Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 14 iulie 2008
Stirile TVA aici
  • "Miss Arad 2008"- seara in care frumusetea si-a dat intalnire cu senzualitatea si eleganta

Castigatoarele la concursul "Miss Arad 2008"Sala mare a Teatrului "Ioan Slavici" a fost, pentru o seara, locul unde, feminitatea frumusetea, senzualitatea, eleganta si, nu in ultimul rand, emotiile s-au intalnit pentru a garanta celor prezenti, concurenti, invitati, organizatori si public o seara reusita.
Frumusete si senzualitate, defilari si divertisment - totul pentru o seara deosebita
Dupa multa munca, exercitii si schimbari, cele 15 concurente ale concursului de frumusete "Miss Arad 2008" au ajuns la momentul marii finale. 
Vineri seara pe scena Teatrului "Ioan Slavici", fetele au demonstrat ca au toate calitatile necesare pentru statutul de "miss"
Ora 19:30 a adus zeci de aradeni care au venit sa admire frumusetea, gratia si, de ce nu?, inteligenta concurentelor. 
Fetele nu s-au lasat mult asteptate si dupa ce prezentatorii Adela Raut si Sorin Drache i-au intampinat pe invitati, concurentele au acaparat scena printr-o coregrafie speciala. 
Alb si negru, vestimentatie misterioasa si totodata sobra, plus o atitudine provocatoare au fost de deajuns pentru ca fetele sa impresioneze prezenta din start.
Apoi, fetele si-au facut aparitia in rosu, in cadrul poate celei mai asteptate faze a concursului si anume defilarea in costume de baie. 
Pregatite sa demonstreze cat sunt de frumoase pentru orice moment s-ar putea ivi, a urmat prezentarea unor tinute de cockteil. 
Un moment plin de gratie si eleganta a fost si proba rochilor de seara. 
Cele 15 tinute de seara au fost create special pentru aceasta ocazie, intr-un timp record, in asa fel incat sa scoata in evidenta atuurile fiecarei concurente in parte. 
Materialele fine, rochiile cu design special, sclipirea si frumusetea au facut dificila misiunea juriului. 
Concurentele au vrut sa demonstreze ca nu doar frumusetea este cuvantul definitoriu pentru ele, ci si inteligenta. 
In acest scop au trebuit sa gaseasca raspunsurile potrivite care sa convinga juriul de competenta lor, la intrebarile extrase si care au fost formulate chiar de ele. 
Timpii dintre probe nu au fost nicidecum  plictisitori. 
Cu aceste ocazii, cei prezenti au avut  posibilitatea sa vizioneze filmulete care tradau munca concurentelor din cantonamentul de doua zile petrecut alaturi de specialiSti in statiunea Moneasa. 
Tot prin intermediului unor filmulete spectatorii si juriul si-au reamintit de cele doua evenimente premergatoare finale, la care fetele au participat, prezentarea inedita a costumelor folclorice specifice zonei noastre si inaugurarea "Cartierului Verde", ocazie cu care publicul, prin intermediul aplauzelor, a desemnat-o "Miss Popularitate" pe Debora Bezedea, din Arad. 
Atmosfera a fost intretinuta si prin muzica de Andrei Galut, aradeanul care a castigat concursul de muzica "MegaStar", si de trupa locala "Von Meister Crew". 
Daca Andrei a incantat prin melodii cand energice, cand sensibile, membrii trupei aradene au demonstrat ce inseamna mobilitate si stil de dans contorsionat si spectaculos.  
Jurizare, decizii, castigatoare Si impresii....
Concurentele au trebuit "sa tina piept" la doua jurii, unul format din reprezentantii ai sponsorilor principali, a carui presedinta a fost creatoarea de moda, Eli Laslean, celalalt fiind alcatuit din reprezentanti ai mass-media. 
Primul juriu a fost cel caruia i-a revenit sarcina cea mai grea, de-a desemna cea mai frumoasa aradeanca, iar  cel de al doilea juriu Si-a ales un "miss" propriu, caruia i-au acordat titlul de "Miss Media".
Dupa probe, defilari si divertisment a venit si momentul culminant al serii - desemnarea castigatoarelor.
