Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 30 mai 2008
Stirile TVA aici
  • 160 de ani de la Revolutia din 1848

S-au implinit 160 de ani de la Revolutia din 1848 la AradComplexul Muzeal Arad in colaborare cu Directia Judeteana a Arhivelor Nationale Arad, Muzeul Banatului Timisoara, Muzeul de Istorie, Etnografie si Arta Plastica Arad si Directia Judeteana a Arhivelor Nationale Timis organizeaza expozitia itineranta documentara "160 de ani de la Revolutia din 1848. Arad si Banat". 
Expozitia va fi deschisa la Arad in perioada 30 mai – 11 iunie 2008 la Sala "Clio" (str. Horea 10), dupa care va fi itinerata la: Lugoj – 27 iunie si Timisoara – 15 iulie. 
Vernisaj: 30 mai 2008, ora 17.00.Expozitia reuneste atat documente ale revolutiei pasoptiste din partile Banatului si Aradului, cat si scene din bataliile decisive ale anilor revolutionari 1848-49: cucerirea Cetatii Aradului, asediul Cetatii Timisoara, capitularea armatei revolutionare maghiare la Siria si aspecte din perioada post-revolutionara in Arad. 
De remarcat prezenta personalitatilor reprezentative pentru Arad si Banat: Avram Iancu, Ioan Buteanu, primarul Aradului – Török Gábor, Dimitrie Haica, Eftimie Murgu, maiorul revolutionar Asztalos Sándor.
Materialul documentar este completat de bunurile de patrimoniu etalate in cadrul expozitiei: arme albe si de foc; port popular din Tara Motilor, echipament militar si alte piese ce refac atmosfera perioadei pasoptiste in Arad. 
Un loc aparte in expozitie il ocupa segmentul dedicat evenimentelor la Siria unde s-a consumat revolutia maghiara in august 1849, momentul fiind prezentat prin intermediul filmului documentar dedicat familiei Bohus din Siria. 

D. M. - Observator

  • Se incheie Primavara Aradeana

Majoretele si fanfarele au incheiat Primavara AradeanaManifestarile cuprinse in agenda culturala de primavara se incheie in acest week-end. 
Ultimul eveniment organizat de Casa de Cultura a Municipiului Arad sub genericul Primavara Aradeana, este Festivalul Fanfarelor si al Majoretelor.
Festivalul va avea loc vineri si sambata reunind cinci fanfare – doua din Serbia, una din Pecs, Ungaria, doua din Romania (a Casei de Cultura a Municipiului Arad si o fanfara din Bistrita) – si opt trupe de majorete. 
Vineri dupa-amiaza pe platoul din fata Palatului Administrativ cele cinci fanfare participante vor interpreta cate un program de 10-15 minute, dupa care va urma un spectacol artistic sustinut de majorete. 
Sambata dimineata, se va desfasura parada a fanfarelor pe traseul Primarie-Teatru si retur iar dupa amiaza este rezervata concertelor in aer liber sustinute de fanfarele participante in fata Primariei, la Teatru, si in parcul Eminescu si cel al copiilor.

 Izabela Vekas - Televiziunea Arad

  • Alegeri locale, 1 Iunie 2008

Si cetatenii Aradului sunt chemati la alegeri pe data de 1 iunieDuminica, de Ziua Copilului, aradenii din municipiu si judet vor decide cine ii va conduce in urmatorii patru ani.
Duminica, 01 Iunie 2008, 397000 de locuitori ai judetului Arad, dintre care 156.560 din municipiu, la care se adauga 417 cetateni din alte state membre UE, inscrisi pe  listele elctorale complementare, sunt asteptati la vot, in cadrul alegerilor locale. 
Au fost organizate 412 sectii de votare, din care107 pe raza municipiului Arad.
Cine voteaza ?
Orice persoana care a implinit 18 ani, inclusiv in ziua alegerilor, care nu si- a pierdut, in urma unei hotarari judecatoresti dreptul de a vota.
Unde votam ?
La alegerile locale, alegatorii pot sa voteze doar la sectia de votare la care sunt arondati, conform domiciliului din documentul de identitate.
Cand votam ?
Sectiile se deschid duminica dimineata la ora 7 si se inchid la ora 21.
Cei care se afla la ora 21,00 in interiorul sectiei de votare, continua procedura de vot.
Cum votam ?
Pentru a vota, cetatenii cu drept de vot trebuie sa prezinte buletin- carte de identitate.
Nu se poate vota pe baza cartii de alegator. 
Pe baza documentului prezentat, alegatorul primeste buletinele de vot si stampila "Votat", cu care intra, singur, in cabina de vot.
Se interzice intrarea altor persoane in cabina de vot, cu exceptia cazurilor in care  
Vor trebui respectate regulile de votare In ceea ce priveste alegatorii care nu se pot deplasa, urna mobila este asigurata daca un apartinator depune cerere la biroul sectiei de votare, impreuna cu un certificat medical.
Patru buletine de vot, patru urne
Fiecare alegator primeste patru buletine de vot : pentru alegerea primarului; pentru alegerea Consiliului Local ; pentru alegerea presedintelui Consiliului Judetean; pentru alegerea Consiliului Judetean.
Pentru ca votul sa fie valabil, alegatorul trebuie sa aplice stampila "Votat", in interiorul buletinului, o singura data, in patrulaterul rezervat persoanei (candidat de primar sau presedinte al Consiliului Judetean) sau partidului pentru care opteaza (Consiliul Local si Consiliul Judetean). 
Daca se aplica mai multe stampile pe un buletin, votul va fi anulat.
Dupa ce a aplicat stampila, votantul impatureste buletinele in doua, dupa care introduce fiecare buletin in urna aferenta.
In premiera, la acest scrutin  procedura electorala prevede ca buletinele de vot se vor introduce in urne separate, una pentru alegerea Primarului, una pentru Consiliul Municipal (Local), una pentru alegerea Presedintelui la CJ, respectiv alta pentru alegerea Consiliului Judetean.
Atentie la telefoane !
Conform unei Ordonante de Urgenta, este interzis accesul alegatorilor in cabinele de vot cu mijloace de inregistrare video, inclusiv telefoane mobile. 
La solicitarea buletinelor de voat, membrii birourilor sectiilor de votare ii vor avertiza in acest sens.
Centralizare, la BEJ si BEM
Dupa inchiderea votarii, birourile sectiilor de votare vor trece la numarare, vor incheia procesele verbale, pe care, impreuna cu sacii cu voturi, sigilati, le vor preda la BEM (pentru municipiu), la Casa Sindicatelor sau la BEJ (pentru localitatile din judet), la bazinul de inot de langa Sala Polivalenta.

