Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Marti, 15 iulie 2008
Stirile TVA aici
  • Boom imobiliar printre fostele sere

Fostele sere se vor transforma in zona rezidentialaZona de nord a municipiului Arad, unde se afla fostele sere ale orasului, va cunoaste o crestere a segmentului imobiliar fara precedent.
Prin prisma crizei de unitati locative, trei proiecte de anvergura sunt depuse spre avizare la sediul municipalitatii. 
Conform planurilor inaintate de dezvoltatori, acestea insumeaza sute de hectare de teren, promit mii de locuinte, unitati de industrie usoara si cladiri de birouri, intr-o zona aflata la un pas de soseaua de centura de pe DN 7. 
Practic, este vorba despre adevarate cartiere, cu acces la principalele drumuri, care vor lua nastere la marginea Aradului, un oras care se dezvolta din ce in ce mai mult.
 Zona de agrement, la pachet
"In toate cele trei zone se vor asigura si dotari de folosinta zilnica, adica spatii comerciale si de servicii, liceu, centru administrativ, spatii de sport si agrement. In centrul terenului cu fostele sere se are in vedere construirea unui luciu de apa. Orasul se va dezvolta foarte mult in aceasta zona, in urmatorii ani", spune arhitectul Ioan Darida, cel care a realizat doua dintre proiecte.
"Planul Urbanistic Zonal - Extindere Gradina Postei" si "Planul Urbanistic Zonal - Gradiste - Zona Fostelor Sere" se afla depuse la primarie in vederea obtinerii avizului de mediu. 
Primul ansamblu, care este proiectat sa fie construit pe ceea ce acum reprezinta o pasune, are aproape 12 hectare.
Serele Aradului, din care sunt acum in paragina o parte, vor produce unitati rezidentiale. 
Proiectul se intinde pe circa 182 de hectare. 
Potrivit arhitectului Ioan Darida, proiectul mai prevede posibilitatea functionarii unor industrii nepoluante in acest perimetru. 
Infrastructura de utilitati va trebui insa refacuta complet, pentru ca este veche de aproape 40 de ani. 
Serele au fost infiintate in anii ’60, dar dupa 1989 au intrat in declin, ajungand acum ca o mare parte din ele sa fie pline de balarii. 
Un alt proiect invecinat, cunoscut sub denumirea de Sanevit, pentru ca se afla langa fosta fabrica de seringi, va acoperi putin peste 237 hectare.
OFERTA
Complexuri rezidentiale
Cele trei proiecte promit mii de locuinte. 
In zona Savenit, e posibil sa se construiasca pana la 1.300 de apartamente, in blocuri cu inaltime de pana la trei etaje, plus mansarda, si hale industriale. 
In zona fostelor sere sunt propuse intre 1.300 si 1.500 de locuinte. 
Pe langa cele individuale, se vor ridica imobile cu trei etaje si mansarda dar si cladiri de birouri, hoteluri, reprezentante si imobile de logistica, cu 8 sau 12 etaje. 
In Gradina Postei sunt prevazute intre 70-90 de locuinte, cu demisol, parter si mansarda sau subsol, parter si un etaj.

Alex Negru - Evenimentul Zilei

  • Aradenii au tren de 150 de ani

De 150 de ani aradenii au cale ferataPrima garnitura a ajuns in oras pe 14 iulie 1858 transportand membri comisiei de receptie.
Nu mai putin 150 de ani au trecut de cand Aradul a fost pus pe harta feroviara din Europa. 
Pe 14 iulie 1858, in statia din oras a ajuns prima garnitura care- i transporta pe membri comisiei de receptie veniti sa inspecteze calea ferata.
Alexandru Ioan Samoilenco, un pensionar din cadrul CFR, ne povesteste ca, in urma cu 50 de ani, a avut ocazia sa participe la manifestarile prilejuite de centenarul liniei de cale ferata aradene. 
"E adevarat ca prima cursa oficiala a avut loc abia in 25 octombrie 1858, dar la 14 iulie a ajuns la Arad primul tren. Venea din Imperiu habsburgic pentru a- i duce in inspectie pe membrii comisiei care trebuiau sa inspecteze calea ferata si statia. Pentru a celebra acest moment am apelat la sprijinul Primariei Arad, al Prefecturii, al CJA si al primariilor din Sofronea si Curtici. Am primit raspuns doar de la Prefectura, cei de acolo spunand ca se va organiza o festivitate pe 25 octombrie", povesteste Samoilenco.

L.S. - Jurnal aradean

  • Medicii aradeni au reconstruit piciorul unui baiat de 11 ani!

