Stirile Zilei
Vineri, 17 aprilie 2009
Stirile TVA aici
  • Au renuntat la reabilitare!

Unii proprietari doresc sa amane reabilitarea termicaSase blocuri au renuntat la intrarea, in acest an, in programul de reabilitare termica.
Reprezentantii a sase imobile din municipiu au anuntat Primaria ca nu doresc sa intre, in acest an, in procesul de reabilitare termica, amanand cu un an demararea procedurilor de proiectare.
Proprietarii de apartamente din sase blocuri, inscrise deja, alaturi de alte 52, in programul de crestere a performantei energetice a imobilelor, au luat decizia sa renunte sau sa amane, cu cel putin un an, demararea procedurilor pentru inceperea lucrarilor.

Alte 11 dosare
Potrivit Hotararii de Consiliu Local, din 26 februarie 2009, au fost inscrise in programul local de crestere a performantei energetice a blocurilor de locuinte un numar de 58 de imobile, construite in perioada 1953-1989. Unele s-au inscris pe liste chiar si in urma cu doi ani. Dintre acestea, dupa ce Primaria a facut o prezentare a programului si a costurilor estimative pentru fiecare apartament (aproximativ 700 de euro pentru un apartament cu doua camere cu o suprafata de 50 de metri patrati) sase asociatii au renuntat la intrarea efectiva in program. Pe de alta parte, in cursul acestui an, au fost depuse la Primarie 11 dosare noi, complete, informeaza reprezentantii institutiei.

1.200 de instiintari
„Am trimis pana acum la asociatiile de proprietari 1.200 de instiintari cu documentatia, care este de fapt o sinteza legislativa privind programul de crestere a performantei energetice a blocurilor de locuinte”, ne-a declarat Corina Draghici, purtatorul de cuvant al Primariei. Documentele trebuie afisate de administratori astfel incat toti proprietarii sa poata fi informati cu privire la toate aspectele legislative care privesc intrarea in acest program.

Lucrari in 2010
Lucrarile efective de reabilitare vor incepe abia in 2010, estimeaza reprezentantii Primariei. „Anul acesta se va face, pentru cele 52 de blocuri ramase in program, documentatia de proiectare, raportul de audit energetic, documentatia de avizare a lucrarilor de interventie si proiectul tehnic, lucrarile efective urmand sa inceapa in 2010”, a precizat Corina Draghici. In bugetul local s-au prevazut, pentru anul 2009, 3,2 milioane lei cu acest scop. „Solicitarea la bugetul de stat se va face in functie de estimarile din studiile de fezabilizate, in momentul in care proiectarea va fi incheiata”, a declarat Corina Draghici.

Asteapta sa faca comparatii

„Foarte multe asociatii de proprietari si-au aratat interesul privind intrarea in acest program. Pana la acest moment, aproape 100 de asociatii ne-au solicitat documente si informatii. Sunt foarte multe asociatii care asteapta, insa, sa porneasca programul, sa vada blocuri reabilitate, sa faca comparatii intre facturile la intretinere, pentru a putea lua o decizie”, ne-a declarat Vasile Arion, vicepresedintele Uniunii Locale a Asociatiilor Locative Arad.

