Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Marti, 16 septembrie 2008
Stirile TVA aici
  • Captivi pe strazile Aradului

Deschiderea anului scolar a produs aglomeratie la circulatia prin orasPloaia si debutul noului an scolar au dat peste cap circulatia din oras: soferii au ramas blocati in trafic.
Toti s- au asteptat ca ziua de ieri sa fie una de calvar, dar realitatea a depasit si de data aceasta previziunile. 
Strazile din Arad au fost ieri de dimineata si pana spre seara de necirculat.
De la autoritati, la politie si la cetateni, cu totii au crezut ca inceputul noului an scolar va transforma strazile pe care puteai circula cat de cat lejer intr- unele greu de parcurs.
Realitatea a fost, insa, mai dura: nu doar scoala, ci si ploaia a facut ca mai toti posesorii de masini sa le scoata din garaje si parcari si sa purceada la drum. 
Ca sa ajungi din Micalaca pana in centru, aveai nevoie, ieri de dimineata, de mai bine de 45 de minute, cand in mod normal traseul in strabati in 15, maximum 20 de minute.
Peste 50 de minute faceai, de pilda, de la UTA pana in centru. Intersectia de la INTIM era efectiv blocata ieri de dimineata si, mai apoi, la amiaza, pentru ca masinile care doreau sa o ia spre centru nu mai aveau cum sa intre pe strada Cosbuc, plina ochi de vehicule.
Daca te nimereai pe o strada fara prioritate puteai risca sa stai la intersectie minute bune pana cand un alt participant la trafic se indura si iti facea semn ca poti sa treci. 
Parcarile din centrul orasului erau pline ochi, asa ca batalia pentru un loc de parcare s- a dat ieri cu toate armele.
Regulile de circulatie au fost mai toate incalcate; s- a parcat pe unde s- a putut: pe treceri de pietoni, pe mijlocul strazii, in intersectii  insa, in pofida acestui fapt si a zecilor de politisti prezenti in trafic, nimeni nu a putut face ieri din Arad un oras in care sa se poata circula.
Politia Rutiera a iesit cu intreg efectivul pe strada, cea mai mare parte a agentilor fiind postati in zona scolilor. Totul s- a dovedit in zadar. 
Viitorul nu suna  nici el bine: numarul tot mai mare de masini care asteapta sa fie inmatriculate si sa circule pe soselele din oras, faptul ca Aradul e un oras de trafic, iar aradenii cetateni comozi va face ca ziua de ieri sa devina un modus vivendi pentru locuitorii municipiului.
Zeci de tamponari
Cum era de asteptat, ploaia, inceputul scolii si nervii soferilor au adus ieri la portile Politiei Rutiere Arad zeci de soferi. 
12 tamponari au fost inregistrate doar pana la ora 14.00, iar alti cel putin 20 de oameni asteptau tot atunci ca procesele verbale de tamponare sa fie completate de agenti.  
Media tamponarilor este de 20 pe zi insa ieri acest numar a fost depasit.
Ambulanta s- a descurcat
Blocajul de ieri din trafic ar fi putut avea consecinte grave pentru bolnavii care au avut nevoie de asistenta medicala de urgenta, ambulantele riscand sa fie prinse in ambuteiajul de pe strazi. 
Chiar daca traficul a fost infernal, ambulantele au ajuns doar cu mici intarzieri la cazuri. 
"Probleme deosebite nu am avut. Au existat mici intarzieri din cauza traficului, dar nu a fost nimic grav. Nu am avut parte de intarzieri de zeci de minute", a declarat Roberto Schill, directorul Serviciului Judetean de Ambulanta.

Adriana Barbu - Jurnal aradean

  • La Arad - Trei zile de Terapii Complementare si Alternative

Conferinta de Terapii Complementare si Alternative timp de trei zile in AradPrimaria Municipiului Arad si Universitatea de Vest "Vasile Goldis" vor fi in acest an partenerii Asociatiei Nationale de Terapii Complementare din Romania - ANATECOR, la Conferinta Internationala de Terapii Complementare si  Alternative, care se va desfasura la Filarmonica de Stat Arad in perioada 19-21 septembrie 2008.
"Am sprijinit Asociatia Nationala de Terapii Complementare, fiindca Facultatea noastra de Medicina Generala pregateste viitorii medici. Vrem ca  tratarea bolnavilor sa se faca printr-o terapie adecvata. Ma refer la medicina naturista, la fitoterapie, la exercitiile fizice. Am efectuat timp de un an cursuri de fitoterapie cat si medicina naturista care au dat rezultate foarte bune. Dupa SUA suntem prima tara din Europa care a aprobat in Parlamentul Romaniei aplicarea Terapiilor Complementare si Alternative. Eu cred ca este un succes. Vedeti si dumneavoastra statisticile oferite de Ministerul Sanatatii nu sunt imbucuratoare. Daca inainte diabetul era la un procent de 5-6 %, acuma el ajunge la 12 -20%. La fel  si cancerul mamar", afirma prof.univ.dr. Aurel Ardelean, rector la Universitatea de Vest "Vasile Goldis". 
Chiar daca o parte din medicii din Romania nu vad cu ochi buni aceste terapii, la Arad putem spune ca nu sunt probleme. 
"In judetul Arad reprezentantii Colegiului Medicilor sunt de acord si chiar lucreaza alaturi de noi sa primim credite", afirma Remus Tanase, presedintele Asociatiei Nationale de Terapii Complementare din Romania. Persoanele care cred in efectele medicinii alternative sunt invitate la eveniment sa asculte lucrarile prezentate de medici, psihologi, terapeuti si preoti, personalitati recunoscute pe plan national si international. 
Vor veni personalitati din SUA, Ungaria, Rusia, Moldova, Germania si Austria. 
De asemenea, cei interesati pot sa achizitioneze medicamente naturiste si carti.

