Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 14 martie 2008
Stirile TVA aici
  • Noutati pe piata constructiilor la Targul Confort Construct

Noul Targ "Confort Construct" aduce noutatiIeri s-a deschis la Expo Arad a-XIV-a editie a Targului international de tehnologii si materiale de constructii, decoratiuni interioare si servicii conexe – "Confort Construct"
La expozitie participa un numar de peste 160 de firme din domeniu atat din tara cat si din strainatate – aproximativ 30 de firme din Ungaria – care expun in cele doua pavilioane ale complexului Expo, pe o suprafata interioara de 3.500 mp si 2000 mp spatiul exterior. 
Ca noutate la acest targ, organizatorii au montat un cort modern dotat cu podea, mocheta, standuri si incalzire suficient pentru 20 de firme.
Printre cele mai moderne si utile noutati de pe piata constructiilor am putut gasi adezivul flexibil si fara praf. 
Atuurile sale sunt faptul ca permite montarea gresiei sau a faiantei peste alta gresie sau chiar peste lemn. 
Si spre deosebire de adezivul obisnuit acesta nu produce praf. 
Si pretul este putin mai piperat un sac de 25 de kilograme atingand suma de 75 de lei noi. Produsul este importat din Franta. 
Interesante au fost si tiglele din ceramica in diferite culori la care inca nu s-a stabilit pretul dar vanzatorii estimeaza la trei lei o bucata.
De mare interes pentru vizitatorii targului sunt si scaunele relaxante utilate cu aparatura electonica. 
Se pot folosi atat acasa cat si la birou, fiind imbracate in piele si unele avand computer incorporat cu diferite functii. 
Pe langa produsele amintite la expozitie puteti gasi o serie de materiale de constructie – gresie, faianta, vopsele lavabile interior si exterior, blocuri de zidarie, cimenturi, aditivi, betoane, mortare, protectii, tigle, placaje din marmura, granit si travertin, pervaze, blaturi din marmura si granit, piatra decorativa. 
De asemenea puteti gasi balustrade din inox si aluminiu, scari interioare din lemn si metal, scule, abrazivi, elemente de asamblare, usi apartamente, automatizari usi, materiale fono-hidro-termoizolante, termospumante, pentru protectie la incendiu, confectii metalice, inox, fier forjat. 
Pasionatii de constructii isi pot achizitiona utilaje pentru productie tamplarie PVC - feronerie, utilaje pentru tencuit, betoniere, carucioare transport marfa.
Pe langa produsele amintite puteti gasi tot felul de materiale necesare atat pentru constructia unei case din temelii, dar si pentru finisarea si amenajarea interioara. 
In ce priveste amenajarea si mobilarea locuintei puteti achizitiona cele mai noi modele de covoare, perdele dar si de mobilier.
Targul va sta la dispozitie pana duminica 16 martie, organizatorii punand la dispozitia vizitatorilor transport gratuit din ora in ora cu plecare din statia Podgoria.

Simina Roz - Observator

  • Edeleni apara terenul de sport

Edeleni Coloman apara terenul de sport de la Scoala nr. 6Edeleni Coloman a scos lupta politica in... curtea scolii. 
El acuza Primaria Aradului ca a luat din terenul de sport al Scolii generale nr. 6 din Calea Aurel Vlaicu ca sa faca un drum si o parcare.
In anul 2002, dupa incheierea protocolului prin care CLM preia terenurile si cladirile unde isi desfasoara activitatea domeniul preuniversitar, Scoala Generala nr. 6 detinea in baza CF-ului 59103 o suprafata de 9.170 de metri patrati. 
S-a votat in CLM un PUD, in noiembrie 2006, fara vreo consultare in prealabil cu cei implicati. 
S-a facut o dezmembrare a terenului si 2.600 de metri patrati au fost luati din administrarea scolii.
Tot atunci s-a luat decizia amenajarii unei parcari si construirii unui drum care mai ia din curtea  scolii inca 1.000 de metri patrati. 
In urma sesizarilor facute de conducerea institutiei de invatamant lucrarile au fost sistate pentru o perioada intrucat nu exista autorizatie. 
Nemultumite ca terenul de sport ramane doar pe jumatate, pe cealalta fiind construita o parcare cadrele didactice l-au contactat pe Edeleni Coloman.
"Saptamana aceasta am fost contactat de cateva cadre didactice, am venit la Generala nr. 6 ca sa vad si eu exact despre ce este vorba iar aici m-am intalnit cu parintii copiilor care sunt profund nemultumiti de aceasta situatie. Astfel 504 copii care invata la aceasta scoala nu numai ca abia au loc in recreatie, dar sunt amenintati ca nu vor avea loc de sport", a declarat Edeleni Coloman. 
Practic, el a recunoscut ca primarul Aradului, Gheorghe Falca nu poate fi acuzat ca nu face nimic: construieste un drum in curtea scolii si lasa copiii fara teren de sport pentru o parcare.

