Stirile Zilei
Miercuri, 11 februarie 2009
Stirile TVA aici
  • Cinci sute de aradeni au achitat impozitul on-line

Peste 500 de aradeni si-au achitat impozitul onlineExercitiu de plata a impozitelor si amenzilor contraventionale on line, cu cardul de credit se va mai prelungi inca o luna. Desi s-a aflat in perioada de proba, pana la ora actuala sistemul de plata online a avut peste sase mii de vizitatori, dintre care 500 au si efectuat plati.
„Este o procedura destul de simpla, care ii scapa pe aradeni de drumurile si de statul la coada la ghiseele Directiei Fiscale. Am prelungit perioada de proba pana pe data de 15 martie, dupa care va avea loc licitatia pentru a vedea ce firma se va ocupa de acest site. Prin acest sistem, municipalitatea economiseste si bani si timp, deoarece dispar cheltuielile de miliarde pentru timbrele si plicurile cu informatii pe care le trimitem populatiei cu privire la impozite si taxe”, afirma Gheorghe Falca, primarul Aradului.
Amintim ca aradenii care au incalcat legea au posibilitatea sa-si achite amenzile contraventionale, cum ar fi amenzi de circulatie si alte tipuri de amenzi, on-line, la fel ca si taxele si impozitele. Plata se face pe baza de CNP pentru persoane fizice respectiv CUI pentru persoane juridice. Cei care doresc sa achite impozitul on-line trebuie sa acceseze pagina de internet a Primariei, la adresa www.primariaarad.ro, sectiunea „Plati on-line“, dupa care se va intra in sistem. Bonificatia de cinci la suta acordata celor care achita, integral, impozitul pana la 31 martie 2009, este valabila si on-line. De asemenea, odata cu implementarea sistemului, contribuabilii pot sa consulte informatiile detinute de Directia de Venituri si plata restantelor. Plata impozitelor in acest sistem se poate face cu orice carduri de debit/credit emise de banci din Romania si din strainatate sub siglele Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro, American Express, JCB, DinersClub.

Claudia Untaru - Glasul Aradului

  • Dozele de vaccin antigripal distribuite pentru Arad de Ministerul Sanatatii, aproape epuizate

Din totalul de 55.400 de doze de vaccin antigripal primite Aradul mai are doar catevaSchimbarile bruste de temperatura au umplut unitatile de primire urgente ale spitalelor aradene. Cei mai solicitati sunt medicii de la Pediatrie care zilnic au de a face cu zeci de micuti cu tuse si febra, principalele simptome a racelilor si infectiilor respiratorii a caror numar de victime a crescut considerabil in ultima perioada. Chiar si asa situatia afectiunilor de sezon isi mentine in continuare valorile pozitive ocupand in continuare treapta de cel mai rezonabil an din ultimii cinci, clasandu-se cu mult sub nivelul asteptarilor. In ultima saptamana aproape 1550 de aradeni au fost depistati cu infectii respiratorii acute si 670 cu pneumonii, dintre acestia aproape 200 ramanand internati in spital. Pana in prezent in judetul nostru nu s-a depistat inca niciun caz de gripa, insa perioada critica nu a trecut, existand posibilitatea ca aceasta sa-si faca apartia pe parcursul acestei luni si chiar a lunii viitoare. Tocmai de aceea medicii recomanda in continuare efectuarea vaccinului antigripal mai ales de catre copii, batrani si bolnavii cronici care sunt cuprinsi si in programul de vaccinare antigripala gratuita demarat de Ministerul Sanatatii la mijlocul lunii octombrie a anului trecut. Autoritatea de Sanatate Publica Arad a primit de la Ministerul Sanatatii esalonat 55.400 de doze de vaccin antigripal dintre care 55.288 au fost deja efectuate beneficiarilor programului de vaccinare gratuita. De asemenea cadrele medicale indica evitarea aglomeratiilor si a contactului cu persoanele bolnave, alimentatie corespunzatoare si consumul de fructe si legume bogate in vitamine precum si prezentarea la medicul de familie la primele semne de boala si evitarea automedicatiei mai ales evitarea utilizarii antibioticelor fara recomandarea medicului. Antibioticele nu trateaza gripa sau infectiile respiratorii si nu impiedica transmiterea virusurilor de la o persoana bolnava la alta.

