Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Miercuri, 29 octombrie 2008
Stirile TVA aici
  • Programul de reabilitare termica, dezbatut din nou

La Bucuresti a avut loc o noua intrevedere legata de reabilitarea termica la care au participat si reprezentanti ai ULAL AradPresedinta Uniunii Locale a Asociatiilor Locative Arad, Dorina Lupse, impreuna cu vicepresedintele Vasile Arion au participat la Bucuresti la o intrevedere a Ligii Asociatiilor de Proprietari „Habitat”. La aceasta intalnire a participat si Secretrarul de Stat al Ministerului Internelor si Reformei Administrative, Marian Petrache. In cadrul dezbaterilor s-au facut propuneri de modificare a Legii 230/2007 - a Asociatiilor de Proprietari si s-au pus in discutie probleme energetice. „Secretarul de stat Marian Petrache a subliniat faptul ca primariile nu identifica corect prioritatile localitatilor, ca eficienta energetica nu constituie un obiectiv prioritar. Desi Guvernul a alocat in anul 2008, 100 milioane de euro in cadrul programului „Termoficare 2006 – 2015 – caldura si confort. Iar pana acum s-au intocmit programe pentru doar 30 milioane de euro, desi bilanturile energetice sunt negative”, afirma Dorina Lupse. ULAL Arad a prezentat o informare privind stadiul „Programului de Reabilitare Termica a condominiilor“ in Arad si modul in care Autoritatile Locale colaboreaza cu Asociatiile de Proprietari.

C.U. - Glasul Aradului

  • Demitere la Spitalul Municipal

In urma anchetei de la Spitalul Municipal, managerul Carmen Lucuta a fost demisaAncheta demarata de Ministerul Sanatatii in cadrul Spitalului Municipal s-a finalizat cu masuri drastice astfel ca managerul unitatii medicale, Carmen Lucuta a fost demisa din functie la inceputul acestei saptamani. Interimatul va fi asigurat de Teodora Olariu. Principalul motiv al demiterii este scandalul starnit in luna septembrie la Spitalul TBC din Bulci. Desi auditul care a durat o saptamana a luat sfarsit, Ministerul Sanatatii nu a mai dat niciun semn in acest caz pana acum. Prefectul Gavril Popescu a anuntat demiterea ieri spunand ca „directoarea Spitalului Municipal a fost demisa deoarece a avut un contract de management direct cu Ministerul Sanatatii si nu si-a indeplinit parametrii prevazuti in contract.” El a mai adaugat si faptul ca si scandalul de la Bulci a contribuit la decizia Ministerului in privinta demiterii. (AMC)

Observator

  • 50 de imobile... la final

Pentru mai multe cladiri istorice din centrul Aradului au fost executate proiectele tehnice de reabilitarePunct final la megaproiectul cultural „Hist Urban-Revitalizarea oraselor istorice”, proiect derulat in perioada 2006-2008 de Municipiul Arad si alti 18 parteneri din regiunea CADSES.
Rezultatele proiectului, in valoare totala de 117 473 euro (din care peste 80 % au venit de la UE si Guvernul Romaniei, iar aproape 20% de la CLM Arad), nu se vad cu ochiul liber, dar sunt concrete si extrem de utile. Ele sunt materializate in „Conceptul de reabilitare a cladirilor din centrul istoric”, perimetrul studiat fiind Piata Avram Iancu - Bulevardul Revolutiei pana la intersectia cu strada V. Alecsandri, respectiv strada 1 decembrie 1918.
Prin intermediul acestui proiect au fost studiate toate cele 50 de cladiri din acest perimetru, a fost evaluata starea lor tehnica, costurile de reabilitare si au fost executate proiectele tehnice de reabilitare a catorva cladiri aflate in starea cea mai critica. In plus, a avut loc formarea profesionala pentru restauratorii imobilelor de patrimoniu, Aradul ducand lispa de astfel de specialisti. Experienta dobandita a fost cuprinsa intr-un „manual transnational pentru revitalizarea oraselor istorice”.