Claudia Untaru - Glasul aradului

  • Magda, cea mai buna vaca de muls din tara

Magda - Miss Vacuta anului 2008Nu are masurile ideale, 90-60-90, dar este totusi o miss.
Magda, cu cele 570 dekilograme ale sale, a fost desemnata, ieri, castigatoarea marelui titlu al concursului Miss Vacuta 2008, care a avut loc la expozitia de vaci din rasa Baltata Romaneasca, in cadrul targului "Agromalim" din Arad. 
Acesta a reunit 270 de firme din tara si strainatate si a inclus si prezentari de animale de hobby, precum porumbei, gaini, iepuri, ponei, lame si oi pitice.
Magda de la Arad a devansat peste 100 de contracandidate. 
Vedeta celei de-a cincea editii are cele mai bune referinte.
 "Magda este din categoria juninci gestante. Este un animal deosebit de frumos, cu inaltimi, largimi si lungimi deosebite. Provine de la o mama cu o productie de 6.500 de litri de lapte si dintr-un taur deosebit de valoros in Europa", a explicat Nicolae Bitis, inspector in zootehnie pe zona de vest. 
Potrivit specialistilor, masurile ideale pentru vacutele miss sunt inaltimea - 1,37 metri, largimea pieptului - 2 metri si lungimea - deosebit de mare pentru a asigura o dezvoltare toracica buna. 
Premianta provine de la o mare ferma din vestul tarii, Romgera Santana.
"Suntem foarte bucurosi. Este o vaca cu perspective mari... de lapte si carne", spune cel care se ocupa de ea, Nicolae Anghelin. 
Ca la orice concurs care se respecta, participantele sunt pregatite din timp. 
"Ne ocupam de ele, le plimbam pe afara, le mai mangaiem, cum zice romanul. Nu danseaza dupa muzica, dar danseaza singure", povesteste Nicolae Anghelin.

Alex Negru - Evenimentul Zilei

  • Discoteca Jasmin din Santana, in flacari... de Ziua Pompierilor

Discoteca Jasmin din Santana in flacariFoc de proportii la discoteca Jasmin din Santana, provocat de o mana criminala. 
Serviciul voluntar de pompieri al orasului si lucratorii Inspectoratului pentru Situatii de Urgente "Vasile Goldis" Arad s-au luptat cu flacarile chiar si de ziua lor.
Nu a fost vorba de vreo simulare sau exercitiu demonstativ, ci de un incendiu in toata regula care a mistuit una dintre discotecile din localitatea Santana.
Incidentul care a distrus localul aproape in totalitate a avut loc sambata dimineata in jurul orei 8:00. 
Cel care a observat norii de fum iesind din cladirea localului a fost proprietarul unui depozit de cherestea situat in vecinatatea cladirii discotecii. 
Alarmat si ingrozit ca focul ar putea lua amploare si ca s-ar putea extinde la depozitul de cherestea, provocand un adevarat dezastru in zona, vecinul a anuntat detasamentul de pompieri din Santana, care s-a deplasat de urgenta la incendiu cu autospeciala din dotare . 
Nu a putut face fata si a apelat la unitatea din Arad, de unde  au mai fost aduse doua autospeciale.
Pompierii s-au luptat cu flacarile timp de mai multe ore, peste 90% din interiorul localului si aproximativ 300 de metri patrati din suprafata acoperisului  transformandu-se in scrum, aparatura audio si mobilierul fiind distruse complet.
Cauza incendiului nu a fost stabilita inca, dar se pare ca incendiul a fost  provocat intentionat. 
Anchetatorii presupun ca persoana care ar fi incendiat localul a patruns in interiorul acestuia prin acoperisul de unde lipsesc cateva tigle. 
Din cauza incendiului,  festivitatea programata de autoritatile locale cu prilejul Zilei Pompierilor, sarbatorita astazi, a fost amanata, aceasta incepand dupa trei ore de intarziere. 
Politistii au demarat o ancheta pentru a stabili daca intr-adevar focul a fost provocat de o mana criminala, iar daca se adevereste acest lucru cercetarile continua pentru stabilirea vinovatilor.

