Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 14 aprilie 2008
Stirile TVA aici
  • Transportatorii protesteaza impotriva "abuzurilor maghiare"

Blocaj pe soseaua de centura de catre transportatoriAproape 100 de TIR-uri vor protesta pe soseaua de centura a municipiului Arad, care face legatura intre vama Nadlac si soselele spre Deva si Oradea.
Protestatarii  se vor aduna pe centura la intersectia spre Oradea, in jurul orei 8 dimineata, iar manifestatia este autorizata pana la ora 14.00.
Transportatorii au o serie de nemultumiri fata de calitatea drumurilor din Romania, lipsa autostrazilor, lipsa locurilor de parcare si fata de taxele si  impozitele, care spun ei, ii sufoca.
Alte nemultumiri sunt faptul ca in zona de vest a tarii, la intrarea in tara nu gasesc rovignete cu durata de o zi si pretul mult prea mare al carburantilor.
Fata de situatia din tara, transportatorii romani au probleme foarte grave cu autoritatile maghiare, pe care le acuza de abuzuri repetate asupra soferilor romani.
"Am inaintat Ministerului Transporturilor o lista cu 22 de revendicari. Transportatorii romani au o mare nemultumire in ceea ce priveste comportamentul abuziv al organelor de control pe teritoriul Ungariei, respectiv Garda de Finante, in ceea ce priveste activitatea soferului si a timpilor de conducere si odihna. Aici se comit abuzuri atat in felul de constata contraventia comisa de soferul nostru, cat si in aplicarea sanctiunilor. In cazul unei contestatii a contraventiei, aceasta este solutionata de organul constatator si emitent al procesului verbal. Valoarea amenzii ajunge la 3.200 euro, deoarece sunt amendati atat soferul aflat la volan, cat si cel aflat in repaus", a declarat, sambata, Dorin Pop, vicepresedintele Asociatiei patronale a Transportatorilor "Europa 2002".
Daca nu se aplica amenda pe loc, camionul este retinut pana la platirea amenzii.
"Din momentul in care s-a achitat contravaloarea, automat fapta devine recunoscuta si in situatia unei contestatii, contestatia vine solutionata de catre organul constatator si emitentul procesului verbal", mai spune declarat Dorin Pop, vicepresedintele Asociatiei patronale a Transportatorilor "Europa 2002".
Oricum nicio contestatie nu le-a dat castig de cauza romanilor.
Transportatorii sustin ca demersurile facute de autoritatile maghiare privind sunt abuzive.
"Nu o data s-au intalnit cazuri in care organul de control, respectiv angajatul Garzii de Finante din Ungaria, a urcat in cabina soferului si a butonat aparatul tahograf. Din acest motiv, in urma cu circa doua luni, am avut un sofer al unei firme de transport care a fost batut si spitalizat in Ungaria, timp noua zile, la Mako. Noi consideram ca legile aplicate de organele de control din Ungaria nu sunt in concordanta cu dreptul european", a mai afirmat Dorin Pop.
Desi controalele la frontiera cu Ungaria ar trebui sa aiba loc prin sondaj, dupa aderarea Romaniei la UE, soferii romani sunt verificati excesiv si li se gaseste mereu o problema cat de mica, pentru a fi amendati.
Aceste controale excesive provoaca adesea cozi kilometrice, mai ales la Nadlac, unde nu exista benzi separate pentru camioanele UE si non-UE.

Alex Negru - Evenimentul Zilei

  • Primaria isi cumpara trecutul

Primaria doreste sa cumpere si "Casa fostei vami" din Aradul NouTeatrul Vechi, Casa Hirschl, Turnul de Apa si fosta vama ar putea intra in partimoniul Aradului.
Patru cladiri ar putea intra in proprietatea Primariei Arad, un prin pas urmand a fi facut astazi, cand alesii locali sunt chemati sa voteze demararea procedurilor pentru achizitia unor imobile cuprinse pe lista monumentelor istorice si de arhitectura. 
Nu este vorba de orice cladiri, ci de unele dintre cele mai importante din Arad.
Intentia de a cumpara parte din aceste imobile a fost manifestata in toamna lui 2007, tot prin intermediul unei hotarari de consiliu.
Aceasta vorbea de cumpararea "Turnului de Apa", astazi restaurant si galerie de arta, si a "Casei fostei vami", transformata in spatii comerciale.
La acel moment, viceprimarul Levente Bognar a fost imputernicit sa demareze procedurile pentru achizitionarea celor doua cladiri.
Acum, Primaria vrea sa extinda intentia de a cumpara imobilele la alte doua cladiri extrem de importante pentru Arad:  "Casa Iacob Hirschl", sediul Casei de Cultura a Municipiului, si "Teatrul Vechi".
Se degradeaza
In referatul ce insoteste proiectul se arata faptul ca "autoritatile locale, care sunt implicate in proiectul de reabilitare a cladirilor din centrul istoric al Aradului, au fost sesizate asupra faptului ca mai multe monumente istorice si de arhitectura, trecand in proprietatea privata a unor persoane fizice sau juridice, nu au fost intretinute, reparate si puse in valoare", sau ca,  mai mult, acestea continua sa se degradeze cu fiecare zi ce trece, fapt pentru care se considera oportuna achizitionarea lor de catre Primaria Arad.

