Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Marti, 25 martie 2008
Stirile TVA aici
  • Platforma e-learning

UVVG vrea sa cumpere o plaftforma educationala din SUAUniversitatea "Vasile Goldis" intentioneaza sa cumpere cea mai puternica platforma educationala din SUA!
Platforma de e-learning BLACKBOARD cuprinde cele mai cunoscute universitati din lume, de la cele europene si pana la Yale, Princeton, London school sau Tokio university.
Toate deruleaza programe educationale si proiecte internationale comune pe Internet, on-line si in curand universitatea aradeana li se va alatura.
Si asta dupa ce saptamana trecuta universitatea a semnat contractul cu reprezentantul Blackboard in SUA.
Specialistul american le-a prezentat platforma educationala Blackboard decanilor universitatii care s-au aratat interesati de metoda revoliutionara, folosita pana acum de o singura institutie de invatamant superior  din Romania, cea din Iasi.
Dupa semnarea contractului, in cateva saptamani platforma va fi implementata la universitatea aradeana.
Toti studentii UVVG vor fi implicati esalonat in noul program.
Primii vor fi cei de la forma de invatamant la distanta, dar si anumite specializari ale profilului de zi.
UVVG intentioneaza sa foloseasca programul in cercetarea stiintifica.
Prin semnarea contractului UVVG devine a 2-a universitate romaneasca ce utilizeaza cea mai populara platforma educationala din lume.

Izabela Vekas - Televiziunea Arad

  • Vandalism la locul de joaca

Leagane distruse in locul de joaca din strada HategAu distrus leaganele si au manjit cu motorina staplii de sustinere din locul de joaca de pe strada Hateg
S-au razbunat pe locul de joaca infiintat de cateva luni de Primaria Arad pe strada Hateg, in spatele Scolii Generale nr. 6.
Totul s-a petrecut in week-end, cand cineva a rupt scaunele de la leagane (scaunele au disparut efectiv) si a manjit cu motorina stalpii de sustinere.
"Este regretabil ca asemenea lucruri se mai petrec intr-un oras care se vrea civilizat", ne-a declarat purtatorul de cuvant al Primariei, Corina Draghici, care sustine ca pagubele au fost estimate la cateva mii RON.
Vandalii nu au fost identificati inca, dar cateva piste exista deja, daca tinem cont de faptul ca, la momentul infiintarii locului de joaca, locatarii zonei, mai ales pensionarii si cei fara copii, au protestat, fiind deranjati de jocul micutilor.
Dupa reclamatiile primite atunci de la locatarii zonei, Primaria a incercat sa medieze conflicul intre cei care au copii si isi doreau un loc de joaca in vecinatatea blocului si varstnicii care doreau ca linistea sa nu le fie perturbata.
"Noi, oricum, am amplasat locul de joaca doar dupa discutiile purtate cu locuitorii zonei si la cererea acestora. La acel moment, conflictul s-a stins", a mai punctat Corina Draghici.
Din pacate, locul de joaca de pe strada Hateg nu a fost singurul luat la ochi de vandali.
Nu de mult, mobilierul unui alt loc de joaca, de aceasta data din Alfa, a fost distrus de cativa citadini nervosi.

A.B. - Adevarul

  • Fetita de 10 luni muscata de tatal vitreg

Copil muscat de tatal vitregMedicii de la Spitalul Judetean Arad s-au confruntat la sfarsitul saptamanii trecute cu un caz socant: o fetita de numai zece luni a fost adusa in stare grava, prezentand urme de muscaturi pe tot corpul si diverse fracturi.
Cadrele medicale spun ca micuta a fost adusa chiar de mama ei, in varsta de 17 ani, care initial a sustinut ca fetita ar fi cazut din pat in urma cu zece zile.
Medicii au alertat insa Politia si Directia Judeteana pentru Protectia Copilului Arad.
Potrivit politistilor care ancheteaza cazul, tanara mama a dat vina apoi pe concubinul ei, in varsta de 19 ani, ca ar fi batut-o pe micuta.
"Mama fetitei a declarat ca iubitul ei, enervat de plansetele micutei, ar fi lovit-o cu salbaticie. De altfel, familia mamei sustine ca acesta o batea si o musca pe fetita. Concubinul spune ca o musca de drag si da vina pe familia mamei ca maltrata bebelusul", explica Camelia Tuduce-Berar, purtator de cuvant al Politiei Arad.
Potrivit medicilor, viata fetitei nu se afla in pericol in prezent. "Mama fetitei si iubitul ei sunt cercetati pentru rele tratamente si inca nu se poate spune care dintre ei a batut-o. Vinovatul risca o pedeapsa cu inchisoarea cuprinsa intre 3 si 15 ani", adauga Camelia Tuduce-Berar.
Cel mai grav caz din ultimii trei ani
Pe de alta parte, reprezentantii Directiei Judetene pentru Protectia Copilului Arad spun ca mama bebelusului a refuzat orice ajutor din partea asistentilor sociali.
In plus, va fi demarata o ancheta sociala pentru a se stabili daca bebelusul va ramane sau nu in ingrijirea rudelor.
"Exista si posibilitatea ca insasi mama adolescenta sa fie luata de sub tutela familiei. Acesta este cel mai grav caz de rele tratamente aplicate unui bebelus in ultimii trei ani pe raza judet ului Arad", sustine Angelica Stanca, purtator de cuvant al Directiei Judetene pentru Protectia Copilului Arad.