S. B. - Jurnal aradean

  • Ei sunt datornicii Aradului: Astra Vagoane, ICIM si CET

Calin Arusti anunta ca DGFP a luat masuri impotriva datornicilorConform site-ului Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP), cei mai mari datornici aradeni la bugetul de stat sunt Astra Vagoane SA, Centrala Electrica de Termoficare (CET), SC ICIM SA, dintre marii contribuabili si CF 33 ICIM Arad SA, respectiv filiala aradeana a Interrom Distribution Company SRL, dintre contribuabilii mici si mijlocii.
SC Astra Vagoane SA apare pe site cu o datorie de 3.399.671 de lei, din care 1.266.355 reprezinta TVA-ul datorat si neachitat bugetului de stat, iar 2.133.316, dobanzi si alte penalitati. Pe locul doi, in topul marilor contribuabili rau-platnici se afla CET-ul, cu datorii totale de 1.395.651 lei, din care 1.104.322 lei, TVA si 280.162, impozit pe venit din salarii. Societatea care a castigat, in ultima perioada, multe licitatii in Arad, SC ICIM SA, are o datorie de 639.490 de lei, din care 69.994 de lei impozit pe profit, 147.111 lei, TVA, 194.575, impozit pe venit din salarii si 1.704 lei, dobanzi si penalitati.
Din randul IMM-urilor rau-platnice, de departe se detaseaza CF 33 ICIM Arad SA, cu o restanta de 836.043 lei, din care 511.024 lei reprezinta TVA-ul datorat statului, 140.509 lei, impozitul pe venit din salarii, iar dobanzile si penalitatile se ridica la suma de 162.187 de lei. Pe locul doi in randul datornicilor mici si mijlocii se afla Interrom Distribution Company, cu o datorie de 748.632 de lei, din care 635.993 taxa pe valoare adaugata, 3.698, impozitul pe venit din salarii si 108.941 lei, dobanzi si penalitati.
De retinut ca pe lista celor de la Finantele Publice se afla si debitori cu restante de 195 de lei, 74 de lei si chiar de 18 lei.
Contactat telefonic, Calin Arusti, purtatorul de cuvant al DGFP Arad, sustine ca lista aflata pe site-ul institutiei pe care o reprezinta se actualizeaza trimestrial. „Abia spre sfarsitul lunii aprilie va fi facuta publica situatia existenta la sfarsitul lunii martie. Pe de alta parte, trebuie sa stiti ca impotriva tuturor celor aflati pe lista s-au demarat proceduri de executare silita. In astfel de cazuri se fac sechestre, popriri de conturi bancare, popriri la terti. In cazul in care datornicii au bunuri mobile sau imobile sechestrate si pentru care s-a facut evaluarea, se organizeaza licitatii. Pentru a evita toate aceste neplaceri, debitorii trebuie sa vina sa-si achite datoriile de indata ce primesc de la noi o instiintare de plata”, ne-a declarat Arusti.

Lucian Serban - Glasul Aradului

  • Olimpicii la limbile romanice au fost premiati la Expo Arad

Festivitatea de premiere a Olimipadei Nationale de Limbi Romanice a avut loc la Complexul Expo AradTimp de cinci zile, Aradul a fost gazda celor mai buni elevi vorbitori de limbi romanice - franceza, italiana, spaniola si portugheza. Peste 450 de elevi din toata tara s-au „batut” zilele trecute pentru premiul cel mare la Olimpiada Nationala de Limbi Romanice
Ieri a avut loc festivitatea de premiere, la Complexul Expo Arad, unde, in aplauzele comisiei de evaluare, ale cadrelor didactice si ale colegilor, olimpicii si-au ridicat premiile. Judetul nostru a fost reprezentat la Olimpiada, la sectiunea Franceza, de opt elevi - cinci de la Colegiul National „Moise Nicoara”, doi de la Colegiul National „Elena Ghiba Birta” si un elev de la Liceul Teoretic „Vasile Goldis”. Din pacate, aradenii nostri nu s-au numarat printre premianti, doar trei obtinand mentiuni.

Bucurestenii au fost impresionati de Arad
Smaranda Szatmari, inspector de specialitate in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Arad, ne-a spus cateva cuvinte cu privire la organizarea si desfasurarea evenimentului: „Au participat peste 450 de elevi din intreaga tara, insotiti de peste 50 de cadre didactice. Programul elevilor in timpul liber a fost foarte diversificat, acestia participand la doua piese de teatru sustinute de trupa de teatru aradeana Amifran, au fost intr-o excursie la Timisoara unde au avut ocazia sa discute cu rectorul Universitatii de Vest, au facut un tur al orasului nostru. Miercuri seara, elevii au putut participa la o discoteca organizata in cinstea lor, la Strandul Neptun”. George Iosif, profesor de Limba Franceza, insotitor al olimpicilor din Bucuresti, s-a aratat si el foarte incantat de cele cinci zile petrecute la Arad: „Organizarea a fost excelenta, spre deosebire de alti ani si de alte judete. Ne-am bucurat ca am putut fi aici. Elevii nostri au doar cuvinte de lauda, fiind placut surprinsi de orasul dumneavoastra.”

