Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Joi, 22 mai 2008
Stirile TVA aici
  • Istorie demolata la Arad

Cladire istorica demolata in Aradul vechiDoua din cladirile aflate in Piata Veche au fost facute una cu pamantul de noul proprietar. 
Aradul este, incepand cu saptamana trecuta, mai sarac. 
Cladirile cu numarul 1 si 2 din Piata Heim Domocos (Piata Veche) au fost facute de proprietar una cu pamantul.
Asta, in ciuda protestelor mai multor asociatii aradene ai caror reprezentanti sustin protejarea patrimoniului cultural al municipiului. 
Cele doua cladiri sunt situate in vatra istorica a Aradului si au fost demolate fara acordul Directiei de Cultura si Patrimoniu.
"Este vorba despre imobile aflate in perimetrul protejat al Aradului. Ca sa va faceti o idee, trebuie sa stiti ca in imediata apropiere, la numarul 5 se afla cea mai veche cladire din Arad. Sunt de acord ca proprietarul isi poate face si moschee in curte, dar trebuie sa ne aparam patrimoniul. Oare ce s- ar intampla daca cineva ar fi daramat Colosseumul sau o cladire din Praga veche. Sau, ca sa venim mai aproape, ma intreb ce s-ar fi intamplat daca cineva ar fi vrut sa demoleze Preparandia" afirma Bujor Buda, presedintele Asociatiei Pro Urbe.
Fara aviz de la Cultura
In ceea ce-i priveste pe reprezentantii Directiei de Cultura si Patrimoniu, acestia sustin ca intentioneaza sa sesizeze Politia pentru a face lumina in acest caz.
"Este un caz fara precedent. Proprietarul celor doua cladiri a invocat urgenta pentru a le demola. Sustinea ca sunt un pericol pentru public. Ne- au solicitat avizul pentru demolare, dar nu l- am acordat. Am cerut in schimb sa ni se prezinte ce se doreste sa se ridice in locul celor doua imobile si abia apoi putem elibera avizul cu pricina. Este clar insa ca din punctul nostru de vedere s- a incalcat legea, astfel incat intentionam sa sesizam Politia", ne-a declarat Elisabeta Cosma, consultant in cadrul Directiei de Cultura si Patrimoniu Arad.

L.Ş. - Jurnal aradean

  • Spectacol de teatru intr-un fost turn de apa

Spectacol de teatru in fostul turn de apa al orasuluiIn cadrul celei de-a VI-a editii a Festivalului de Teatru de Camera si Underground, spectatorii aradeni au parte de o serie de spectacole neconventionale. Iar cine a vrut teatru la inaltime a avut parte si de asa ceva, pentru ca bazinul Turnului de Apa, aflat la 40 de metri inaltime, a fost scena unei piese de teatru.
Publicul a trebuit sa urce 112 trepte pana la rezervorul metalic, cu o capacitate de 400 de tone de apa, care a servit drept decor pentru "Usa", un colaj de texte de Matei Visniec.
Bazinul de apa s-a dovedit a fi un spatiu de spectacol inedit, unde spectatorii au stat pe jos, in zonele aflate in panta bazinului.
Tot in cadrul acestei editii, spectatorii din Arad au putut, pentru prima data, bea bere sau cafea linistiti, au putut fuma, stand la mese cu bancute, in timp ce savurau si o piesa de teatru.
Nici fotografiile nu au fost o problema, pentru ca totul s-a intamplat in cortul imens amplasat in centrul orasului, pe scena caruia s-a jucat "Dragostea dureaza trei ani", avandu-i in rolurile principale pe Adriana Trandafir si Cristi Iacob. 
Spectacolul s-a desfasurat si pe fundalul goarnelor de motoare de la masinile smecherilor care isi incercau exemplarele pe patru roti pe drumurile din centrul orasului, aflate chiar langa cortul cu teatru.

Alex Negru - Evenimentul Zilei

  • Aterizare ratata pe aeroportul din Arad

Accident aviatic pe Aeroportul din AradUn avion de dimensiuni mici cu doi piloti la bord a suferit, ieri, mai multe avarii dupa ce a aterizat pe langa pista Aeroportului din Arad. 
In urma incidentului trenul de aterizare, o aripa si elicea aparatului de zbor s-au rupt. 
Din fericire cei doi piloti aflati in aeronava au scapat fara nicio zgaraiertura. 
Unul din pilotii avionului a spus ca a sesizat existenta unor probleme tehnice imediat dupa decolare, asa ca a incercat sa aterizeze la mai putin de un minut de la decolare.
Avionul a iesit 70 de metri in afara pistei si a fost serios avariat. 
A fost formata deja o comisie de ancheta care investigheaza modul in care aparatul de zbor de tip Apollo Fox, care apartine unei persoane private a ratat aterizarea.
"Avionul a aterizat la 70 de metri lateral de marginea pistei. In urma caderii s-a rupt trenul de aterizare, elicea si aripa aparatului de zbor. O comisie va investiga cauzele producerii incidentului", a declarat Dan Balacel, directorul Aeroportului International Arad. 
De mentionat este faptul ca aeronava nu este la primul incident de acest gen.
Din informatiile noastre se pare ca acelasi avion a suferit un incident asemanator anul trecut (pe cand apartinea unui alt proprietar) pe aeroportul din Timisoara, si ca si acum, nu au existat victime. 
Ca un fapt inedit, in urma cu cateva zile aparatul de zbor a fost reparat in Ungaria, costurile interventiilor ridicandu-se la 15.000 de euro.

