Ştirile Zilei

Luni, 9 noiembrie 2009
Ştirile TVA aici
  • Autobuzele au zilele numărate?

CTP este pe punctul de a falimenta din cauza lucrăriilor BERDLucrarea BERD este ameninţată de ploaie, iar CTP este în pericol din cauza BERD.
Compania de Transport Public (CTP) ar putea da drumul la circulaţia tramvaielor spre centru şi cartierul Aradul Nou la finele lunii dacă lucrarea BERD va evolua conform termenelor stabilite. Există însă posibilitatea ca lucrarea să nu fie finalizată la acest nou termen din cauza ploilor. Atât Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, cât şi Răzvan Popa, directorul executiv al Direcţiei Tehnice, speră că tramvaiele vor intra pe linii la finele lui noiembrie, dacă afară nu va continua să plouă. În caz contrar, lucrarea BERD va înregistra o nouă amânare.
„Vremea ne încurcă rău, e adevărat, dar în viziunea mea nu sunt motive să nu finalizăm lucrările la termenele stabilite. Vă pot spune că în urma analizelor făcute joi pe teren, de la 20 noiembrie şi până la finele lunii, dacă vremea va ţine cu noi, vom face probe la tramvaie, retuşuri, analize calitative la instalaţiile electrice. Lucrarea per total va fi finalizată până la sfârşitul anului, cu excepţia obiecţiilor, pe care trebuie să le remedieze firma în termenele stabilite în contract”, ne-a declarat Răzvan Popa.

Cu inima cât un purice
Speranţele Primăriei sunt ca o gură de aer pentru CTP, care e pe punctul de a falimenta tocmai din cauza lucrării BERD. Întârzierile în redeschiderea circulaţiei tramvaielor a adus doar pierderi peste pierderi la companie şi reorganizări de personal.
Problemele sunt cu atât mai mari cu cât circulaţia tramvaielor a fost oprită pe centru din iulie şi nu s-a mai redeschis de atunci, în pofida unor termene avansate în vară, iar cea spre Aradul Nou din octombrie. Pe zona centrală, tramvaiele CTP transportau zilnic 35 de mii de călători. Acum toţi aceştia sunt transportaţi de aceeaşi companie cu autobuzele... pe gratis. Pierderile cresc zilnic la această societate a CLM, iar personalul e supus în continuu la transferuri (vatmanii transformaţi în şoferi de autobuz etc.)

Fără probleme la îngheţ
Ploaia este, în viziunea reprezentanţilor Primăriei, principala ameninţare legată de nefinalizarea lucrării BERD la timp. Îngheţul este preferat de specialişti ploii, pentru că aceştia susţin că se poate lucra pe frig dacă liniile de tramvai sunt deja sudate.

A. B. - Jurnal Arădean

  • Demonstraţia de mărire a buzelor nu a mai fost realizată la AR-Medica din cauza numărului mare de infecţii cu gripa nouă

Din cauza epidemiei de gripă nouă, medicul Balog Geza a renunţat la demonstraţia de mărire a buzelorTârgul internaţional de medicină Ar-Medica, desfăşurat la Expo Arad Internaţional şi-a închis ieri porţile, bucurându-se de un real succes în rândul arădenilor. Medici, asistenţi medicali dar şi persoane care nu lucrează în domeniu au vizitat târgul pentru a vedea ultimele noutăţi în materie de medicină, ultimele tehnologii şi tratamente. De asemenea, în cadrul celor patru zile de târg s-au organizat şi o serie de conferinţe şi dezbateri pe diferite teme. Printre cele mai aşteptate şi mai interesante momente ale târgului a fost demonstraţia medicului Balog Geza de la Clinica Diantus Estetica. Acesta trebuia să ofere celor prezenţi o demonstraţie de injectare a buzelor cu acid hialuronic, gratuit. Din păcate, din cauza condiţiilor nefavorabile, printre care şi numeroasele cazuri de gripă nouă înregistrat în municipiu, implantul propriuzis nu a putut fi efectuat în cadrul târgului, medicul promiţând însă să îl realizeze în această săptămână, direct la clinică.
Conform celor spuse de medic, implantul de mărire a buzelor ar dura aproximativ 15 minute, realizându-se în trei etape: anestezierea, injectarea acidului hialuronic şi masarea buzelor în vederea distribuirii uniforme a substanţei pe toată suprafaţa acestora. La târg a fost realizată o simulare a injectării, explicând în acelaşi timp şi procedeele urmate precum şi efectul obţinut.

