Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 22 august 2008
Stirile TVA aici
  • De aseara - Cantec, joc si voie buna in toate cartierele

Micalaca in timpul Zilelor AraduluiMii de aradeni au iesit aseara din casa pentru a petrece in cartierul lor o seara de neuitat. 
Muzica buna, mirosul de mici si berea rece i-au atras catre zonele special amenajate din cartierele Micalaca, Vlaicu, Gai, Alfa si Sanicolaul Mic.
Pentru ca si cei mici sa simta ca este sarbatoarea Aradului, special pentru ei s-au creat si parcuri de distractie. 
Petrecerea a inceput imediat dupa ora 19.00 si  pentru unii a durat pana dimineata. 
Atat oamenii de rand cat si oficialitatile locale  au petrecut prin cantec si joc. 
Spunem acest lucru deoarece la fiecare melodie mai vioaie s-a dansat. 
A fost o seara mult asteptata de aradeni, mai ales ca au fost prezenti interpreti de renume ai  muzicii populare, precum Stefan Muntenas, Laza Cnejevici, Nelu Zadic, Viorel Leric, Nicoleta Voica, Lucian Zadic, Nicu Novac, Luca Novac si lista ar putea continua.
Daca in ceea ce priveste muzica nu a avut nimeni de comentat, cei prezenti la concertul mult asteptat s-au plans de faptul ca de fiecare data cand este cate un concert prin cartiere, agentii economici care vin cu tarabele cu mici, bere si suc au preturi foarte mari. 
"Nu avem ce comenta, muzica este de buna calitate. Dar preturile la bere si mici sunt cam piperate. Omul cumpara pentru ca de cele mai multe ori i se face pofta, dar nu mi se pare normal sa dai pe un mic, care abia il vezi, 2 lei si pe o bere 3,5 lei. Ar trebui ca primarul sa nu ii lase sa vanda asa de scump. La astfel de evenimente vine toata familia. Sunt pensionari care nu isi permit. Ei ce fac? Se uita la altii?", afirma Pavel T. Chiar daca oamenii au simtit la buzunar iesirea de aseara, tarabele cu suc, mici si bere au fost luate cu asalt pana la final, deoarece aradenilor le-a trecut repede supararea si dupa o hora, nimic nu s-a comparat cu o bautura racoritoare.  
Pe iubitorii de folclor nu i-a oprit nici fumul inecacios al micilor, nici zgomotul facut de un acumulator de curent. 
Au rezistat eroic la tot spectacolul.  Oamenii au uitat de tot si s-au distrat cum au stiut ei mai bine. 
Muzica a rasunat pana tarziu in noapte, cand s-a oprit doar pentru cateva ore, caci astazi la ora 19.00 in cartierele Bujac, Aradul Nou, Micalaca, Vlaicu, Alfa incepe din nou distractia. 

Claudia Untaru - Glasul aradului

  • In acest an, 95 de aradeni au avut sansa de-a fi recrutati pentru o cariera in cadrul Armatei