Comisia de evaluare a avut o misiune grea
Comisia de evaluare de la cele patru limbi romanice a fost alcatuita din reprezentanti ai Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, profesori din invatamantul superior si profesori din invatamantul preuniversitar, aproximativ 70 de cadre didactice. Gina Baciu si Iulia Chirnoaga, profesoare de Limba franceza din Galati, membre ale comisiei de evaluare, ne-au spus ca au avut de corectat niste lucrari foarte bune si interesante: „Subiectele au fost accesibile, iar participantii au fost foarte bine pregatiti, drept dovada notele foarte mari care au fost acordate. In ceea ce priveste organizarea.”
Din judetul Arad niciun elev nu a obtinut premiu, insa Roxana Noja de la Colegiul National „Moise Nicoara” a obtinut mentiune MECI, iar Roxana Sabau si Doris Retfalvi, ambele de la Colegiul National „Elena Ghiba Birta” au primit mentiuni speciale.„Nu am vazut toate subiectele decat cele de la clasa a XI-a bilingv. Nu s-a schimbat nimic fata de anii trecuti, in privinta redactarii subiectelor. La a XI-a i-a cam indus in eroare interviul, unde se specifica doar cate randuri sa aiba si nu cate replici, iar ei s-au straduit sa inghesuie cat mai multe cuvinte intr-un rand. Cat despre organizare, chiar daca noi ne-am ocupat de acest eveniment, am auzit doar cuvinte de lauda de la musafirii nostri”, ne spune Mariana Budasca, profesor de Limba franceza la Colegiul „Moise Nicoara”.
Mihaela Pilan, clasa a XII-a, Liceul Teoretic „Vasile Goldis”: „Subiectele au fost destul de dificile, iar noi nu am avut un reprezentant - profesor - care sa ne de-a informatiile si indicatiile necesare. Se pare ca elevii din celelalte judete au fost incantati de Arad, insa eu nu am participat alaturi de ei la activitatile din timpul liber.”
Roxana Noja, clasa a XI-a, C.N. „Moise Nicoara”: „Eu am luat peste 9 la olimpiada de la franceza si am primit mentiune. Nu pot sa spun ca subiectele au fost foarte grele, au fost accesibile, insa au fost elevi foarte bine pregatiti. Organizarea evenimentului a fost impresionanta, mi-a placut mult mai mult decat anul trecut, la Iasi.”
Alin Orgoan, clasa a XI-a, C.N. „Moise Nicoara”: „A fost o organizare spectaculoasa a evenimentului, mi-a placut foarte mult. Subiectele au fost destul de grele, in special al doilea, unde ne asteptam sa primim un eseu si s-a dat realizarea unui interviu.”
Cristina Chismore, clasa a XII-a C.N. „Moise Nicoara”: „Subiectele au fost accesibile. Am luat 8.42 si ma bucur ca am participat la aceasta competitie, este o experienta placuta. Organizarea a fost foarte buna, depasind cu mult nivelul asteptarilor.”
Doris Retfalvi, clasa a XI-a, C.N. „Elena Ghiba Birta”: „Am luat 8.65 si am primit mentiune speciala. Subiectele au avut un grad mediu de dificultate, dar din neatentie se poate gresi foarte mult. Organizarea a fost foarte buna, am participat si eu la cateva activitati alaturi de colegii din alte judete. De asemenea am jucat in piesele de teatru, deoarece sunt si eu in trupa Amifran.”