Simina Roz - Observator

  • Gata de... ornamente

Montarea instalaţiilor de Crăciun a început deja pe Bulevardul RevoluţieiNe pregătim de sărbătoare. Instalaţiile de Crăciun aşteaptă să împodobească în aceste zile Aradul pentru a-i introduce pe arădeni în atmosfera de Crăciun.
Aradul începe să se coloreze cu instalaţiile societăţii care se ocupă cu iluminatul public în oraş (Elba). Montarea instalaţiilor a început deja pe Bulevardul Revoluţiei şi va avansa pe arterele principale ale oraşului, pe poduri şi în sensurile giratorii, acolo unde vor fi montaţi şi o parte din cei 15 brazi pe care Primăria îi va achiziţiona cu ocazia acestor sărbători.
Criza loveşte însă şi în sărbătorile de iarnă şi în investiţiile Primăriei legate de acest subiect. În acest an, executivul nu are de gând să mai investească în instalaţii de iluminat de Crăciun, aşa că beculeţele vor fi tot cele de anul trecut.
Ca noutate însă, Primăria Arad îşi propune să organizeze în acest an un târg de Crăciun în faţa instituţiei cu turtă dulce, vin fiert şi cadouri de sărbători.

A. B. - Jurnal Arădean

  • Au fost premiate cele mai bune experimente de la “Festivalul Ştiinţei”

Festivalul Ştiinţei desfăşurat vineri la Şcoala Generală „Aurel Vlaicu" din Arad a reunit peste 20 de instituţii de învăţământFestivalul Ştiinţei desfăşurat vineri la Şcoala Generală „Aurel Vlaicu” din Arad a reunit peste 20 de instituţii de învăţământ din judeţ dar şi din Timişoara şi Cluj. Experimentele şi lucrările prezentate au fost interesante, juriului, alcătuit din profesori de specialitate revenindu-i o misiune grea. După îndelungi deliberări, s-au stabilit însă şi câştigătorii.
Pentru originalitate au fost premiaţi elevi de la: Şcoala Generală „Mihai Eminescu” - în domeniul fizicii; Grupul Şcolar de Transporturi Căi Ferate - în domeniul chimiei şi Şcoala Generală nr.5 - în domeniul biologiei. Pentru interdisciplinaritate a fost premiat Liceul Teoretic „M. Veliciu” din Chişineu Criş. La capitolul popularitate, au fost premiate următoarele unităţi de învăţământ: Liceul Pedagogic „Dimitrie Ţichindeal” - fizică, Liceul de Artă „Sabin Drăgoi” - chimie, Şcoala Generală „Aurel Vlaicu” - biologie. Cele mai spectaculoase experimente au fost desemnate cele ale elevilor de la Grupul Şcolar „Aurel Vlaicu” - fizică, Şcoala Generală nr. 5 - chimie, Şcoala Generală nr. 4 - biologie.
Pentru diversitate au primit premii - Colegiul Tehnic de Construcţii şi Protecţia Mediului - fizică, Grupul Şcolar „Iuliu Maniu” - chimie, Liceul de Artă „Sabin Drăgoi” - biologie. Pentru rigurozitate s-au acordat premii - Colegiului Naţional „Elena Ghiba Birta” - fizică, Liceului Teoretic „Vasile Goldiş” - chimie, Liceului Pedagogic „Dimitrie Ţichindeal” - biologie.
Toate experimentele au fost interesante şi atractive, unele dintre ele fiind de folos în diferite activităţi. Sala de Sport a Şcolii „Aurel Vlaicu” a fost pentru o zi plină de magie, magicieni fiind micii învăţăcei de la diferite şcoli. Vizitatorii au putut participa la „Jocuri cinematice”, au avut ocazia să înveţe „Lecţii de magie”, dar şi să măsoare viteza sunetului, principiul radarului sau să afle informaţii despre separarea ADN-ului.

S. R. - Observator

  • Ungurii şi nemţii vin la Arad să joace la 6/49, atraşi de cele 5,9 milioane de euro puse în joc

Arădenii continuă să fie optimişti şi joacă la Loto 6/49Arădenii continuă să fie optimişti şi joacă la Loto 6/49
Chiar dacă premiul la extragerile loto din ultima perioadă nu a fost câştigat de multă vreme, arădeni continuă să joace în număr mare la Loto 6/49 şi Noroc, al cărui pot este de nici mai mult nici mai puţin de 25,5 milioane lei, adică peste 5,9 milioane de euro. Visul unui câştig de peste 5 milioane de euro continuă să persiste în conştiinţa arădenilor care îşi încearcă norocul chiar dacă ultima perioadă a părut a fi cu ghinion.

