Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Miercuri, 28 mai 2008
Stirile TVA aici
  • Armonia, primul centru comercial

Deschiderea oficiala a hipermarket-ului CarrefourPrima investitie intr-un centru comercial de anvergura se inaugureaza astazi.
Primul centru comercial din Arad, isi deschide astazi portile, pe Calea Aurel Vlaicu nr. 299/6. 
Centrul Comercial Armonia, dezvoltat de RED Management Capital, pune la dispozitia aradenilor o gama larga de magazine sub acelasi acoperis.
Parcul comercial Armonia cuprinde: hipermarket-ul de talie internationala CARREFOUR, pe o suprafata totala de 11.000 metri patrati (cu o suprafata de vanzare de 7.400 metri patrati) si magazinul de bricolaj BRICOSTORE, construit pe 10.000 mp.
Galeria comerciala, de tip "shopping mall", reuneste peste 80 de magazine noi, pe o suprafata totala inchiriata de 15.000 de mp. 
In galeria Armonia vor exista, de asemenea, o multitudine de alte servicii care isi doresc sa completeze ziua de shopping a clientilor centrului: decoratiuni interioare, farmacie, optica, pet shop, produse IT si articole sport.
Pentru a putea fi si mai aproape de clienti, centrul comercial gazduieste atat agentii bancare cat si operatori de telefonie mobila.
"Ca o veritabila insula a cumparaturilor, Centrul Comercial Armonia ofera si momente de relaxare, in cadrul librariei ori in restaurantele si cafenelele din zona de food- court", precizeaza managerul Armonia, Claudiu Szetyanszki.
Centrul comercial, situat in apropierea zonei industriale din vestul orasului, la iesirea spre vama Nadlac, dispune de peste o mie de locuri de parcare, destinate masinilor personale ale vizitatorilor.
"Dinamica dezvoltarii constructiilor din Arad ne- a facut sa alegem acest oras pentru investitie", a mai precizat spus Claudiu Szetyanszki.
Pentru a facilita accesul la Armonia, aradenii vor avea la dispozitie 96 de curse de autobuz puse zilnic la dispozitie de primarie, cu plecare din statiile Podgoria si UTA.

A.P. - Jurnal aradean

  • Pe ultima suta de metri

La centrele de votare vor fi distribuite buletinele de vot si stampileleS-a intrat in linie dreapta cu pregatirea alegerilor locale. 
Dupa ce au terminat tiparirea buletinelor de vot, autoritatile locale au stabilit un traseu pentru distribuirea acestora. 
Primele buletine de vot vor fi impartite vineri dimineata si vor fi trimise cu autobuzele in toate localitatile judetului. 
Pana duminica trebuie finalizate si sectiile de votare, care trebuie sa le ofere aradenilor conditii normale pentru exercitarea dreptului la vot. 
Alaturi de buletinele de vot vor fi distribuite stampila de control a fiecarei sectii si  stampilele cu inscriptia votat. 
In muncipiul Arad distribuirea buletinelor de vot va incepe sambata dimineata. 
Numai pentru muncipiul Arad au fost tiparite 700 de mii de buletine de vot. 
Amenajarea sectiilor de votare va incepe vineri dupa amiaza astfel incat, acolo unde sectiile sunt organizate in incinta unor scoli sa nu fie perturbata activitatea elevilor. 
Autoritatile anunta ca fiecare sectie de votare va avea linie telefonica asigurata de Serviciul de Telecomunicatii Speciale.