Observator

  • Lumina Pastelui in sufletul batranilor

Vastnicii se confrunta cu probleme si in perioada Sarbatorilor PascalePentru ca pregatirile pentru Sarbatorile Pascale sunt in toi, sarbatori care multora dintre noi ne vor pune pe masa cele de trebuinta, in limita buzunarului fiecaruia, am ales sa-mi intorc privirea asupra celor pentru care Pastele se va rezuma la multe lipsuri.
Pentru ca „putini oameni stiu sa fie batrani”, ne-am putea astepta ca macar in preajma sarbatorilor, multi dintre noi sa ne intoarcem privirea si spre ei, spre cei care, ajunsi la batranete, au ajuns sa se confrunte tot mai mult cu saracia.
Cum in general, sarbatorile ar trebui sa ne adune pe toti si de ce nu, sa ne faca mai intelegatori cu cei din jur care au nevoie de atentia noastra, nu acelasi lucru se intampla in prezent. Zilnic, varstnicii cad prada indiferentei semenilor care „nu mai au timp si de ei”.

Pregatiri de Paste cu buzunarul gol
In ultima saptamana, pietele aradene sunt asaltate zilnic de cei pentru care sarbatorile pascale trebuie sa-i intampine cu masa plina. Cum romanul nu a renuntat la prostul obicei de a se „imbuiba” atunci cand vine vorba de o sarbatoare religioasa si nu numai, varstnicii raman cei care isi vor linge degetele cu gandul la drobul, fripturile si ciorbele de miel. Cu plasele aproape goale, in care dintr-o pensie de nimic apuca sa-si cumpere macar un minim necesar de Pasti, bunicii nostri ajung sa vada astfel de sarbatori intr-o maniera mai mult sau mai putin obisnuita. S-au resemnat cu gandul ca Sarbatorile Pascale ii vor prinde cu masa aproape goala, de aceea pentru multi dintre ei, traditionalul miel ramane o amintire din anii trecuti.
„Cum sa-mi permit eu sa-mi cumpar miel, cand trebuie sa dau aproape 20 de lei pe kilogram? - se intreaba Emilia P., o batranica de 68 de ani. In acest fel, nu avem decat sa visam la medele de Pasti pe care le pregateam acum 10-15 ani, cand ne mai permiteam si noi mai multe, mai ales ca lucram si nu trebuia sa stam la mila nimanui pentru o bucata de paine”.
Aproape in fiecare zi, acesti oameni cu nervi de otel, caliti parca in deznadejdile cu care viata i-a intampinat pe multi dintre ei dupa pensionare, isi ocupa linistiti locurile in tramvaie inca de la orele diminetii. Asadar, vedem batrani la rand in magazinele care mai ofera reduceri de sarbatori (pentru ca acolo telemeaua este mai ieftina, desi in cele mai multe cazuri nu vor cumpara un kilogram), sau pur si simplu vor lua cu asalt pietele in cautare de preturi mai accesibile, cunoscand in acelasi timp febra explozilor de preturi in aceasta perioada la produsele de pasti.
Pe tanti Florentina am intalnit-o in Piata Mihai Viteazul, in timp ce „vana” preturi mici la produsele de Pasti. „Fie ca e vorba de ceapa, ridichi sau branza, fiecare leu conteaza in buzunarul varstnicilor” - mi-am amintit vazand-o cum negociaza pentru cateva legaturi de ceapa verde. Si cum romanul nu prea e frate cu spiritul cetatenesc, nu mare mi-a fost mirarea cand vanzatorul nici nu a vrut sa auda de „reducere”. „Asta e tara noastra. Nu conteaza ca esti vai de capul tau, ca traiesti ca un animal cu banii pe care statul ii da asa cum ii da. Astazi, fiecare e pentru el, nu mai exista unitate intre oameni, nimeni nu mai vrea sa faca bine. Nu degeaba ne merge asa cum ne merge, pentru ca suntem un neam de nenorociti, iar daca vrei sa traiesti, trebuie sa suporti orice fel de umilinta” - ne-a spus tanti Florentina.