Aproape 100 de aradeni au ales armata ca profesieArmata a inceput sa devina o optiune importanta pentru tinerii din Arad care vor sa isi formeze o cariera.
In acest an a avut deja loc o serie de pregatire, care a inceput in data de 3 martie. A doua serie va demara in 1 septembrie.
In decursul anului 2008 au fost recrutati 95 de candidati pentru cele 66 de locuri disponibile.
Acestia isi vor sustine probele de selectie la Centrul Zonal de Selectie si Orientare Alba-Iulia.
Probele consta in doua testari psihologice, o testare fizica si un interviu pe care candidatii il vor sustine daca vor trece de probele anterioare.
"Candidatii admisi sunt repartizati in judetul Arad, iar, daca exista un numar mai mare de admisi decat numarul de locuri disponibile, acestia pot alege intre a-si efectua serviciul militar pe raza altui judet, care are locuri disponibile, sau pot fi trecuti in asteptare, ceea ce inseamna ca pe durata unui an de zile pot sa opteze pentru noile posturi repartizate respectivului judet in seriile de recrutare care urmeaza" spune locotenent-colonelul Ovidiu Alesu, ofiterul de relatii publice din cadrul Centrului Militar Judetean Arad.
In judetul nostru urmatoarea serie de recrutari va avea loc in anul care urmeaza, in luna martie sau aprilie.
"Chiar daca nu se mai fac recrutari pana in 2009, tinerii se pot adresa oricand biroului de informare-recrutare pentru a fi informati despre specificul si cerintele profesiei de soldat voluntar. In momentul in care vor fi repartizate posturile, acestia vor fi invitati sa primeasca toate detaliile de care au nevoie pentru intocmirea dosarului".
Criterii de recrutare pentru soldatii voluntari
Criteriile pe care trebuie sa le indeplineasca o persoana pentru a putea fi recrutata sunt legate, in special de educatie si varsta.
Astfel, candidatul trebuie sa fie absolvent cel putin al ciclului inferior liceal sau al unei scoli de arte si meserii, iar, in cazul in care este elev in ultimul an, sa faca dovada absolvirii pana la data inceperii programului de instruire.
Candidatii trebuie sa aiba varsta cuprinsa intre 18 si 26 de ani, implinita in anul inceperii programului de instruire si sa fie luat in evidenta de catre centrele militare.
Cei care opteaza pentru arma auto, tancuri, geniu, mecanic conductor poduri de asalt, trebuie sa posede permis de conducere categoriile B si C.
In cazul in care au executat si stagiul militar obligatoriu, candidatii trebuie sa renunte la gradul dobandit anterior si detinut ca rezervist.
Daca fac parte din vreun partid sau organizatiune politica, cei care opteaza pentru Armata trebuie sa renunte la aceasta calitate.
Dosarul de candidat trebuie sa cuprinda cerere de inscriere, copie legalizata de pe certificatul de nastere, copie de pe cartea de identitate, copie legalizata de pe certificatul de absolvire a ciclului liceal, certificat de cazier judiciar eliberat cu maximum trei luni inaintea depunerii dosarului, fisa de examinare medicala, copie de pe livretul militar, daca este cazul, si fisa de cunoastere.
"Cand tanarul se adreseaza pentru prima data biroului de informare-recrutare trebuie sa prezinte doar actul de identitate. Biroul ii va pune la dispozitie toate documentele tipizate de care are nevoie pentru intocmirea dosarului, precum si alte informatii cu privire la admitere" a declarat Ovidiu Alesu.
Acesta a tinut sa precizeze ca "ceea ce isi doreste orice tanar aflat in momentul important al alegerii drumului in viata ofera cariera militara.
Aici vorbim despre educatie gratuita, o buna pregatire profesionala, un loc de munca, posibilitatea de afirmare si de construire a unei cariere, mai ales ca soldatii si gradatii voluntari constituie sursa principala pentru formarea subofiterilor in activitate.
Totodata, mai oferim un trai decent, garantat de venitul sigur si de masurile de protectie sociala".

Alin Gherasim - Observator

  • Urmariri ca-n filme pe strazile din Arad

Doi tineri teribilisti au produs un accident motoUrmariri ca-n filme, pe strazile municipiului Arad, aseara, dupa ce doi minori, care se aflau pe o motocicleta cu numere false, nu au oprit la un control de rutina organizat de politia rutiera.
Minorii nu aveau permis, asa ca lasat sa se inteleaga ca opresc la semnul politistilor, dar dupa ce au oprit motorul, au repornit si au luat-o la goana pe strazi. 
Pe urmele lor au pornit si politistii, asa ca au urmat scene cu urmariri desprinse parca din filme. 
In goana nebuna, tinerii au mai comis si alte incalcari ale legii. 
Nu s-au oprit pana nu au accidentat foarte grav o femeie de 27 de ani.
In urma impactului, cursa tinerilor s-a terminat si au fost prinsi de politisti. 
Minorii au fugit initial de la locul accidentului, dar au fost prinsi imediat de politisti. 
Dusi la spital, tinerii se comportau ca si cum nimic nu s-a intamplat. 
Mai mult, unul dintre ei era preocupat sa arate semne  obscene curiosilor de pe coridoarele spitalului.
Ofiter Daniel Iaroslav, din cadrul Serviciului Politiei Rutiere Arad spune ca "am constatat cu stupoare ca cei doi sunt minori, iar motocicleta avea numere false de inmatricular".
Politistii spun ca tanarul care conducea motocicleta va fi cercetat pentru neoprirea la semnalul agentului, conducerea unei motociclete neinmatriculate si cu numere fals, conducere fara permis si fuga de la locul accidentului. 
Pentru ca este minor, tanarul are toate sansele sa scape cu suspendare sau cu o amenda penala. 
Victima i-ar putea da insa in judecata pe parintii adolescentului.
Unul dintre adolescenti primise motocicleta in dar de la bunicul sau.