Vasile Blidar- Televiziunea Arad

  • Falca da prima de alegeri

Angajatii Primariei vor fi stimulati cu premiiAngajatii primariei, inclusiv aceia care vor activa in sectiile de votare s-au ales cu stimulente de mii de lei in plina campanie electorala.
Primarul Aradului, Gheorghe Falca (PDL), a semnat o dispozitie prin care, in prag de alegeri, le acorda angajatilor primariei stimulente financiare in valoare totala de 514.246 lei. 
Unii dintre ei primesc mai mult, altii mai putin, in functie de incadrare si de performante. Cel putin in teorie. 
Contracandidatii lui Falca, implicat in campania pentru un nou mandat la primarie, spun ca acesta a acordat intentionat stimulente inainte de alegeri si ca unii angajati ai primariei care vor activa in sectiile de votare vor primi mai multi bani. 
In acest fel, se tem contracandidatii, exista riscul ca ei sa inchida ochii la eventuale nereguli.
La fel a facut si primarul dinainte
In anexa dispozitiei de acordare a stimulentelor figureaza 488 de persoane, adica toti angajatii. 
Cele mai multe prime sunt in jur de 1000 de lei. 
Exceptiile sunt cele care au ridicat suspiciuni, pentru ca, in cazul unor directori sau al unor sefi de servicii, s-a ajuns la stimulente de 10.200-11.000 lei.
Nu doar "functiile" au parte de stimulente mari.
De exemplu, o casiera primeste 1.100 de lei, iar alta 3.700 de lei. 
Cele doua mai au o particularitate, in afara de faptul ca lucreaza la casierie: vor fi presedinte a doua sectii de votare la alegerile in care candideaza seful lor, primarul Gheorghe Falca, fin al presedintelui Traian Basescu. 
Corina Draghici, purtatorul de cuvant al primariei aradene, sustine ca banii au fost impartiti la sugestia sefilor de departamente, "proportional cu contributia fiecarui serviciu si angajat la recuperarea creantelor".
Prin urmare, sustine Corina Draghici, nu e vorba despre nicio legatura intre alegeri si stimulente. 
Un comunicat al Biroului de presa al Primariei Arad precizeaza ca asemenea stimulente financiare au fost emise periodic de primarie si in trecut.
Comunicatul da exemplul stimulentelor acordate de fostul primar Dorel Popa in urma cu patru ani, cu doua zile inainte de alegeri. 
Reprezentantii primariei mai spun ca Gheorghe Falca a acordat si anul trecut stimulente financiare, de cinci ori, iar in anul dinainte, de sase ori. 
Corina Draghici nu a putut preciza valoarea stimulentelor din anii trecuti.
"Sumele din anii trecuti nu sunt relevante pentru ca sunt procente din creante", a declarat purtatorul de cuvant. 
Oricum, adauga Draghici, totul este perfect legal. 
Ea citeaza OG 92/2003 privind Codul de Procedura Fiscala, care prevede constituirea fondului pentru stimulente, prin retinerea unei cote de 15% din creantele recuperate de autoritatile locale. 
Corina Draghici mai spune ca stimulentele au fost decise inainte de a se stabili cine va face parte din sectiile de votare.
"Desemnarea presedintilor si a vicepresedintilor de la sectiile de votare a avut loc prin tragere la sorti la Tribunalul Arad, in 22 mai, ulterior stabilirii stimulentelor la care se face referire. Stimulentele financiare au fost acordate prin dispozitia din 16 mai si se vor plati luna viitoare. Aceasta categorie de stimulente financiare se acorda periodic unor categorii foarte largi de functionari publici, atat din administrat ia locala, cat si din celelalte institutii ale statului care administreaza creante fiscale", ne-a spus purtatorul de cuvant al Primariei Arad.
Falca: "Acuzatiile liberalilor sunt jalnice!"
Primarul de Arad banuieste ca in spatele acuzatiilor se afla liberalii. 
"Deja, acuzatiile liberalilor sunt jalnice. Daca si Legea functionarilor este contestata de viceprimarul Tiberiu Dekany, confirma ca acesta a fost in concediu 4 ani in primarie", ne-a declarat el.

