Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Joi, 27 martie 2008
Stirile TVA aici
  • A fost pusa "piatra de temelie" la Atrium Center Arad

Asa va arata "Atrium Center" ce va fi construit in AradCeremonia de deschidere a lucrarilor la mallul "Atrium Center Arad" a oferit primarului prilejul de a mai servi publicului o portie de campanie electorala.
Incepand cu discursul prezentatorului (Adrian Bucur de la Prima Tv), pana la excluderea lui Tiberiu Dekany de la eveniment, totul i-a oferit lui Gheorghe Falca o satisfactie care i se putea citi cu usurinta pe chip. 
Pentru ca Dekany nu si-a gasit numele scris printre placutele de la masa "de onoare", s-a retras de la ceremonie, desi celalalt vicepresedinte, Levente Bognar, s-a bucurat de un asemenea tratament. 
In dreptul numelui sau era mentiunea "viceprimarul Aradului", ca si cum ar fi fost singurul. 
De fapt nici in comunicatul oficial nu apare nicaieri mentionat Dekany.
Au fost prezenti reprezentanti ai Atrium Centers, ai grupului de investitii Dawnay, ai Arcadom, compania de constructii, reprezentanti ai primariei, precum si ai celor mai importanti retaileri. 
Este primul proiect al Atrium Centers care se lanseaza in Romania, urmand sa demareze si in Cluj, Baia-Mare si Satul-Mare.
Gheorghe Falca a tinut sa felicite aceasta alegere, prezentand avantajele: Aradul se afla in plina dezvoltare economica, avand in derulare investitii de 110 milioane de euro, iar construirea a 3.700 de apartamente in imediata vecinatate a mallului nu poate decat sa ofere semne bune.
Cladirea centrului comercial va avea patru etaje, doua intrari principale, parcari pe mai multe niveluri (pentru 1000 de masini), peste 150 de magazine si un supermarket, suprefete din sticla, fatada din piatra (12.000 mp), panouri din lemn, 2000 de dispozitive de iluminat pe timp de zi si de noapte, din interior si din exterior. 
Deja 50% din suprafata este inchiriata comerciantilor nationali si internationali, iar constructia va fi gata la sfarsitul anului viitor, in septembrie.
Proiectul mai cuprinde o zona de entertainment cu un cinema multiplex, o sala de bowling, un centru de fitness, un spatiu de joaca pentru copii, o zona de restaurante si cafenele. 
Suprafata totala construita ajunge la 68.000 mp, iar investitia se ridica la 50 de milioane de euro.
Momentul a fost sarbatorit prin inaltarea a 1000 de baloane de pe locul unde va urma sa se inalte Atrium Center, precum si de la Primarie si Teatru.

Dana Mirea - Observator

  • Targul Universitas, la debut

Deschiderea oficiala a Targului UniversitasDeschiderea oficiala a Targului Universitas – targ specializat in prezentare a ofertelor universitare, adresat elevilor din anii terminali de liceu, a avut loc ieri in prezenta primarului Gheorghe Falca, a viceprimarului Tiberiu Dekany, a inspectorului scolar general Marius Gondor si a organizatorilor acestui targ.
Mii de tineri au luat cu asalt pavilionul B al Expo Arad International pentru a vedea oferta educationala a liceelor si universitatilor aradene si nu numai.
Gheorghe Falca, primarul Aradului a felicitat prezenta tinerilor la acest targ si a mentionat ca, "atata lume nu am mai vazut la niciunul dintre targurile la care am participat, astfel ca ma bucur ca tinerii sunt interesati de ofertele pentru continuarea studiilor. De asemenea, le doresc succes in alegerea liceelor sau a universitatilor la care doresc sa studieze."
Oferta variata de servicii academice
Institutiile de invatamant au raspuns favorabil prin prezenta lor la acest targ, iar acestora li s-au alaturat  si librariile, editurile si Inspectoratul de Politie Judetean Arad. 
Aceasta manifestare vine in sprijinul absolventilor claselor terminale de liceu, oferindu-le posibilitatea de a se informa asupra ofertelor educationale, dar si a universitatilor care au oportunitatea de a-si prezenta oferta de servicii academice. 
"Ma bucur ca inca continuam sa pastram ceea ce a reprezentat Aradul la nivel de invatamant, mai ales ca aceasta latura se afla intr-o continua dezvoltare. Ii felicit pe organizatori pentru modul in care au atras atentia institutiilor de invatamant si a elevilor asupra importantei acestui targ, iar tinerilor le urez succes in alegerea unui liceu sau a unei universitati pentru continuarea studiilor incepute", a mentionat si viceprimarul Tiberiu Dekany.  
Intrarea la targ este gratuita pentru vizitatori la fel si transportul pe ruta Podgoria-Expo si retur. Programul de vizitare al acestuia este joi si vineri, intre orele 10-17.

