Ştirile Zilei

Marţi, 21 iulie 2009
Ştirile TVA aici
  • Primele amenzi pentru casele de schimb valutar

Ieri, două case de schimb din municipiu au fost amendate de comisarii de la Protecţia ConsumatorilorArădenii sunt sfătuiţi să depună reclamaţii la adresa firmelor care încalcă legea
Două case de schimb din municipiu au fost amendate, ieri, de comisarii de la Protecţia Consumatorilor pentru nerespectarea noilor prevederi legale intrate în vigoare săptămâna trecută. Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Arad a început, săptămâna aceasta, o acţiune tematică de control care-i vizează pe agenţii economici care desfăşoară activităţi de schimb valutar. „Nu dorim să provocăm neplăceri celor care respectă legea şi-şi plătesc la timp obligaţiile la bugetul de stat. Prin această acţiune se urmăreşte verificarea societăţilor comerciale care au avut reclamaţii din partea consumatorilor, în condiţiile în care legislaţia privind schimbul valutar a suferit importante schimbări. Până acum a fost aplicată o amendă de 10.000 şi una de 3.000 de lei”, ne-a declarat Răzvan Sabău, directorul coordonator al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Arad.
Acesta mai spune că îi aşteaptă pe toţi arădenii să depună reclamaţii dacă constată nereguli la casele de schimb şi nu numai. „Până în momentul de faţă, am primit mai multe poze de la un reclamant care susţine că o casă de schimb valutar din municipiu nu avea panoul obligatoriu pe care e inscripţionat cursul de schimb, panou care a fost amplasat abia după ce clientul a încheiat tranzacţia. În alte cazuri am fost informaţii că patronii pun un gardian în faţa panoului cu pricina sau chiar o motocicletă, pentru a obstrucţiona vizibilitatea”, a încheiat Sabău.

Lucian Serban - Glasul Aradului

  • Cămin de 1,5 milioane euro

Universitatea Aurel Vlaicu Arad a inaugurat ieri lucrările la un nou cămin studenţescUniversitatea "Aurel Vlaicu" Arad alături de ICIM au demarat ieri lucrările la un nou cămin studenţesc.
Clădirea se situează în actualul campus U.A.V. de pe strada Ursului, nr. 2, şi va avea demisol, parter şi patru nivele. „Noi suntem pregătiţi ca până la finele anului să dăm ICIM-ului un milion de euro pentru lucrările pe care le vor efectua, urmând ca anul viitor să finalizăm acest nou şi modern cămin studenţesc. Pe timp de criză nu sunt mulţi cei care continuă investiţiile, dar U.A.V. Arad demonstrează, încă o dată, că este o univesitate de top cu perspective de viitor”, ne-a spus rectorul U.A.V. prof. univ. dr. Lizica Mihuţ. În plus, rectorul a explicat că în acest an Univesitatea Aurel Vlaicu va mai realiza încă o investiţie de un milion de euro.
Căminul ce urmează a fi construit pe strada Ursului va avea 90 de camere, oferind studenţilor 180 de locuri de cazare. Daniel Vârzaru, director economic ICIM Arad a precizat că „această clădire va avea toate dotăriile, de la frigidere la camere de studiu pe fiecare nivel şi altele”. Lucrările sunt prevăzute a fi finalizate în luna noiembrie a anului viitor.

A. P. - Jurnal arădean

  • Va primi şi el Titlul de Excelenţă al municipiului Arad! Ioan Peter: “Uneori îmi dau nişte răspunsuri care mă năucesc sau mă fac să râd, alteori mi se pare că tot ce fac e în zadar...”