Alex Negru - Evenimentul Zilei

  • Pensiile, in noul sediu

A fost inaugurat noul sediu a Casei Judeteane de Pensii din AradIeri, Casa Judeteana de Pensii, si-a inaugurat noul sediu aflat in zona Intim, pe Str. Voluntarilor, Nr. 2A.  
Printre invitatii de onoare care au luat parte la acest eveniment, s-au numarat si Mihai Seitan, fost presedinte al Casei Nationale de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale, prefectul judetului Arad, Gavril Popescu si un sobor de preoti care au sfintit noul sediu, in care CJP Arad isi va exercita incepand de azi, activitatea.
"Este un sediu modern. Avem arhiva moderna, parter generos ca spatiu pentru relatii cu publicul. Ne adresam la peste 90% din populatia matura a judetului Arad", a declarat in deschiderea festivitatii, directorul CJP Arad, Mihaela Vasil.
Noul sediu, achizitionat la sfarsitul anului 2006 are o suprafata construita de 2.404 metri patrati, iar cea desfasurata de 1.960 metri patrati, valoarea investitiei ridicandu-se la peste 3,7 milioane RON. 
Prefectul judetului Arad, Gavril Popescu a tinut sa precizeze faptul ca: "cea mai mare problema in municipiul Arad este problema spatiului. Cu ajutorul Ministerului Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, s-a reusit sa dam aceasta cladire Casei Judetene de Pensii Arad. As vrea sa spun ca situatia este deosebit de buna. Trebuie gasite si solutii pentru ca pensionarii sa ajunga mai usor aici, deoarece cetateanul este cel care trebuie servit"

Adrian Todor - Glasul aradului

  • Aeroportul, cea mai evidenta evolutie a societatilor din subordinea CJA

Presedintele CJA - Iosif Matula a prezentat un bilant al activitatii din ultimii aniVinerea trecuta a avut loc ultima sedinta din acest mandat a consilierilor judeteni. 
Cu aceasta ocazie, Iosif Matula, presedintele CJA, a prezentat un bilant al activitatii din ultimii patru ani.
Bilantul de activitate a evidentiat progresul realizat de-a lungul acestui timp. 
S-au cheltuit 43 de milioane de lei pentru modernizarea a 84 de kilometri de drumuri si poduri, 5 milioane pentru pietruirea a 41 de km de drumuri comunale, reabilitarea suprastructurii podului metalic peste Mures de la Savarsin fiind una dintre realizarile cele mai importante. 
Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta, "Vasile Goldis" a reusit sa primeasca trei ambulante SMURD, care functioneaza la Barzava, Chisineu Cris si Sebis, inca noua fiind promise pentru urmatoarea perioada, astfel incat se poate ajunge in orice punct din judet, in 8 minute (mediul urban), respectiv 13 minute (in mediul rural).
La Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului lucreaza acum 1.000 de persoane, iar o statistica ne indica faptul ca a scazut numarul copiilor cu comportament delincvent, de la 408 in 2006, la 292 in 2007.
Aeroportul International din Arad a cunoscut si el o schimbare semnificativa in bine. 
Daca in 2004 nu mai exista aproape nicio activitate, cu 1.700 de pasageri si 700.000 de lei venit propriu, in 2007 s-a ajuns la 70.000 de pasageri si un venit de 2.500.000 de lei. 
Numai in primele luni ale acestui an au fost inregistrati peste 36.000 de pasageri, s-au manipulat 180 de tone de marfa si au fost incasati 1.120.000 de lei.
"O bomba cu efect social, in prag de desfiintare si 350 de oameni speriati de perspectiva somajului", asa descrie Iosif Matula situatia de la Directia Publica de Paza din Arad in anii 2004-2005. 
Acum gardienii publici isi autofinanteaza activitatea si au nevoie de personal nou.
In cazul Companiei de Transport Public, situatia nu s-a schimbat la fel de radical. 
In anul 2005, Compania avea inregistrate 161 de trasee si 181 de autobuze, iar in 2007 erau 165 de trasee si 190 de autobuze. 
In acest interval de timp, au fost achizitionate 21 de autobuze in schimbul sumei de 1.650.000 de lei.

Dana Mirea - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]