Ana Maria Cantea - Observator

  • Arsenal gasit la Curtici

Purtatorul de cuvant al IJPF Arad - Mihaela Les anunta captura de 60 de pistoale si 50 de bastoaneNu mai putin de 60 de pistoale si 50 de bastoane telescopice au fost descoperite la granita.
Politistii de frontiera de la Curtici au descoperit un adevarat arsenal in trenul Rapid Ister, care venea de la Viena. Efectuand un control de rutina, oamenii legii au avut suspiciuni cu privire la continutul bagajelor unui cetatean bulgar, drept pentru care au trecut la o verificare atenta a acestora. Nu mica le-a fost surpriza cand au descoperit nu mai putin de 60 de pistoale cu gaze, marca Walter P-22 si 50 de bastoane telescopice de autoaparare.
„Marti noaptea, in jurul orei 23.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici s-a prezentat pentru a intra in Romania, calatorind ca pasager in trenul Rapid Ister ce circula pe relatia Viena - Bucuresti, cetateanul bulgar Petkov D., in varsta de 42 ani. Cu ocazia controlului specific, politistii de frontiera au avut suspiciuni in legatura cu continutul bagajelor celui in cauza, motiv pentru care au procedat la efectuarea unui control amanuntit al acestora. Astfel, au fost descoperite 60 pistoale cu gaze marca Walter P22 si 50 bastoane telescopice de autoaparare marca EXB-1H police type, pentru care barbatul nu detinea documentele legale necesare”, sustine Mihaela Les, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera (IJPF) Arad.
In aceste conditii, s-a luat masura intreruperii calatoriei cetateanului bulgar, in prezent, fiind efectuate cercetari, sub coordonarea procurorului DIICOT - Serviciul Teritorial Arad, cu privire la provenienta si destinatia armelor gasite. Pentru ca a incalcat legea romana, incercand sa introduca in tara arme fara acte, bulgarul se va alege si cu un dosar penal.

Captura fara precedent
Conform celor declarate de comisarul-sef Ioan Handra, seful IJPF Arad, este vorba despre cea mai mare captura de armanent facuta vreodata la frontiera aradeana. „In Arad nu a mai fost o captura de arme de asemenea amploare si, din cate stiu eu, nici la nivel de tara”, afirma Handra.
In urma cercetarilor, politistii de frontiera au aflat ca bulgarul venea din Germania, de unde a si cumparat arsenalul pe care intentiona sa-l transporte in Bulgaria.
„Armele sunt toate noi si au fost achizitionate din Germania, probabil de pe piata neagra, pentru ca, daca le-ar fi cumparat dintr-un magazin ar fi avut documente de provenienta. Intrebat fiind ce a vrut sa faca cu pistoalele si cu bastoanele descoperite in bagaje, sub haine, Petkov D. a povestit ca voia sa-si infiinteze la Sofia, o firma de protectie si paza”, mai spune seful IJPF.
Fiind vorba de o captura impresionanta, politistii de frontiera vor informa si SRI cu privire la detaliile cazului.

Cauta stapanul munitiei
Luni noaptea, politistii de frontiera de la Curtici au gasit intr-un Rapid care mergea spre Viena o grenada si zece cartuse. Desi toti cei 40 de pasageri ai vagonului au fost amprentati si fotografiati, pana in momentul de fata nu a fost identificat proprietarul munitiei.
„Toti pasagerii vagonului respectiv fac parte din cercul suspectilor. Seriile loturilor de munitie au fost date in verificare la Ministerul Apararii Nationale, dar deocamdata nu am primit niciun raspuns”, a incheiat Handra.

L. S. - Jurnal aradean

  • Aglomeratie pentru permise auto

La serviciul permise auto aradenii sunt nevoiti sa astepte ore buneSute de aradeni sunt nevoiti sa astepte, in picioare, ore bune, sa sutina examenul pentru permisul auto. Serviciul nu are o sala de asteptare suficient de mare, asa ca stau in curte sau in subsolul cladirii. Oamenii nici nu stiu ce sa faca - sa rada sau sa planga de conditiile in care sunt nevoiti sa astepte, uneori si peste sase ore.
La primele ore ale diminetii, mai bine de 300 de aradeni asteaptau sa le vina randul la examenul auto. Candidatii nevoiti sa astepte afara se plang ca trebuie sa indure frigul si, in plus, de pe una dintre cladirile vecine cad bucati de tencuiala si caramizi. „Stau de la 7, e frig afara, astea nu sunt conditii cand stii ca ai de dat un examen” spune unul dintre ei.
Pe bancile din curte sunt puse afise care ii avertizeaza pe candidati ca nu e bine sa se apropie de ziduri. Nici la subsol, lucrurile nu stau mai bine. „Uitati-va in ce conditii asteptam, tencuiala cade doar daca o atingi” se revolta un alt candidat.
Alte zeci de persoane asteapta in fata ghiseelor sa isi preschimbe permisul de conducere. Oamenii se plang ca se lucreaza la un singur ghiseu desi sunt atatia oameni acolo.
Angajatii Serviciului permise auto explica nemultumirea oamenilor prin faptul ca in ultima saptamana numarul solicitarilor s-a triplat. Zilnic, aproximativ 200 de oameni sustin examenul auto. Daniel Dascalu, purtator de cuvant al Prefectuiri Arad, este de parere ca de vina pentru aglomeratie sunt si unele zvonuri neintemeiate, ca ar creste cuantumul taxei pentru permisul auto si, din aceasta cauza, foarte multi oameni vor sa dea acum examenul.