Credinta, refugiu pe timp de criza
Pentru ca inainte de Pasti, fiecare gospodina se ingrijea sa confectioneze straie noi pentru fiecare membru al familiei, astazi, astfel de obiceiuri raman doar amintiri in special pentru varstnicii de la sat. Pentru acestia, credinta a ramas si va ramane fundamentala. Cum la sate, batranii sunt cei mai apropiati de biserica, in mare parte ei sunt cei pentru care Sarbatorile Pascale reprezinta mai mult decat o masa plina. Si cum vesnicia s-a nascut la sat, traditiile raman doar in amintirile batranilor.
„Exista si un obicei legat de Joia Mare, cand feciorii si tinerii satului, in zilele de Marti si Miercuri, cu carul cu boi, cu caruta mai apoi, aduceau de pe la sateni buturugi si lemne pe care acestia nu le ardeau in iarna, ci le puneau deoparte si aduceau lemnele in curtea bisericii, unde, in Joia Mare, se facea un foc care dainuia pana dupa Sfintele Pasti. In Joia Mare, de asemenea, incepea batutul toacei si pe langa acest foc, credinciosii stateau intr-o priveghere continua” - ne-a povestit o localnica de prin zona Halmagiului.
Astazi, in schimb, astfel de obiceiuri s-au pierdut in timp, batutul toacei fiind singurul care mai dainuie atat in zona satelor cat si la oras.
Varstnicii Aradului in schimb, nu vor uita nici in acest an sa mearga la slujba de inviere, pentru ca daca le-a ramas ceva din toata batranetea, aceasta este credinta, pe care nu o vor pierde niciodata chiar daca destinul nu le-a fost prielnic. „Chiar daca nu prea avem ce pune pe masa in Seara de Inviere, credinta in Dumnezeu ne face sa razbim mai departe. Vom merge si la slujba, pentru ca asa ne-a fost dat si chiar daca ne miscam mai greu, nu putem lipsi de la o asemenea sarbatoare”, a spus Valentin Dragan, un pensionar.

In loc de concluzii...
La varsta la care batranii sunt din ce in ce mai coplesiti de amintiri, fericirea si spiritul sarbatorilor pascale se pare ca ii paraseste pe multi dintre ei. Cu mesele aproape goale si cu un gust amar pentru ca nu mai sunt ceea ce au fost inainte, intampina Pastele mai saraci si mai lipsiti de orice speranta. Si pentru ca „cel mai mare pacat fata de oameni nu este ura, ci indifenta fata de ei, deoarece ea este esenta inumanitatii”, bunicii nostri care nu vor mai fi, fara ei fiind mai saraci la suflet, raman neajutorati, cu lipsuri si nu in ultimul rand fara timp. Si cum obiceiul romanului este de a privi in gradina vecinului, nu ne ramane decat sa nu ne mai dorim sa apucam varsta pensionarii.

Adrian Todor - Glasul Aradului

  • Fantanele tinteste sus: va deveni fluturele de lux din vestul tarii!

