Stirile Zilei
Sambata, 17 ianuarie 2009
Stirile TVA aici
  • Santierul BERD s-a redeschis pe mai multe fronturi

Santierul BERD s-a redeschis pe mai multe fronturiMuncitorii s-au intors pe santierul BERD, incepand munca in mai multe puncte importante ale lucrarii. Pe tronsonul UTA-Podgoria, angajatii firmei constructoare au inceput montarea suportilor pentru reteaua de contact a tramvaielor. Conform muncitorilor, aceasta faza a lucrarii nu ar trebui sa dureze prea mult, deoarece montarea retelei de contact merge destul de repede, iar stalpii ce mai trebuie montati intre Gara si Autogara sunt facuti dintr-un beton special, ce nu este afectat de temperaturile scazute.
Conform directorului tehnic al Companiei de Transport Public Arad, Petru Cuvineanu, tronsonul UTA-Podgoria ar trebui sa fie terminat „undeva la sfarsitul lunii februarie, inceputul lunii martie.”
„Reteaua de contact este destul de intarziata, ne tine in loc”, afirma acelasi Petru Cuvineanu.
Cea mai importanta lucrare pe care o fac muncitorii in aceste zile este cea din zona Podgoria, unde traseul liniei de tramvai va fi modificat radical. In acest sens, incepand de astazi, statia de tramvai spre Micalaca va fi mutata pe Bulevardul Revolutiei. Casa de bilete a CTP-ului din statia de la Podgoria a fost mutata in fata magazinului Euro Stil, pe cand cele doua chioscuri de ziare au fost relocate. „Nu stim unde ne vom muta, trebuie sa vorbim cu patronii. Ne-au anuntat miercuri ca trebuie sa ne mutam. Nu cred ca vom reveni aici, unde este un vad comercial destul de bun”, spune Maria Balogh, vanzatoare la unul dintre cele doua chioscuri. In plus, lucrarile din zona Podgoria vor afecta si traficul rutier. Accesul autoturismelor prin intersectia Podgoria, dinspre Centru spre Gradiste-Vlaicu se va desfasura doar pe doua benzi, fapt ce va ingreuna serios traficul prin acea zona. Incepand de ieri insa, agentii de circulatie au inceput dirijarea traficului prin intersectie, in vederea evitarii ambuteiajelor.
In ceea ce priveste circulatia tramvaielor, „ea nu va fi ingreunata de lucrarile BERD, din cauza ca vechiul traseu al liniilor nu se prea intersecteaza cu cel nou”, asigura directorul tehnic al CTP. „Probabil va fi o intrerupere intr-un weekend cand se vom face racordul intre cele doua linii. Atunci vom asigura transportul mai ales cu autobuze”, spune Cuvineanu despre momentul in care prin intersectia Podgoria nu va mai putea trece niciun tramvai. Acest moment este insa destul de indepartat, deoarece lucrarile din zona Podgoria trebuie sa „tina pasul” cu cele de pe tronsonul Podgoria-UTA. Dupa finalizarea lucrarilor pe acest tronson, se va reveni asupra portiunii de pe Bulevardul Revolutiei-Piata Romana.

Lucian Cozma - Observator

  • Dragan, ales vicepresedinte

Cristian Dragan a fost ales vicepresedinte al CJADemocrat liberalul Cristian Dragan a fost ales vicepresedinte al Consiliului Judetean Arad. Postul a ramas vacant ca urmare a accederii lui Iosif Matula in Parlamentul European.
Noul vicepresedinte, are 38 de ani, si este directorul Directiei Judetene pentru Tineret.
Locurile de consilieri judeteni ramase libere ca urmare a plecarii lui Matula la Bruxelles si a lui Eusebiu Pistru, numit secretar de stat in Ministerul Transporturilor, la Bucuresti, au fost ocupate de fostul director al Directiei Silvice Arad, Mircea Meches si Dorel Popa, ambii de la PD-L. Conform listei prezentate la alegeri, noii consilieri trebuiau sa fie Calin Bibart si Marius Gondor. Daca pentru Bibart partidul a rezervat postul de prefect, Marius Gondor a fost ales deputat.