A.B. - Jurnal aradean

  • Proiect de reabilitare a drumului Sanmartin - Graniceri - frontiera

Un proiect de reabilitare a drumului Sanmartin-Granicer-frontiera va fi supus la vot in urmatoarea sedinta a CJAInvestitia a fost estimata la peste trei milioane de euro
Cheltuielile de proiectare pentru reabilitarea drumului Sanmartin-Graniceri-frontiera, in zona transfrontaliera Romania-Ungaria, va fi unul dintre proiectele ce vor fi supuse la vot in sedinta de consiliu judetean de saptamana aceasta.
Programul de Cooperare Transfrontaliera Ungaria-Romania 2007-2013 urmeaza sa fie lansat in decursul lunii noiembrie 2008, cu termen de depunere a cererilor de finantare la 31 ianuarie 2009.
In cadrul acestui program, se vor depune proiecte comune cu partenerii maghiari, cu impact transfrontalier. Documentatiile tehnice vor fi elaborate insa separat, in conformitate cu legislatia in vigoare in cele doua tari.
Pe parcursul elaborarii Programului, judetele Arad si Bekes au prezentat mai multe proiecte de interes comun, dintre care, cele mai importante, in domeniul infrastructurii rutiere. Prioritara insa pentru judetele Arad si Bekes este reabilitarea drumului Sanmartin - Graniceri - frontiera Hu - Elek. Avand in vedere ca drumul judetean DJ 709B pe tronsonul Graniceri – frontiera Ungaria a fost reabilitat prin Programul Phare CBC Romania - Ungaria 2004, pentru a asigura eligibilitatea proiectului (criteriu de eligibilitate: „drumuri care traverseaza frontiera”) se propune finalizarea investitiei pe partea romana pe acest tronson (parcari, marcaj rutier) si realizarea lucrarilor de reabilitare pe tronsonul DJ 709J Sanmartin-Graniceri.
Pentru a depune in timp util Cererea de finantare, este necesara intocmirea documentatiilor tehnice (studiu de fezabilitate/documentatie de avizare, proiect tehnic, documentatii pentru obtinerea avizelor/acordurilor/autorizatiilor, DDE si caiete de sarcini), pentru reabilitarea DJ 709J Sanmartin-Graniceri si dotari / utilitati DJ 709B Graniceri-frontiera Hu.
Valorile estimate pentru realizarea investitiei se ridica la peste 3,2 milioane euro, iar suma necesara pentru proiectare la aproximativ 40 mii RON.

Nadia Bodran - Glasul Aradului

  • Aradenii, primii la divorturi

Aradenii sunt primii la numarul de divorturi din regiunea de vest a tariiAradul e pe locul intai la divorturi in regiunea de vest, cu nu mai putin de 128 de despartiri in fata instantei inregistrate doar in august.
Stresul, goana dupa bani, neintelegerile si problemele au facut ca tot mai multe cupluri din judetul nostru sa ia drumul Tribunalului pentru a-si rupe juramintele facute in fata bisericii si a functionarilor de stare civila.
Statisticile vorbesc clar de problemele cu care se confrunta cuplurile din Arad, caci, potrivit datelor de la Institutul National de Statistica, numarul divorturilor inregistrate la Arad a crescut de 10 ori fata de aceeasi luna a anului trecut! Numarul divorturilor s-a dublat in fapt, tot potrivit acelorasi date, fata de aceeasi perioada a anului trecut, in toata regiunea de vest.
Daca in august 2007, pe vest erau inregistrate 150 de divorturi, in august 2008, judecatorii au pronuntat peste 300 de divorturi!
Campionii pe zona de vest sunt aradenii cu 128 de divorturi fata de cele 11 din august 2007. Doar 17 cupluri de timisoreni au divortat in luna august, anul trecut in aceeasi luna fiind inregistrate 6 divorturi.
Si Hunedoara sta bine la capitolul desparitiri in fata instantei cu cele 108 inregistrate in august, fata de cele 89 din aceeasi perioada a anului trecut. Caras Severinul isi poate trece in cont alte 50 de divorturi.

A.B. - Jurnal aradean


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]