În cadrul "Zilelor Aradului" actorul Ioan Peter va primi Titlul de ExcelenţăActor, autor de texte pentru teatru şi iniţiatorul unei trupe de teatru, lui Ioan Peter îi vor fi recunoscute meritele profesionale printr-un titlu de excelenţă pe care îl va primi luna viitoare, la “Zilele Aradului”.
A absolvit Academia de artă teatrală din Târgu Mureş, în 1994, clasa Cornel Popescu, şi spune despre el că „am fost şi încerc să fiu martorul a tot ce se făcea şi se face bun în meseria asta”. A muncit în trei direcţii, a fost şi este actor, a iniţiat o trupă pentru tineri elevi şi studenţi care se numea arTstudio alături de care, după cum ne-a mărturisit, a avut parte de experienţe minunate. Unsprezece dintre ei sunt acum actori, lucrează în teatre bune cu regizori de primă mână. Se mai ocupă şi cu scrierea de scenarii dramatice care se joacă în teatrele din Arad, Cluj-Napoca, Timişoara, Galaţi, Târgovişte, sau în Franţa şi Finlanda. „Caut să regăsesc bucuria jocului, plăcerea de a mă încerca zi de zi, nu-mi place cum sună repetiţie, eu îi spun încercare, disponibilitatea de apărea în faţa publicului mereu în forma potrivită cu natura piesei”, spune Ioan Peter.
Întrebat de ce a ales actoria, Pit, cum îi spun cunoscuţii, spune că ea l-a ales pe el, şi nu invers. „Nu ştiu de ce am ales actoria, mă întreb zilnic. Uneori îmi dau nişte răspunsuri care mă năucesc sau mă fac să râd, alteori mi se pare că tot ce fac e în zadar şi nu sunt de folos nimănui, nici măcar cât un om care face pâine. Apoi îmi trece”.
Referitor la proiectele profesionale de care se simte cel mai mândru, Ioan Peter răspunde „Mândrie? Ce păcăleală!” şi continuă spunând că, în calitate de actor se bucură de fiecare dată când a muncit bine. „Dacă muncesc pe dibuite din diferite motive, şi în ultima vreme mi se cam întâmplă, sunt dezamăgit”.
Mărturiseşte că a fost mulţumit când a reuşit la examenul de admitere, se simte mulţumit când ia o audiţie pe care şi-o doreşte, a fost mulţumit când a ieşit pentru întâia dată cu tinerii în străinătate şi a văzut elevii români între copiii din toată lumea. „Alteori m-am pomenit mulţumit stând în aceeaşi sală cu spectatori din toate colţurile lumii la o piesă pe un text scris de mine”, continuă Pit.. În momentul de faţă este implicat în ,,şcoala de vară", un proiect girat de Centrul Cultural Judeţean, iar la Sebiş „m-a surprins să aflu că unii cursanţi se trezesc dimineaţa şi iau trenul pentru a veni la cursuri şi se întorc seara pentru că abia atunci au legătură către casă. Realizaţi ce sacrificiu fac omuleţii ăştia? Într-o altă zi am ajuns cu câteva minute mai târziu iar copiii începuseră exerciţiile de încălzire. Fără să-i rog. Şi toate astea pentru ce? Pentru teatru, care se spune că nu mai e la mare căutare. Aceste mici întâmplări aparent nesemnificative mă fac să cred că teatrul merg mai departe”.
Mărturiseşte că, în tinereţe, l-a marcat în chip neplăcut expresia ,,fiecare să-şi vadă de treaba lui", care i-a fost servită la scenă în repetate rânduri. Nu îi place să vorbească despre lucruri negative şi spune că îl marchează pozitiv de fiecare dată faptul că, de-a lungul timpului, a ajuns să întâlnească şi să lucreze împreună cu oameni minunaţi, să se confrunte cu experienţe noi „într-un univers miraculos aflat într-o permanentă evoluţie”.
În ceea ce priveşte planurile de viitor, spune că „aş vrea să mă trezesc mâine dimineaţă, să mă pot bucura de lumină şi de o nouă zi”.