L. S. - Jurnal Aradean

  • Criza financiara inchide fabrica Elcoteq

Fabrica Elcoteq va fi inchisaPeste 200 de angajati si-au primit preavizele
Criza financiara continua sa „mature“ tot mai multe companii care, pana la momentul recesiunii, inregistrau un profit ridicat. Fabrica Elcoteq situata in zona industriala Nord-Vest din Arad, detinuta de producatorul finlandez de echipamente de telecomunicatii urmeaza sa fie inchisa in primul trimestru al acestui an. Aproximativ 200 de muncitori din cei 400 si-au primit deja preavizele de incetare a contractelor de munca
Elcoteq produce echipamente de telecomunicatii destinate operatorilor de tefonie mobila si telefoane mobile. Fabrica din Arad isi desfasura activitatea din anul 2006, cand Elcoteq a cumparat-o de la firma americana „Andrew Corporation“, in urma unei tranzactii in valoare de 15,7 milioane euro. Conducerea companiei a sustinut ca motivul inchiderii fabricii din Arad, unica din tara, este scaderea volumului vanzarilor de pe piata din Romania. Decizia de inchidere a fabricii in prima parte a acestui an, din pricina faptului ca reprezinta o afacere neprofitabila, vine insotita de un numar mare de disponibilizari, care se vor face in doua transe. Cei 200 de angajati au primit vestea pierderii postului de mai bine de doua saptamani. Inainte de a proceda la masura concedierilor masive, compania a incercat sa se redreseze financiar reducand cheltuielile, insa, se pare, ca nici in acest fel nu s-au reusit economisiri. „Criza globala ne-a afectat si pe noi si, din pacate, fabrica Elcoteq se va inchide in primul trimestru al acestui an, definitiv. Deja 200 de angajati si-au primit preavizele. Nu cunoastem o data exacta de cand fabrica din Arad nu va mai produce nimic“, au declarat surse din cadrul fabricii Elcoteq. Compania va mai face reduceri de personal si in fabrici din alte tari, fiind pregatite reduceri de personal pentru 5000 de angajati.

Sandra Stoler - Glasul Aradului

  • Gemi Sport SPA, un centru sportiv de cinci stele

In Arad s-a deschis un nou centru sportivInvestitia se ridica la aproape trei milioane de euro, aradenii fiind asteptati, incepand de azi, la centrul sportiv situat in Micalaca, langa Gemi Center
Aseara, in prezenta a sute de persoane, a avut loc inaugurarea oficiala a centrului sportiv Gemi Sport SPA, care cuprinde bazine de inot, atat pentru adulti cat si pentru copii, bazine cu apa termala, o sala de fitness, dotata cu aparatura de ultima generatie, doua saune, una uscata si una umeda, doua cabinete de masaj (care in curand vor beneficia de serviciile unor maseuze thailandeze!), o sala de relaxare, vestiare dotate cu toate utilitatile si un bufet. Complexul, situat langa Gemi Center (Micalaca), vine in sprijinul aradenilor dornici sa faca miscare sau pur si simplu sa se relaxeze intr-un ambient cat mai placut si modern. „Este primul centru SPA din Arad si speram ca aradenii, pe care ii asteptam cu mare drag, sa se simta cat mai bine aici. Am facut multe fabrici in Arad, dar acum, impreuna cu familia, ne-am profilat pe acest proiect, de a face ceva pentru locuitorii Aradului. Incepand de maine (n.r. azi), centrul va fi deschis intre orele 9-23, tarifele urmand sa fie definitivate tot sambata. Nu stiu inca sa va spun exact preturile, pentru ca exista mai multe tipuri de abonamente, in functie de ce doriti sa faceti. Oricum, ne-am gandit si la pensionari, vor exista si reduceri, pentru ca am tinut cont si de criza financiara. Avem bazine de inot cu apa normala dar si cu apa termala”, ne-a spus Gheorghe Cosma, presedintele Gemi Sport SPA. Centrul sportiv situat in Micalaca, o investitie care isi merita toti banii, ofera conditii excelente pentru a va petrece timpul liber alaturi de familie sau prieteni.

S. H. - Observator

  • Arta pe piele ia amploare

Si in Arad arta tatuajelor este apreciata de tineriCosti (nume generic pentru a-i proteja identitatea) s-a convins, in urma cu zece ani, ca si-a gasit slujba perfecta. Face tatuaje mai mult din pasiune. Bineinteles, este si o sursa de venit, taxa fiind stabilita pe litere, in cazul tatuajelor ce implica cuvinte, si a marimii, in cazul figurinelor. Culoarea se plateste si ea separat, insa clientela fidela opteaza pentru tatuaje simple, conturate doar in negru.
Cum s-a impus pe piata celor care se ocupa cu astfel de indeletniciri? A fost greu la inceput, poate mult prea greu. Altii ar fi cedat chiar de la inceput avand in vedere ca un tatuaj nu se face asa in doi timpi si trei miscari. Costi nu a cedat insa. Pasiunea implicata a fost mult prea mare si definitorie in decizia acestuia de a lasa in urma tot ce a facut pana atunci, pentru a se dedica artei tatuajului. In primul rand, artistul poarta o mare responsabilitate asupra aparaturii, igiena implicata cat si conditia si nivelul de suportabilitate al clientului.
Costi a avut grija sa nu piarda nici cea mai mica etapa in dobandirea increderii de catre potentialii clienti, pentru ca „sa vina cineva la tine si sa iti spuna «mai fa-mi si mie un tatuaj» implica o foarte mare incredere a doritorului pentru cel ce executa tatuajul. Increderea aceasta se castiga in timp. Prin urmare, meseria de tatuator presupune, inca de la bun inceput, multa rabdare”, a explicat Costi.
Cum a castigat el increderea in randul clientilor? Si-a facut singur doua tatuaje, asa cum s-a priceput la inceput, acum lucrand la al treile model pe picior.

