Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Joi, 29 mai 2008
Stirile TVA aici
  • Premiu

UAV este premiata de Guvenul RomanieiUniversitatea "Aurel Vlaicu" din Arad este premiata in cadrul Conferintei Nationale de Cercetare Stiintifica. 
Premiul este o recunoastere a investitiilor demarate de universitatea aradeana in domeniu cercetarii stiintifice dar si al interesului aratat pentru atragerea fondurilor europene pentru cercetare. 
Conducerea institutiei de invatamant sustine ca este unul dinjtre cele mai importante premii primite pana in prezent. 
Pentru ca s-a implicat in dezvoltarea cercetarii stiintifice, Universitatea "Aurel Vlaicu" a fost premiata in cadruzl Conferintei Nationale de Ceretare Stiintifica desfasurata la Brasov. 
Si asta dupa ce, universitatea aradeanba a reusit sa atraga fonduri pentru cercetare si a dezvoltat unul dintre cele mai mari centre de cercetare stiintifica din Romania. 
Premiul vine din partea Guvernului Romaniei prin intermediul Ministerului Educatiei si Cercetarii
La inceputul saptamanii viitoare, o delegatie a universitatii de stat aradene va fi prezenta la Barcelona unde participa la proiectul european numit Dolceta, dedicat cercetarii stiintifice. 
Aici sunt contractate cele mai multe fonduri europene dedicate cercetarii si unde Universitatea "Aurel Vlaicu" este vrea sa mai contracteze fonduri pentru acest domeniu.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • Mall si cladire de birouri de 113 milioane de euro

Ieri a fost pusa piatra de temelie pentru centrul comercial Palace AradPe terenul fostei fabrici de mobila din centrul Aradului, compania AFI Europe Romania va construi un centru comercial de tip mall si o cladire-turn de birouri.
Ieri a fost pusa piatra de temelie a proiectului AFI Palace Arad, care va fi gata in 2010 si va costa peste 113 milioane de euro.
Centrul comercial de tip mall va avea o suprafata de 93.000 de metri patrati, iar cladirea de birouri va avea 20.500 de metri patrati. Mallul Palace Arad va cuprinde 150 de magazine, un supermarket si un cinema multiplex cu sapte sali.
Proiectul mai cuprinde si doua parcari, una subterana si cealalta supraterana, a caror capacitate va fi de 1.400 de locuri.
Oficialii AFI au precizat ca au ales Aradul pentru ca are una dintre cele mai dinamice economii, iar populatia are venituri importante.
De altfel, marti s-a deschis cel mai modern centru comercial din Arad, Armonia, care cuprinde si un hipermarket Carrefour. In plus, in urmatorii ani, Aradul va avea sapte malluri si zone comerciale mari.

Alex Negru - Evenimentul Zilei

  • Razboi la varful pietelor

Directoarea TOP - Daniela Sabau a atacat in instanta o hotarare a CADirectorul TOP a atacat in instanta o hotarare a consiliului de administratie privind contractul de mandat.
Dupa razboiul in surdina de la CET, care s- a purtat doar prin tribunale si mai putin prin mediile locale, si dupa scandalul mai mult public de la GCA, un alt razboi mocneste la o alta societatea aflata in subordinea Consiliului Local Municipal.
Este vorba de Targuri, Oboare, Piete (TOP), societatea CLM unde in conflict sunt pe de o parte membrii Consiliului de Administratie si Biroul societati comerciale din cadrul Primariei Arad, iar de cealalta managerul TOP, Daniela Sabau.
Totul a pornit, ca si in cazul CET, de la o decizie a Consiliului de Administratie, decizie care il obliga pe directorul TOP sa semneze un contract de mandat care, se pare, nu vine defel in avantajul managerului.
Directorul TOP, Daniela Sabau, a refuzat insa sa semneze contractul de mandat si, ca si in cazul managerului CET, Lucian Barniciu, a decis sa atace hotararea TOP in instanta.
"S-a luat o hotarare pe care am considerat ca poate fi atacata in instanta. Mi-am motivat decizia de a ataca hotararea pe Ordonanta 79, care reglementeaza situatia societatilor in care statul este actionar majoritar. Eu am semnat un contract de performanta in baza acestei legi speciale, care reglementeaza statutul acestor societati si a directorilor care le conduc", ne-a declarat directorul TOP.
In iulie
Daniela Sabau a atacat in aprilie decizia Consiliului de Administratie al societatii privind semnarea unui contract de mandat cu directorul (in baza Legii 31 si a modificarilor ulterioare), judecarea cauzei urmand sa aiba loc, in instanta, in iulie. Managerul TOP nu a insistat insa asupra motivelor pentru care a refuzat semnarea noului contract.
Probleme la trei societati        
Poate ar trebui amintit faptul ca semnarea contractului de mandat implica renuntarea managerului TOP la contractul de munca individual cu societatea (un prim motiv de a ataca in instanta decizia consiliului), dar si faptul ca, in baza noului contract, schimbarea din functie a directorului GCA a fost posibila si usoara (acesta a revenit pe fotoliul de manager doar la insistentele, greva si protestul angajatilor), sau faptul ca, potrivit informatiilor pe care le detinem, managerul CET, Lucian Barniciu, a semnat in cele din urma contractul de mandat ce i-a fost impus de propriul consiliu de administratie.