F. G. - Observator

  • Lacrimi si flori pentru Marian Cozma

Trupul neinsufletit al handbalistului Marian Cozma a fost intampinat la Vama Nadlac de sute de persoane care au vrut sa-i aduca un ultim omagiu• Cortegiul funerar a intrat in tara prin Vama Nadlac
• Mii de aradeni au iesit in strada pentru a-i aduce tanarului handbalist un ultim omagiu
Cu ochii plini de lacrimi, cu emotii si cu durere in suflete. Asa a fost intampinat cortegiul funerar, care l-a adus in tara pe handbalistul roman Marian Cozma, de catre sute de aradeni, oficialitati, jucatori de la Handbal Club Arad si alti zeci de suporteri din Timis sau Bihor. Toti s-au strans la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac, pentru a-l conduce pe ultimul drum pe unul dintre cei mai buni sportivi din Ungaria, romanul Marian Cozma.
Inainte de a parasi tara sa „adoptiva”, Ungaria, tara pentru care Marian si-a jucat ultimele meciuri, Marian Cozma a fost declarat, post-mortem, cetatean de onoare al orasului Veszprem, localitatea pentru care a jucat handbalistul. Moment mai mult decat emotionant pentru tatal tanarului, Petre Cozma, cel care a si primit decoratia fiului sau. La cateva ore dupa ceremonie, cortegiul s-a indreptat spre localitatea Szeged, acolo unde alte sute de cetateni maghiari s-au adunat pentru a-i aduce un ultim omagiu unuia dintre cei mai iubiti jucatori de la MBK Veszprem.

A intrat in tara ca un adevarat erou
Trupul neinsufletit a ajuns in tara in jurul orei 16.00. In vama deja era asteptat de sute de oameni care au tinut sa ii aduca un ultim omagiu tanarului. Inca de cum a trecut granita aplauzele in sunetul caruia a fost intampinat eroul a doua tari, nu au incetat. „Toata suflarea handbalistica aradeana a fost la Nadlac. Componentii echipei de seniori de la HC Arad au purtat steaguri tricolore, patriotismul lui Pompiliu Moldovan resimtindu-se si de aceasta data. I-am transmis condoleante tatalui lui Marian si am insotit cortegiul la Primarie, apoi pana la iesirea din Arad spre Deva”, a spus Adi Dreghici, antrenorul echipei HC Arad.
Tatal lui Marian, Petre Cozma, a fost si el aplaudat si incurajat de oameni. Pentru aproape un sfert de ora cat a poposit convoiul funerar a lui Marian Cozma in Vama Nadlac, s-a tinut un moment de reculegere si o scurta slujba. La plecare, oamenii au presarat flori peste masina care transporta trupul neinsufletit al handbalistului, peste cortegiul funerar care l-a adus inapoi, acasa, pe tanarul handbalist.
Inca de la intrarea in oras, de-a lungul bulevardelor strabatute de cortegiul funerar, copii, varstnici, oameni simpli dar si oficialitati, cu totii au iesit in strada. Tinand in suflete imaginea tanarului erou, cu flori sau steaguri tricolore in mana, aradenii au varsat lacrimi de tristete si au tinut ca astfel sa isi arate regretul fata de aceasta cumplita durere prin care trece familia Cozma.
Desi nu era in plan, iar convoiul trebuia sa se indrepte direct spre Deva, in fata Palatului Administrativ al Aradului, s-au strans sute de oamenii pentru a-l cunoaste si incuraja pe tatal regretatului sportiv. Petre Cozma, in semn de multumire fata de gestul umanitar si plin de solidaritate al aradenilor, a tinut sa faca un scurt popas si in fata Primariei Arad. A coborat din masina pentru cateva minute, unde a fost intampinat cu aceleasi aplauze si lacrimi pline de emotii. Sutele de oameni s-au apropiat de cortegiu. Cu totii au simtit emotiile si necazul unui tata rapus de durere. Au plans alaturi de el si au cautat sa il incurajeze. In semn de respect si admiratie, oamenii i-au sarutat mana unui parinte care a pierdut tot ce avea mai scump pe lume. Astfel, pentru cateva momente, durerea trecerii in nefiinta a sportivului roman Marian Cozma a strapuns ca un fior rece sufletul intregului oras, claxoanele si aplauzele auzindu-se zeci de minute in sir.
Cortegiul funerar s-a oprit cateva minute si in fata Palatului Administrativ din Arad Coplesit de durere si abia putandu-si stapani lacrimile, tatal sportivului a gasit puterea de a rosti cateva cuvinte si in fata Primariei. A multumit tuturor celor care au venit sa aduca respect fiului sau, pentru ceea ce a realizat in sportul romanesc iar in final a dat un singur sfat, care se pare ca pentru el a insemnat greseala vietii: „Nu va lasati copiii sa plece in strainatate departe de voi!”, au fost ultimele cuvinte adresate aradenilor inainte de a urca in masina, in care se afla trupul neinsufletit al regretatului erou, Marian Cozma.
Cortegiul funerar a parasit apoi orasul in sunetul aplauzelor si al claxoanelor. O masina din cadrul Politiei Rutiere Arad si a Jandarmeriei a insotit convoiul pana la iesirea din judetul Arad, mai exact localitatea Zam, de unde coloana a fost preluata de alte echipaje de politie si jandarmi din cadrul judetului Hunedoara. Trupul neinsufletit va traversa mai multe judete, unde peste tot, oamenii il asteapta, indiferent de ora, cu lumanari aprinse si flori.

