Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Marti, 22 aprilie 2008
Stirile TVA aici
  • Autostrada, la naftalina!

Autostrada spre Arad s-a mai amanat inca o dataInceperea lucrarilor la autostrada a fost amanata inca o data, termenul fiind impins in 2009.
Nu mai exista nici o sansa ca lucrarile la autostrada Arad- Timisoara si la centura ocolitoare a Aradului sa inceapa in acest an.
Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale a fixat un nou termen pentru demararea lucrarilor (cate un nou termen apare cam la fiecare trei luni), acesta fiind unul extrem de vag: undeva... in 2009!
Prefectul Gavril Popescu a prezentat ieri noul grafic de lucrari pentru autostrazile Timisoara - Arad, Arad - Nadlac, centura Aradului, drumul expres Arad- Oradea si pasajele peste calea ferata.
Nici o noutate insa in documentul primit de la companie, in afara termenelor de demarare a lucrarilor, cu toate ca prefectul dorea sa demonstreze ieri ca actele prezentate sunt o garantie ca lucrarile vor incepe.
Singura lucrare care, conform noului grafic, ar urma sa inceapa in acest an este drumul expres Arad- Oradea.
Autostrada Nadlac- Arad a ramas planificata sa inceapa undeva in 2009, iar tronsonul Timisoara - Arad, programat, conform comunicarilor anterioare, sa inceapa in martie, iar apoi in iulie 2008, a fost acum impins pentru 2009.
Schimbari in trei luni
Prefectul a precizat ca noutatea consta in faptul ca proiectele pentru lucrarile de mai sus au fost finalizate si ca exista finantare pentru acestea (fapt valabil, insa, si in urma cu trei luni, cand guvernantii ne imbiau cu alte termene).
In fata acestei situatii, prefectul a tinut sa precizeze ca "au existat tot felul de discutii ca lucrarile nu se mai fac, de aceea am tinut sa prezint astazi documentele si ultimele termene".
Termenele de acum s- ar putea, insa, sa nu mai fie valabile peste trei luni, cand compania va face o noua raportare pe acest subiect.
Chiar si prefectul a recunoscut ca "la inceputul lunii iulie o sa am o noua discutie, pentru a vedea ce s- a mai intamplat".
Pana una alta, un lucru e sigur: autostrada Arad- Timisoara, programata a demara prima, e pusa la pastrare, pentru la anul, cand alti guvernanti vor vedea ce vor putea face cu ea.

Adriana Barbu - Jurnal aradean
  • Centrul orasului Arad in anii 1900 - Vremuri vechi, vremuri noi

Centrul vechi al Aradului la sfarsitul secolului XIXTrasuri cu birjari, oameni imbracati cu tinute elegante specifice timpurilor de la sfarsitul secolului XIX, inceputul secolului XX, natura in plina armonie si o liniste care dadea impresia ca absolut toate lucrurile sunt la locul lor, asa cum ar trebui ele sa fie.
"Centrul a fost intotdeauna o mandrie pentru noi toti. Candva el insemna foarte mult, adica era o fala sa mergi pe centru duminica la plimbare sau in zilele de sarbatoare. Ne luam hainele bune,  cum era pe-atunci si ne plimbam aproape toata dupa-masa. Era  foarte frumos. Nimeni nu ar fi indraznit sa mearga cu haine de casa sau de munca prin centrul orasului. Asta ar fi insemnat o lipsa de respect", ne-a povestit aradeanca Marioara N..
Cladirile, majoritatea construite dupa o influenta a culturilor din vestul Europei, se inaltau impunator , cele mai multe adapostind mici centre comerciale, in fata carora erau trase deasupra copertine albe.
In perioada comunista, pe centru se organizau parade militare cu ocazia diverselor sarbatori, cum ar fi ziua de 23 august cand aradenii sarbatoreau alaturi de ceilalti romani, Eliberarea Romaniei  de sub jugul fascist si pe data de 1 mai, Ziua internationala a oamenilor muncii. Atunci, muncitori,  pioneri, cu totii se adunau de-a lungul bulevardului „inarmati” cu lozinci si drapele, iar militarii, care isi faceau aparitia incolonati si in final defilarile masinilor de armata ofereau un adevarat spectacol celor prezenti.
Unul din cele mai populate locuri a fost Piata Avram Iancu, o zona cu o importanta comerciala dar si politica. Mai demult aici, s-a anuntat hotararea autoritatilor de a declara orasul Arad, oras liber regesc. Cu aceasta ocazie, atunci „Sarbatorile Aradului” au tinut 12 zile, din 17 pana in 28 august, si tot aici a avut loc si adunarea populara din octombrie 1918, premergatoare Unirii Transilvaniei cu Romania, de la 1 Decembrie.
In centrul pietei se afla inca din 1960, monumentul Eroilor Patriei, ridicat in memoria aradenilor care au luptat pentru eliberarea Transilvaniei de sub trupele germano-ungare, din al Doilea Razboi Mondial.
Martor al catorva evenimente destul de importante, centrul orasului a "supravietuit" falnic multor incercari ajungand astazi un adevarat muzeu in aer liber, impartasind in tacere multe povesti.
Dincolo de aglomeratia cotidiana a orasului de astazi, a inghesuielii, a oamenilor stresati si nervosi care il strabat, pluteste in umbra o tainica amintire a trecutului, plin de semnificatie.
Bulevardul Revolutiei, principala artera de circulatie din municipiului Arad, este foarte afectata de trecerea anilor si se pare ca desi s-a discutat foarte mult pe aceasta tema, nimeni nu ia nici o masura. 
Situatia cladirilor, astazi monumente istorice, lasa mult de dorit, majoritatea fiind intr-o stare avansata de degradare.
Astfel, ele raman o amenintare atat pentru trecatori dar si pentru istoria care o poarta si caruia nimanui nu pare sa-i mai pese.
Doar pozele mai dau in concret o aura de credibilitate intregii povesti care suna parca smulsa dintr-o realitate mult prea "innegrita" in care traim.
Astazi parca farmecul acestor vremuri si povestea centrului vechi al Aradului s-a pierdut undeva intre prea multe griji...