I.C.- Jurnal aradean

  • La Sebis: sase milioane de euro – fonduri nerambursabile de la U.E. pentru investitii, incepand din anul 2008

Primaria Sebis doreste modernizarea urbeiIn aceste zile primarul orasului Sebis, Gheorghe Feies s-a intalnit intr-o sedinta de lucru cu reprezentanti ai  Consiliului Judetean si ai unei societati de consultanta din Bucuresti, pentru stabilirea destinatiei celor sase milioane de euro care sa intregeasca structura investitiilor ce vizeaza modernizarea Uzinei de apa, extinderea canalizarilor in satele Prunisor, Donceni si Salajeni si modernizarea statiei de epurare. 
La propunerea primarului, Consiliul Local al orasului Sebis, in sedinta din 16 mai, a adoptat hotararea privind aderarea orasului Sebis la Asociatia Intercomunitara de Apa si Canalizare a judetului Arad.
Comisia de la Bucuresti, in urma analizei facute la fata locului, a apreciat ca orasul Sebis, prin politicile de investitii in ceea ce priveste structura retelelor de apa si canalizare, detine locul I in Romania, cu apa si canalizare in proportie de 100%, urmand ca suma de 6.000.000 euro sa diversifice investitiile care vor da o calitate mai buna a apei si o epurare mai eficienta a apelor uzate.
Contactat de ziarul Observator Aradean, domnul Iosif Matula, presedintele Consiliului Judetean, ne-a declarat: "Salut pozitia constructiva a domnului primar Gheorghe Feies si hotararea Consiliului Local Sebis. Prin aceasta hotarare orasul Sebis isi intregeste programele de investitii, consolidandu-si pozitia fruntasa intre orasele Romaniei".

A. A. - Observator

  • Baschet feminin - B.C. ICIM Arad, campioana pentru a 7-a oara

Pentru a saptea oara B.C. ICIM sunt campioaneB.C. ICIM-LMK Sf.-Gheorghe 68-43 (26-13; 19-6; 8-15; 15-9)
Aradul baschetbalistic e in sarbatoare dupa triumful fetelor de la ICIM in finala campionatului national.
La capatul unui joc dominat categoric de gazde titlul cu nr. 7 e in vitrina clubului aradean si dupa un an de pauza "Capitala baschetului feminin romanesc" se muta din nou in orasul nostru.
Meciul decisiv disputat aseara in Sala Sporturilor "Victoria" in prezenta unei asistente record (aproximativ 2.500 de spectatori) a fost mai usor decat se anticipa, tinand cont de echilibrul de pana atunci al finalei (dupa multi ani s-a ajuns la meci decisiv in finala feminina).
Publicul a fost fantastic si realmente si-a purtat favoritele spre triumf, iar adversarele au evoluat timorat si de nerecunoscut fata de celelate 4 jocuri.
Fara Larisa Toma in primul "5" baschetbalistele din Covasna au fost coplesite de miza jocului si pana la pauza au facut figuratie pe teren.
Doar in primele minute am consemnat in cateva randuri egalitatea pentru ca din minutul 5 ICIM-ul s-a distantat la 6 puncte (12-6), diferenta crescand apoi pana la 18-6 (un minut mai tarziu).
Dragana Zoric a dovedit precizie in aruncari, iar Anita Meszaros s-a dovedit extrem de utila pe tot parcursul meciului.
Tactic, elevele lui Adrian Budurean si Dan Moraru au fost net superioare adversarelor, atat faza defensiva cat si atacul functionand la parametri optimi.
S-a simtit si o daruire mai mare la aradence, impulsionate de public, in vreme ce baschetbalistele pregatite de Kato Vancsa au fost nervoase si chiar in conflict cu banca tehnica.
ICIM a luat o optiune serioasa la adjudecarea titlului inca dupa primul sfert (26-13), iar la pauza mare era deja aproape sigura de victorie, tabela indicand un zdrobitor 45-19.
Sfertul trei avea sa fie cedat de ICIM si pe fondul relaxarii (8-15), dar revenirea oaspetelor era tardiva, iar Larisa Toma "mana moarta" in acest meci a dovedit lipsa de fair-play cand a intrat in polemica cu galeria aradeana, gest taxat pe masura de intreaga sala.
In uralele si ovatiile unui public unic in tara, B.C. ICIM Arad a incheiat en-fanfare finala la 25 de puncte in fata celor de la CSŞ LMK Sf.-Gheorghe (68-43), o diferenta nesperata inainte de startul partidei si sampania a inceput sa curga. "Uite-le, uite-le, campioanele!" se auzea din peste 2.500 de piepturi.
Formatii si marcatoare:
B.C. ICIM Arad: Zoric 14 (2), Moore 14, Gladden 12, Meszaros 10, Kovacik 9, Milovanovic 8, Pavel 1, Nagy, Tarta, Bucica, Urban.
Sf. Gheorghe: Vass 17 (3), Diatta 11 (1), Toma 8, Ambrus 5, Cazac 2. Arbitraj excelent Stelian Banica (Bucuresti) si Marius Ciulin (Constanta).
Delegat FRB: Radu Draganescu (Bucuresti).
A urmat festivitatea de premiere oficiata de oficialul FRB, Radu Draganescu.
Au primit aplauze si invinsele, iar campionele s-au pozat cu toata lumea.
La premiere au luat parte si presedintele clubului ICIM, ing. Ioan Faur, alaturi de primarul Aradului, Gheorghe Falca, ambii alegandu-se cu cate o medalie de campioni.
Felicitari campioanelor, onoare invinselor!     

Sorin  Puscuta - Glasul aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]