Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Marti 26 august 2008
Stirile TVA aici
  • Retrospectiva - Record de vizitatori la Zilele Aradului

"Zilele Aradului" a atins un nou record de vizitatori"Zilele Aradului", mai exact Primaria Municipiului Arad si Casa de Cultura a Municipiului au facut publice rezultatele celor sapte zile dedicate aradenilor.
Evenimentele s-au aratat  foarte reusite, fapt demonstrat de numarul mare de spectatori din acest an. Numar care s-a ridicat la zeci de mii. 
Nici ultima zi, chiar daca a fost ploioasa,  nu i-a tinut pe aradeni in casa. Festivalul Catlanelor a avut in acest an un real succes. 
S-au vandut 7.000 de tichete pentru mancare, bani care vor fi donati unei fundatii.
Ieri, atmosfera de sarbatoare  s-a facut simtita in tot orasul, spectacolele, expozitiile sau concursurile sportive au fost atractii pentru toate varstele si pentru toate gusturile. 
Toate activitatile din programul Zilelor Aradului 2008 s-au bucurat de participare record, incepand chiar cu evenimentele pregatite pentru deschiderea oficiala din Parcul Eminescu. 
In seara zilei de 18 august aradenii au fost asteptati cu muzica de promenada, majorete si  personaje in costume de epoca. 
Gheorghe Falca, primarul Municipiului Arad si viceprimarul Ovidiu Marian au anuntat deschiderea oficiala a Zilelor Aradului 2008. 
Orchestra si Corul Filarmonicii de Stat au sustinut un concert inedit impreuna cu invitatul special al serii, Nicu Alifantis. 
Aproape o mie de spectatori au aplaudat concertul  "Aradenii canta pentru aradeni" sustinut de artistii aradeni. 
In premiera in acest an, Parcul Eminescu  a fost timp de cateva zile un spatiu de spectacole in aer liber, unde au fost aplaudati pe rand actorii Teatrului Clasic Ioan Slavici, cu spectacolul "Decalog", orchestra filarmonicii aradene cu un regal vienez, corul casei de Cultura a municipiului si concertul inedit al artistei Lavinia Raducanu acompaniata de taraful Rromak
140 de diplome
Zilele Aradului a fost ocazia speciala pentru 140 de familii aradene care aniverseaza in acest an 50 de ani de casnicie de a se bucura impreuna si de a povesti din experientele reciproce.  
"Cuplurile de aur" au fost sarbatorite in parcul Eminescu, cu flori, diplome,  premii si valsuri vieneze. 
Primarul Municipiului, Gheorghe Falca impreuna cu viceprimarii, Levente Bognar si Ovidiu Marian, i-au felicitat pentru frumoasa aniversare a unei jumatati de secol de casnicie si le-au urat tuturor multa sanatate si multi ani fericiti in continuare impreuna.
Un alt eveniment emotionant a avut loc la Centrul de Ingrijire si Asistenta pentru Virstnici. 
De Zilele Aradului atmosfera s-a incins si in cartiere Pensionarii care locuiesc la acest camin s-au intalnit cu alpinistul aradean Zsolt Torok si cu viceprimarul municipiului, Ovidiu Marian, care i-au invitat sa-si puna semnaturile pe drapelul Aradului, care va ajunge pe unul din varfurile hymalaiene.  
Pentru Zilele Aradului, Centrul Comercial Armonia a fost un adevarat festival de arta urbana. 
Zeci de tineri aradeni au participat la concursurile de street-dance, graffiti si fotografie.
Mii de aradeni in cartiere
Sarbatoare si voie buna a fost si in cartiere. Mii de aradeni au participat la concertele de muzica populara unde au urcat pe scena sa cante pentru aradeni indragitii solisti Nicoleta Voica, Laza Cnejevici, Nicu Novac, Luca Novac, Daniela Dudas, Stefan Muntenas, Nelu Zadic, Lucian Zadic, Aurel Ungur, Viorel Leric, Ion Rogobete, Irina Iovescu, acompaniati de orchestra si dansatorii ansamblului folcloric Doina Muresului.
Concerte incendiare pe strand
Weekendul i-a strins pe aradeni la Strandul Neptun, unde au avut loc doua concerte extraodinare. 
Recitalurile sustinute de artisti si trupe de top, multi in premiera in Arad,  au fost aplaudate vineri si sambata de un public entuziast format din peste 20 de mii de spectatori. 
Show-uri de lasere si artificii au electrizat atmosfera.
7.000 de tichete vandute
Nici vremea ploioasa de duminca nu i-a speriat pe aradenii dornici sa continue petrecerea la sarbatoarea Aradului. 
In ciuda timpului nefavorabil, Festivalul Catlanelor a fost una din cele mai de succes actiuni din cadrul Zilelor Aradului 2008. 
Bunatatile au fost degustate cu mare entuziasm, sute de oameni asteptand nerabdatori inca de dimineata ca bucatarii sa prepare  gulasul. 
Banii incasati pe cele 7.000 de tichete vandute sunt destinati  fundatiei "Renincoore Open Hand",  care se ocupa de ajutorarea copiilor in dificultate din Municipiul Arad.
Primarul multumeste aradenilor
Primarul Municipiului, Gheorghe Falca, transmite multumiri tuturor aradenilor pentru entuziasmul cu care au raspuns invitatiei de a participa la sarbatoarea  orasului nostru, si sponsorilor care au sprijinit organizarea Zilelor Aradului 2008.