Corina Huţan - Observator

  • "Cupa Presei" la Pescuit a adunat jurnaliştii arădeni la Şiclău

La Şiclău a avut loc Concursul de Pescuit Sportiv "Cupa Presei"Peşte, distracţie şi mâncare la ceaun. Aşa s-ar putea descrie ziua de sâmbătă pentru reprezentanţii presei din Arad, care au participat la concursul de pescuit de la Şiclău.
Mai exact este vorba despre Concursul de Pescuit Sportiv ,,Cupa Presei” la care an de an participă cei care doresc să îşi arate aptitudinele în acest domeniu. După câteva ore în care fiecare participant a încercat să prindă cât mai mulţi peşti, (în special crap), deşi soarele ardea cu putere, a urmat o porţie bună de mâncare la ceaun, o bere rece şi bineînţeles acordarea diplomelor. Locul întâi a fost obţinut de către Bogdan Cioară de la ,,Fotbal Vest” şi ,,Evenimentul Zilei”. Cea mai mare captură a lui a fost de 0,85 kg. Locul II a fost ocupat de către Florin Coita de la ,,Măsura”.
,,Glasul Aradului”, deşi a fost reprezentat de către o persoană de sex feminin, Claudia Untaru (singura din concurs) a reuşit să obţină locul trei pe podium. Menţiunea a fost luată de către Flavius Berki de la ,,Jelen”. Ceilalţi concurenţi mass-media au primit câte o diplomă de participare. Printre organizatorii concursului din acest an se numără Călin Moga, Marius Beju, Lucian Telian, Lucian Popa, Liviu Popa şi Mircea Şiclău. Unul dintre bucătarii acestei competiţii a fost Felix Ghergar. Reprezentanţii presei arădene au stat pe balta de la Şiclău până târziu în noapte.

Claudia Untaru - Glasul Aradului

  • Proiect în valoare de un milion de euro pentru reabilitarea sistemului de apă, la Ineu

Primarul Nicolae Mehelean anunţă demararea proiectului de implementare a unui sistem eficient de gestionare a apelor menajereConsiliul Local al Oraşului Ineu a organizat ieri, la sediul Primăriei Ineu, o conferinţă de presă pentru informarea în legătură cu atribuirea contractului de lucrări şi demararea lucrărilor de execuţie în cadrul proiectului „INEU ECO LOGIC” - proiect pentru implementarea unui sistem eficient de gestionare a apelor menajere. Proiectul propus de investiţii se referă la dezvoltarea serviciului public de alimentare cu apă potabilă.
Investiţia este compusă din: retehnologizarea celor două puţuri din frontul de captare sud, exploatate în prezent, şi a puţului din parc, care nu este exploatat în prezent, retehnologizarea Uzinei de apă Captare Sud prin implementarea unei tehnologii de tratare care presupune oxidarea şi filtrarea Fe prin sistem automat de filtrare sub presiune cu strat catalitic BIRM, oxidarea amoniului cu clor, filtrarea automată sub presiune, reabilitarea şi retehnologizarea Rezervorului Apă 200 mc, crearea unei staţii de pompare automată a apei potabile şi reabilitarea reţelei de apă în zona de sud a oraşului Ineu.
Proiectul PHARE are o valoare de 1 milion de euro se adresează unui grup de 3800 de cetăţeni şi la 4000 de persoane care locuiesc la bloc. “Conductele erau din oţel şi azbociment ceea ce nu mai este posibil aşa că am hotărât să realizăm această reabilitare. Apa va respecta toate condiţiile cerute de normele europene. Este posibil ca, din cauza unei contestaţii depuse la Primăria Ineu, finalizarea proiectului să întârzie cu 7-14 zile dar se va realiza cu siguranţă”, a spus Nicolae Mehelean, primarul oraşului Ineu.

Corina Huţan - Observator


Căutare în arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Colectivul de redacţie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Truţiu Florin.


O parte din ştirile Virtual Arad News au fost preluate şi din următoarele surse: Agenţia Mediafax, Ziarul Jurnal arădean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Ediţia de Vest), România Liberă, Astra Aradeană, Ziarul Glasul Aradului, TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Ştiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de ştiri] [Agenda telefonică] [Publicitate] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta oraşului]
[Informaţii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localităţi din Arad] [Despre noi]