Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Sambata, 20 decembrie 2008
Stirile TVA aici
  • Patru zile libere de sarbatori pentru functionari

Functionarii vor avea patru zile libere de sarbatoriDispeceratele institutiilor (CET, E-ON Gaz, CTP, Compania Apa-Canal) Spitalele, Politia, Pompierii si Jandarmii vor avea personal care va lucra non stop de sarbatori.
Si la aceste institutii exista insa si o parte din angajati care in zilele declarate libere stau acasa. De exemplu, la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta lucreaza in fiecare zi, tura de serviciu, la fel si la Politie, cei care fac parte din biroul operativ (circulatia rutiera, ordinea publica, personalul de la judiciar si economic), lucreaza non stop de sarbatori. Pe langa acestia sunt echipe de agenti care lucreaza in civil, tocmai pentru ca aradenii sa aibe sarbatori linistite.
De asemenea, personalul medical lucreaza conform turelor, permanent, existand personal pentru urgenta, doar TESA fiind libera in zilele de 25,26 decembrie, 1 si 2 ianuarie. In ceea ce priveste celelalte institutii aradenii trebuie sa isi rezolve problemele pana pe data de 24 decembrie sau in zilele de 29, 30, 31 deoarece 25,26 decembrie, dar si 1,2 ianuarie sunt declarate zile libere la majoritatea institutiilor. Liber in zilele amintite au functionarii publici (Primarie, Prefectura, CJA, AJOFM, Directia Generala a Finantelor).
Daca aveti ceva de reclamat la Protectia Consumatorului puteti face acest lucru in zilele de 22,23,24 intre orele 9.30 -15.00, la fel si in zilele de 29,30,31. Activitatea si la aceasta institutie va fi reluata in data de 5 ianuarie. Casieria de la E-on Gaz va avea program special, doar in zilele de 24 si 31 decembrie, cand va fi deschisa de la ora 08.30-13.30.
Daca vreti sa va deplasati cu mijloacele de transport in comun (tramvaie, autobuze), trebuie sa stiti ca in perioada 25- 28 decembrie, dar si 1-4 ianuarie vor circula in regim de sarbatoare. Adica timpii de asteptare vor fi mai mari decat intr-o zi obisnuita, deoarece pe perioada sarbatorilor sunt puse in circulatie doar trei sferturi din tramvaie.
Nu va lasati cumparaturile din piata pe ultima zi, deoarece si aceasta este inchisa in zilele de 25, 26 decembrie, doar sectorul de flori de la piata „Mihai Viteazul” este deschis in toate zilele.

Claudia Untaru - Glasul Aradului

  • Neculcea este prim-procurorul judetului Arad!

Marius Neculcea este noul prim-procuror al judetului AradConsiliul Superior al Magistraturii a validat noul prim-procuror al judetului Arad, in persoana lui Marius Neculcea. Acesta a fost desemnat in urma unui concurs desfasurat pe durata a trei luni de zile. Adjunctul lui Neculcea va fi Dan Ursu, tot castigator al concursului pe post.
Pentru ziarul Observator Aradean, Marius Neculcea a declarat ca „aceasta functie reprezinta pentru mine un progres, mi-am dorit asta si am reusit. Voi face tot ce imi sta in putinta pentru apararea legalitatii in judetul Arad. Urmeaza ca saptamana viitoare sa se stabileasca intreaga echipa si in functie de componenta vom stabili impreuna prioritatile noastre”.
Marius Neculcea este unul dintre procurorii tineri ai Aradului. Are un dosar profesional ireprosabil. Va conduce Parchetul de pe langa Tribunalul Arad. Din august 2004 era adjunct al primului-procuror Sabin Maris, care insa s-a pensionat.
„Vrem sa formam o echipa competitiva. In judetul Arad performantele procurorilor au fost intotdeauna bune, printre cele mai bune din raza de competenta a Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara. Desi numarul cazurilor este mare, iar cate unui procuror ii revin sute de dosare, avem o incidenta foarte mica la restituirea dosarelor” - a precizat Neculcea.
Anul trecut, procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Arad, impreuna cu procurorii din celelalte sase din subordinea sa, au solutionat 7980 de dosare penale. In comparatie cu celelalte trei judete de pe raza de competenta a Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara, eficienta activitatii Parchetului aradean, exprimata in procentul rechizitoriilor din totalul dosarelor solutionate, este mai mare. La Timis eficienta este de 7,83%, la Caras-Severin de 7,38%, iar la Arad de 12,8%.

A. M. C. - Observator

  • Tepe multe de Sarbatori

Aradenii au depus foarte multe reclamatii la OJPC impotriva caselor de schimb valutarNumarul reclamatiilor depuse la OJPC impotriva caselor de schimb valutar a crescut de patru ori.
Apropierea Sarbatorilor este un bun prilej pentru patronii caselor de schimb care practica mai multe cursuri sa isi rotunjeasca veniturile. Profitand de neatentia si graba clientilor, casierele le cer sa semneze formularele de acceptare a schimbului folosind diferite tertipuri pentru a ascunde sumele exacte, iar cand omul isi da seama ca a fost inselat este prea tarziu. Conform celor declarate de Dumitru Musca, inspector-sef adjunct al Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC), in ultima perioada, numarul reclamatiilor si sesizarilor depuse impotriva caselor de schimb a crescut de patru ori. „Daca inainte de perioada Sarbatorilor aveam cate doua sau trei sesizari pe saptamana, acum avem cate patru sau cinci pe zi. Per ansamblu, pot sa va spun ca numarul acestora a crescut de patru ori. Din pacate insa, nu prea avem cum sa venim in sprijinul oamenilor daca au fost semnate formularele de acceptare a schimbului. Putem verifica doar daca in fata casei exista acel panou pe care este afisat cursul la zi si daca se semneaza formularele”, sustine Musca.

