Ştirile Zilei

Joi, 30 iulie 2009
Ştirile TVA aici
  • Managementul CTP, la licitaţie

Primăria Arad va organiza o licitaţie pentru alegerea unei companii de consultanţă care să se ocupe de managementul CTP AradPrimăria Arad va organiza o licitaţie pentru alegerea unei companii de consultanţă managerială specializată în transport, în vederea realizării Programului de îmbunătăţire a serviciului de transport public local.
Câştigătorul licitaţiei se va ocupa de managementul Companiei de Transport Public (CTP) Arad.
Reprezentanţii primăriei spun că depunerea oferelor se va face până pe data de 30 noiembrie iar până la data de 19 decembrie se va comunica rezultatul procedurii, urmând ca până la 31 decembrie să fie semnat contractul cu partenerul strategic care va asigura managementul Companiei de Transport Public Arad. Până acum, municipalitatea, împreună cu un consultant internaţional, a stabilit deja o modalitate legală de selectare a unui consultant, în vederea eficientizării serviciilor oferite de CTP, prin încheierea unui contract de consultanţă managerială cu un partener strategic selectat prin licitaţie publică.
Primarul Aradului a afirmat că partenerul strategic trebuie să fie o companie de consultanţă managerială, românească sau străină, specializată în transport public, care se va ocupa şi de realizarea Programului de Îmbunătăţire a Serviciului de Transport Public Local. De asemenea, forma definitivă a contractului va fi aprobată de Consiliul Local al municipiului Arad.

Claudia Untaru - Glasul Aradului

  • Tren blocat la Glogovăţ

Prin intermediul trenului RO-LA şoferii de TIR sunt odihniţi şi nu mai întâmpină pericolele de pe şoseleTrenul RO-LA, care transportă TIR-urile pe calea ferată, a fost blocat aproximativ 30 de minute la intrarea în terminalul Glogovăţ.
Cei care au provocat blocarea trenului au fost reprezentanţii unei companii care deţine în co-proprietate calea ferată industrială pe care trebuia să ruleze RO-LA. Nemulţumiţi că Ministerul Transporturilor a semnat contract de operare cu alte două firme, co-proprietare ale căii ferate, şi cu ei nu, angajaţii firmei în cauză au pus pe linia de tren o traversă de beton. A fost nevoie de jumătate de oră de tergiversări şi de intervenţia Poliţiei pentru ca oamenii să renunţe la protestul lor.

RO-LA, un succes?
După prima cursă a garniturii care transportă camioane, toate persoanele inplicate în acest proiect au ajuns la o concluzie comună: momentan, RO-LA este un succes. Trenul a ajuns mai devreme decât s-a estimat iniţial, iar şoferii de TIR sunt odihniţi şi nu mai întâmpină pericolele de pe şosele. Cu toate acestea, ar putea exista şi un inconvenient: salariile conducărilor de camioane ar putea scădea dacă TIR-urile vor parcurge distanţe importante cu trenul.

A. G. - Jurnal arădean

  • Oficierea căsătoriilor la primărie se va face şi duminica!

Sala pentru conferinţe din Palatul Administrativ va putea fi închiriată cu 100 de lei pe orăAvând nevoie de bani, serviciile din primărie s-au gândit să instituie taxe noi, pentru orice. Ca noutate, se vor încasa bani şi pentru închirierea sălii 70 din Palatul Administrativ. Chiar şi societăţile subordonate primăriei vor trebui să plătească, singurii care sunt scutiţi de această cheltuială fiind consilierii municipali.
Au fost scoase la închiriat şi bazele sportive aflate în administrarea primăriei. Toate acestea au fost adoptate prin votul consilierilor municipali în şedinţa de ieri.

160 de lei pe oră pentru închirierea sălii 70
Printre acestea enumerăm câteva taxe speciale noi: taxa pentru punerea la dispoziţia utilizatorului (persoană fizică sau juridică) a sălii 70 din cadrul Primăriei Municipiului Arad, pentru desfăşurarea diverselor activităţi. Cuantumul taxei pentru 2009 se stabileşte astfel: închirierea sălii neamenajate - 100 lei/oră; închiriere sală amenajată - 160 de lei/oră. Închirierea sălii se face pentru minimum 2 ore. Veniturile realizate vor fi utilizate de către Serviciul administrativ pentru acoperirea cheltuielilor privind funcţionarea şi întreţinerea prin achiziţionarea de bunuri şi servicii, investiţii, pentru plata orelor suplimentare, precum şi pentru alte cheltuieli suplimentare.
Taxa specială pentru vizarea abonamentelor şi biletelor pentru spectacole, fluturaşi şi afişe publicitare este de 1 leu/bucată în termen de 3 zile lucrătoare.
Emiterea cărţii de identitate în 3 zile se face contra a 50 de lei; deplasarea la domiciliul persoanei, fotografierea, prelucrarea actelor şi înmânarea cărţii de identitate în urma procesării (cu excepţia persoanelor netransportabile) costă 200 de lei.

