Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Joi, 17 iulie 2008
Stirile TVA aici
  • Sprijin pentru consulat

Senatorul Aurel Ardelean are sprijinul italienilor pentru infiintarea consulatului la PadovaSenatorul Aurel Ardelean are sprijinul autoritatilor din Padova pentru infiintarea unui consulat.
Senatorul Aurel Ardelean a avut, astazi, o consfatuire cu seful politiei din Padova , Dr. Lucio Terrin si cu asesorul Marco Carrai, reprezentant al Primarului si prefectului Padovei.
Scopul vizitei celor doi a fost deschiderea unei serii de dialoguri cu caracter informativ, menite sa duca la finalizarea initiativei senatorului aradean privind infiintarea unui consulat roman in regiunea Padova, unde traiesc in jur de 70000 de romani.
In urma demersurile la mai multe foruri competente, prin Comisia pentru afaceri externe a Parlamentului, acceptul Ministerului Afacerilor Externe este ca si sigur, urmand ca eforturile sa se conjuge si cu punctul de vedere al autoritatilor din Padova.
Sprijin total, ajutor concret
Cei doi oaspeti l-au asigurat pe senatorul Aurel Ardelean ca autoritatile italiene nu numai ca vad cu ochi buni initiativa, dar considera ca infiintarea unui consulat este in folosul intregii societati din regiune.
Atat reprezentantul primarului, cat si seful Politiei au oferit amanunte extrem de interesante privind comunitatea romaneasca din Padova, in special cea din municipiu, care depaseste cu mult 4000.
Cu surprindere, participantii la discutii au aflat ca intreprinzatorii in constructii din zona sunt in cea mai mare parte romani, iar cea mai mare organizatie italiana de intreprinzatori din Italia are un reprezentant care se ocupa exclusiv cu sprijinirea romanilor care vor sa-si faca firme in acest domeniu. 
Una peste alta, cei doi considera ca pentru Padova comunitatea romaneasca este un izvor de bogatie economica si culturala.
Evident, exista si aspecte negative, care aduc prejudicii imaginii romanilor, dar, a tinut sa sublinieze asesorul Carrai, acestea sunt nesemnificative si pot fi eradicate. 
Seful Politiei a precizat si el ca romanii comit infractiuni aproape exclusiv din cauza consumului de alcool. 
"Ca si italienii", a completat dl. asesor.
Concluzia intalnirii a fost clara : cei doi vor face demersuri catre toti factorii de decizie pentru grabirea infiintarii consulatului. 
Mai mult, dl. Carrai s-a angajat sa continue strangerea de semnaturi in favoarea initiativei, inceputa de catre senatorul Aurel Ardelean.

S.T.- Jurnal aradean

  • Captura de heroina la Vama Nadlac

Heroina capturata din nou la Vama NadlacAproximativ 60 de kilograme de heroina, care urmau sa ajunga pe piata neagra din Europa de Vest, au fost descoperite intr-un TIR incarcat cu aparatura electrocasnica.
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Arad, dat publicitatii, "la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac s-a prezentat pe sensul de iesire din tara un autotren care, conform documentelor de insotire a marfii, transporta aragazuri din Turcia, pentru o firma din Ungaria. Autotrenul era condus de un cetatean turc, in varsta de 28 ani, care era insotit de o romanca".
Politistii de frontiera, impreuna cu un procuror de la DIICOT, au verificat TIR-ul si au constatat ca, desi sigiliul vamal aplicat de autoritatile turce era intact, prelata automarfarului era taiata.
"Ca urmare a acestui control, printre aragazuri, in patru cutii de carton, au fost descoperite 83 pachete, invelite in banda adeziva de culoare maro, pachete ce contineau in total 58,9 kg substanta de culoare maronie, suspecta a fi heroina. In urma testarii preliminare cu aparatura din dotare, substanta a reactionat ca fiind heroina", conform comunicatului citat.