Pacaliti de afisaj
Inspectorii OJPC sustin ca de cele mai multe ori clientii sunt dusi in eroare de faptul ca o casa de schimb are mai multe cursuri afisate, iar cel mai avantajos este amplasat la nivelul ochiului, iar cumparatorul nu se uita mai jos. „Vazand un curs asa de bun, omul nu se uita mai jos, unde cifrele si literele sunt multe si prea lipite unele de altele. Comisioanele trec astfel neobservate, la fel si cursul la care se poate face schimbul. Pentru ca sunt case care pentru sume de peste 15.000 de lei cumparau euro cu 3,9 lei, iar sub 15.000, cu doar trei lei. De asemenea, cursurile pentru cecuri de calatorie sunt mult mai bune”, mai spune Dumitru Musca. „Cat despre nivelul pagubelor, din cate stiu eu, cea mai mare a fost suferita de un francez, care dupa ce a schimbat 6000 de euro a incasat cu 6000 de lei mai putin. Barbatul nici nu stia romaneste si nici nu putea sa inteleaga ce i s-a intamplat”, a incheiat Musca.

Paguba uriasa
O educatoare din Arad a luat insa o teapa mai mare decat francezul, pierzand dintr-un singur foc nu mai putin de 6500 de lei. Avand nevoie de bani, E.B. a vandut o casa la tara, iar cei 9500 de euro obtinuti i-a transformat in lei, la un exchange din centru care vindea si cecuri de calatorie. Cand a dat sa numere banii primiti, nu mica i-a fost mirarea cand a vazut ca a incasat mult mai putin decat isi calculase. „Pe panou era scris cu litere foarte mari cursul euro, moneda europeana fiind cumparata cu 3,82 lei, iar undeva in colt, aveam sa vad mai tarziu, cu litere mici, scria ca e vorba de cecuri de calatorie. Cand am intrebat daca acesta e cursul, casiera mi-a dat calculatorul sa-mi calculez singura cat voi primi, iar ea a calculat euro la 3,12. Fata mi-a arucat apoi o fituica in fata, sa o semnez, acoperand cu mana suma ce trebuia sa mi-o dea. Abia dupa ce am semnat, am vazut ca am incasat cu 6.500 de lei mai putin”, povesteste printre lacrimi femeia. Plangeri la Politie si OJPC
E.B. sustine ca a depus deja doua plangeri, la Politie si la OJPC. „Ii rog pe toti oamenii care au fost inselati la schimb sa faca plangeri la politie si Protectia Consumatorilor, pentru ca cineva trebuie sa aiba ac si de cojocul acestor firme”, a incheiat femeia.

L. S. - Jurnal Aradean

  • Aradenii din strainatate se intorc acasa de sarbatori

Mii de aradeni se intorc acasa de sarbatoriIn timp ce mii de aradeni se intorc acasa de sarbatori, alte cateva sute se duc la rude si prieteni din strainatate care nu isi pot lua liber in aceasta perioada. Cu bagajele pline de bucate romanesti, oamenii se indreapta spre punctele de frontiera aradene pentru pentru a le duce celor dragi bucate romanesti care sa le aminteasca de Craciunul romanesc.
Din cauza grevei autoritatilor maghiare feroviare, sute de aradeni au umplut autogarile unde asteapta sa se imbarce spre Spania, Germania sau Italia, acolo unde cei dragi muncesc de zor, fara ca sa isi permita luxul de a veni in tara cu ocazia Sfintelor Sarbatori de Iarna. Pentru a se simti ca acasa aflati la sute de kilometri si printre straini, oamenii au pus in pachete produse proaspete de porc si placinte romanesti.
„Merg la sora mea care munceste in Spania. Voi sta acolo de sarbatori pentru ca ea nu are atata concediu incat sa aiba timp sa vina si sa se intoarca inapoi. I-am pregatit o mica atentie pur romaneasca adica niste caltabos, carnat si cateva bucati de carne, cum am taiat porcul. Asta ca sa se simta ca acasa”, a povestit Maria B. calator intr-un autocar spre Spania.
Lucratoriii punctelor de frontiera se asteapta ca in acest sfarsit de saptamana fluxul celor care se intorc si ies din tara sa creasca astfel ca Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera Arad au sporit numarul lucratorilor in special in Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac, despre care se stie ca este cel mai tranzitat loc.

Anca Barbura - Glasul Aradului

  • Regele Mihai a fost colindat la Savarsin de copii din Santana

Familia regala a fost colindata la Savarsin de un grup de copiii din SantanaCopiii de la Gradinita PP Nr. 1 Santana si cei de la gradinita arondata, PN 4, au „pornit a colinda“, ajungand pana la castelul regal de la Savarsin. Micutii au fost intampinati de familia regala, Regele Mihai, Regina Ana si Principele Radu. Copiii, imbracati in costume nationale, dar si in vesminte de crai, magi sau ingeri au prezentat un program special, pregatit indelung pentru acest eveniment. Glasurile lor curate care au facut ca in curtea castelului sa rasune colinde traditionale, dar si moderne in limba romana si germana.
In finalul programului, copiii au impartit celor prezenti felicitari si coronite de Craciun confectionate de ei la gradinita. Nici gazdele nu au ramas datoare oferindu-le copiilor cadouri. In acest fel, educatoarele i-au rasplatit pe micutii care, la inceputul lunii, au obtinut locul I la concursul international de creatie plastica “Zilele Nationale ale Romaniei”, sectiunea “Sfantul Apostol Andrei”.

A. M. C. - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]