Sorin Trocan - Glasul Aradului

  • Santier pe opt sosele din Banat

Pe drumurile din vest vor fi deschise santiere de lucruTimp de opt luni, opt tronsoane de drumuri nationale si sapte poduri vor fi in reparatii.
De pe 15 martie pana pe 30 noiembrie, Banatul va fi un "santier in lucru" 
Opt drumuri nationale din Timis, Arad, Caras-Severin si Hunedoara sunt programate sa intre in reparatii capitale de saptamana viitoare. 
Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara (DRDPT) admite ca reparatiile demarate in aceasta luna pe drumurile nationale de pe teritoriul celor patru judete din administrare provoaca inevitabil intarzieri in trafic. 
"Lucrarile vor conduce la instituirea unor restrictii care vor ingreuna circulatia si, implicit, vor mari timpul de deplasare", spune directorul general al DRDPT, Ioan Malita. 
"Soferii care vor avea de parcurs DN 6 intre Timisoara si Severin vor inregistra cele mai mari intarzieri pe drum, din cauza lucrarilor, respectiv de aproximativ doua ore", explica si Horatiu Simion, directorul adjunct al institutiei. 
Potrivit acestuia, santierul va cuprinde aproximativ 800 de kilometri de drumuri, respectiv 40 la suta din totalul suprafetei drumurilor nationale aflate in administrarea DRDPT in cele patru judete.
Limitari de viteza si trafic deviat
Potrivit directorului general al DRDPT, Ioan Malita, ca urmare a lucrarilor de reabilitare sau consolidare, circulatia masinilor va fi posibila pe o singura banda de mers. 
Astfel, restrictionarile vor viza tronsoane din DN 6 (Orsova- Caransebes si Lugoj-Timisoara), DN 7 (la limita judetelor Hunedoara si Arad), DN 57 (Dubova- Comoraste), DN 66 (Petrosani- Baru Mare-Simeria), DN 59 C (Jimbolia-Sannicolaul Mare), DN 68 B (Lugoj, la pasajul denivelat peste calea ferata), DN 74 (Buces- Vulcan) si DN 79 A (Avram Iancu-Varsand). 
Toate acestea inseamna limita ri de viteza, trafic deviat, ocoluri si intarzieri.
Drumarii spun ca ei trebuie sa-si faca treaba si ca lucrarile se impun, din moment ce carosabilul este plin de gropi si denivelari. 
Pe langa intarzierile preconizate, drumarii atrag atentia ca inconvenientele nu se opresc aici. 
Pe langa drumuri, in lucru vor intra si un numar de sapte poduri, peste care se va circula in lunile urmatoare pe variante de serviciu, improvizate.
DRDPT anunta, de asemenea, ca pe drumurile nationale administrate, din cauza degradarilor suferite, au fost impuse in aceasta perioada si o serie de restrictii de tonaj. 
Astfel, pe DN 7, la Paulis, si pe DN 79, la Zerind, masa maxima admisa este de 40 de tone. 
Pe DN 7A, pe tronsonul Obarsia Lotrului - Petrosani, masa maxima admisa este de 12 tone, in timp ce pe DN 59, la Otelec, aceasta este de 20 de tone.