Evenimentul Zilei

  • Comuna Vladimirescu se poate mandri cu un mandat plin de realizari!

Ioan Crisan - primarul din Vladimirescu la ora bilantuluiSuntem in zile preelectorale, timp in care fiecare candidat pentru primarie sau consiliu local se pregateste cu argumente, unul demonstrand faptic ce a facut, altul aratand ce va face!
Altii, chibiteaza din umbra, maestrul Caragiale sa traiasca!
Ca, pana la urma, tot poporul va decide la vot cu cine "consmite" sa mearga mai departe.
Vladimirescu, de fapt, un cartier putin mai departat al Aradului, a traversat un mandat plin prin persoana primarului Ioan Crisan si echipa sa de lucru.
"In 2004 am gasit o primarie si comuna in paragina!"
Primarul Ioan Crisan este un om cu experienta caruia nu-i place vorbaria lunga.
In schimb, a invatat sa se acopere de fapte, cu realizarile pe care si le-a propus ca tinta la inceputul acestui mandat.
Astazi, o ilustrata a comunei arata o cu totul alta imagine, mult schimbata fata de ceea ce (nu) a fost in urma cu 4 ani!
L-am intrebat pe primar despre acest mandat ajuns la final, prin prisma unui bilant fructuos a 4 ani de munca sustinuta.
"Nu pot sa nu ma intorc cu gandul la ziua cand am intrat in primarie. Aproape totul era in paragina; primaria avea ca utilaj in dotare o... roaba, iar in Vladimirescu era asfaltata o singura strada si una era betonata! Doar cateva trotuare erau intretinute si asta numai datorita cetatenilor care si-au amenajat locul din fata casei. De canalizare nu se bucurau decat cei de la blocuri (ramasa mostenire!), statia de epurare fiind la fostul Combinat Chimic. Satul Horia era fara gaz, doar cu apa curenta datorita contribu-tiei banesti a locuitorilor, circa 35/40 la suta, iar in Mandruloc si Cicir nu erau apa, trotuare, strazile erau pline de gropi, mult camp liber, pasune neutilizata, locuri pe care am visat sa construim case! Scolile nu aveau gaz, apa, lipsite de orice urma de modernizare. Am gasit, insa, oameni doritori sa puna umarul la treaba pentru binele comunei si am pornit la treaba! Cu echipa de consilieri si specialisti am avut relatii normale de colabore, astfel ca 90 la suta din proiectele pe care le-am propus spre aprobare au primit aviz favorabil. Am avut si consilieri, care, din pacate s-au opus aprobarii locurilor de casa, infiintarii de noi cartiere sau vanzarii de terenuri, asfaltari, canalizare, introducerea apei, a gazului, motivand ca s-ar „vinde patrimoniul comunei”. Am trecut cu bine si de aceste fleacuri, si consider ca am realizat un lucru foarte bun prin faptul ca am crescut valoarea terenurilor de 50 de ori, am dezvoltat si modernizat patrimoniul comunei! De fiecare data s-au gasit 12 consilieri rationali care au votat pentru COMUNĂ si, iata, locuitorii pot confirma realizarile care se vad azi! Am pornit toti pe acelasi drum, dar unii consilieri au ales cai laturalnice, facand reclamatii doar pentru faptul ca am refuzat sa incalc legea si sa le rezolv problemele personale. Am gasit, la inceputul mandatului, un colectiv 40 la suta imbatranit, reinnoit cu o echipa de tineri ambitiosi, profesionisti, utiland primaria cu doua calculatoare performante. Au ramas doar aceia care vor sa munceasca si sa se afirme. Dumnezeu ne-a ajutat si am gasit mereu surse de finantare pentru proiectele noastre, alaturi de resursele comunei si accesarea de fonduri."
Imagine citadina din localitatea VladimirescuSchimbarea la fata a comunei
Unul dintre cele mai importante proiecte de care primarul Crisan este mandru este construirea cartierelor de locuinte in fiecare localitate, dotate cu gaz, apa curenta, iluminat si drumuri.
"Totul a fost costisitor – mai ales drumurile, dar sunt mandru de ceea ce am realizat!".
Legat de greutatile mandatului, este imposibil sa nu fi avut probleme cu o lege controversata cum este cea a fondului funciar, "dar am incercat, pe cat posibil, ca toata lumea sa fie multumita, circa 70 la suta din dosarele de retrocedari fiind rezolvate. Viziunea noastra, insa, fata de Prefectura a fost diferita. Noi am recunoscut drepturile revendicatorilor dar am cerut sa fie despagubiti, nicidecum sa rupem din pasune. Din pacate, hotararile noastre au fost invalidate. Regret, totodata, ca nu am fost ascultat de consilieri pentru a da mai multe locuri de casa, gratuit, celor tineri sau macar la un pret modic. As fi vrut, totodata, ca in 2008 comuna sa fie mai curata, sa fie mai multe spatii de joaca pentru copii, mai mult spatiu verde intre blocurile de pe strada Garii. Am inchis groapa de gunoi cu pamant, astfel ca, pe viitor, aici vom dezvolta un spatiu de odihna si agrement, copaci, alei, parc – exista deja un proiect depus."
Proiecte in derulare
La Vladimirescu se construieste "Sala Tineretului", un spatiu modern cu toate utilitatile; in curs de predare se afla amplasamentul Salii de Sport, se construireste un Centru de Zi pentru varstnici, fiind implicat personalul medical si didactic, se reabiliteaza dispensarele.
Cultele au intrat, de asemenea, in atentia primarului, fiind "mandru ca in urma proiectului initiat de mine s-a construit o casa parohiala la Horia!".
Toate bisericile, indiferent de cult au primit bani pentru renovari, si, totodata, s-a construit un cimitir nou pentru toate cultele, plus o capela in constructie, plantare de arbori.
Cum sportul face parte din viata comunitatii, "fiecare baza sportiva a primit 150 milioane lei anual pentru intretinere, constructii, renovari, terenul de tenis/handbal de la Horia (multumiri domnului Ionescu!) urmand intabularea cladirii de la stadion; la Vladimirescu am iluminat terenul, am construit o parcare in fata bazei sportive si am schimbat gardul de la strada. S-a amenajat sala de forta la Horia si Vladimirescu, iar la Mandruloc s-a aprobat extinderea suprafetei sportive. Totodata, renovam tribuna de la Vladimirescu".
Pentru caminele culturale ale comunei s-au depus proiecte de renovare, iar la Vladimirescu cladirea este propusa ca centru cultural european.
Problemele sociale sunt mereu la ordinea zilei, cazurile grave fiind ajutate (incendii, ajutor de inmormantare, oameni nevoiasi aflati in dificultate).
Un mandat plin, doldora de proiecte realizate sau in curs de derulare, fapte care vorbesc de la sine despre un om care a schimbat, alaturi de echipa de consilieri, imaginea comunei!