Pentru ca anul acesta organizatorii au adaugat concursului si o directie educativa, trei dintre concurente au primit din partea Universitatii de Vest "Vasile GoldiS" burse de studii care constau in scolarizare gratuita. 
La concursul de frumuste "Miss Arad 2008" au fost alese premiantele Cele  3 domnisoare care vor beneficia de aceste burse sunt concurentele Andreea Grosu, Crina CriSan Si Debora Bezedea. 
Juriul mass-media a considerat-o drept cea mai potrivita pentru titlul de "Miss Media"  pe Geanina Voica, din Pancota, o domnisoara de doar 15 ani. 
Pe locul doi s-a clasat Florina Danci de 17 ani, din Arad, iar cea mai frumoasa fata a Aradului a fost desemnata Debora Bezedea, de 22  ani din Arad, concurenta care doar cu o zi in urma a fost aleasa de catre public "Miss Popularitate"
Nici o domnisoara nu a fost lasata pe dinafara, pe langa premiile oferite de sponsori, si alte domnisoare au fost alese sa reprezinte imaginea diverselor societati. 
Finalul serii a reprezentat pentru persoanele care s-au aflat in spatele evenimentului, organizatorii, momentul in care au rasuflat usurati dupa doua saptamani de munca si stres. 
Eforturi semnificative au depus cu totii. 
Surorile Raut reprezentante ale Asociatiei Angels Organization Si Angels Events, s-au implicat trup si suflet pentru acest eveniment, primul concurs judetean de frumusete de ordin caritabil din Romania. 
Presedinta juriului, designerul Eli Laslean a pus umarul semnificativ la reusita evenimentului. 
La final de concurs aceasta a spus ca: "fetele au fost foarte frumoase. Salut initiativa laudabila a surorilor Raut, care s-au straduit ca Aradul sa aiba parte de un concurs de "miss" la cel mai inalt nivel. Ne-am straduit impreuna ca lucrurile sa iasa bine. In doar trei zile am reuSit sa confectionam tinutele din aceasta seara, creatii speciale, pentru a scoate in evidenta calitatile fiecarei concurente. Ne vom stradui ca pe viitor sa ducem acest concurs de frumusete la cote si mai inalte". 
Chiar si partea tehnica a dat mult de furca.  
Multumita de rezultatul muncii depuse, regizorul tehnic, Elena Ivascu a declarat ca "suntem multumiti de rezultate. A fost mult de munca si timpul foarte scurt de pregatire, dar totul a iesit bine. Am lucrat in mod alert, avand la dispozitie doar doua saptamani sa punem spectacolul pe picioare"
Greu a fost si pentru participante care, dupa ce au trecut de emotiile preselectiei pentru concursul de frumusete, au muncit invatand cum sa devina o "miss" si totul cu zambetul pe buze. 
"Miss Arad 2008", Debora Bezedea a mizat pe atitudinea ei, pe rafinament si inteligenta si a castigat. 
Chiar daca a primit si titlul de "miss Popularitate", ea spune ca "nu m-am asteptat sa fiu declarata castigatoarea concursului de frumusete. Sunt emotionata si nu-mi vine sa cred ca sunt "Miss Arad 2008"
Cea mai tanara dintre participante,  Geanina Voica de numai 15 ani, a castigat titlul de "Miss Media"
Nici pentru ea nu a fost usor, dar parca statutul de "miss" a facut-o sa uite de oboseala acumulata si efortul depus. 
"Sunt foarte emotionata si fericita. Mi-am dorit foarte mult sa particip la acest concurs, este prima data cand ma inscriu la un concurs de frumusete si inca nu m-am asteptat la acest premiu. Vreau sa-mi urmez visul de a-mi forma o cariera in modeling si poate in anii viitor sa castig titlul de "Miss Arad". 
Chiar daca concursul de frumusete s-a incheiat, concurentele mai au de indeplinit unele misiuni impuse de statutul de participante la un eveniment de ordin caritabil. 
Chiar incepand de a doua zi dupa concurs, fetele, alaturi de organizatori, au vizitat mai multe centre de varstnici si de copii institutionalizati, carora le-au daruit ce au reusit sa stranga pe durata pregatirii evenimentului cu ajutorul sponsorilor.  
Domnisoarele care s-au clasat pe primele 5 locuri in topul frumusetii vor pleca pe litoral pentru a-si demonstra calitatile in cadrul "Summer Fashion Festival 2008".