Evenimentul Zilei

  • Peste 360 de locuri vacante in judetul Arad

Tinerii au la dispozitie locuri de muncaAti absolvit facultatea sau liceul si doriti sa va angajati? Nu stiti care loc de munca este mai convenabil? 
Nicio problema aveti mai multe optiuni de alegere a unei slujbe. Ziarele centrale si locale va stau zilnic la dispozitie cu zeci de oferte. 
Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) este si ea de mare ajutor. 
In aceasta perioada, la nivel national, ANOFM ofera peste 20.000 de locuri de munca, unde se cer atat studii superioare dar si studii medii sau profesionale.
Pe raza judetului Arad, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) pune la bataie 362 de locuri, pe diferite domenii. 
Agentii economici aradeni cauta in special persoane care au terminat studiile medii sau profesionale, numarul locurilor cu studii superioare fiind mai restrans.
De asemenea, una dintre cele mai practicate metode de ocupare a fortei de munca de catre AJOFM este organizarea periodica a unor burse ale locurilor de munca, unde isi dau intalnirea atat agentii economici, cat si persoanele aflate in cautarea unui loc de munca.
In ceea ce priveste posturile pentru persoanele cu studii superioare cele mai multe oferte sunt pentru ingineri - constructii civile, inginer mecanic, automatist, industrie alimentara, instalatii pentru constructii electronic, chimist, ... - urmand cele de contabil, profesor, consultant bancar, consilier juridic, educatoare, traducatori.
Si pentru persoanele absolvente de studii medii si profesionale optiunile sunt diversificate, la nivel national existand peste 19.000 de locuri de munca. 
Printre cele mai cautate se numara - agent de securitate, muncitori necalificati in industria confectiilor, muncitori necalificati la demolari cladiri, zidarie, gresie, parchet, confectioner-asamblor articole textile, zidar, rosar tencuitor, dulgher, vanzator, fierar betonist, tamplar, ospatar, bucatar, barman, agent vanzari...
Oferta este destul de diversificata, iar persoanele interesate sa ocupe un loc de munca se pot adresa agentiilor teritoriale pentru ocuparea fortei de munca sau pot accesa direct de pe internet site-ul www.anofm.ro , unde se gasesc locurile de munca vacante oferite in fiecare judet, pe meserii, precum si persoanele de contact de la care pot obtine mai multe informatii. 
In cazul persoanelor aflate in somaj, care doresc sa se reprofileze pe alt domeniu pe care au gasit un post mai bun dar care difera de specializarea lor acestia pot participa la diferite cursuri de formare profesionale care se desfasoara periodic.

Simina Roz - Observator

  • Sperante pentru pagubiti

Zonele afectate de grindina asteapta ajutoarePrefectul a constituit o comisie pentru evaluarea pagubelor produse de furtuna si grindina. 
In conditiile in care furtuna, care s-a abatut luni seara deasupra judetului, a facut pagube importante, prefectul Gavril Popescu a dispus constituirea unei comisii de evaluare. Din comisia cu pricina fac parte reprezentanti ai Prefecturii, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratului de Stat in Constructii si ai Directiei Agricole.
„In cel mai scurt timp posibil urmeaza sa se intocmeasca un raport care va fi trimis apoi Guvernului. In functie de rezultatele evaluarilor, executivul ar putea stabili acordarea unor despagubiri”, ne-a declarat Dani Dascalu, purtatorul de cuvant al Prefecturii.
A facut dezastru
Luni noaptea, vijelia a avariat 2.651 de locuinte si nu mai putin de 2.120 de gospodarii si anexe. De asemenea, au fost afectate 1.556 hectare de teren arabil si au fost doborati sau rupti un numar de 180 de arbori. Cele mai afectate localitati au fost Pancota, Siria, Pecica, Seleus si Semlac, unde s-au inregistrat pagube importante. Spre exemplu, la Seleus, comuna cunoscuta pentru legumele produse aici, au fost distruse 72 de sere, prin spargerea foliei sau a sticlei.