Un baiat operat la picior de medicii aradeniRemorca i-a sfartecat gamba, in timp ce copilul se plimba cu tractorul prin comuna 
Un copil in varsta de 11 ani a reusit sa ingrozeasca personalul medical de la urgente prin afectiunea cu care s-a prezentat la  spital. 
Baiatul din Agrisul Mare a povestit medicilor ca accidentul care l-a adus la urgente s-a petrecut in timp ce se plimba cu tractorul. 
Aflandu-se pe oblonul remorcii agatate de utilaj in timp ce acesta circula pe una din strazile din localitate, si-a atarnat picioarele in exterior. 
La un viraj efectuat de tractorist, intr-o curba, baiatul si-a prins un picior intre remorca si un stalp de pe marginea drumului. 
Din cauza fortei de frecare intre stalp, picior si remorca baiatului i-a fost indepartata gamba piciorului, chiar si osul avand de suferit, tot din cauza frecarii inlaturandu-se primul strat al acestuia. 
Baiatul a fost operat, pentru a i se reface piciorul. 
Va mai trece mult timp pana cand copilul se va pune pe picioare, la propriu, perioada de recuperare fiind destul de lunga si anevoioasa. 
Medicii aradeni nu sunt la prima interventie de acest gen, spitalul judetean avand o buna reputatie in chirurgia reparatorie. 
Se estimeaza ca micutul pacient va fi capabil sa umble din nou pe propriile picioare, dar il asteapta o recuperare de foarte lunga durata. 
In prezent pacientul se afla la reanimare.

Ana Maria Cantea - Observator

  • Acte necesare

Directia Finantelor Publice Arad reaminteste care sunt actele necesare pentru taxa de poluareDirectia Generala a Finantelor Publice Arad reaminteste aradenilor care sunt actele necesare pentru plata taxei de poluare.
Potrivit conducerii institutiei, cei care trebuie sa plateasca taxa de poluare au nevoie de o cerere de mana; cartea de identitate a vehiculului, original si copie iar in cazul autovehiculelor rulate achizitionate din alte state, un document din care sa rezulte data primei inmatriculari a acestora, original si copie, certificat de un traducator autorizat.
Pentru autovehicule din categoria M1 cu norma de poluare Euro 3, 4, 5, si 6 este necesara mentionarea emisiilor de CO2 in CIV.
Pentru restituirea diferentei de taxa sunt necesare urmatoarele acte: cerere tip; documentul care sa ateste efectuarea platii taxei speciale pentru autoturisme si autovehicule; cartea de identitate a vehiculului, original si copie; certificatul de inmatriculare, original si copie si in cazul autovehiculelor rulate achizitionate din alte state, un document din care sa rezulte data primei inmatriculari a acestora, original si copie, certificat de un traducator autorizat.
In municipiul Arad actele se depun la Registratura AFP municipiul Arad, cam. 11.
Persoanele care au depus documentatia incompleta sunt rugate sa se prezinte la cam. 28 din cladirea AFP municipiul Arad.

Comunicat - Televiziunea Arad

  • Intalnire intre conducerea CJA, primarii din judet si reprezentantii Enel

Parteneriat Enel cu primarii din judetIntreruperile de curent se datoreaza instalatiilor uzate
Reprezentantii Enel s-au intalnit, ieri la sediul Consiliului Judetean Arad (CJA) cu primarii din judet, in cadrul unei sedinte mediata de Nicoale Iotcu, presedintele CJA.
Intrunirea a fost organizata pentru a se incerca remedierea deselor disfunctionalitati in alimentarea cu energie electrica, semnalate atat in sistemul public, cat si in cel privat
Primarii si sau inlocuitorii acestora au reclamat nenumaratele intreruperi neanuntate ale energiei electrice, lipsa de comunicare si de viziune a reprezentantilor ENEL, atunci cand e vorba de modernizarea si dezvoltarea retelei, dar si alte impedimente legate de modul de facturare.
Reprezentantii ENEL au promis ca vor remedia acele aspecte care tin de compania lor.
"Cunoastem problemele pe care le ridicati, pentru unele avem solutii, dar trebuie sa intelegeti si dumneavoastra ca nu avem o «bagheta magica» la noi. Instalatiile apartin unor «momente istorice», atat ca si uzura, cat si ca tehnologie", a declarat Gheorghe Oprea, director al SC ENEL SA. 
In plus, reprezentantul ENEL a tinut sa precizeze ca societatea pe care o reprezinta nu se ocupa de "relatiile comerciale, care tin exclusiv de o alta societate comerciala, «ENEL-energie»".
Nicolae Iotcu, presedintele Consiliului Judetean Arad, considera necesar un parteneriat real, bazat in special pe comunicare, dar si pe o strategie comuna in ceea ce priveste dezvoltarea judetului Arad.
"Atat eu, cat si reprezentantii administratiilor locale am fost alesi de cetateni si suntem datori sa raspundem in fata acestora. Ne-am angajat sa dezvoltam judetul, sa atragem investitori si in localitatile mai putin dezvoltate. Ori, pentru aceasta avem nevoie de infrastructura, in primul rand. Iar in cadrul acestei infrastructuri un factor determinant il reprezinta energia electrica. De aceea doresc un parteneriat strategic cu ENEL, pentru ca nu ne permitem sa indepartam investitori importanti din cauza unor incapacitati din sistemul energetic", a declarat Nicolae Iotcu, presedintele Consiliului Judetean Arad.
Ca un prim-pas in realizarea acestui parteneriat, s-a stabilit un program lunar de intalniri intre reprezentantii ENEL si cei ai administratiei publice locale.
Urmatoarea intalnire va avea loc la inceputul lunii august, la care vor fi invitati si reprezentanti ai «ENEL-energie», firma care se ocupa de relatiile comerciale cu consumatorii.

Nadia Bodran - Glasul aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]