Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Marti, 29 aprilie 2008
Stirile TVA aici
  • Sub semnul crucii…

Tineri si varstnici au fost prezenti la InviereCineva spunea ca daca acest secol nu va fi sub semnul si cu frica de Dumnezeu atunci nu va fi deloc.
Inteleapta vorba… Cred insa ca suntem pe maini bune vazand cata lume s-a adunat in biserici si in jurul lor la Invierea Mantuitorului.
Asta inseamna ca noi, romanii, mai avem o sansa in fata tuturor nepasarilor vietii.
La sfarsitul saptamanii trecute mi-am dat seama ca si generatia tanara are mari sanse daca tin cont de faptul ca multi, foarte multi tineri s-au adunat in jurul bisericilor si s-au bucurat la Invierea Mantuitorului.
Daca noi suntem aproape de Dumnezeu si El este aproape de noi.
Si noi avem mai multa nevoie de El decat El de noi.
Sigur ca printre cei care au tinut o lumanare in mana in seara Invierii au fost si cativa care au venit la usa bisericii doar asa pentru ca este la… moda.
E un pacat dar nu atat de mare precum cei care nici macar nu s-au deranjat sa vina acasa la Dumnezeu.
Vazand asa multa lume luand lumina pot spune ca nu e totul pierdut si ca daca ne temem de Dumnezeu putem fi mai buni unii cu altii.
Nici nu vreau sa-mi imaginez ce s-ar intampla daca Dumnezeu n-ar mai exista…

Sorin Ghilea - Glasul aradului

  • SIF se pregateste sa dea dividende

SIF se pregateste sa dea din nou dividendeIn data de 14 mai, SIF Banat-Crisana va realiza un inventar al actionarilor, in vederea inceperii distribuirii dividendelor.
Actionarii cu mai putin de 5000 de actiuni isi vor primi banii prin posta.
Plata dividendelor se realizeaza timp de cel mult sase luni, a declarat ieri presedintele SIF Banat-Crisana, Ioan Cuzman.
Actionarii societatii de investitii financiare SIF Banat-Crisana au decis  distribuirea unui dividend brut de 0,07 lei/titlu, in crestere cu 16,6% comparativ cu nivelul repartizat in 2006.
Valoarea totala a dividendelor se ridica la 38,4 milioane lei, respectiv 31,27% din profitul net de 122,8 milioane de lei inregistrat anul trecut.
Recent, SIF Banat-Crisana a convocat doua Adunari Generale Extraordinare, pentru distributia de actiuni gratuite, dar majoritatea actionarilor nu s-au prezentat si nici nu au votat prin corespondenta pentru ca propunerea sa fie adoptata.
"In general din partea celor care au fost prezenti, au venit reactii pozitive. Speram ca si anul acesta sa putem obtine rezultate bune, cifrele pe care ni le-am propus sunt ambitioase. Pentru prima data in ultimii zece ani, am aplicat o metoda de vot electronic" a precizat Cuzman.
Continuand activitatea din anii precedenti, obiectivul strategic pentru 2008 ramane cresterea valorii de piata si a lichiditatii portofoliului administrat, imbunatatirea performantelor societatiilor din portofoliu si reducerea riscului global asociat portofoliului detinut.
Veniturile totale realizate de SIF Banat-Crisana in 2007 au insumat 182,97 milioane de lei, in crestere cu 18,63% fata de 2006.
Profitul net inregistrat la 31 decembrie 2007 a fost de 122,81 milioane lei, cu 47,69% mai mare decat in 2006.
In cursul anului trecut, proiectele investitionale derulate au insumat 53,96 milioane lei.

Cristina Maria Poenar - Observator
  • Elevii initiatori de proiecte

Cadrele didactice si elevii de la Scoala "Aurel Vlaicu" au inceput un proiect CitizenUn grup de elevi ai Scolii generale "Aurel Vlaicu" si profesorii lor au inceput un proiect Citizen.
Sunt doar clasa VII- a, dar deja se gandesc in perspectiva.
Acum invata ce insemna a fi cetatean al acestei tara, care sunt drepturile, dar si responsabilitatile pe care le au.
Iar pentru ei una dintre responsabilitati o reprezinta curatenia mediului in care traiesc.
De la educatia pe care au primit- o de la profesori, pana la proiectul "Citizen" al celor 25 de elevi din clasa a VII- a E, de la Scoala Generala "Aurel Vlaicu" (numarul 21) a fost doar un pas.
"Ne- am gandit sa reamenajam un teren care nu apartine nimanui. Cel putin noi asa credem, pentru ca a fost plin de mizerie, de gunoaie. Se afla chiar in spatele scolii si de cate ori jucam fotbal si cade mingea acolo trebuie sa intram in murdaria aceea", spune Darko Vostinar, unul dintre elevi.
Saturati de mirosul urat ce venea de langa curtea scolii si de oamenii strazii care sareau gardul si le distrugeau echipamentele sportive, elevii s- au gandit sa actioneze.
Au facut un sondaj, intreband vecinii despre locul respectiv, au fotografiat gunoaiele, au chemat Polarisul sa le adune, au facut un proiect in care au aratat variante despre ceea ce ar dori sa fie acolo, au vorbit cu reprezentantii Pimariei si... au chemat pe toata lumea care i- ar putea ajuta la ei "acasa", adica in scoala in care invata pentru a le arata, concret, despre ce este vorba.
Ajutati de profesoare, copii au facut o prezentare a a planului lor.
Elevii au fost invitati de inspectoarea Simona Stiger, reprezentanta Inspectoratului Scolar Arad sa le prezinte si celorlati profesori din alte scoli ceea ce au realizat ei pana acum, pentru a le urma exemplul.
Ei vor trebui sa mai faca o adresa primariei pentru a putea afla daca apartine cuiva terenul si care sunt urmatorii pasi de facut.