L.S.- Jurnal aradean

  • "Pot sa pictez, sa navighez si sa pescuiesc"

Interviu cu artistul Sandu AdrianInterviu cu artistul Adrian Sandu
Adrian Sandu este unul dintre cei mai cunoscuti artisti plastici aradeni. 
A absolvit Facultatea de Arte Plastice din Timisoara, la sectia Grafica. 
A participat la numeroase expozitii personale si de grup atat in tara cat si in strainatate. 
Recent a luat parte la "Tabara de pictura" organizata de Centrul Cultural Judetean Arad la Bata, fiind singurul aradean dintre participanti.
- Ce te-a determinat sa te indrepti spre grafica?
- E o poveste destul de interesanta cu apropierea mea de grafica. Cam prin anii de liceu, prin ’85 – ’87, am inceput sa cochetez cu ideea de a deveni artist - sculptor, pictor, grafician - nu stiam prea bine ce. Am ales grafica deoarece ma consideram destul de bun in ceea ce priveste culoarea si deficitar in privinta desenului, domeniu  pe care doream si pe care trebuia sa-l aprofundez. Dar cum se intampla de cele mai multe ori, am ajuns sa ma indragostesc de grafica. Am ales domeniul graficii pentru a-mi perfectiona tehnica desenului, fara sa ma gandesc la intorsatura pe care o vor lua lucrurile in timp – aproape 20 de ani m-am ocupat exclusiv de acest domeniu al artei plastice. Pot sa spun ca am experimentat din aceasta mare familie a graficii toate categoriile tehnicilor de gravura, fiecare frumoasa in sine si cu un specific unic.  In concluzie, pot spune ca nu eu am ales grafica si ca ea m-a ales pe mine, a fost mai degraba o ironie a sortii, care in final s-a dovedit benefica sper, pentru fiecare dintre noi. 
- A existat o persoana pe care o consideri importanta in formarea ta ca artist?
- Da, a existat si inca mai exista. Numele sau este Alexandru Ghiorghita, sculptor. Acest om a reusit sa-mi insufle dorinta de a intelege rolul desenului si al culorii in formarea unui viitor artist. De la Alexandru Ghiorghita am dobandit primele invataturi in ceea ce priveste geometria formelor, teoria cromaticii, notiuni de perspectiva, conceptia compozitionala etc.
- Descrie pe scurt felul in care ai evoluat ca artist inca de la inceputul carierei si pana in momentul de fata.
- Domeniul graficii a fost cel care mi-a guvernat activitatea artistica de la inceputul anilor ‘90 si pana in prezent. Metodele traditionale de gravura, in special acvaforte, acvatinta si acul rece au constituit principalele arii de investigare din creatia mea. In ultima vreme am cautat dezvoltarea si aprofundarea tehnicilor de gravura experimentala, a metodelor de gravura neconventionale. Aceasta preocupare din urma a generat in final abordarea unei teze de doctorat cu titlul "Gravura experimentala in contextul graficii contemporane".
Recent, in paralel cu activitatea de gravor am redescoperit in mod aproape paradoxal pictura, domeniu pe care l-am pierdut din vedere in ultimii ani. Reintalnirea s-a dovedit a fi una deosebit de interesanta si de prolifica. Cumva in detrimentul gravurii, pe care acum am inceput sa o consider prea tehnicista. In aceasta etapa a evolutiei mele ca artist doresc sa ma dedic mai mult momentelor creative si mai putin celor tehnice, cum ar fi prepararea suportului, a solutiilor de corodare, tiparirea placilor de gravura. Ca pictor, lucrurile au devenit mult mai naturale, cel putin asa simt acum. Pictura de sevalet imi ofera mai multe momente creatoare si mai putine momente de rutina, proprie mestesugarilor. 
- Cum te-ai hotarat sa imbratisezi aceasta cariera, a existat  cineva din familie caruia i-ai urmat exemplul sau ai simtit ca ai talent?
- N-a existat un moment crucial in alegerea carierei in ce ma priveste. Lucrurile au decurs destul de previzibil, oarecum am fost influentat de tatal meu, care era deja pictor si profesor de desen.
- Te-ai gandit vreodata ce altceva ai fi putut face daca nu ai fi imbratisat cariera de artist plastic?
-  O, da. Mi-a placut dintotdeauna marea, mi-au placut vasele si bineinteles pestele. Deci e de la sine inteles ce mi-ar fi placut sa devin - marinar.
Spre norocul meu, dupa ce am gustat din fructul dulce-amar al profesiei de artist vizual, asa cum este denumit pictorul, sculptorul sau graficianul de astazi, m-am gandit ca pot sa pictez, sa navighez si sa pescuiesc in acelasi timp! Hahaha!!!
- Iti multumesc pentru interviu!

Cristina Lazurca - Glasul aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]