Claudia Untaru - Glasul aradului

  • Ramona Danci este cea mai sexy fata din Arad si "Miss Bikini 2008"

Castigatoarea concursului "Miss Bikini 2008"A cucerit publicul cu miscarile sale, cu corpul sau perfect si cu faptul ca s-a lepadat, chiar la momentul potrivit, de sutien...
Cod galben si temperaturi caniculare  sambata seara in Club Soho, nu din cauza prognozei meteorologice ci a fetelor care s-au intrecut pentru statutul de cea mai sexy aradeanca. 
Intr-o atmosfera incendiara, cele opt concurente selectate de catre organizatori prin intermediul fotografiilor au demonstrat de ce sunt in stare pe scena. 
Dupa o saptamana de pregatiri, s-au afisat sambata seara increzatoare in fortele lor si in atuurile... bine scoase in evidenta. 
Dupa orele 24, natura s-a dezlantuit, iar pe scena si-au facut aparitia concurentele, intr-o coregrafie speciala. 
Si-au unduit trupurile imbracate sumar, determinand publicul sa intre intr-o lume plina de senzualitate si exotism.
Titlul "Miss Bikini" a fost adjudecat de Ramona Danci, o aradeanca de 19 ani. 
De altfel, ea a fost si singura concurenta care a renuntat la sutien pentru a se prezenta cat mai aproape de adevar si de cum a produs-o... Mama Natura. 
Cel putin pentru un an, Ramona va purta coronita "Miss Bikini", acordata de Debora, domnisoara "Miss Arad 2008"
Locul doi in sexyconcurs a fost desemnata Crina Crisan, iar cea de a III-a treapta a podiumului senzualitatii a fost ocupata de Florina Danci. 
Serb Cristina, in varsta de 20 de ani, a primit aprecieri deosebite din partea reprezentantilor Clubului Soho, drept pentru care i s-a acordat un premiu din partea locatiei.
Dar spectacolul de frumusete nu s-a adresat doar barbatilor. 
Pauzele dintre probele candidatelor au fost animate de doi dansatori, care au intretinut atmosfera. 
Ocupanta locului I va incepe pregatirile pentru participarea la concursuri de frumusete de nivel mai inalt, "Miss Banat" si marea finala "Miss Bikini Romania".
Din luna septembrie evenimentele de acest gen se muta din Soho in Club Moskeea, unde la fiecare sfarsit de luna aradencele vor putea participa la spectacole sub marca 
"Miss Moskeea", marea finala urmand sa se desfasoare in luna aprilie.

Ana Maria Cantea - Observator

  • Atelier de pictura in aer liber

Atelier de pictura in aer liberParcul central din Arad s-a transformat ieri intr-un imens atelier de pictura in aer liber, pentru 30 de artisti.
Aradenii iesiti la promenada prin parc au putut vedea cum ia nastere un tablou si de cata migala e nevoie pentru ca toate culorile sa prinda forme estetice.
Artistii au adus de acasa mai multe lucrari cu care au incropit o expozitie in aer liber, chiar in parc. 
In cadrul atelierului, fiecare artist a realizat doua lucrari, din care, astazi dupa masa, se vor alege pe cele mai bune.