Alex Negru - Evenimentul Zilei

  • Batalie pentru conducta de gaz

Batalie pentru conducta de gazNu mai putin de 11 companii vor sa aduca gaz de la Szeged la Arad, iar una vrea sa exporte gaz din Romania.
Transgaz Medias si compania FGSZ Natural Gas Transmission, divizie a grupului MOL, au semnat marti, in Ungaria, un acord pentru rezervarea cantitatii minime initiale de gaze care va fi tranzitata prin conducta ungaro- romana Szeged-Arad.
Companiile interesate sa rezerve o capacitate de 180.000 metri cubi de gaze pe ora prin conducta Arad- Szeged, dezvoltata de compania din Medias si compania ungara, pot solicita acest lucru in perioada 5 august -3 septembrie.
La jumatatea lunii iunie, nu mai putin de 11 companii si-au manifestat interesul pentru a aduce gaze din Ungaria in Romania, in timp ce o firma vrea sa exporte gaz din Romania spre Ungaria.
Transgaz si FGSZ au semnat deja acordul privind interconectarea sistemului de transport intre cele doua state, prin construirea conductei Arad-Szeged, lucrarile urmand sa fie incheiate in 2010.
Acordul privind rezervarea cantitatii minime initiale de gaze care va fi tranzitata prin conducta ungaro- romana are, potrivit oficialilor, ca scop "armonizarea procedurilor de alocare a capacitatilor de transport pe conducta de pe teritoriul Ungariei si pe conducta de pe teritoriul Romaniei".
Capacitatea initiala a conductei este de 1,7 miliarde metri cubi anual, iar cea maxima de 4,4 miliarde metri cubi anual.
Pentru inceput, gazoductul va transporta gaze din Ungaria spre Romania, urmand ca, pe viitor, si pe directia est-vest.
Fiecare dintre cele doua companii va finanta si construi sectiunea de conducta de pe teritoriul propriului stat.
Investitia partii romane va totaliza 35 de milioane de euro, suma care poate varia in functie de negocierile cu partea ungara.
MOL estimeaza ca sectorul de pe teritoriu ungar al gazoductului va costa peste 38 milioane euro, valoarea totala a interconectarii retelelor ajungand la peste 73 de milioane de euro.

Adriana Barbu - Jurnal aradean

  • Folclor romales la "Zilele Aradului"

Festival romales la Zilele AraduluiCasa de Cultura a Municipiului a fost vedeta serii ieri la "Zilele Aradului ".
In timp ce in cinci cartiere aradene se desfasurau concerte de muzica populara, casa de cultura prezenta in Parcul Mihai Eminescu doua spectacole de exceptie a caror moderator a fost insusi Ovidiu Balint, directorul institutiei.
Primul spectacol a fost cel sustinut de Corul Emil Montia, cor ce a iesit pentru prima oara pe scena cu un nou dirijor – Ovidiu Boar si a interpretat atat melodii corale romanesti indragite cat si din repertoriul intrernational.
Cel de-al doilea spectacol al serii a fost prezentat de formatia de muzica traditionala tiganeasca Romak.
Despre taraful Romak s-a vorbit mult in ultimele luni, el fiind preluat spre impresariere de catre Casa de Cultura a Municipiului Arad in aceasta primavara.
Din componenta tarafului fac parte artisti si instrumentisti valorosi din Timisoara si Arad, unii dintre ei activand in Orchestra Simfonica a Filarmonicii "Banatul " din Timisoara. 
Solista trupei, Lavinia Raducanu, "o voce de exceptie" cum o numeste Ovidiu Balint, s-a lansat ca soprana de opera, insa a trebuit sa renunte la aceasta cariera din cauza unei probleme a corzilor vocale.
Romak a interpretat melodii indragite din folclorul tiganesc slav, cele mai multe dintre ele fiind cunoscute publicului din filmul de mare succes "Satra".
Va reamintim ca primul spectacol pe care taraful Romak l-a prezentat sub egida Casei de Cultura a Municipiului a fost cel sustinut  la inceputul acestei veri in cadrul sectiunii off a Festivalului de Teatru de la Avignon.

C.L. - Glasul aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]