A pictat mai intai un perete
Nascut in Botosani in 1981, s-a mutat cu mama sa in Arad, dupa ce parintii au divortat. Cu toate acestea, nu a uitat sa isi viziteze si tatal din cand in cand, avand in vedere distanta mare de parcurs.
Ani mai tarziu, s-a inscris la o scoala de arte, unde a invatat sa picteze pe sticla. In timp, a ajuns sa picteze si icoane, dobandind un talent deosebit si o dexteritate fantastica. Nu trasa gresit nici o linie, culorile erau imbinate armonios. Astfel, printr-o conjunctura favorabila, a cunoscut un prieten ce l-a lasat intr-o zi sa ii picteze un perete intreg. „Imi placea sa desenez orice. De cate ori ma intalneam cu prietenii mei, le ceream coli de hartie pe care expuneam ideile mele. In asa fel m-a rugat unul sa ii pictez un perete din camera, asa cum mi-am imaginat eu. Apoi un altul, dupa ce a vazut rezultatul final, m-a intrebat daca ma pricep sa fac tatuaje”, a mai spus Costi.
Prima experienta a fost una nu prea reusita. „A mers greu, pentru ca aveam doar un ac ce il puneam in tus si apoi trasam pe piele. A durat foarte mult, iar liniile nu erau drepte. Insa acel experiment a insemnat inceputul meu in arta tatuajelor”, mi-a povestit Costi.
Si-a cumparat un album de poze cu tatuaje si a inceput sa isi perfectioneze tehnica. Si-a achizitionat aparatura speciala cu care lucreaza de multi ani, iar „clientela” o reprezinta prietenii. „M-am obisnuit sa fac tatuaje cu negru si rosu. Nu prea ma atrage sa tatuez in mai multe culori, dar la solicitari pot sa pictez pe piele si asa”, a mai spus Costi.

Steril si cu mare atentie
In momentul cand am stat de vorba cu el, am avut noroc sa il surprind exact cand facea un tatuaj pe brat „Tomorrow never dies” scria. Nu a durat mult pentru ca aparatul nu facea probleme, iar prietenul se obisnuise deja cu senzatia oferita de acul ce tot perfora pielea.
„Nu imi place sa imi expun prietenii la pericole si infectii. Nu imi place nici mie sa ma supun la posibilitatea unor boli de genul asta. Din acest motiv, desi sunt prietenii mei, folosesc manusi, iar acele si toate ustensilele sunt pregatite din timp, fiind sterile cand le folosesc”, a mai povestit Costi.
„Daca tatuajul e mare si presupune multa munca, la un moment dat amortesc si mai fac pauze, plus de asta, trebuie sa am in considerare si nivelul de suportabilitate al clientului pentru ca pielea este perforata. Din acest motiv, prefer sa execut un tatuaj mai mare in curs de cateva zile”, mi-a explicat Costi.

***
Tatuajul este o mare responsabilitate pentru el. Din acest motiv, prietenii au incredere si isi maresc colectia de picturi pe piele imediat ce alt tatuaj se vindeca. „Dupa ce termin tatuajul le explic ca in acel loc se va cicatriza pielea si va face o crusta. Din acel moment, trebuie sa aiba rabdare, pentru ca pana nu cade crusta, este indicat sa nu atinga cu apa, pentru circa doua saptamani. Acest lucru le spun si inainte de a-mi spune locul unde vor sa le fac tatuaje, pentru a sti la ce se expun”, a conchis Costi.
De zece ani a executat o serie de tatuaje, putand fi declarat expert. Nu se retrage cand e vorba de provocari gen imagini de amplitudine, care necesita mult timp si atentie. Poate va intrebati daca a tatuat si in zone mai sensibile. De putine ori, ce e drept, si in zone mai intime.

Roxana Rusu - Glasul Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]