Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Marti, 25 noiembrie 2008
Stirile TVA aici
  • Sediu de 1.180.000 de lei pentru Politia Comunitara

CLM a facut noi rectificari ale bugetului pe 2008Pentru transportul in comun Primaria acorda Companiei 150.000 de lei, bani pentru plata biletelor la autobuze in luna decembrie.
Rectificarile continua pentru bugetul din 2008 al municipiului.
In proiectul aprobat ieri in consiliu se mentioneaza necesitatea achizitionarii imobilului din strada Dosoftei in vederea asigurarii sediului Politiei Comunitare, precum si necesitatea asigurarii fondurilor pentru lansarea comenzii aferente lunii decembrie privind transportul in comun cu autobuzele in perioada lucrarilor BERD.
S-au diminuat asadar cu suma de 380 de mii de lei cheltuielile de personal la Politia Comunitara, datorita neocuparii la nivelul prognozat a posturilor aprobate pe organigrama institutiei, s-au luat 800 de mii de lei de la creditele bugetare aprobate obiectivului de investitii „Modernizari retele termice etapa II” si s-a introdus un obiectiv nou pe anul 2008: „Achizitie imobil str. Dosoftei pentru sediul Politiei Comunitare”, cu suma de 1.180.000 de lei.
Se majoreaza de asemenea cu suma de 150 de mii de lei prevederile bugetare de la capitolul Transporturi, reprezentand contravaloarea transportului in comun cu autobuzele pe perioada lucrarilor BERD, pentru acoperirea comenzii din luna decembrie 2008. Se plateste astfel pentru cetatenii care nu trebuie sa-si cumpere bilet in caz ca trebuie sa schimbe in traseul lor tramvaiul cu autobuzul.
S-au scazut 150 de mii de lei din fondurile pentru executia de inchidere a rampei de deseuri de pe str. Poetului, rezerva bugetara s-a diminuat si ea cu 346 de mii de lei. Casa de Cultura a primit si ea inca 326 de mii de lei pentru manifestarile programate pentru luna decembrie, bani care au fost transferati de la activitatile sportive.
S-au majorat totodata cu 340 de mii de lei transferurile catre institutiile publice, in vederea asigurarii cheltuielilor de personal la institutiile de cultura (Teatrul Ioan Slavici si Teatrul de Marionete), aferent lunii noiembrie 2008 (platibil in 12 decembrie). Bani (6 mii de lei) s-au mai dat si pentru Grupul Scolar de Transporturi Auto Henri Coanda, reprezentand cofinantarea din bugetul local a proiectului Leonardo, conform solicitarii transmise de catre institutie; Se suplimenteaza cu 170 de mii de lei veniturile autofinantate aprobate pentru centrul financiar Gradinita PP20 si cu aceeasi suma cheltuielile cu hrana la gradinitele apartinatoare.
Cu 33 de mii de lei au crescut si veniturile proprii aprobate in bugetul Teatrului de Marionete Arad, conform solicitarii din partea institutiei si cu aceeasi suma cheltuielile aprobate pentru actiunea „Teatrul Multilingv”.
Liceul de Arta „Sabin Dragoi” a primit si el o mie de lei, cofinantare din bugetul local a Proiectului din fonduri externe nerambursabile Phare CBC.

D.G. M. - Observator

  • Administratia de Drumuri si Poduri va fi desfiintata

Angajatii de la Administratia de Drumuri si Poduri vor fi preluati in subordinea CJAPersonalul societatii va fi preluat de CJA
Administratia de Drumuri si Poduri a Judetului Arad va fi desfiintata. Societatea se va transforma intr-o directie, care va functiona in subordinea Consiliul Judetean. Astfel ca angajatii societatii vor fi preluati in subordinea CJA. Si cei trei directori ai societatii vor luati in primire la Consiliul Judetean, insa pe functii de consilieri de specialitate, fiecare pe domeniul care ii corespunde.
Din informatiile noastre, hotararea va fi luata in sedinta de consiliu judetean de saptamana aceasta si va intra in vigoare incepand cu data de 1 ianuarie 2009. Atunci, personalul din cadrul Administratiei de Drumuri si Poduri va fi preluat prin transfer in cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judetean, iar salariile acestuia va corespunde anexelor de salarizare ale CJA.
Deoarece in aparatul de specialitate al CJA nu exista posturi pe functie publica de conducere vacante cu atributii specifice in domeniul constructiilor de drumuri si poduri, functionarii publici de conducere din cadrul Administratiei de Drumuri, respectiv directorul executiv, directorii executivi adjuncti, si seful de serviciu pot opta pentru transfer in interesul serviciului pe functii publice de executie, vacante, de consilier clasa I, grad profesional superior, treapta de salarizare I, infiintate in aparatul de specialitate al Consiliului Judetean sau sa participe la examenul organizat de Consiliul Judetean, pentru ocuparea postului vacant de sef de serviciu.
Postul de sef serviciu va fi ocupat printr-un examen, ce va fi organizat in conformitate cu Legea Privind Statul functionarului public. Momentan, Administratia de Drumuri si Poduri are aproape 40 de angajati.