Anca Barbura - Glasul Aradului

  • Iepurasii vii populeaza parcurile

De Paste primarul Falca vrea sa populeze orasul cu iepuriAproape 40 de iepurasi vor fi lasati sa topaie, de Paste, in tarcuri amplasate in parcurile Aradului.
Agentii Directiei Publice de Paza Arad au misiunea importanta de a avea grija cu sfintenie de vedetele sezonului.
Simpaticele animale cumparate de Primaria Arad vor fi aduse, incepand de joi, in sapte locuri din oras.
Pana in acest an, iepurasii au fost lasati sa se joace doar in fata primariei.
"Noi facem acest lucru in ultimii doi ani, am vazut ca se bucura de mare succes si am decis ca si in acest an sa le facem bucurii celor mici", a spus ieri primarul Aradului, Gheorghe Falca.
Potrivit edilului, iepurasii vor fi eliberati in fata primariei, in Parcul Copiilor, in Parcul Stamatian, Piata Caius Iacob, Aleea Borsec, Piata Fortuna si parcul din cartierul Alfa.
Copiii se vor putea juca cu ei, dar fostii gardieni publici vor avea grija ca iepurasii sa nu iasa din tarcuri sau sa nu fie furati ori raniti de cineva.
Tarcurile cu decor specific vor ramane in picioare pana dupa vacanta de Paste a elevilor.

Alex Negru - Evenimentul Zilei

  • S-a spanzurat dupa o luna de puscarie

In penitenciarul de maxima siguranta un detinut a fost gasit spanzuratUn detinut din penitenciarul de maxima siguranta din Arad, inchis de o luna si jumatate, s-a spanzurat cu fasii smulse din cearsaf, chiar in baia celulei in care era incarcerat.
A lasat in urma un bilet de adio adresat baietelului sau.
Avea mai putin de un an de ispasit din pedeapsa pe care o primise pentru trafic si consum de droguri.
Procurorii au inceput o ancheta, insa primele indicii conduc spre o sinucidere.
Detinutul in varsta de 27 de ani era condamnat la trei ani si jumatate de puscarie.
Eduard Magold, purtator de cuvant al Penitenciarului Arad zice ca a avut probleme in familie si ca a lasat un bilet in care isi cerea iertare fiului sau: "Nicole, tati te iubeste de acolo de sus si am sa am grija de tine. Tati".
Trupul tanarului a fost gasit de colegii de celula, care au alertat imediat gardienii.
Acesta este cel de-al doilea detinut care isi pune capat zilelor in Penitenciarul din Arad, in ultimele sase luni.
« In jurul orei 11:25, persoana privata de libertate, R.F.C., in varsta de 26 de ani, condamnata definitiv la o pedeapsa privativa de libertate de 3 ani si 6 luni si aflata in executarea pedepsei la Penitenciarul Arad incepand cu data de 06.03.2008, a fost descoperit de catre colegii de camera spanzurat, in toaleta camerei de detinere
S-a solicitat de urgenta interventia personalului medical care, cu toate eforturile depuse pentru resuscitare, a constatat decesul acestuia la ora 11:25. Conform Legii 275 din 2006 privind executarea pedepselor si a masurilor dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal si Regulamentului de aplicare a acesteia, au fost luate masuri de instiintare imediata a familiei persoanei decedate.
Totodata, conducerea Penitenciarului a informat judecatorul delegat pentru executarea pedepselor privative de libertate, Serviciul Judetean de Medicina Legala, Parchetul de pe langa Tribunalul Arad si IPJ Arad.
Din primele cercetari reiese ca persoana privata de libertate a recurs la acest gest pe fondul unor probleme de familie dupa ce in prealabil a efectuat convorbiri telefonice de la telefonul public instalat pe sectia de detinere » - a precizat purtatorul de cuvant al Penitenciarului, Eduard Magold.

Andrei Ando - Observator

  • Complex sportiv

A fost inaugurat un nou complex sportiv la Chisineu CrisVineri dupa amiaza la Chisinau Cris a avut inugurarea unui modern complex Sportiv, in prezenta oficialitatilor locale in frunte cu primarul Gheorghe Burdan.
Acesta este destinat atat copiilor si tinerilor din oras cit si celor din localitatile apropiate.
Complexul, amplasat langa moderna sala de sport din oras contine trei terenuri, dintre care doua cu nocturna.
Este vorba de terenul de minifotbal cu gazon artificial si de cel de tenis, ambele beneficiind si de lucsii reflectoarelor.
Lor li se adauga si un teren de volei pe nisip, panglica inaugurala a bazei sportive fiind taiata de primarul localitptii, Gheorghe Burdan, care prin aceasta investitie a dovedit inca o data ca este un adevarat om de sport.
Investitia nu se va opri aici, complexul sportiv urmand sa aiba noi obiective, sporindu-si astfel atractia. 
Inaugurarea a fost completata de un atractiv spectacol, cu majoretele orasului aplaudate la scena deschisa si echipele de copii ale clubului Kikers, care au luat imediat in primire terenul.

Florin Coita - Televiziunea Arad


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]