Felicia R.Gheorghe - Observator

  • Proprietara primariei si a gradinitei din Frumuseni:"Nu vreau sa las copiii pe drumuri"

Gradinita din Frumuseni nu va fi mutataMariana Monac, reprezentanta firmei ce a intrat, in urma unor licitatii publice, in posesia cladirii primariei si a gradinitei din Frumuseni, spune ca va avea o intalnire cu parintii celor aproximativ 60 de copii ce invata aici.
"Claditrea primariei a fost evacuata, si la aceasta cladire incep sa fac lucrari de renovare. In ceea ce priveste gradinita, nu vreau sa las pe drumuri copiii, asa ca in aceste zile voi avea o intalnire cu parintii micutilor pentru a gasi o solutie. In acest spatiu, pe care l-am achizitionat in urma cu ceva vreme, s-au produs mai multe ilegalitati, care vor inceta in cel mai scurt timp. Nu voi mai permite organizarea de revelioane si sali de fitness clandestine",  spune Mariana Monac.
Aceasta afirma ca le va cere parintilor sa scape de anumite persoane ce se fac vinovate de anumite abuzuri savarsite aici, iar apoi situatia ar putea reintra in normalitate.
"Cei ce merg la aceasta gradinita nu au nicio vina pentru datoriile firmei ce a inchiriat spatiul gradinitei. Actul educational ar trebui sa fie neafectat, iar in ceea ce ma priveste sunt pentru functionarea gradinitei in acest imobil, dar in anumite conditii", mai spune Mariana Monac.

Razvan Cretu - Glasul Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]