S.T. - Jurnal aradean

  • Acuzat de spargerea serverelor NASA - Victor Faur la o noua infatisare

Hackerul Faur a fost prezent la o noua infatisare la tribunalO noua infatisare a procesului in care mai multe institutii americane, printre care si NASA, il acuza pe un aradean de spargerea codurilor informatice, a avut loc ieri. 
Infatisarea nu a durat mai mult de 10 minute, iar procesul a fost amanat pentru sfarsitul lunii iunie.
La penultimul proces, reprezentantii NASA, ai Departamentului Energetic si Naval, prezenti atunci la Arad, sustineau ca institutiile pe care le reprezinta, fusesera pagubite de aradean  cu peste un milion de dolari. 
Atunci reprezentantii NASA ii cereau lui Victor Faur 1,5 milioane de dolari, ai Departamentului Energetic 60.000 de dolari, iar al celui Naval 40.000 de dolari.
La aceste cereri, instanta a considerat ca cele trei institutii americane trebuie sa dovedeasca prin acte pagubele si valoarea totala a acestora. 
Ieri insa actele prezentate de procuror nu au putu fi luate in seama de catre judecator pentru ca acestea nu erau nici legalizate si nici macar traduse in limba romana. 
Acest lucru a dus la o noua amanare a procesului.
Cazul hackerului aradean a luat amploare in urma cu un an de zile, cand autoritatile americane au anuntat ca un concitadin de-al nostru a reusit sa sparga codurile de acces ale celor mai bine pazite servere din lume, compromitand date extrem de importante.

Corina Neagu - Glasul Aradului

  • Festivalul "Papusile vii"

Papusarii aradeni la un nou festivalDuminica, actorii papusari din Romania si din strainatate isi dau intalnire pentru un spectacol total in Piata Mihai Viteazul-Parcul Mitropoliei din Targoviste, unde vor fi amenajate trei scene.
Papusile vor prinde viata, iar cei care vor fi prezenti vor avea ocazia sa patrunda intr-o lume de poveste. 
Spectacolele pentru copii, muzica de fanfara, concertele artistilor straini sunt evenimentele care pot fi urmarite. 
Cei mici vor avea ocazia sa vada spectacolele teatrelor din Valcea, Pitesti sau Targoviste, iar celor mari li se vor arata secretele meseriei de papusar.
Festivalul a debutat oficial vineri, dar manifestarile nu au putut fi derulate din cauza vremii nefavorabile.
Potrivit directorului Teatrului pentru copii si tineret "Mihai Popescu", regizorul Dan Topa, pentru acest festival s-au folosit peste 20 de papusi gigant, de pana la patru metri, confectionate in cadrul unui atelier de creatie, si peste 250 de costume.
Ieri, au mai avut  loc spectacole de teatru, parade, ateliere de creatie, jocuri, concursuri si un carnaval in Piata Mihai Viteazul din Targoviste. 
Institutii teatrale din Arad, Timisoara, Sfantu Gheorghe, precum si Teatrul municipal pentru copii si tineret ''Mihai Popescu'' din Targoviste, au sustinut o serie de spectacole de teatru.
Cea de-a patra editie a "Festivalului Papusilor Vii" se incheie azi, cand vor avea loc ateliere de creatie, concursuri (face painting si graffiti), un carnaval si un spectacol de patinaj artistic pe role.

Evenimentul Zilei


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]