M.S.- Jurnal aradean

  • Ecologizare

Tinerii studenti PNL-isti au organizat de ziua mediului o plimbare cu bicicletaOrganizatia de studenti a PNL ARAD a incheiat luna de ecologizare a zonelor verzi din mai multe zone ale Aradului.
Initiativa a cukminat, de ziua pamantului cu o plimbare colectiva cu bicicleta.
Cei care au renuntat la masini in favoarea unui mijloc de transport nepoluant au fost un grup de 15  studenti impreuna cu presedintele organizatiei municipale Tiberiu Dekany si consilierul Cristian Moisescu.            
Studentii PNL-isti au curatat mai multe parcuri din centrul orasului, zona Confectii si faleza Muresului, iar de ziua pamantului au renuntat la masini.
Alaturi de ei au urcat pe biciclete Tiberiu Dekany si Cristian Moisescu.    
Studentii PNL-isti in frunte cu seniorii au facut turul orasului pe bicilete iar apoi au participat la un seminar cu ocazia zilei pamantului, actiune care a incheiat luna ecologica.

Izabela Vekas - Televiziunea Arad

  • Sute de aradeni la Urgente, de Pasti

De Paste unii au ajuns la spital cu urgente din cauza alcooluluiAsa cum era de asteptat, in perioada sarbatorilor a crescut fluxul de pacienti care s-au prezentat la Unitatea Primire Urgente din cadrul Spitalului Clinic Judetean Arad.
Cazurile, de la cele mai banale la unele cu afectiuni mai grave, i-au mobilizat pe medicii de la UPU, desi aflati si ei in spirit de sarbatoare.
"Am avut in jur de 250 de cazuri, incepand din 26 pana prin 28 aprilie dimineata. Au predominat, asa cum era de asteptat in aceasta perioada, acuzele digestive provocate de o alimentatie diversificata si excesiva, dar si alcool. Majoritatea pacientilor nu au suferit nimic grav, doar sperietura celor apropiati a fost mai tragica", ne-a declarat unul din medicii sectiei UPU.
Nici la copii situatia nu a fost mai buna, aici inregistrandu-se, tot in aceeasi perioada, un numar de aproximativ 80 de cazuri, cele mai multe fiind viroze respiratorii, din care doar cativa au necesitat si internarea.
Desi situatia consumului excesiv de alimente este una foarte mediatizata mai ales in saptamanile precedente sarbatorilor, se pare ca aradenii nu au luat in considerare sfaturile cadrelor medicale iar aceste neglijente au dat multa bataie de cap medicilor de la UPU.
* * *
Violent si baut, un barbat a ajuns la UPU
Prima zi de Pasti s-a incheiat cu mari emotii pentru o familie aradeana.
Aflat in vizita la rude, capul familiei s-a ametit bine dupa cateva pahare de alcool consumate, asa cum e datina de sarbatoare.
Dupa ce aburii alcoolului si-au facut efectul, M.P.,  in varsta de 51 de ani, a fost rugat de catre sotie sa se intoarca acasa, fiul lor oferindu-se sa-i transporte. 
Pe drum, barbatul care avea deja cateva pahare bune la bord, s-a enervat pentru ca nu a fost lasat sa mai consume din sticla de whisky pe care o avea in mana.
Nervos a cerut sa opreasca masina si a coborat.
Au urmat vorbe grele, fiul  si-a pierdut controlul si si-a lovit tatal. 
Cazut la pamant, barbatul a luat bucati din sticla pe care tocmai a spart-o si a inceput sa se taie.
Agresiv si nervos, nici unul din membrii familiei nu i s-a impotrivit, de teama.
Ba, la un moment dat, tanarul si-a si luat talpasita, lasand-o pe mama lui singura.
De frica, aceasta a chemat imediat Ambulanta iar barbatul a fost transportat de urgenta la spital.
Desi i-au acordat primul ajutor, medicii nu au mai avut ce sa ii faca, deoarece barbatul era intr-o stare avansata de ebrietate.
Lasat acasa, pacientul turmentat  a continuat sa se simta rau,  urmand ca a doua zi sa se prezinte din nou la spital pentru analize.
Deocamdata, medicii spun ca investigatiile medicale sunt continuate, dar din fericire starea barbatului este din ce in ce mai buna.

Anca Barbura - Glasul aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]