Tricoul nr. 82, restras din teren pentru totdeauna
Trupul neinsufletit a lui Marian Cozma va ajunge in cursul zilei de astazi... acasa, unde este asteptat de familie, rude, prieteni sau simpli oameni care stau acum indurerati si privesc la pozele unui campion, existente acum in aproape tot cartierul unde a crescut si locuit Marian Cozma.
Potrivit deciziei Federatiei Romane de Handbal, tricoul cu numarul 82, purtat de tanarul sportiv Marian Cozma la echipa nationala a Romaniei, va fi retras pentru totdeauna din terenul handbalului romanesc. Impreuna cu echipa din Veszprem s-a decis ca in fiecare prima saptamana din februarie sa aiba loc meciuri comemorative la nivelul nationalelor celor doua tari. De altfel, un bust al handbalistului Marian Cozma va fi dezvelit cu ocazia inaugurarii noii sali de jocuri din cadrul Parcului Sportiv din Soseaua Stefan cel Mare din Bucuresti.
Vineri, prieteni si colegi din lumea sportului ai lui Marian Cozma, vor putea sa isi ia ramas bun de la acesta, in sala de trofee de la Dinamo. De aici toata lumea il va conduce pe marele sportiv pe ultimul drum, spre cimitirul Pipera din Capitala, unde va fi inmormantat.
La partida de sambata, din Challenge Cup, la doar o zi dupa inmormantare, jucatorii, antrenorii si oficialii clubului UCM Resita vor purta la incalzire tricouri negre cu poza lui Marian Cozma si mesajul: „Marian, nu te vom uita niciodata!”, iar in spatele uneia dintre porti va fi montat un banner cu steagul Romaniei cu poza handbalistului ucis si cu acelasi mesaj. Inaintea partidei se va tine un moment de reculegere, iar jucatorii celor doua formatii vor purta banderole negre pe intreaga durata a meciului, ca semn de respect, regret si admiratie fata de fostul lor coleg, Marian Cozma.

A fost un campion, acum este un inger
Nimeni nu a putut ramane indiferent la drama prin care trece acum familia Cozma, drama unei familii care este nevoita sa accepte sfarsitul visului unicului baiat. Drama unui tata care trebuie sa isi duca pe ultimul drum baiatul, a carui vis a fost ucis cu sange rece, drama unei mame care isi asteapta cu inima sfasiata de durere copilul sa se intoarca acasa, din pacate... mort. Pana la urma, drama a doua tari, care au pierdut un campion.
In tot acest timp, cand Romania isi conduce pe ultimul drum un adevarat erou, trecut mult prea devreme la cele vesnice, autoritatile maghiare depun eforturi pentru a-i gasi pe ucigasii tanarului Marian Cozma. Doi dintre acestia au fost deja identificati in aproape 24 de ore de catre politistii din Ungaria. Ambii au fost arestati in Austria si sunt persoane cunoscute in lumea interlopa din Ungaria. Cel de-al treilea suspect, un personaj violent, Ivan Sztojka, este dat acum in urmarire generala. Politia maghiara a stabilit recompensa de un milion de forinti, echivalentul a aproape 3.500 de euro, pentru orice informatie oferita anchetatorilor, care poata sa duca la gasirea celui de-al treilea criminal in cazul lui Marian Cozma.

Anca Barbura - Glasul Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]