Speranţe mai mari de câştig în duminica alegerilor
Chiar şi pe o vreme ploioasă şi rece de toamnă, când căldura din case îmbie la somn şi melancolie, arădenii veşnic optimişti atunci când vine vorba de câştiguri surpinzător de mari şi-au încercat norocul şi de această dată, mizând după putinţa buzunarelor. Unii, mai puţin încrezători din fire, jucători de ocazie au pus doar un bilet, încercând o variantă simplă cu posibilităţi de câştig reduse alţii însă au încercat mai mult punând chiar variante combinate. Fiindcă este campanie electorală şi fiindcă premiul la Loto 6/49 şi Noroc nu a mai fost câştigat de o bună bucată de timp, unii sunt tentaţi să spună că premiul va fi câştigat în duminca alegerilor, pe data de 22 noiembrie. În sprijinul aceste idei este şi faptul că ultima dată premiul de categoria I la Loto 6/49 s-a câştigat în data de 7 iunie 2009, în ziua alegerilor europarlamentare, şi a fost în valoare de peste 11 milioane de euro adică 46.171.670,14 de lei. Cel mai mare premiu s-a câştigat la 27 ianuarie 2008 şi a fost în valoare de 12,45 milioane euro, potrivit datelor Loteriei Române. Într-adevăr, probabilitatea ca numărul de jucători să fie mai mare în ziua alegerilor decât cu alte ocazii este mai mare şi la fel şi cea de câştig. Unii nu sunt de acord cu această ipoteză, în contextul în care este vorba de hazard. „Această idee, conform căreia în duminica alegerilor cresc şansele de câştig este o şmecherie în opinia unora însă, după părerea mea un neadevăr. Participarea este şi acum mare, deci nu neaparat atunci şansele sunt mai mari, însă unii cred asta“, susţine Isac Gheorghe, lucrător comercial al unei agenţii Loto din Arad.

Optimism şi speranţă de mai bine
Deşi în ultima perioadă marile câştiguri au ocolit jucătorii, speranţa de mai bine, obişnuinţa de a juca i-au scos din casă pe arădeni. Agenţiile au fost asaltate de arădeni încă de la orele dimineţii şi până la închidere, semn că arădenii încearcă să vadă partea plină a paharului şi pe fond de recesiune. „S-au jucat atât variante simple cât şi variante complexe, combinaţii şi scheme complexe de 12 şi chiar de 16 numere, ce nu s-a mai întâmplat de un timp. Au venit arădeni în număr mare, maghiari şi chiar nemţi“, a declarat Isac Gheorghe, lucrător comercial al unei agenţii Loto din Arad.
Unii au jucat din obişnuinţă, fiind jucători de ani de zile, alţii s-au orientat după valoarea câştigului. „Nu joc dumică de duminică, ci în special când este vorba de premii foarte mari şi de obicei, când de mult premiile nu au mai fost câştigate. Dacă aş câştiga, nu mi-ar veni să cred… Aş pleca într-o călătorie în toată lumea şi aş face tot ce nu mi-am putut permite până să câştig“, povestea Daniel Pătraşcu, un tânăr de 28 de ani. De la loterie nu s-au dat în lături nici persoanele vârstnice, nici cei mici, un aspect care reflectă faptul că dorinţa de câştiguri nu ocoleşte pe nimeni. Alţii, şi-au încercat norocul la pariuri, unde şansele de câştig sunt mai mari însă premiile mult mai mici, mergând pe ideea mai bine mai puţin decât nimic. „Joc de ani de zile, însă la pariuri. În urmă cu cinci ani de zile am câştigat 66 de milioane de lei vechi. În acest caz sunt şanse mai mari de câştig şi premii mai mici“, spune Gheorghe Ilarie, pensionar.
În urma tragerii Loto 6/49 care a avut loc pe data de 5 noiembrie, la categoria I a jocului Loto 6/49 s-a înregistrat un report în valoare de 24.468.923,32 lei adică peste 5,6 milioane euro. Pentru tragerea Loto 6/49 de duminică la categoria I a fost estimat un fond de câşti­guri în valoare de peste 25,5 milioane lei, adică peste 5,9 milioane euro.

Sandra Stoler - Glasul Aradului


Căutare în arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Colectivul de redacţie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Truţiu Florin.


O parte din ştirile Virtual Arad News au fost preluate şi din următoarele surse: Agenţia Mediafax, Ziarul Jurnal arădean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Ediţia de Vest), România Liberă, Astra Aradeană, Ziarul Glasul Aradului, TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Ştiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de ştiri] [Agenda telefonică] [Publicitate] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta oraşului]
[Informaţii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localităţi din Arad] [Despre noi]