Alex Negru - Evenimentul Zilei

  • Vor cariera de marmura inapoi

Primarul comunei Moneasa - Terentie Condea solicita restituirea carierei de marmuraEdilii Monesei vor sa redeschida cariera care a furnizat marmura pentru Parlament si Guvern.
Cariera de la Moneasa care a fost inchisa in urma cu doi ani, ar putea furniza din nou marmura  daca demersurile autoritatilor locale in vederea preluarii unitatii vor fi incununate de succes.
Conform celor declarate de primarul Terentie Condea cariera este in lichidare, iar Primaria face primele demersuri in vederea redeschiderii ei.
Asta dupa ce, in urma cu doi ani, exploatarea care a furnizat materie prima pentru Palatul Parlamentului sau pentru cladirea Guvernului a intrat "in conservare".
Primarul spune ca autoritatile locale intentioneaza sa preia cariera de marmura de la Marmosim, mai ales ca, printr- o Hotarare de Guvern din 2002, aceasta a fost trecuta in patrimoniul Consiliului Local Moneasa.
"Cariera este un bun al comunitatii, iar extragerea marmurei este o activitate traditionala la noi. Ar fi pacat sa o lasam in parasire, astfel incat vrem sa ii dam viata.Tocmai am avut o intalnire la Mediu in acest sens. Daca vom avea succes in demersurile noastre, o solutie ar fi initierea unui parteneriat public- privat", ne- a declarat Condea.
O suta de ani
Pe de alta parte, insa, Marmosim este titularul unei licentei de exploatare emisa pentru o perioada initiala de 20 de ani.
Reprezentantii societatii sustin si ca terenul de unde se extragea pana nu demult marmura le apartine.
Primarul povesteste insa ca, exploatatia a fost inchisa in urma cu doi ani, dupa ce responsabilii Marmosim au dat- o in locatie de gestiune fostului- sef de cariera.
"A fost deschisa in urma cu 100 de ani, de aici extragandu- se marmura rosie si neagra cu caracteristici extraordinare. Pot sa va spun ca pana si sala de marmura de la Guvern a fost placata cu marmura de la Moneasa. In ceea ce priveste locurile de munca trebuie sa stiti ca aici lucrau pe vremuri 80 de persoane", a incheiat primarul.
Acesta sustine ca spera ca societatea ce va reincepe exploatarea va obtine licenta de la Agentia Nationala a Resurselor Minerale, in conditiile in care, respectiva agentie nu a fost tocmai prietenoasa cu autoritatile locale.

L. S. - Jurnal aradean

  • La Zarand, In toamna, apa va curge la robinet

Se lucreaza la statia de pompare ZarandRecent lucrarile de introducere a retelei de apa potabila au fost reluate.
Primele sapaturi au fost efectuate in interiorul localitatii, inca in urma cu mai multe luni, in vederea realizarii retelelor stradale.
Recent au demarat si lucrarile de amenajare a statiei de pompare, care va fi situata la 1 km de comuna, langa drumul  spre Sintea Mica.
Edilii comunei sustin ca,  in aceasta toamna, dupa darea in functiune a  statiei de pompare,  se va putea trece la racordarea individuala cu apa potabila.
De asemenea, reprezentantii primariei spun ca,  pana in prezent, lucrarile de introducere a conductelor au fost executate integral in Zarand, urmand ca in zilele urmatoare sa se continue cu localitatea Cintei.
Comuna Zarand cuprinde localitatile Zarand si Cintei, localitati care numara, in total, 4.000 de persoane.
"Asa cum am promis inca din campania electorala, vreau ca si locuitorii Zarandului si satului Cintei sa aiba apa potabila in casele lor. Dupa cum se poate vedea, lucrarile sunt destul de avansate, iar daca lucrurile merg la fel de bine, speram ca din toamna anului in curs sa avem apa in gospodarii...", sustine Ioan Florin Mot, primarul comunei.
Probabil este inutil sa mai subliniem nerabdarea cu care locuitorii comunei asteapta sa vada cu ochii lor cum curge apa la robinet!

Glasul aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]