Hans Baecker  iar ca solist pe Sebastian Casleanu, ambii din Germania
- Piotr Ilici Ceaikovski – Uvertura fantezie "Romeo si Julieta"
- Franz Waxman – Fantezia "Carmen" pentru vioara si orchestra
- P. I. Ceaikovski – Suita de balet "Lacul lebedelor"


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]