Observator

  • O suta de ani de la aparitia autobuzului in Arad

Autobuzul in Arad a implinit 100 de aniCompania de Transport Public Arad sarbatoreste o suta de ani de la punerea in circulatie a autobuzelor (1908-2008).
Inceputul secolului XX a marcat dezvoltarea orasului, dar si a transportului public, care a devenit mai performant.
Tramvaiului cu cai devenise depasit si nesatisfacator.
"La vremea respectiva municipalitatea se preocupa de introducerea unui nou mijloc de transport pentru cetatenii Aradului. In cele din urma au optat pentru autobuz, un vehicul nou aparut in Europa de vest. Astfel ca, la 5 mai 1906 se infiinteaza de catre Primaria Arad «Societatea de transport cu autobuzele». In acelasi an se organizeaza si licitatia de a-chizitionare de autobuze caStigata de firma Westinghouse le Havre (Franta). Autobuzul agreat avea 20 CP, alimentat cu benzina si transporta un numar de 36 persoane, fiind cu etaj", declara Radu Torsin, director CTP Arad. 
S-au comandat noua  autobuze din care opt au fost  asamblate in Arad, la fabrica Johan Weitzer.
La 20 iulie s-au stabilit patru trasee
Autobuzele s-au pus in circulatie pentru publicul calator pe cele patru trasee stabilite la data de 20 iulie 1908. 
Pana la  sfarsitul anului  s-au parcurs 108.300 km transportand aproape 500.000 de calatori. 
Autobuzele cu etaj au deservit populatia oraSului pana in 1914 cand au fost rechizitionate de armata si directionate spre front. 
Ele nu au mai fost recuperate.
In anul 1928 se reorganizeaza trans-portul public, municipalitatea achizitionand un numar de autobuze de tip Renault, Ford, Berlliet si Citroen, astfel ca in anul 1938 existau 30 autobuze pentru 11 trasee cu o lungime de 42 km.
Dezvoltare dupa anii ‘90
Dezvoltarea retelei de transport cu autobuzele s-a facut in mod spectaculos dupa 1990, cand transportul a inceput a se extinde peste limitele municipiului, in judet. 
Societatea coordonata de autoritatile locale (IJTLA, devenita in 1991 RAT Si in 1995 CTP) a preluat, in noile conditii ale economiei de piata, sarcini de transport pe  trasee din aria judetului Arad si a municipiului Arad. 
"Dotarea societatii CTP cu autobuze s-a facut in mod constant atat cu autobuze noi, cat si folosite, mentinand un parc operational necesar satisfacerii cererilor de transport pe trasee, cat si a transporturilor speciale in conventie cu societatile comerciale nou dezvoltate in municipiu si judet", afirma Petru Cuvinean, director tehnic CTP.  
La ora actuala  Compania de Transport Public este  principalul operator local de transport public cu autobuzele in aria municipiului si judetului. 
Acum, CTP opereaza pe  86 trasee (din care 10 sunt in municipiu), trasee curse regulate Si 83 trasee curse in conventie cu agenti economici. 
Parcul auto contine 190  de autobuze,  din care  69 sunt cu podea coborata. 