200 de lei/oră pentru închirierea unui teren cu iarbă naturală
Cine vrea să închirieze o bază sportivă (teren de sport cu vestiare) pentru activităţi sportive, trebuie să plătească 200 de lei pe oră pentru bazele sportive cu teren din iarbă naturală şi 100 de lei pe oră pentru teren cu iarbă sintetică. Taxa se diminuează cu 50% pentru închirierea unei jumătăţi de teren sau pentru programările solicitate în afara programului de lucru aprobat. Un teren sintetic privat, de dimensiuni mult mai mici, poate fi închiriat cu 70 de lei, iar un teren ceva mai mare, tot cu iarbă sintetică - 90 de lei.

Oficierea căsătoriilor se face şi duminică, pentru 200 de lei!
Pentru oficierea, la cerere, a căsătoriilor în zilele de duminică, se plăteşte suma de 200 de lei. Se pare că au existat multe solicitări pentru extinderea programărilor căsătoriilor încheiate de ofiţerii de stare civilă din primărie şi pentru ziua de duminică. Se arată în proiect: „Pentru a ne adapta programul de lucru la cerinţele publicului şi pentru a fluidiza activitatea biroului Căsătorii, propunem ca zile pentru oficierea căsătoriilor: vineri, sâmbătă şi duminică, exceptând sărbătorile legale ce coincid zilelor propuse mai sus”. Pentru oficierea unei nunţi în zi de duminică va trebui să fie plătită o taxă de 200 de lei, bani care vor fi folosiţi pentru dotări ale serviciului de stare civilă.

Observator

  • Târg de case şi produse tradiţionale, la sfârşit de săptămână

Pregătirile pentru Târgul de Case sunt în toiPrimăria Municipiului Arad şi Consiliul Judeţean vor organiza, în perioada 31 iulie - 2 august, două târguri.
Este vorba de Târgul de Case, la care vor participa societăţile din domeniul imobiliar şi băncile care oferă credite în cadrul programului guvernamental „Prima Casă”, care se va desfăşura în Piaţa Avram Iancu, şi despre un târg al preparatelor şi produselor culinare tradiţionale. Cel de-al doilea se va organiza pe strada Bălcescu, stradă care va fi închisă circulaţiei în perioada amintită.
Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a declarat că a fost încheiat un parteneriat cu CJA ca acest târg să se desfăşoare în acelaşi timp cu cel de imobiliare. Organizarea celui de-al doilea eveniment a avut la bază faptul că Târgul Produselor Tradiţionale organizat în luna mai s-a bucurat de succes.
Vicepreşedintele CJA, Adrian Ţolea, a declarat că în a doua ediţie din acest an a târgului produselor tradiţionale se vor găsi Salamul de Nădlac, Pita de Pecica, Părădaica de Macea şi Seleuş, Ţuica de Chisindia.
De asemenea, Primarul Aradului a declarat, legat de Târgul de Case, că există o solicitare mare din partea dezvoltatorilor imobiliari, deoarece au simţit deja un dinamism în urma apariţiei programului „Prima Casă”. Totodată, edilul şef doreşte ca pe lângă aceste târguri să aibă loc şi o expoziţie de flori, dar şi una de antichităţi.

Claudia Untaru - Glasul Aradului

  • Circuitul Internaţional de Tenis al României revine la Arad: Trofeul Ilie Năstase, gata de start!