Nadia Bodran - Glasul Aradului

  • „Alba-neagra” recidiveaza

Alba-neagra face in continuare victimeDesi politistii aradeni sustin ca organizeaza zilnic actiuni impotriva alba-neagra, jocul ilegal e de nestavilit.
Dupa actiuni zilnice pe linia prevenirii si combaterii jocului de alba-neagra, cei de la D.P.I.R au reusit, in sfarsit, sa prinda doi barbati care practicau acest joc. Vasile G. si Cristian B. jucau alba-neagra in statia peco de la Subcetate cand au fost prinsi. Barbatii s-au ales cu amenzi de cate 500 de lei fiecare.
„Actiunile de combatere si prevenire a acestui joc ilegal continua, zilnic, politistii aradeni fiind prezenti in punctele cunoscute ca se practica acest joc”, ne asigura oamenii legii intr-un comunicat emis de IPJ Arad. In urma cu cateva zile, insa, primeam pe adresa redactiei o scrisoare in format electornic in care jocul alba-neagra era asociat cu.... numele politiei.
Acuze
„Aceasta organizatie mafiota este sub protectia politiei din Arad, sau invers, politia este la mana mafiotilor. Stiu ca e o acuzatie grava, dar este adevar 100%. Am fost martor la un joc facut de ei in fata garii, unde un taran a fost jecmanit pe fata. Am sunat la politie, le-am adus la cunostinta faptul si au spus ca vor trimite un echipaj care dupa aproape 40 de minute nu a aparut. Am sunat din nou, la fel, au mai trecut inca 25 de minute, iar a treia oara am amenintat operatorul ca-si va pierde serviciul. Dupa nici 10 minute apare un echipaj care opreste in fata magazinului Eldo, coboara unul si masina se face nevazuta. Tipul isi cumpara o inghetata si trece prin fata celor cu alba neagra, le sopteste ceva dupa care pleaca. Incep sa-si stranga catrafusele si se fac ca stau de vorba. Apoi pauza! Deci concluzia pe care am tras-o nu cred ca e o greseala”, ne scrie cititorul nostru.
Promisiuni
In octombrie, la bilantul trimestrial, seful politiei aradene declara ca alba neagra este un flagel si ca se va actiona ferm in ceea ce priveste acest joc. „De acum incolo cu siguranta vom face si combatere, asta insemnand supraveghere si actionare”, sustinea atunci Alexandru Tanco.
In ciuda acestui fapt si a eforturilor depuse, in garile, statiile de peco si la frontiera jocul de alba-neagra e in floare, oameni naivi sunt, in continuare, ademeniti sa joace, pierzand astfel zeci de mii de euro. De frica celor care practica alba-neagra, multi pagubiti nu depun plangere la politie, desi mai toti sustin ca stiu care sunt capii „retelei” si ca nu sunt singurii care detin aceste informatii.