Adriana Barbu - Adevarul

  • Ar- Invest

Expo Arad va gazdui in toamna acestui an Targul Ar-InvestAR-INVEST este una dintre manifestarile care vor fi gazduite de Expo Arad International in toamna acestui an.
Organizatorul principal va avea ca parteneri oficiali ai targului Consiliul Judetean si Primaria Arad, printre participanti urmand sa se numere institutii si firme din Romania, Ungaria, Italia si Austria.
In luna octombrie Aradul va gazdui cea de a treia editie a AR-INVEST, cel mai important targ de imobiliare si proiecte de investitii organizat in partea de vest a Romaniei.
Lansarea sa oficiala a avut loc astazi. AR-INVEST se doreste un punct de intalnire al investitorilor, profesionistilor si specialistilor care intervin de fiecare data in realizarea unui proiect.
Fie ca acesta este de mica anvergura, gen apartament sau casa, mergand pana la complexe

Florin Coita - Televiziunea Arad

  • Omorata si abandonata in propriul apartament!

Ucigasul prostituatei din cartierul Aurel Vlaicu a fost descoperit de politieFemeia decedata la mijlocul saptamanii trecute era prostituata, iar in urma investigatiilor s-a stabilit ca a fost omorata de unul dintre clientii ei, Cristian Murariu
S-a lamurit misterul din jurul decesului suspect, de saptamana trecuta, al femeii in varsta de 32 de ani: a fost crima!
Femeia, originara din Arad, a fost gasita fara viata intr-un apartament din cartierul Aurel Vlaicu.
Autopsia a stabilit ca decesul a survenit in urma unei strangulari.
In urma cercetarilor, s-a stabilit ca femeia practica prostitutia si ca isi racola clienti prin rubricile de mica publicitate.
Autorul crimei este Cristian Murariu.
El se numara printre clientii femeii si a marturisit ca a ucis-o pentru ca nu s-au inteles la bani.
Criminalul a declarat procurorilor ca i s-au pretins 150 de lei si ca el nu avea asupra lui decat 100 de lei.
Victima a fost strangulata cu o curea.
A opus rezistenta si a lasat urme pe fata criminalului.
"Autorul isi recunoaste fapta. Acesta are urme pe fata, deoarece victima s-a zbatut si l-a zgariat pe fata" a precizat comisarul Adrian Simon.
Audierea lui Cristian Murariu a avut loc sambata seara, sub coordonarea procurorului criminalist Pavel Palcu.
In prezent barbatul este cercetat pentru omor deosebit de grav.

Cristina Maria Poenar - Observator

  • "Cei 12 ani ma recomanda pentru un nou mandat"