Emil Otlacan spune ca primarul trebuie sa aibe initiative dar tot ce se realizeazaa se face in echipaFantanele este una dintre localitatile absente de pe lista CJ a „repartizarii catre bugetele locale a cotei de 20 la suta. Asta nu pentru ca localitatea nu si-ar fi facut tema la proiecte - dimpotriva - ci, asa cum (deja) nu mai este secret pentru nimeni, banii s-au impartit dupa criterii politice. Asa cum opinau unii primari din comunele neagreate politic „chestia e ca cei de la CJ care au cutitul si pita in mana, nici macar nu au analizat problemele si necesitatile fiecarei localitati, ci doar au verificat apartenenta politica a primarului, dupa care au dat cu flit sau dimpotriva, au deschis punga!” In pofida acestui lucru, Fantanele nu sta pe loc, avand sansa unei administratii locale puternice si unite, purtand ca unic interes bunastarea cetatenilor, progresul economico-social al localitatii.
Primarul Emil Otlacan este unul dintre putinii primari care merg cu fruntea sus pe strada. „Si tatal meu a fost primar in judetul Arad, stiu ce inseamna munca de administratie si am multa experienta,. De-a lungul timpului mi s-au oferit multe locuri „calde”, chiar si acum, inainte de alegeri, dar am preferat sa raman aici, in comuna si sa lucrez in folosul oamenilor. Consider ca un primar trebuie sa fie informat, sa aibe initiative, dar tot ce se realizeaza se face numai in echipa. Degeaba ai idei, daca nu sunt puse in practica sau se izbesc de opozitii si indiferenta. La noi nu se pune problema, avem o echipa administrativa responsabila si harnica. Din pacate, singura problema de care ne lovim sunt banii. Putem si vrem sa facem multe lucruri pentru comuna, dar banii sunt foarte putini si trebuie chibzuit bine atunci cand faci o cheltuiala.” Evident, judetul si-a pus mari sperante privind ajutorul banesc al CJ, dar, in aceeasi masura a venit si dezamagirea: banii s-au dat preferential (pentru 50 localitati), iar pentru primariile neagreate politic, suma a fost de 0 bani! Este si cazul primariei Fantenele. „Noi avem destule proiecte depuse, am venit cu argumente, dar totul este in zadar. Zarurile au fost aruncate, asa ca ne vom descurca, chiar daca avem acest handicap politic!”

Mape doldora de proiecte
Cu alte cuvinte, agenda de lucru a primariei e plina cu proiecte care vor fi transpuse in practica: introducerea incalzirii centrale pe gaz la scoala cu clasele (V-VIII) Fantanele si construirea de grupuri sociale moderne, iar la scoala cu clasele (I-IV) raman de facut doar grupurile sociale, incalzirea fiind deja terminata. „Facem parte din Asociatia de dezvoltare intercomunitara Apa-Canalizare a judetului Arad, proiectul (pe linie de mediu) urmand a fi finatat din fondurile structurale UE. Dupa ce va trece de toate etapele de verificare si avizare, acesta va fi inaintat la Bruxelles. Idem, pentru Asociatia de dezvoltare intercomunitara ce priveste sistemul integrat de gestiune a deseurilor - asociatie in care s-a inscris deja tot judetul - finantarea fiind din aceeasi sursa. Mai avem in vedere reabilitarea primariei (inlocuire de geamuri si usi cu termopan) si prin aceeasi masura 3.2.2 vom face si proiectul de mansardare a cladirii. Pe linie de proiecte avem deja aprobata finantarea pentru asezamintele culturale din comuna, asteptam deja de multa vreme banii - si, totodata, urmeaza sa extindem caminul cultural de la Tisa Noua. Un alt proiect se re-fera la amenajarea spatiilor verzi, proiect inaintat la minister si construirea unei gradinite la Tisa Noua, proiect depus la MEC ; se asteapta finantarea”.

