Stirile Zilei
Joi, 4 iunie 2009
Stirile TVA aici
  • 40.000 euro la Spitalul Judetean

Clubul Lions a demarat lucrarile pentru reabilitarea unei sali de operatie din cadrul Spitalului JudeteanSuportata de Clubul Lions, investitia are ca beneficiar direct Sectia Chirurgie a spitalului.
40.000 de euro valoreaza investitia care a debutat, ieri, la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad. Vorbim despre un proiect a carui finantare este asigurata de Clubul Lions din Arad. „Acest proiect inseamna reabilitarea integrala a unei sali de operatie din cadrul Blocului operator al Sectiei Chirurgie a Spitalului Judetean, plus reabilitarea integrala a unui «salon de trezire»” - explica Dan Cioca, presedinte al Clubului Lions din Arad.
In conditiile in care de-abia are bani sa supravietuiasca, spitalul nu si-ar fi putut permite, in viitorul apropiat, o investitie de o asemenea amploare. In prima faza, se vor schimba geamurile, apoi usile vor fi inlocuite cu unele speciale, pentru salile de operatie, aduse tocmai din Germania. Sala va fi dotata cu o instalatie de climatizare cu purificator - extrem de costisitoare, dar care va asigura conditii optime pentru efectuarea interventiilor chirurgicale. In ceea ce priveste aparatura auxiliara necesara unei sali de operatie, ea va fi adusa din Italia, de la Spitalul din Treviso. In schimb, masa de operatie va fi noua-nouta, in acest moment fiind studiate ofertele pentru achizitionarea ei.
Ce inseamna aceasta investitie pentru Spitalul Judetean, ne spune managerul Mirandolina Prisca: „E un lucru cu totul deosebit, cu atat mai mult cu cat este pentru a nu-stiu-cata oara cand Clubul Lions investeste in Spitalul Judetean. E o realizare extraordinara. Relatia dintre spital si Clubul Lions dateaza de cativa ani, timp in care Clubul Lions a investit in renovarea si reamenajarea sectiilor Terapie intensiva coronariana, ATI Copii si, iata, acum, fac investitii la Chirurgie. Gestul lor inseamna foarte mult pentru noi deoarece, pe langa faptul ca sunt bani multi, investitia ajuta foarte mult sa se dezvolte aceste sectii.”
Lucrarile incepute ieri vor dura, probabil, doua luni de zile. „Poate chiar mai repede, vom taia panglica” - conchide presedintele Leilor aradeni.

D. D. - Jurnal aradean

  • Parfumuri si incaltaminte in valoare de peste 86.000 de euro, banuite a fi contrafacute, descoperite la frontiera

Politistii de frontiera au descoperit intr-un TIR parfumuri si incaltaminte susceptibile a fi contrafacutePolitistii aradeni de frontiera au descoperit, intr-un TIR ce transporta diverse produse din Grecia pentru o firma din Ungaria, pantofi sport si apa de parfum susceptibile a fi contrafacute.
In cursul zilei de marti, la PTF Varsand s-a prezentat pe sensul de iesire din tara un automarfar marca „Mercedes Benz”, condus de un cetatean grec in varsta de 68 de ani. Conform documentelor de insotire a marfii pe care soferul le-a prezentat la control se transportau 48 de colete cu aparate de aer conditionat, 187 de colete textile, 10 paleti de apa minerala si 277 de cutii din carton cu produse textile pentru o firma din Ungaria.
Actionand in baza unei analize de risc, politistii de frontiera au efectuat un control amanuntit asupra mijlocului de transport, descoperind printre produsele declarate mai multe cutii din carton, ce contineau 519 flacoane de apa de parfum si peste 1.530 de perechie de incaltaminte sport, purtand insemnele distinctive „Nike”, „Lacoste”, „Armani” etc. in valoare totala de peste 362.900 de lei.
Pentru ca produsele descoperite nu prezentau sigiliile specifice produselor de marca, lipsa certificatului de autenticitate si a documentelor de provenienta specifice marcilor depistate, acestea sunt banuite ca ar fi contrafacute. Soferul a declarat oamenilor legii ca nu stia de existenta acestor produse din automarfar. Politistii de frontiera continua cercetarile in vederea stabilirii autenticitatii produselor mentionate si depistarii persoanelor implicate, la finalizarea cazului urmand a fi luate masurile legale ce se impun. Bunurile urmeaza sa fie confiscate, iar daca se constata ca sunt false, soferul va fi cercetat pentru punerea in circulatie fara drept a unor produse purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata.