AMC - Observator

  • BORN TO BALL - Fenomenul Streetball, prezent si in Arad

Fenomenul Streetball a luat amploare si in AradEveniment neobisnuit in Arad, pe sfarsit de weekend! 
Trecatorii curiosi s-au minunat, intrebandu-se ce mai e si asta, altii au stat in tribuna special amenajata de la Baza Sportiva Abel si cei mai inovatori au luat parte la concursul de Streetball. 
Eu am fost un simplu spectator, parasind tribuna cu cele mai bune impresii. Cert e faptul ca nu am fost singura... 
Inca de pe podul mare peste Mures se auzea un sunet neobisnuit. 
Nu era provocat de forfota, nici de muzica iesita din comun, ci de victorie si in acelasi timp infrangere. 
Tocmai acest sunet a atras numerosi aradeni, care nu stiau ce anume se intampla. 
Desi a fost indeajuns de mediatizat, multi nu au dat importanta evenimentului sportiv ce a ocupat intregul sfarsit de saptamana. 
Mi-am dat seama de acest lucru inca de pe pod, unde sunetul de care vorbeam te atragea ca un magnet. 
Ajunsa la fata locului, am vazut cativa privitori, care nu vroiau sa treaca de banda ce inchisese parcarea. 
"Ce se intampla domnule aici?", spun eu, la care primesc raspuns "Pai nu stiu ce sa va spun, cred ca sunt niste copii care joaca baschet. Asa mi se pare mie. Ce sa fie, Streetball? N-am auzit de asa ceva", de la interlocutorul meu, un om ce se oprise din drum sa vada ce se intampla.
In linii mari, streetball-ul, asa cum se numeste si turul de baschet, este de fapt o forma urbana a acestui sport, practicata in liceu sau ferita de ochii curiosilor. 
Regulile streetball-ului sunt similare cu cele ale baschetului profesional, cu exceptia aceleia ca jocul se desfa soara doar pe jumatate de teren. 
Numarul jucatorilor poate ajunge si la patru. 
Ca fenomen, streetball a pus stapanire pe intregul continent american, cu precadere in orasele populate de persoanele de culoare. 
Fiind atat de popular, s-au organizat si programe pentru acest fel "libertin" de baschet, tocmai pentru ca adolescentii sa se fereasca de delicvente si droguri. Povestile ce s-au inchegat pe terenurile de baschet nu au putut fi trecute cu vederea de catre regizori. Astfel, arhi – cunoscutul film "White men can’t jump" (Albii nu stiu sa sara) prezinta cel mai bine oamenii dedicati streetball-ului in mediul lor natural. Bineinteles, se subliniaza ideea ca cei mai talentati in acest fel de baschet sunt, fara doar si poate, cei de culoare. 
Fenomen ce se doreste impus si in Romania Trecand de panglica ce opreste accesul masinilor, parca am trecut si de lumea mea de pana atunci. 
Simt ca nu mai sunt in Arad, ci in una din suburbiile Americii. 
Pe patru terenuri special amenajate, fiecare isi incerca talentul in jocul de picioare si de maini, pentru a nimeri cosul si a aduce puncte in plus echipei de care apartinea. 
Simultan, se juca pe toate cele patru terenuri. 
Intr-un colt erau repartizate fetele. In alt colt, echipele categoriei de 14 ani parca "muscau din teren", pentru premiu. 
Competitia parca era pe viata si pe moarte. Atat devotament si pasiune pentru un sport nu am mai vazut de mult timp. 
Cei care au participat la acest inedit eveniment sportiv nu au fost neaparat profesionisti. 
In majoritate, pasiunea a fost cea care i-a indemnat sa se inscrie la concurs. Categoriile participante au fost de la 14 pana la 18 ani, atat pentru fete cat si pentru baieti. 
"16/9 pentru Hot Shots" anunta, la un moment dat organizatorul evenimentului. 
Cei din urma se tot framantau, alergau si erau mai mult in aer, incercand sa acumuleze suficiente puncte pentru a-i ajunge din urma pe adversari. 
Pana la urma, au pierdut meciul si astfel, cei de la Hot Shots s-au calificat in semifinala cu Snakes. 
Alte doua echipe care au ajuns la acest nivel au fost Rock Riders versus Black Mettals. Disputa a fost dura, premiul a fost doar unul. 
*** 
Fundalul, asigurat de regii hiphop- ului american, mi-a indus o stare de relaxare. 
Nici nu mi-am dat seama ca s-a terminat concursul. 
In calitate de parteneri media ai evenimentului, am sustinut si sustinem astfel de fenomene care incerca sa ocupe timpul liber al tinerilor intr-un mod cat mai sanatos posibil. 
Castigatorii concursului de Streetball din Arad au fost la fete, categoria sub 14 ani: Sparks, 14 – 18 ani: Slap, categoria peste 18 ani: Iria iar la baieti, categoria sub 14 ani: Dream team, 14 – 18 ani: Air Force, peste 18 ani: Black Mettal. 
Si-au luat premiile fericiti de reusita, muzica s-a oprit, oamenii au inceput sa paraseasca terenurile si tribuna. 
Un alt concurs din cadrul turneului de Streetball s-a incheiat. Dar urmeaza altul!

Elena Rusu - Glasul aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]