Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 22 septembrie 2008
Stirile TVA aici
  • Vagonarii vor face tramvaie

Astra Vagoane Calatori intentioneaza sa fabrice si tramvaiePana la 50 de tramvaie cu doua si trei vagoane se vor produce in fiecare an la Arad.
Compania aradeana din domeniul feroviar, Astra Vagoane Calatori, intentioneaza sa intre si pe piata transportului urban. 
Producatorul de material rulant urmeaza sa se intalneasca saptamana viitoare la Berlin, in cadrul celui mai mare targ din domeniu, cu o filiala poloneza a unei multinationale pentru a perfecta un contract de colaborare. 
Dupa ce se vor stabili toate detaliile de productie, Astra Vagoane Calatori se va pune pe treaba, urmand sa scoata pe piata pana la 50 de garnituri de tramvaie pe an.
Daca pana acum compania nu a produs pe segmentul „vehicul urban” decat garnituri de metrou, noul sector pe care il va aborda producatorul aradean, nu il sperie pe presedintele Astra Vagoane Calatori. 
Valer Blidar a punctat in mod clar ca „aceasta extindere a portofoliului nu poate decat sa fie un impuls pentru companie. Speram, de asemenea, ca productia garniturilor de tramvaie sa ne aduca o crestere a afacerilor cu pana la 30%”
Tramvaiele pe care le va produce din 2009 Astra Vagoane Calatori vor avea atat doua cat si trei vagoane. „Garniturile de tramvaie vor fi destinate in principal pietei din Romania, dar nu excludem nici varianta exportului. Dupa cum se stie in acest moment 40-45% din totalul materialului rulant produs de noi merge spre export, atat in Europa cat si in Orientul Mijlociu”, a mai precizat presedintele grupului.
In ceea ce priveste pretul de productie, un tramvai fabricat la Arad va fi mai ieftin cu pana la 40% decat pretul tramvaielor fabricate de celelalte companii din domeniu. 
„Daca in prezent un tramvai produs de ceilalti furnizori costa aproximativ 2,8 milioane euro, noi dorim ca pretul unitar al unui tramvai sa nu depaseasca 1,6 milioane euro. In aceste conditii, si tinand seama de tehnologia si spatiile pe care le avem la dispozitie ne propunem sa scoatem pe piata intre 25 si 50 de tramvaie anual”.

A.P. - Jurnal aradean

  • Termen nou pentru Arad-Timisoara

Ministrul Orban anunta data probabila a semnarii contractului ca fiind 1 octombrieContractul pentru constructia Autostrazii Arad-Timisoara va fi semnat cel mai probabil la 1 octombrie, potrivit noilor declaratii ale ministrului transporturilor, Ludovic Orban. 
Oficialul nu vrea insa sa se hazardeze, avansand un termen de incepere a lucrarilor la proiectul in valoare de circa 270 de milioane de euro. Orban promitea in urma cu circa doua saptamani ca pana pe 20 septembrie se va sti constructorul autostrazii in lungime de aproximativ 50 de kilometri, parte a Coridorului IV pan-european. 

Cristina Sbirn - Evenimentul Zilei

  • CET porneste instalatiile

CET pregateste intalatiile pentru a furniza caldura aradenilorCentrala a decis sa umple instalatiile cu apa, pentru ca la 1 octombrie sa dea caldura aradenilor.
Conducerea centralei electrice de termoficare a decis, dupa sedinta Consiliului de administratie, sa inceapa de astazi umplerea instalatiilor de incalzire cu apa. 
Cetatenii au fost rugati, ca atare, sa treaca de urgenta la finalizarea lucrarilor de termoficare din apartamente, pentru a nu se confrunta cu probleme la momentul la care CET pune in functiune centrala. 
Angajatii CET au fost pusi sa remedieze toate problemele de pe retele tot pana in momentul in care va incepe pregatirea instalatiilor. „De luni incepem umplerea instalatiilor, astfel incat pe 1 octombrie sa nu mai fim nevoiti decat sa apasam pe buton si sa dam oamenilor caldura, ca sa ma exprim plastic”, ne-a declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, Lucian Barniciu, directorul CET. 
Decizie controversata
Vremea de afara nu tine oricum cu aradenii, caci, potrivit previziunilor, temperaturile nu vor urca prea mult in urmatoarele zile, asa ca se vor inregistra constant temperaturi sub 10 grade Celsiul noaptea. 
Conform regulamentului CLM, daca trei nopti consecutiv temperaturile de afara nu vor urca peste 10 grade Celsius, CET este obligat sa inceapa frunizarea agentului termic catre populatie. 
Totusi, aceeasi hotarare, votata de alesi, vorbeste de faptul ca furnizarea cladurii de catre CET nu va putea incepe inainte de 1 octombrie, indiferent de vremea de afara.
Societatea ar fi fost dispusa sa porneasca instalatiile mult mai devreme, insa regulamentul si frica aradenilor de facturi piperate la intretinere a impiedicat conducerea unitatii sa ia aceasta masura. Daca pana la 1 octombrie vremea nu se va indrepta, caloriferele aradenilor vor incepe sa dea cladura.