A. M. C. - Observator

  • Aradul rasplateste performanta olimpicilor

Olimpicii aradeni au fost premiati de catre ISJ Arad si autoritatile localeDrumul spre performanta...
Elevii aradeni care au obtinut medalii la olimpiadele nationale si internationale, impreuna cu dascalii lor, au fost rasplatiti de catre Inspectoratul Scolar Judetean Arad si autoritatile locale. Ceremonia de premiere s-a desfasurat ieri, in sala mare a Palatului Cultural. Au fost premiati 147 de elevi si 111 cadre didactice cu diplome si premii in bani, in valoare totala de peste 25.000 lei.
La eveniment au fost prezente o serie de personalitati locale, care au tinut sa sublinieze importanta unei astfel de actiuni. Pe langa conducerea Inspectoratului Scolar, prof. Eugenia Grosan - inspector general, prof. Mirela Aldescu - inspector adjunct, prof. Larisa Chitu- director CCD Arad si prof. Nicolae Pellegrini - inspector adjunct si prezentatorul intregului eveniment, au mai fost prezenti Episcopul Aradului, Prea Sfintia Sa Timotei Seviciu; Gheorghe Falca - primarul Aradului; Adrian Tolea - vicepresedintele Consiliului Judetean Arad; prof. univ.dr. Aurel Ardelean, rectorul Universitatii de Vest „Vasile Goldis“; prof. Marius Gondor - fostul inspector general si actual deputat in Parlamentul Romaniei.
Premierea a inceput altfel decat eram obisnuiti in anii precedenti, cu un moment muzical sustinut de Alex Florescu, elev al Liceului de Arta „Sabin Dragoi“ Arad. Apoi, Eugenia Grosan, inspectorul general, a declarat: „Sarbatorim astazi excelenta. In aceasta sala s-a adunat spuma inteligentei aradene. Ma bucur ca suntem multi: 147 de elevi si 111 cadre didactice. Dorim sa avem o comunitate cat mai inalta din punct de vedere intelectual. Va rugam insa ceva: maine, cand veti termina scoala, sa ramaneti cu noi. Pentru ca daca ne veti parasi si veti pleca din tara, noi vom fi tristi. Este nevoie de voi aici, pentru a putea construi o societate puternica si valoroasa“.
Prea Sfintia Sa Timotei Seviciu, a declarat: „In numele Bisericii, multumesc parintilor trupesti, sufletesti, dascalilor care i-au invatat pe acesti copii. Merita toata lauda noastra“.
Primarul Gheorghe Falca, a tinut sa fie aproape de olimpicii aradeni. Acesta a declarat: „Ne bucuram ca Aradul are castigatori. In viata trebuie sa acumulam. In sala sunt oameni care au pus suflet, care au invatat si care si-au gasit menirea. Ei trebuie sa fie cei aplaudati“. Mai departe, Adrian Tolea, a spus: „Cu stradanie si cu talent, ati reusit sa faceti cinste Aradului. Suntem alaturi de voi, de Inspectoratul Scolar, in toate demersurile pe care le faceti in drumul catre performanta“.
Rectorul Universitatii de Vest „Vasile Goldis“ Arad i-a asigurat pe olimpicii prezenti in sala, de necesitatea completarii studiilor dupa incheierea ciclului preuniversitar. „Universitatea noastra ii asteapta pe olimpici. Le vom oferi toate conditiile prielnice unui invatamant de calitate. Cei care au rezultate deosebite vor avea parte de burse“, a completat Aurel Ardelean.
Sumele alocate castigatorilor
Pentru medalie de bronz la Olimpiada Internationala de Stiinte pentru Juniori, se va aloca suma de 600 lei pentru elev si 600 lei pentru cadrele didactice.
Pentru premiul I si participare la pregatire cu lotul largit pentru olimpiada internationala, se aloca suma de 300 lei pentru elev si aceeasi suma pentru cadrele didactice.
Pentru premiul I, se aloca suma de 210 lei pentru elev si aceeasi suma pentru cadrele didactice. Premiul II primeste suma de 160 lei, iar pentru premiul III s-au alocat 110 lei atat pentru elev cat si pentru profesor. Cei care au obtinut mentiuni, s-au ales cu 90 de lei. Pentru elevii care fac parte din echipele sportive se acorda 50 de lei pentru premiul I, 40 de lei pentru premiul III si 30 de lei pentru mentiune. Pentru cadrele didactice care coordoneaza echipe, se acorda suma corespunzatoare premiului obtinut.