Veste buna: tinerii vor primi locuri de casa!
Locurile de casa pentru tineri - o problema spinoasa a localitatii. Evident, tinerii au acest drept, legea s-a dat, dar obiectiv privind, nu poti sa nu vezi cate prostii si legi ilogice s-au dat, contrazicandu-se una pe cealalta. „Am avut si inca mai avem procese pentru retrocedari terenuri - opineaza viceprimarul Emil Schlach. De unde sa mai dai atatea terenuri? S-au tot dat de ani de zile, unii vin cu pretentii uriase, iar pamantul se termina la un moment dat! Sigur ca tinerii au acest drept conferit de lege, desi in multe localitati aceasta nu a putut fi pusa in practica din cauza lipsei de teren.Ai nostri trebuie sa fie linistiti, in primarie se lucreaza intens pentru acest lucru!” Pentru ca in comuna cu circulat diferite „variante”, primarul Otlacan le pune punct: „PUZ-ul localitatii aflat in faza de intocmire, asteapta avizele si ultimul ok din partea arhitectului-sef al CJ dupa care se va supune aprobarii consilului local, urmand atribuirea efectiva a terenurilor. Barfele si rautatile trebuie sa ajunga la gunoi, acolo unde le e locul! Tinerii nostri vor primi locuri de casa; vom incerca sa multumim pe fiecare in masura posibilitatilor. Avem disponibile 17 ha cu drumuri cu tot, totalizand un numar de 335 locuri pentru case. Sa fie foarte clar: chiar daca uneltitorii care se ocupa doar de intrigi si minciuni - au scornit o prostii privind aceste terenuri, subliniem foarte clar: terenurile nu s-au vandut la italieni! Se lucreaza serios la ultimele verificari, astfel incat sa nu fim intorsi cu documentele inapoi. Am procedat conform legii, asa ca totul va fi ok! De la inceputul mandatului meu am impus transparenta si corectitudine, asa ca nu ma voi abate de la acest principiu, niciodata!”

Consilierului Ulici i se bate obrazul!
„Cum sa nu fii suparat cand esti localnic si esti si consilier judetean si, atunci cand s-au supus aprobarii sumele acordate de CJ bugetelor locale pentru judet - tu nu ai nimic de spus?!” - spun suparati foc consilierii Marius Sulincean, Florin Muntean, vicele, primarul, si, evident, toti cei care tin cu adevarat la comuna lor. „Partidul aflat la putere a primit 400 de voturi din Fantanele, cum este posibil ca la impartirea banilor sa nu primim nimic, cu atat mai mult cu cat avem si un consilier judetean din localitate?!” Aceeasi consilieri sunt si initiatorii unui proiect pe masura 3.2.2 privind construirea unui mini teren de fotbal, sala de sport, renovare primarie, camin cultural Tisa Noua, extindere retele apa, asfaltare drumuri si retele electrice. „Suntem in discutii cu o firma de consultanta care face proiectele; sesiunea de depunere a acestora va incepe luna viitoare si suntem siguri ca vom castiga acest proiect in valoare de 2,5 milioane Euro!” - spune Otlacan.

„Butterfly-Golf” - un complex urbanistic ultramodern
O investitie uriasa cu impact economic major pentru localitate este „Bella Vista Golf” - in care terenul de 180 ha - va deveni un complex urbanistic ultramodern (hotel, restaurante, piscine, peste o mie de vile, magazine, etc.) recunoscut deja pe linie europeana. „Iubitorii de golf se vor delecta in acest loc perfect pentru sportul cu crosa (vor fi 25 de gauri, conform normelor standard) - intreg spatiul avand forma unui fluture”. Deci, lux pe bune intr-un Fantanele aflat la doar cativa kilometri de Arad... Tot pe linie de investitii, la ultima sedinta a CL s-au aprobat 2 planuri urbanistice de zona - unde se vor construi o hala de productie si un corp administrativ, o fabrica de mase plastice, urmand a se face PUZ-ul pentru cateva hale de depozitare si vanzare materiale de constructie - la care se adauga unitatile economice deja prezente in comuna.

* * *
Fantanele se apropie, incet dar sigur de statutul de cartier al Aradului, si, in curand, va purta valenta unuia de lux. Proiectele curg, nimeni nu sta cu bratele incrucisate in primarie, mai ales langa o echipa primar-vice deosebit de energica si pe faza. Multa munca, mult studiu, multa implicare pentru binele comunitatii - astfel incat urzelile invidiosilor sunt praf in ochi, intors spre insisi aceia care n-au miscat un deget pentru localitate.

Felicia R. Gheorghe - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]