Claudia Untaru - Glasul Aradului

  • Haos in transportul din centru

Constructia noului sens giratoriu din fata Teatrului a produs haos in circulatieSistarea circulatiei tramvaielor intre Podgoria si Boul Rosu produce nemultumiri calatorilor.
Centrul a fost cuprins de haos chiar in prima zi in care circulatia tramvaielor a fost sistata intre Podgoria si Boul Rosu.
Calatorii, in mare parte neinformati despre decizia autoritatilor de a inchide zona pentru demararea lucrarilor de reabilitae, au stat minute in sir in statiile de tramvai, pana cand s-a gasit cineva sa le spuna ca asteapta fara rost.
Statiile unde opresc autobuzele nu corespund intotdeauna cu cele de tramvai, astfel ca aradenii nu mai stiau de unde pot sa ia un mijloc de transport in comun.
Mai mult, chiar daca anumite zone sunt marcate pentru a instiinta soferii ca acolo este o statie, multi si-au lasat autoturismele chiar in locul destinat opririi autobuzelor, astfel incat navetistii nu mai stiau unde este de fapt statia, mutandu-se de ici colo in functie de locul lasat liber.
Inca de la primele ore ale diminetii am fost sunati la redactie de calatorii nemultumiti. 
Autobuzele pline ochi si faptul ca se circula doar din 20 in 20 de minute i-a facut pe multi sa aiba cuvinte nu tocmai placute la adresa Companiei de Transport Public (CTP).
Pe de alta parte, din cauza autobuzelor care au luat locul tramvaielor, traficul, si asa ingreunat, a devenit de-a dreptul infernal.

L.S. - Jurnal aradean

  • Copil de 4 ani amenintat cu moartea

La Nadlac un tata si-a amenintat cu moartea propriul copilUn baiat de 4 ani, din Nadlac, a fost amenintat cu moartea de tatal sau, care era beat.
Potrivit politistilor, tatal, 29 ani, l-a luat de acasa pe fiul sau, l-a dus in curtea unui vecin unde a amenintat verbal ca omoara copilul cu un briceag cu lama de 9 centimetri, apoi se sinucide.
Motivul invocat a fost ca mama copilului, concubina sa, refuza sa se intoarca din Italia.
Tatal s-a ales cu dosare penale pentru port ilegal de cutit si amenintare.
Micutul a ramas in grija bunicului, in varsta de 73 ani, si a matusii, care locuiesc in aceeasi casa.

Alex  Negru - Evenimentul Zilei

  • Drum blocat de sateni la Maderat

Drumul spre Maderat a fost blocat de sateniSambata la pranz, zeci de locuitori ai satului Maderat au blocat drumul judetean care le traverseaza localitatea, nemultumiti de faptul ca, din cauza unor lucrari, traficul a fost deviat, iar zilnic, foarte multe camioane de mare tonaj si nu numai le trec prin fata caselor.
Speriati din cauza faptului ca masinile grele le-ar putea distruge drumul si subrezi casele, dar nemultumiti si de disconfortul creat, localnicii din Maderat au ales sa protesteze in felul lor, blocand pur si simplu drumul respectiv.
Intreaga poveste s-a produs in urma lucrarilor care au loc la un pod, acesta fiind motivul pentru care traficul a fost deviat.
Pe fondul unei atmosfere tensionate, oamenii au discutat cu autoritatile locale, cu politia, si s-a gasit o solutie de compromis, astfel ca circulatia va fi deviata din nou, pe un drum aflat la marginea satului.
Pana s-a ajuns insa la aceasta varianta, discutiile au fost extrem de tensionate, oamenii agitati, dar pana cand au sosit trei echipaje de jandarmi, solicitate de autoritati, satenii se calmasera deja, acceptand solutia propusa, cu mentiunea ca isi vor relua protestele in cazul in care nu se va schimba nimic.

Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]