L.S. - Jurnal Aradean

  • Ion Tiriac - lasat cu gura cascata de primarul de la Bata!

La Festivalul Vanatorii au participat si VIP-uriUnul dintre cele mai spectaculoase evenimente ale toamnei s-a organizat sambata la poalele Codrilor Roibanului
Doi dintre cei mai puternici oameni ai momentului in Romania, Ion Tiriac si Elan Schwartzenberg (sotul Mihaelei Radulescu) au participat sambata la festivalul de vanatoare de la Bata. Aici, Ion Micurescu, primarul comunei, i-a lasat pe ambii cu gura cascata, relatandu-si povestea vanatoreasca cu care, de altfel, a si castigat concursul de povesti organizat in cadrul festivalului. Primarul Micurescu, punand de la el, asa cum procedeaza orice vanator de calitate, a estimat ca numai pielea mistretului pe care l-a impuscat cu cativa ani in urma avea 87 de kilograme!
Festivalul de la Bata a adus in Arad si o noutate: pentru intaia oara, vanatorii profesionisti si-au incercat puterile in fata unui simulator. Cu alte cuvinte, au tras cu gloante virtuale catre un ecran de computer, pentru a nimeri animale inexistente. Experimentul a avut un succes neasteptat, simulatorul fiind cel mai solicitat element al festivalului. Desi, nu putem sa nu remarcam ca au existat si vanatori care nu s-au lasat antrenati in aceasta competitie-surogat, si au preferat sa rada barbateste cateva sute de grame de rachiu, in asteptarea bográcsos-ului de mistret gatit de cele mai pricepute sotii de vanatori. Evenimentul de mare rasunet de la Bata se cere repetat, anul viitor, la 20 septembrie.

Nicoleta Bosnigeanu - Observator

  • UTA si-a inceput ascensiunea

Faza din meciul UTA-Liberty SalontaIncet dar sigur, UTA incepe sa arate ce a invatat-o antrenorul Ionut Chirila. Adica sa arate ca stie fotbal, ca este vremea sa mai si castige. Iar ieri, a castigat destul de convingator in fata celor de la Liberty Salonta.
Jucatorii din Piata UTA s-au miscat destul de bine in teren, mai ales in a doua repriza cand au stapanit jocul in majoritatea timpului. Cu toate acestea golul victoriei a venit destul de tarziu, spre sfarsitul meciului, printr-o lovitura de cap a scundului Roszel. Nimic de zis, si oaspetii puteau sa inscrie, insa ghinionul lor si Hutan s-au opus, portarul aradean prinzand o zi foarte buna.
Victoria este cu atat mai importanta cu cat UTA este „o echipa in ghips, in timp ce Salonta este o echipa frumoasa, ca UTA, cu diferenta ca ei au toti jucatorii valizi”, cum declara inainte de meci Ionut Chirila. In alta ordine de idei. Se pare ca Ionut Chirila a luat taurul de coarne si este decis ca in aceasta saptamana sa rezolve salariile sportivilor, tehnicienilor si angajatilor clubului. Nu a facut cunoscut cum se va rezolva problema, dar pare foarte hotarat s-o infaptuiasca. De altfel, dupa victoria in fata lui Liberty Salonta oamenii isi merita pe deplin leafa. Iar faptul ca UTA s-a asezat pe merit pe locul trei al clasamentului o onoreaza. De-ar da Dumnezeu sa nu coboare, ba, din contra, sa urce sistematic, odata cu reintrarea titularilor in joc.
ACU, echipa antrenata de Mihai Rosca a capotat din nou, de data aceasta in deplasare, in fata echipei International Pitesti. Se pare ca echipa studenteasca nu si-a gasit ritmul si se acomodeaza foarte greu cu regimul si pretentiile Ligii a II-a. Se impun masuri urgente, pana nu e prea tarziu, Punctele pierdute sunt scumpe si pot afecta in mod serios ramanerea in a doua liga fotbalistica. Sa speram ca Mihai Rosca va gasi solutiile pentru echipa si-si va redresa din mers situatia, care incepe sa devina cel putin incomoda.

Petre Don - Glasul Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]