Interviu cu primarul Zarandului - Ioan Florin MotConvorbire cu Ioan Florin Mot, primarul comunei Zarand
Pentru Ioan Florin Mot administratia locala este ca o doua casa. A trecut prima data pragul Primariei in 1981, iar de atunci tot acolo il gasim si astazi. Putem spune ca el a s-a nascut, a copilarit, iar mai apoi s-a maturizat odata cu Primaria din Zarand. Om al locului 100%, cunoaste ca pe buzunarul lui toate strazile, potecile si campiile din comuna. Dar si oamenii, cu durerile, bucuriile si nevoile lor.
Primul mandat l-a inceput in 1996, pe cand avea numai 32 de ani. Astazi, dupa 3 mandate consecutive se numara printre cei mai longevivi primari din judetul Arad.
Pentru urmatorii 4 ani, Ioan Florin Mot isi propune sa continue proiectele precedente, dar si sa initieze altele noi. In asa fel incat Zarandul sa capete o alta fata, compatibila cu statutul de comuna europeana.
Experienta acumulata in administratie, lucrurile bune facute pentru comunitate, capacitatea si dorinta de a continua si finaliza proiectele incepute, sunt tot atatea argumente care il propun pe Ioan Florin Mot pentru un nou mandat la Primaria Zarand.
Vine o perioada decisiva pentru comuna: accesarea fondurilor europene
- Domnule Ioan Florin Mot, cum ati hotarat sa candidati pentru inca un mandat la Primaria Zarand?
- In principal m-am gandit la faptul ca trebuie sa termin ceea ce mi-am propus sa realizez pentru locuitorii comunei Zarand. Ar fi mare pacat sa ies din administratie tocmai acum, fara a finaliza toate proiectele mele. Am in spate o experienta de 3 mandate de primar, perioada in care am acumulat o experienta extraordinara in munca de administratie locala. Mai mult decat atat, consider ca perioada urmatoare este una decisiva pentru dezvoltarea localitatilor din judetul nostru datorita posibilitatilor de  a beneficia de fondurile nerambursabile europene.
- Care credeti ca este cel mai important atu al dumneavoastra, ca  si candidat pentru Primaria Zarand?
- Cred ca, de departe, cel mai important atu al meu este experienta dobandita in cei 12 ani de administratie locala. Va dati seama, vorbesc aici de niste ani in care am condus destinele unei comune cu aproape 2.900 de locuitori. Chiar daca nu intotdeauna a fost usor, cred ca am reusit, intr-o mare masura, sa cresc bunastarea locuitorilor de aici. Oamenii ma cunosc, stiu cine sunt si cum ma prezint in fata lor.
Stiu tot ce misca in Zarand
- Domnule Ioan Mot, care credeti ca sunt cele mai importante realizari ale dumneavoastra?
- Pot spune ca am realizat o serie de lucruri atat in ceea ce priveste gospodarirea comunei, cat si investitii pentru ridicarea nivelului de trai al oamenilor. La capitolul realizari as aminti aici cateva cum sunt, de exemplu, trotuarele, pietruirea strazilor, construirea de podete. Un alt obiectiv important pentru noi a fost introducerea retelei de apa pe o intindere de 36 de km. Mentionez ca toate aceste lucruri contribuie la cresterea gradului de confort al locuitorilor.
Primaria Zarand are planuri importante pentru viitorul comunei- Cum identificati nevoile oamenilor, faptul ca un anumit lucru este prioritar altuia?
- Ca localnic nascut si crescut in Zarand consider ca stiu foarte bine tot ce misca in aceasta zona. De asemenea, va dati seama ii cunosc indeaproape pe  toti locuitorii din comuna. Mai pot adauga faptul ca sunt intr-o legatura permanenta cu oamenii, deci stiu nevoile lor, problemele lor, dorintele lor...
Gaz, apa, canalizare
- Ce planuri aveti pentru urmatorii 4 ani?
- Ideea de baza este, dupa cum am mai spus, continuitatea. Cand am candidat prima data la Primarie am avut un program electoral pe termen scurt, mediu si lung. Marea mea dorinta este ca, la sfarsitul urmatorului mandat, sa pot sa spun ca am schimbat in bine, atat cat a fost posibil, cu resursele avute la dispozitie, viata oamenilor din comuna. Ma refer aici inclusiv la proiecte avute in vedere inca mai demult si pe  care vreau sa le transform in realitate.
- Concret, cateva exemple?
- Vreau ca in mandatul urmator sa continui cu asfaltarea strazilor si realizarea canalizarii in comuna. De asemenea, doresc reabilitarea scolilor, Caminului cultural si a gradinitelor. Un alt proiect  al meu se refera la introducerea retelei de gaz si a retelei de apa. Dupa cum se vede, toate vor contribui la cresterea nivelului de confort in comuna noastra.
Cu oameni, pentru oameni
- Cat de importanta este echipa administrativa de la Primarie pentru dumneavoastra?
- In orice act administrativ, fara oameni priceputi si devotati nu se poate face treaba. Eu consider ca functionarii de Primaria Zarand sunt niste profesionisti care stiu sa se achite cum se cuvine de toate sarcinile primite. Locuitorii comunei trebuie sa ne simta tot timpul alaturi de ei. Cu oameni, pentru oameni.
- Care este cea mai mare satisfactie a dumneavoastra, ca primar, dupa atatia ani petrecuti in primarie?
- Cred ca faptul ca am reusit sa ajut oamenii. Lucrez in primarie din 1981, cand am inceput ca agent agricol, deci am ceva ani petrecuti in administratie, timp in care cred ca am reusit sa schimb partial nivelul de trai din comuna.
Obligatoriu, trebuie sa mergem mai departe
- Deci aveti peste 12 ani de administratie?
- Asa este ! Un lucru cu care ma mandresc, dar si un lucru care ma obliga, in acelasi timp.  Iar pentru mine acest lucru este, de fapt, un motiv in plus de a dori sa finalizez cateva proiecte foarte importante pentru Zarand. Doresc ca si in  Zarand sa se simta ca Romania a ajuns sa faca parte din Uniunea Europeana.
- Va vad intrand foarte optimist in aceasta campanie electorala?
- Asa este. Si stiti de ce sunt asa? Raspunsul e foarte simplu. Pentru ca oamenii ma cunosc suficient de bine. Stiu ce am facut pana acum pentru ei si au incredere ca voi face si in continuare.

Gheorghe Stefan - Glasul Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]