I.C. - Jurnal aradean

  • Parintii refuza vaccinul impotriva cancerului

Vaccinarea fetitelor de clasa a IV-a impotriva cancerului de col uterin a fost refuzata de catre parintiLa Arad, vaccinul impotriva cancerului la col uterin naste controverse in randul parintilor. Desi este oferit gratuit de Ministerul Sanatatii pentru fetitele de clasa a IV-a, vaccinul este refuzat in masa in unele institutii de invatamint. Atat parintii, cat si cadrele didactice spun ca oamenii sunt sceptici in primul rand din cauza proastei informari cu privire la efectele administrarii vaccinului. Vocile pozitive la adresa vaccinului sustin ca este un bun remediu in prevenirea cancerului de col uterin. De cealalta parte, scepticii aduc ca argument faptul ca vaccinul nu este pe deplin testat, refuzand sa isi foloseasca fetele drept experiment. Campania de vaccinare pentru prevenirea cancerului de col uterin a inceput de ieri. In cadrul programului vor fi vaccinate 2.384 de eleve de clasa a IV-a. Vaccinarea implica injectarea a trei doze de vaccin pe parcursul a sase luni si nu poate fi refuzata de parinti decat prin declaratie scrisa. Potrivit rezultatelor Programului National de Evaluare a Starii de Sanatate a Populatiei, prezentate de minister, peste 2% dintre persoanele care si-au facut analizele prezinta un risc mare de cancer de col uterin. Sase femei mor in fiecare zi in Romania din cauza cancerului de col uterin, iar 3.000 de femei sunt diagnosticate in fiecare an cu aceasta boala. In ultimii 20 de ani, Romania a avut cea mai mare rata de deces din Europa din cauza cancerului de col uterin. Statisticile plaseaza Romania pe primul loc in Europa in ceea ce priveste numarul cazurilor de cancer de col uterin, tara noastra fiind urmata in acest clasament de Bulgaria si Slovacia.
Fonduri impresionante
Potrivit ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, campania de vaccinare pentru prevenirea cancerului de col uterin va costa 23 milioane de euro. Vaccinul va fi efectuat in cadrul unitatilor de invatamant si va putea fi refuzat de parinti, doar cu declaratie scrisa. Dan Teaha, medic ginecolog, ne spune despre acest vaccin: „Este un vaccin ca toate vaccinurile, iar in tarile dezvoltate se administreaza fara nici o problema. Chiar daca este la inceput, parintii nu au motive sa fie ingrijorati. Ce este si mai bine, il constituie faptul ca este gratuit. In mod normal, ar costa 500 de euro“. Prima doza va fi administrata in perioada 24 noiembrie - inceputul lunii decembrie, urmand ca in luna ianuarie sa fie administrata si cea de-a doua doza. Ultima etapa a vaccinarii va avea loc in luna mai. Vaccinul nu este o noutate pentru aradeni. „In farmacia noastra il avem de un an de zile. Este adevarat insa ca nu s-a prea vandut. In schimb, am cumparat eu pentru fetita mea. Pretul unei doze este de 460 de lei si este nevoie de trei. In total se ajunge la 1.380 de lei“, ne informeaza farmacista Marioara Vata. Exista insa si alte pareri. Corina Schell este medic de familie: „Eu daca as avea o fetita nu as vaccina-o. Nu sunt suficiente informatii care sa ma faca sa cred ca vaccinul nu are efecte secundare... Pentru ca mamele il refuza, probabil ca nici nu voi ridica vaccinul de la Sanepid“.
Indecizia parintilor
In judetul Arad au fost comandate pana acum 2.400 de vaccinuri. O parte din ele au fost deja distribuite in judet, dar vaccinarea nu a inceput in nici o scoala. „Prima data vom avea sedinte cu parintii, in care li se va explica, de catre personalul autorizat, beneficiile acestui vaccin. Abia dupa aceea se va purcede la administrarea vaccinul. Pana acum, dintre parintii celor 17 fete de clasa a IV, doi nu au fost de acord cu vaccinului“, ne spune Viorel Ignat, directorul Scolii Generale nr. 7. Scepticismul parintilor este si mai mare la Scoala Generala nr. 5. Directoarea Maria Pascalau ne spune: „Noi am avut o sedinta cu parintii inca de joi. Peste 50% din ei au fost categorici impotriva administrarii vaccinului pentru copiii lor. Motivatia a fost neincrederea provenita din emisiunile TV, in care medicii specialisti nu aveau o parere pozitiva la adresa acestei campanii“. Mihaela Lupsa, invatatoare la Scoala Generala din Vladimirescu, ne declara: „Din noua fetite cate am in clasa, nici un parinte nu si-a dat acordul. Considera ca nu au fost suficient de informati“. Alti parinti sunt si mai categorici, sustinand ca odrasla lor nu este un experiment. Din cauza refuzului in masa al vaccinarii, in unele localitati din judetul Arad, medicii de familie au hotarit sa nu mai ridice fiolele de la ASP.

Adrian Cotuna - Glasul Aradului

  • Consilierii acuza noi nereguli la Primaria Seitin si... incetineala cu care se misca ancheta autoritatilor!