Georgeta Petrovici - Evenimentul Zilei

  • Autostrada intre Cris si Arad

In curand intre Arad si Oradea vor incepe lucrarile la drumul expresDrumul expres Arad-Oradea va avea pe doua sectoare (unul in judetul nostru) profil de autostrada.
Reprezentantii Companiei Nationale de Drumuri si Autostrazi au sustinut, de curand, faptul ca drumul expres Arad- Oradea, cu o lungime de 134,6 kilometri, va fi finalizat in 2010, desi lucrarile nu au inceput inca.
Totusi, cateva vesti bune sunt facute publice aici, iar acestea vorbesc de faptul ca in judetul Arad drumul expres va avea profil de autostrada, cu doua benzi de circulatie pe sens. 
Specialistii sustin ca drumul care face legatura cu Oradea va fi impartit pe trei sectoare, dintre care doua vor avea profil de autostrada. 
Primul sector, care va avea profil de autostrada, cu trei benzi de circulatie pe sens, va ocoli localitatea Biharia si municipiul Oradea, prin partea de vest, in timp ce al doilea tronson, de aceasta data cu profil de drum expres, cu doua benzi pe sens, va fi orientat pe directia nord- sud, pana la intersectia cu DN7 9A, pe la vest de Chisineu Cris.
Al treilea sector
Ultimul sector de drum expres va avea profil de autostrada cu doua benzi pe sens, va trec de Chisineu Cris si va ocoli municipiul Arad prin partea de nord- vest.
Potrivit companiei, noul drum care va face legatura cu autostrada Transilvania si Coridorul IV (Nadlac- Arad- Timisoara- Bucuresti- Constanta) va fi finantat din bugetul ministerului.
Termenele de finalizare facute publice sunt, desigur, estimative, iar modificari pot aparea oricand la capitolul infrastructura, in conditiile in care datele despre autostrazi si drumuri expres se schimba mereu.

Adriana Barbu - Adevarul

  • Maidanezii, pericol alimentat de aradeni

Se impune infiintarea Politiei Animalelor pentru gestionarea populatiei canineDesi in Legea 9/2008, privind protectia animalelor, sunt specificate sanctiunile pentru maltratarea animalelor, in Arad nu exista un organism de stat care sa le puna in practica.
In urma unei scurte investigatii, am constatat ca Aradul nu dispune de serviciile unui oficiu de stat pentru protectia animalelor, astfel de atributii fiind lasate in seama ONG-urilor de specialitate.
Agresati de catre trecatori, maidanezii devin agresivi la randul lor si astfel apare un pericol public care necesita interventia hingherilor. 
"Momentan avem 165 de caini in adapost, iar locurile sunt insuficiente, pentru ca animalele bolnave sau agresive trebuiesc tinute separat. Hingherii nostri actioneaza doar in cazul reclamatiilor, lucru care se intampla zilnic", a declarat Dumitru Ailoaie, doctorul veterinar al adapostului pentru animale.
Totodata ne intrebam ce se va intampla cu restul cainilor comunitari? 
Raspunsul vine chiar de la Primaria Arad, din partea purtatorul de cuvant Corina Draghici, care ne spune ca "multi aradeni tin pe langa blocurile in care locuiesc caini vagabonzi, hranindu-i. In schimb sunt prea putini cei care hotarasc sa-i adopte si sa se ingrijeasca de sanatatea lor. Astfel numarul cainilor comunitari ramane in crestere."
De la inceputul anului pana in prezent doar 18 caini din adapostul aradean si-au gasit stapan. 
Ceilalti caini din plasament nu vor mai fi insa eutanasiati dupa 15 zile petrecute in captivitate, asa cum se intampla anul trecut. 
Acest lucru se datoreaza Directiei Sanitar-Veterinare, care a interzis aceasta practica.
Pe langa maidanezii vaccinati si tratati de paraziti, in adapostul aradean se gasesc si caini foarte bolnavi de raie pe care ii asteapta o moarte dureroasa.
"Cu acest caine (n.r. bolnav de raie) nu stiu ce sa fac. In noua lege privind protectia animalelor, este specificat ca gestionarea populatiei canine, fara stapan, se reglementeaza prin lege speciala. Care este aceasta lege? Daca il eutanasiem, o vom face pe baza unei ordonante din 2001, care ne permite acest lucru", a mai adaugat Dumitru Ailoaie.
Un lucru e limpede, in prezent legile privind protectia animalelor se bat cap in cap, iar o institutie publica, cum ar fi preadiscutata Politie a Animalelor, devine absolut necesara.

Sorin S. Szabo - Glasul Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]