Ştirile Zilei

Luni, 7 decembrie 2009
Ştirile TVA aici
  • Băsescu: 63,9% din voturile arădenilor

Conform BEJ, prezenţa la vot în judeţul Arad a fost de 57,32% (226.326 persoane)Rezultate finale la Arad: Traian Băsescu, candidat susţinut de PD-L, a obţinut în judeţul nostru 63,93 la sută dintre voturi exprimate, în timp ce Mircea Geoană, candidatul Alianţei PSD+PC, 36,07 %.
Potrivit Biroul Electoral Judeţean Arad, Traian Băsescu a fost votat în judeţul Arad de 143.320 de alegători, în timp ce contracandidatul său a obţinut 80.865 de voturi. Conform BEJ, prezenţa la vot în judeţul Arad a fost de 57,32% (226.326 persoane), iar 2.139 de voturi au fost anulate în judeţ.
15.808 persoane au votat în cele 85 secţii de votare speciale amenajate în judeţ, în timp ce 1.583 persoane au votat după ce au solicitat urna specială.

A. B. - Jurnal Arădean

  • AJOFM Arad atrage atenţia asupra ofertelor de muncă false în Cipru

Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Arad a primit atenţionări din partea ANOFM referitoare la cazuri de înşelăciune cu oferte de muncă fictive în CipruAgenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Arad a primit atenţionări din partea ANOFM referitoare la cazuri de înşelăciune cu oferte de muncă fictive în Cipru.
Din informaţiile primite de la reprezentanţii AJOFM şi ITM Arad, la nivel de Arad nu s-au înregistrat sesizări de intermediere fictivă pentru locuri de muncă în Cipru, însă, la nivel central au fost tri­mise zeci de sesizări, astfel că au fost alarmate toate judeţele, pentru a fi prevenite cazuri de acest gen.
Reprezentanţii agenţiei atrag atenţia cetăţenilor care doresc să lucreze în Cipru să nu dea curs oricărei oferte de muncă primite de la anumiţi agenţi de ocupare a forţei de muncă din România sau găsite pe Internet, fără a se interesa înainte de seriozitatea ofertei şi care este angajatorul cipriot pentru care urmează să lucreze.
Avertizarea s-a emis ca urmare a numeroaselor informări primite de la Ambasada României în Cipru, prin care s-a adus la cunoştinţă situaţia în care se află mulţi cetăţeni români aflaţi în Cipru, după medierea de către anumiţi agenţi de ocupare a forţei de muncă din România, sau în urma semnării unor contracte cu diferite firme identificate pe Internet şi semnând contracte de muncă în condiţii care ar fi trebuit ridice semne de întrebare. Majoritatea persoanelor care au semnat în aceste condiţii nu au primit nicio copie a contractului de muncă.

Sandra Stoler - Glasul Aradului

  • Gripă nouă şi la „Iuliu Maniu”

DSP a anunţat existenţa unui caz de gripă nouă la Grupul Şcolar „Iuliu Maniu", din AradDSP a anunţat existenţa unui caz de gripă nouă la Grupul Şcolar „Iuliu Maniu”, din Arad.
Virusul gripal AH1N1 continuă să se extindă cu o rapiditate de necontrolat în judeţul nostru. Direcţia de Sănătate Publică Arad (DSP) a fost anunţată de către medicii de la Institutul Cantacuzino că au mai fost descoperite încă patru cazuri de gripă nouă la locuitori ai Aradului. Unul dintre aceştia este elev la Grupul Şcolar „Iuliu Maniu”.
„A fost anunţat Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad despre suspendarea cursurilor clasei a XII-a D a Grupului Şcolar Iuliu Maniu Arad, începând din data de 7 decembrie 2009, pentru şapte zile”, a declarat Dana Negru, director adjunct al DSP. În schimb, inspectorii Direcţiei de sănătate au fost în verificări la alte două şcoli care au fost închise pentru a vedea cum a fost realizată dezinfectarea sălilor de clasă. „S-au efectuat verificări în clasa a IX-a C a Grupului Şcolar Francisc Neumann şi în clasa a V-a A a Şcolii Generale numărul 13 Aron Cotruş din Arad, unităţi care au acceptul de redeschidere a cursurilor în aceste clase începând de luni, 7 decembrie”, a adăugat Dana Negru. În cele două clase au fost confirmate în urmă cu o săptămână cazuri de elevi infectaţi cu virusul AH1N1.

Se împarte vaccinul
Din declaraţiile oficialilor DSP, au fost deja împărţite 3.869 de doze de vaccin pandemic AH1N1. Dintre acestea, 2.750 de doze s-au îndreptat către instituţiile aparţinând Ministerului Administraţiei şi Internelor, 112 doze au fost date pentru vaccinarea unor elevi de peste 16 ani, alte 200 de doze au fost îndreptate către studenţi care vor să se protejeze de noul virus, iar 807 doze au fost acordate medicilor, aflaţi în „linia întâi” de risc.