Corina Timpa - Glasul Aradului

  • In pericol

Sistemul energetic este in pericol avertizeaza deputatul Iulian IancuSistemul energetic din Romania este in pericol. 
Avertismentul vine din partea presedinteului Comisiei de Industrie si servicii din Camera Deputatilor Iulian Iancu, ca urmare a problemelor pe care le au centralele de energie din intreaga tara. 
Iulian Iancu a fost prezent in cursul zilei de astazi la Arad, la invitatia Partidului Social Democrat, pentru a dezbate problemele energetice ale aradului. 
Datorita haosului Romania, sistemul energetic este in pragul falimentului. 
Cel putin aceasta este parerea presedintelui Comsiei de Industrie si Servicii din Camera Deputatilor care sustine ca romanii platesc in acest moment cea mai scumpa energie din Europa. 
Pentru ca investitiile in centralele termo- electrice lipsesc cu desavarsire sau unele dintre acestea sunt chiar executate pentru datorii la bugetul de stat, Romania va ajunge sa importe energie.
Invitatia la dialog pe tema energiei apartine senatorului PSD Dan Vasile Ungureanu care a pus la aceiasi masa atat specialisti in domeniu cat si politicieni. 
Iulian Iancu spune ca sistemul energetic romanesc ar trebui sa fie cu adevarat prioritate nationala, in caz contrar, romanii vor plati in continuare cele mai mari facturi pentru energia electrica si pentru incalzire.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • Softuri pentru drumuri

Se doreste monitorizarea traficului greu cu ajutorul camerelor videoDirectia de drumuri vrea sa introduca softuri specializate pentru monitorizarea traficului greu.
Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara vrea sa introduca pe drumurile nationale si in vecinatatea frontierelor softuri specializate pentru a monitoriza si controla traficul de mare tonaj.
Softurile in cauza au fost prezentate Directiei Regionale de Drumuri si Poduri de catre firme producatoare din Ungaria si Romania, acestea fiind apte sa detecteze din mers, fara a mai fi nevoie de oprirea vehiculului, viteza de deplasare si identificarea placutei de inmatriculare, pana la o viteza de 150 de km/h.
"Softurile pot masura greutatea in mod dinamic, distanta intre axe, banda de circulatie, lungimea vehiculului. „ceste sisteme pot prezenta si valorile de trafic si pot verifica daca vehiculul poseda rovigneta corespunzatoare categoriei", a punctat directorul regionalei, Ioan Malita.
Directia vrea sa cumpere softuri pe drumuri ca sa diminueze problemele cu care se confrunta cei care se ocupa de trafic, probleme ce vizeaza activitatea de control a traficului de mare tonaj.
Se sustrag cantaririi
In viziunea regionalei, cea mai mare problema o constituie sustragerea conducatorilor auto de la verificarile efectuate de reprezentantii agentiilor de control din subordinea DRDP. 
Mai marii regionalei sustin ca acestia opresc masinile si stationeaza in diferite zone, pana la trecerea controlului, pentru ca apoi sa se puna in miscare, evitand astfel cantarirea.
Introducerea softurilor a fost discutata in cadrul unei mese rotunde organizate la DRDP Timisoara pe tema evolutiei traficului in punctele de trecere a frontierei si pe reteaua interna de drumuri nationale in perioada 2005- 2007. 
La intalnire au participat reprezentanti ai Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale Romania, ai Autoritatii Rutiere Romane, ai Politiei de Frontiera, ai Registrului Auto Roman, precum si ai Politiei Rutiere din Timis, Arad, Hunedoara si Caras – Severin.
Directia, care administraza si drumurile nationale din Arad, ar deveni, prin introducerea acestor programe, directie "pilot" la nivelul intregii tari.

Adriana Barbu - Adevarul

  • Pista de skateboard la Ineu

In parcul de la Ineu va fi construita o pista de skateboardParcul din Ineu, una dintre zonele de agrement ale orasului, este in plin proces de modernizare si reamenajare.
Zilele trecute a avut loc prima receptie a lucrarilor. 
Potrivit primarului orasului, firma care a castigat licitatia este din Ungaria.
Reabilitarea parcului va cuprinde amenajarea unor noi alei pietonale si refacerea celor vechi, montarea unui nou gazon, amplasarea de banci, precum si plantarea de arbusti si flori care sa infrumuseteze aspectul zonei in care este amplasat parcul. 
De asemenea, locul de joaca pentru copii va fi modernizat si va fi montata o pista de skateboard. 
"Valoarea investitiei se ridica la aproximativ 500.000 de lei. Estimam ca lucrarile vor fi finalizate in cursul lunii viitoare, astfel ca odata cu venirea primaverii localnicii se vor putea bucura de noul parc", a declarat Nicolae Mehelean, primarul orasului.

Razvan Cretu - Glasul Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]