Aradul găzduieşte pentru al şaselea an consecutiv două turnee de tenis din cadrul Circuitului Internaţional al RomânieiAradul găzduieşte pentru al şaselea an consecutiv cele două turnee de tenis dotate cu premii în valoare de zece mii de dolari din cadrul Circuitului Internaţional al României
Primele care vor face cunoştinţă cu terenurile bazei sportive a DSJ-ului (Club Green Place, subcetate - vizavi de ştrand) vor fi fetele, care se vor întrece în cadrul Trofeului Ilie Năstase, competiţie susţinută financiar şi de Primăria Arad. Turneul este programat în perioada 1-9 august, primele jocuri din calificări fiind programate pe parcursul zilei de sâmbătă. Luni va avea loc tragerea la sorţi contând pentru primul tur de pe tabloul principal, iar marţi începând cu ora 10 vor începe jocurile de pe tabloul principal. Iubitorii tenisului le vor putea încuraja pe parcursul turneului pe cele trei arădence participante la Năstase Trophy, Karina Goia înscrisă în calificări, Diana Marcu şi Rebeca Mitrea, ultima posesoare a unui wild - card, ultimele două direct pe tabloul principal. Directorul turneului, Anela Freer, aşteaptă cât mai mulţi arădeni la meciuri, mai ales că intrarea este liberă: „Ne dorim să avem cât mai mulţi spectatori la turneu. Avem 150 de locuri în tribună, există faţă de anii trecuţi şi un restaurant în plus, baza este mult mai frumoasă. Vor participa şi în acest an sportive valoroase, cum sunt Palma Kiraly din Ungaria, câştigătoarea ediţiei trecute, finalista de anul trecut Alexandra Cadanţu sau Elena Bogdan, deţinătoare în acest an a titlului la junioare la Roland Garros”, a declarat printre altele Anela Freer, în cadrul conferinţei de presă de ieri, găzduită de Hotel Continental, la care au mai luat parte Viorel Bitang, directorul CSM Arad şi Ovidiu Moşneag, consilier local. „Este una din primele 3-4 competiţii sportive ca şi importantă găzduită de oraşul nostru în acest an şi ca tradiţie, turneele de tenis sunt finanţate din start din cadrul bugetului, fără a mai fi nevoie de depunerea de proiect pentru finanţare. Nu mai este un secret pentru nimeni că Primăria şi Consiliul Judeţean sprijină de ani buni sportul de performanţă”, a spus Moşneag.

Calificările încep sâmbătă, marţi sunt programate primele meciuri de pe tabloul principal.
Trei arădence în concurs, finalistele de anul trecut, Kiraly şi Cadanţu, îşi vor apăra locurile obţinute anul trecut
Directorul Clubului Sportiv Municipal Arad a apreciat eforturile organizării acestor turnee de şase ani încoace şi a confirmat faptul că la binele mers al celor două competiţii de tenis îşi va aduce aportul şi clubul pe care îl conduce: „Mulţumim Primăriei şi Consiliului Judeţean pentru sprijinul acordat în organizarea acestor turnee de tradiţie şi ca director al CSM Arad dar şi ca iubitor al tenisului vom pune şi noi umărul la bunul mers al competiţiilor. Cel mai reprezentativ sportiv al nostru prezent la turneul masculin este Marius Copil.” De asemenea, ca şi o noutate, pentru cei care nu vor putea ajunge la turneele de tenis, meciurile din acest vor fi filmate şi vor putea fi urmărite înregistrate integral pe site-urile www.tenisfan.ro şi www.sportsin.ro. Fazele finale ale turneului feminin, cel care începe sâmbătă, 1 august, sunt programate la sfârşitul săptămânii viitoare, după următorul program: vineri, ora 16 - finala la dublu, sâmbătă începând cu ora 12 - semifinalele la simplu şi duminică de la ora 12 - finala la simplu. Programul stabilit iniţial poate suferi modificări dacă condiţiile meteo sunt nefavorabile. Trebuie amintit că terenul central beneficiază şi de instalaţie de nocturnă iar în cazul în care jucătoarele cad de comun acord, pot juca şi la lumina reflectoarelor. Revenind şi la turneul masculin Ion Ţiriac, acesta este programat la Arad în perioada 15-23 august, pe terenurile aceleiaşi baze sportive din subcetate.

Karina Goia, o arădeancă cu aspiraţii la „Năstase Trophy”
Karina Goia, înscrisă la calificările Trofeului Ilie Năstase de la Arad, este clasată pe locul opt în clasamentul naţional feminin aferent categoriei sale de vârstă, stabilit la 3 iulie. Arădeanca care împlineşte în luna august doar 17 ani a participat săptămâna trecută la un turneu de 10.000 de dolari unde a avut rezultate notabile, câştigând trei meciuri în calificări şi avansând pe tabloul principal până în faza optimilor de finală. În aceste zile se află tot la un concurs de acest gen la Oneşti unde a avansat pe tabloul principal.
Karina a început să practice tenisul la vârsta de şase ani şi timp de opt ani s-a pregatit în Arad iar la 14 ani s-a legitimat la un club din Sibiu.

Sorin Haut - Observator


Căutare în arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Colectivul de redacţie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Truţiu Florin.


O parte din ştirile Virtual Arad News au fost preluate şi din următoarele surse: Agenţia Mediafax, Ziarul Jurnal arădean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Ediţia de Vest), România Liberă, Astra Aradeană, Ziarul Glasul Aradului, TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Ştiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de ştiri] [Agenda telefonică] [Publicitate] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta oraşului]
[Informaţii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localităţi din Arad] [Despre noi]