12 morţi
Până în momentul de faţă, în România au decedat deja 12 persoane care, pe lângă alte afecţiuni, erau infectaţi şi cu virusul gripal AH1N1. Cu toate acestea, în niciun caz principalul factor al decesului nu a fost gripa „porcină”, ci alte probleme de sănătate. În mare parte, a fost vorba despre afecţiuni grave ale căilor respiratorii, cum ar fi bronşite sau pneumonii severe.

A. G. - Jurnal Arădean

  • Preţul cărnii de porc ar putea creşte cu cel puţin 15 la sută anul viitor

Carnea de porc s-ar putea scumpi, de la începutul anului viitor, cu cel puţin 15 la sutăCarnea de porc s-ar putea scumpi, de la începutul anului viitor, cu cel puţin 15 la sută, dacă statul nu va acorda subvenţiile pe cap de animal, care reprezintă aproximativ 20 la sută din costul de producţie al cărnii de porc.
Marii producători din domeniu declară că, în cazul în care statul nu va găsi o soluţie pentru ca ei să poată să obţină cât de cât un profit, aceştia îşi vor închide societăţile. „Dacă nu se va da această subvenţie, ori vom scumpi produsele, ori ne vom închide, vom falimenta. Noi nu dorim să scumpim produsele, dar nu vom avea ce face pentru că nu putem să lucrăm pe gratis”, ne-a declarat Dimitrie Muscă, directorul Combinatului Agroindustrial Curtici.
Producătorii de carne de porc spun că neacordarea subvenţiilor se va face puternic resimţită în contextul în care aceasta va fi întreruptă chiar de la începutul anului viitor, când este perioada cea mai slabă din punct de vedere al vănzării cărnii de porc.
Dimitrie Muscă deţine două complexe agroindustriale, unul la Macea, iar altul la Iratoş unde creşte aproximativ 25.000 de capete de porci, zilnic sacrificând câte 150 dintre acestea. Directorul Combinatului Agroindustrial Curtici spune că are în plan pentru anul viitor mărirea efectivelor de porcine, cu aproximativ 7.000 de capete, dar acest lucru se va întâmpla în funcţie şi de acordarea sau nu a subvenţiilor.

Nadia Bodran- Glasul Aradului

  • Arina Varga, o tânără creatoare din Arad, uimeşte prin colecţii originale

Arina ne spune că hainele sale sunt confecţionate din materiale de calitate imprimate chiar de eaArădeanca Arina Varga este mai cunoscută în Constanţa şi Bucureşti decât în Arad, în oraşul ei natal. Tânăra creatoare a uimit arădenii săptămâna trecută, în cadrul unui festival de creaţii, prin articolele vestimentare create de ea de la zero, de la tipar.
Arina Varga a absolvit Facultatea de Arte şi Design la Universitatea de Vest din Timişoara, specializându-se pe design. Pasionată de ceea ce face, tânăra creatoare a intrat cu uşurinţă pe piaţa Capitalei, dar şi în marile oraşe ale ţării. „Creaţiile mele sunt mai cunoscute în Bucureşti decât la Arad. Tot ce am aici este făcut de mine, de la tipar până la produsul finit. Creaţiile mele sunt foarte practice, majoritatea se pot purta pe ambele părţi. Articolele vestimentare sunt disponibile şi pe internet, cei interesaţi pot comanda şi prin această modalitate produsul dorit”, ne explică Arina Varga.
Nu are un magazin unde să îşi vândă creaţiile însă acestea pot fi găsite pe site-ul www.arinavarga.ro sau la diferite târguri în domeniu la care participă. La Arad, Arina a venit cu creaţii din mai multe colecţii, de mare impact fiind sacourile ce pot fi purtate pe ambele părţi - Am expus un sacou - pe partea cu bej pentru o ţinută de zi dar şi pe partea imprimată, aceasta fiind indicată seara.
Cât despre preţuri, chiar dacă unora le-ar părea mari, Arina ne spune că hainele sale sunt confecţionate din materiale de calitate imprimate chiar de ea - „Garantez că la spălare culorile nu se combină. Sunt de calitate iar preţurile poate că sunt puţin mai ridicate comparativ cu hainele din magazine dar având în vedere că sunt modele unicat nu este o diferenţă prea mare de preţ şi cred că merită pentru un model pe care nu îl mai vezi la nimeni.”
Dacă doriţi să purtaţi articole vestimentare unicat, cu siguranţă veţi găsi modele interesante pe site-ul arădencei.

Simina Roz - Observator


Căutare în arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Colectivul de redacţie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Truţiu Florin.


O parte din ştirile Virtual Arad News au fost preluate şi din următoarele surse: Agenţia Mediafax, Ziarul Jurnal arădean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Ediţia de Vest), România Liberă, Astra Aradeană, Ziarul Glasul Aradului, TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Ştiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de ştiri] [Agenda telefonică] [Publicitate] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta oraşului]
[Informaţii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localităţi din Arad] [Despre noi]