Adrian Cotuna - Glasul Aradului

  • Noul director al APIA doreste sa creasca performantele angajatilor

Noii directori ai APIA - Bogdan Putin si Dorin Oprisa alaturi de prefectul Calin BibartCeremoniile de investire in functie a noilor directori din institutiile deconcentrate aradene au continuat si ieri, cand Bogdan Putin si Dorin Oprisa au fost instalati oficial in fruntea Agentiei de Plati si Interventii pentru Agricultura. Bogdan Putin va ocupa functia de director coordonator, iar Dorin Oprisa este noul director adjunct. Evenimentul s-a desfasurat conform tiparului general, prefectul Calin Bibart dand citire ordinelor de numire si urandu-le succes celor doi directori. In sala s-au mai aflat si subprefectul Florin Remetan, directorul Combinatului Agroindustrial Curtici, Dumitru Musca, mai multi membri PSD in frunte cu presedintele Marius Lazar, dar si trei parlamentari PDL: senatorul Constantin Igas, respectiv deputatii Iustin Cionca si Marius Gondor.
La cuvant s-au inscris patru persoane, primul care a vorbit fiind prefectul Calin Bibart. Acesta a subliniat faptul ca „perioada de incertitudine din fruntea APIA a luat sfarsit”, exprimandu-si in acelasi timp speranta in viitorul acestei institutii, „care trebuie sa devina un sprijin pentru cei care inca mai muncesc pamantul”. Noul director, Bogdan Putin, a enuntat trei obiective principale pe care isi propune sa le infaptuiasca din noua sa pozitie, si anume: „cresterea performantei angajatilor prin crearea unui mediu de lucru propice, scurtarea timpului de solutionare a solicitarilor venite dinspre fermieri si un dialog permanent cu presa, pentru crearea unei imagini pozitive”. Putin a mai spus ca APIA detine un rol foarte important in viata oamenilor implicati in agricultura, deoarece trebuie sa imparta anual „peste 54 milioane de euro la 30.000 de fermieri”. Adjunctul Dorin Oprisa a fost de parere ca experienta lui de „25 de ani in agricultura” va trebui imbinata cu „elanul si tineretea” lui Putin, „pentru ca banii sa ajunga la fermieri si domnul Musca sa ne laude la primul interviu”. „Nicio sansa!”, a venit rapid raspunsul, intr-o nota amicala, a directorului C.A.I. Curtici. La cuvant s-a mai inscris si deputatul Gondor, care a tinut la randul sau sa le ureze succes noilor directori.

L. C. - Observator

  • Pompierii - mereu contra cronometru pentru viata

Garda de interventie din Chisineu CrisObisnuiti cu strigatele disperate de ajutor ale unor oameni care implora sa fie salvati dintre fiarele masinilor distruse sau din flacari, pompierii din Chisineu-Cris sunt mereu pe pozitii.
Caietul de serviciu al salvatorilor e o trista lista a tragediilor in care viteza, neatentia sau alcoolul au ucis. Pentru cei din afara sunt date seci, care nu spun nimic, dar pentru pompieri fiecare nume trecut acolo are povestea lui. Infiintata pe un drum european, care face legatura intre doua judete, Arad si Bihor, Garda de Interventie nr 2. este extrem de operativa. Cei aproximativ 60 de oameni sunt mereu pe pozitii, gata sa intervina in orice situatie extrema, pentru a salva bunuri si, mai ales, vieti. Avand in dotare doua autospeciale pentru stingere cu apa si spuma, descarcerarea, SMURD-ul si o autospeciala de prima interventie si comanda, numai de la inceputul anului si pana in prezent, pompierii au intervenit pentru stingerea a 22 de incendii, din care sase la vegetatie uscata, iar 16 izbucnite la diferite locuinte sau anexe. Din fericire, promptitudinea de care au dat dovada a facut ca in nici unul dintre cazuri sa nu existe victime.
Descarcerarile in urma accidentelor rutiere sunt pe lista pompierilor cele mai negre evenimente. In doar cinci luni, 23 de persoane au ramas blocate intre fiarele contorsionate ale autoturismelor. Dintre acestea, din nefericire insa, patru au decedat, iar 19 au ajuns in stare grava la spital. Ei au fost primii la accidente si au privit grozaviile. Au luptat cu tot ce le-a fost la indemana pentru a salva victimele.
Zeci de interventii au existat si in cazul SMURD-ului pe care pompierii il au in dotare. 76 de interventii si 84 de persoane asistate, dintre care 63 au fost transportate la Unitatea de Primire Urgente din cadrul Spitalului Clinic Judetean Arad, iar 11 la spitalul din Chisineu-Cris.
„Este o meserie nu tocmai placuta, dar in acelasi timp atunci cand faci tot posibilul pentru a salva viata cuiva aflat intr-o situatie de urgenta, chiar punandu-te cateodata pe tine in primejdie, iti ofera o satisfactie deosebita, care nu poate fi compensata”, a declarat sublocotenent Dorel Ciupuliga, sef Garda Interventie nr. 2 Chisineu-Cris.

Anca Barbura - Glasul Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]