Adriana Barbu - Jurnal aradean

  • Arta dirijorala aradeana, Spre noi inceputuri

Corul Liceului de ArtaDuminica, sala festiva a Liceului de Arta "Sabin Dragoi" Arad a fost gazda unui concert coral sustinut de catre corurile Armonia, al Catedralei Ortodoxe din Arad, corul Casei de Cultura Arad si corul de femei Lira, al Casei de Cultura din Lipova.
De indrumarea artistica a celor trei coruri s-a ocupat maestrul Ovidiu Boar.
Intr-o atmosfera de adevarata sarbatoare prilejuita de comemorarea a 50 de ani de activitate didactica in slujba corului, profesorului Gavrila Campan i s-a oferit o diploma de excelenta din partea Casei de Cultura a Municipiului Arad.
Dupa decernarea diplomei, Gavrila Campan l-a desemnat pe ucenicul sau, Ovidiu Boar, drept continuatorul artei corale aradene.
Cu nu mai putin de sapte coruri infiintate, cu trei dintre acestea castigand locul I pe tara la concursurile nationale, Gavrila Campan a declarat: "Doresc sa inmanez bagheta cu care am realizat atatea in aceasta frumoasa vocatie, ucenicului meu Ovidiu Boar, despre care pot sa spun linistit ca a ajuns la gradul de maestru".
Pe scena a urcat apoi corul Armonia al Catedralei Ortodoxe din Arad.
Cu o traditie de peste cinci decenii, putem spune ca acest cor este unul dintre cele mai vechi din tara de acest gen.
Madrigalele interpretate cu atata maiestrie de corul de amatori Lira din Lipova te facea sa crezi ca in fata ta se afla un cor de profesionisti.
La fel de profesionisti s-au dovedit si cei din corul Casei de Cultura, care au ridicat sala in picioare prin interpretarea unor prelucrari folclorice renumite.
Succesul seratei a insemnat incununarea unei munci, de cele mai multe ori de Sisif, a dirijorului Ovidiu Boar.
Cunoscut ca fiind o fire per-fectionista, nu de putine ori coristii s-au plans de strictetea acestuia.
Au realizat insa in aceasta seara ca fara munca asidua nu poti infaptui ceva de valoare si care sa dureze.

Adrian Cotuna - Glasul aradului

  • Temerarii aradeni se mentin primii si in anul 2008

Temerarii aradeni se mentin primii si anul acestaIn perioada 24-25 mai 2008 echipa de baschet a Clubului Sportiv Temerarii Arad a participat la etapa a II-a a Cupei Romaniei la baschet in fotoliu rulant, care a avut loc la Oradea.
Au mai participat doua cluburi din tara, AJIF Motivation Bucuresti si CS Poseidon Constanta.
Initial la aceasta competitie trebuia sa participe si o echipa formata din sportivi de CS Galati si CS Maraton 93 Lugoj, dar aceasta s-a retras in ultimul moment.
La fel ca in prima etapa desfasurata la Bucuresti, echipa de baschet a Clubului Sportiv Temerarii Arad a obtinut locul I.
Scorul celor doua meciuri a fost CST Arad - AJIF Motivation Bucuresti 53-14 si CST Arad - CS Poseidon Constanta 58-18.
Echipa de baschet a Clubului Sportiv Temerarii Arad a fost alcatuita din urmatorii jucatori: Constantin Bracon, Gabriel Dronca, Mircea Onita, Madalina Palie si Gelu Vrabie.
Clubul Sportiv Temerarii Arad aduce multumiri domnului Simion Apreotesei care a ajutat echipa la aceasta deplasare.
Urmatoarea competitie se va desfasura la Galati in 28 iunie si speram sa gasim din nou oameni inimosi, dornici sa ne sprijine financiar.

Observator - Comunicat de presa


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]