Consilierii locali acuza Primaria din Seitin de falsificare de acteZiarul Observator aradean a dezvaluit, cu cateva saptamani in urma, o serie de nereguli la Primaria Seitin. Cativa consilieri locali au aratat, cu acte-beton, ca s-au facut o serie de nereguli serioase in problemele de fond funciar. Cele mai grave probleme sunt cateva acte falsificate - hotarari ale Consiliului Local, in baza carora unele persoane s-au intabulat cu teren in intravilan, care... nu au ajuns niciodata, de fapt, sa fie votate de consilieri. Cazul Seitin a ajuns, prin intermediul ziarului Observator, la prefectul Gavril Popescu si, mai departe, la politie.
„Am fost amenintati, dar nu cedam”
Consilierii locali Neculai Rotaru si Ioan Vadasan spun ca vor merge pana in panzele albe, pentru a scoate la lumina neregulile primarului Remus Pacurar si ale secretarului primariei, Roman Feier. „Au incercat si sa ma cumpere sau sa ma intimideze. Aici este vorba despre mafia terenurilor, care are mare influenta. Probabil de aceea merg anchetele asa de incet. Am fost contactat printr-un intermediar si mi s-au oferit 10 000 de euro, ca sa demisionez din Consiliul Local si sa abandonez toate demersurile pe care le-am facut. Sunt hotarat sa nu cedez” spune consilierul Rotaru. Opozitia din Seitin a descoperit si alte acte despre care sustine ca sunt false, hotarari trimise de primarie, in numele Consiliului Local, care nu au fost in realitate votate de catre consilieri.
Corpul de control al prefectului a fost la Seitin si a constatat: fals in acte!
Echipa de control a Prefecturii a descins la Seitin in 22 octombrie, pentru a verifica activitatea comisiei de fond funciar. Comisia a constatat... evidenta, pe care si cotidianul nostru a dezvaluit-o, in prealabil. „Cu privire la parcelarea strazii Constantin Dobrogeanu Gherea si a pasunii comunale, stabilita si hotarata in 26 septembrie 2008 in sedinta Consiliului Local – hot nr 31 – s-a constatat ca in procesul verbal de sedinta nu se face referire la hot 31 si nu s-a hotarat nicio parcelare a vreunei suprafete de teren din administratia comunei Seitin. S-a constatat ca hotararea este semnata de viceprimar, in calitate de presedinte de sedinta, cu toate ca nu a indeplinit aceasta functie si contrasemnata de secretar. Problema parcelarii suprafetelor de teren, cuprinse in CF 526 in 3 parcele, cu proprietar comuna Seitin – domeniu privat, se inscrie in ordinea de zi a sedintei de Consiliu Local din data de 13 octombrie 2008, la punctul 4 al ordinei de zi, fara a primi girul – aprobarea Consiliului Local. Mentionam ca cererile (...) depuse la OCPI in data de 1 X 2008 sunt insotite de o hotarare inexistenta a Consiliului Local Seitin.” Cu alte cuvinte, baietii au facut actele, apoi au incercat sa intre in legalitate. N-au reusit si acum e problema mare! Printre alte probleme constatate, s-a descoperit ca sentintele au fost puse in aplicare fara a respecta ordinea cronologica. Prefectul Gavril Popescu spune ca, in acest caz, s-a facut sesizare la politie, confirmata si de purtatorul de cuvant al IJP, Camelia Tuduce.
Consilierii locali spun ca mai sunt si alte acte false la Primaria Seitin
Consilierii locali care au facut dezvaluirile legate de comisia de fond funciar din localitate sunt intrigati de incetineala cu care se misca autoritatile, avand in vedere cat de clare sunt probele legate de activitatea executivului primariei si a secretarului. Mai mult, ei spun ca neregulile despre care a scris ziarul Observator nu sunt nicidecum singulare. Ca dovada, au mai venit cu un exemplu. Hotararea de Consiliul Local 19 A din 30 iulie 2008 „aproba introducerea in circuitul CF a imobilului situat in comuna Seitin, str Revolutiei cu nr CF 526 si numar TOP 27, in suprafata de 3 003 mp, cu proprietar comuna Seitin – domeniu public” (semnat de presedinte si secretar). Numai ca in procesul verbal al sedintei CL Seitin din 30 iulie nu apare ca s-ar fi discutat aceasta problema. Mai mult, hotararea nr 19 din 30 iulie e... cu totul alta: „Se aproba aplicarea Consiliului Local Seitin la Programul national de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati”. Se precizeaza aici ca „suprafata de teren pusa la dispozitie pentru implementarea proiectului este inscrisa in CF nr 526, top 27”. Insa, considera consilierul Rotaru, este vorba despre o ilegalitate prin care administratia a vrut sa „sara” peste Consiliul Local, de vreme ce inscrierea in CF (hotararea 19 A) n-a fost votata de consiliu. In baza hot 19 A (falsa, dupa toate aparentele), comuna Seitin si-a inscris in CF o suprafata de teren (unde este edificat Monumentul Eroilor 1918 si Parcul Eroilor). Mai mult, in baza acestui act s-au solicitat bani din partea Guvernului, pentru amenajarea parcului din comuna!

Ghender Flavius - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]