LinkExchange Member Free Home Pages at GeoCities

title

fax.gif (255 bytes)PE SCURT:  


27 iunie 1998

Zilele trecute, Camera de Comert Industrie si Agricultura Arad, ca si Primaria, au avut ca oaspeti pe reprezentantii firmei engleze Lucas Rists Wiring Systems din Newcastle under Lyme, care ar dorii sa initieze o afacere in orasul nostru. De fapt englezii tatoneaza trei orase - Arad, Oradea si Cluj Napoca - pentru a vedea unde ar fi mai rentabil sa investeasca. Din cele spuse de Nicolae Bacanu, presedintele CCIA, firma engleza pare a fi un investitor serios. Primaria le-a promis tot sprijinul pentru a se opri la Arad. Lucas Wiring mai are fabrici in Polonia si Slovacia. In Romania ar avea nevoie de un teren de 2-3 ha, pentru a construi o fabrica de instalatii electrice pentru automobile. Acesta ar putea fi obtinut la Arad, chiar pe locul fixat cu catva timp in urma pentru concernul Dräxlmaier, care dupa cum se stie, ne-a parasit. Englezii pun conditia ca totul sa se deruleze foarte repede, birocratia sa nu le puna piedici, deoarece ar dorii sa inceapa productia in luna noiembrie ´98. Pentru inceput, fabrica ar urma sa functioneze cu 150 de salariati, iar in doi ani numarul lor sa creasca la 700. Productia obtinuta va lua integral drumul exportului. In maximum cinci saptamani, firma engleza va anunta in care oras din cele trei s-a decis sa-si deruleze investitia.

Apele Muresului se intorc acolo unde le este locul. Incet, incet totul revine la normal. In urma raman insa pagubele. Pagube ce nu vor putea fi trecute cu vederea atat de usor. La Savarsin cotele apelor au scazut destul de mult, doar pe alocuri mai baltesc apele care, in urma cu cateva zile, se incapatanau sa ne inunde. In continuare DN7 ramane inundat. Dar nu pentru multa vreme deoarece pana la Radna cotele au inceput sa scada. Aradul a atins cota maxima ieri dimineata - 612 cm, adica cu 12 cm peste cota de pericol. Pana la ora redactarii acestui material Muresul stationa. Probabil ca de acum va incepe sa scada la fel ca si in localitatile din amonte. Probleme mai pot fi intalnite in zona manastirii Bodrog... Desi li s-a cerut sa-si paraseasca gospodariile, locuitorii din Bodrogul Vechi n-au acceptat acest lucru ramanand in continuare izolati de restul lumii. Astfel ca oamenii din Bodrogul Vechi traiesc zile de cosmar impreuna cu propriile animale. Aici, ieri, Muresul se afla la cota maxima. Manastirea Bodrog a fost inconjurata de apa. Calugarii manastirii stau de paza cu saci de nisip, incercand sa impiedice intrarea apei in manastire. Singura legatura cu lumea din jur se poate face cu ajutorul unui tractor "pilotat" tot de calugari. Apele Muresului urmeaza sa "poposeasca" azi cu cota maxima la Nadlac. Dupa care a trecut si viitura. Urmeaza sa evaluam pagubele...

Ieri, la orele amiezii, intr-un cadru festiv a avut loc redeschiderea Muzeului de Arta la care au participat oficialitati judetene si municipale, jurnalisti, oameni de cultura, iubitori de arta. Prof. Pascu Hurezan, directorul Muzeului Judetean Arad, a vorbit despre lucrarile efectuate: muzeul a fost inchis in toamna anului trecut si de atunci s-au facut reparatii in sarpanta, refacerea interioarelor, instalatii sanitare; meritul apartine CJA care a alocat fondurile necesare, cheltuielile ridicandu-se la peste 4000 milioane de lei, in proiect ar urma partea a doua care presupune refacerea, restaurarea fatadei intregii cladiri, reprezentativa pentru municipiul Arad. Acest prilej a insemnat si reorganizarea intregii sectii - a spus doamna Iudith Angel, seful sectiei - pentru ca Muzeul de Arta sa reintre in atentia publicului vizitator.

Cu ocazia sarbatorii Sf. Petru si Pavel, duminica 28 iunie a.c., Primaria Buteni si Caminul Cultural Buteni organizeaza in satul Cuied o sarbatoare a satului "Un cantec pentru fiecare". Manifestarea va incepe la orele 17,00 cu parada portului popular din localitate, iar la ora 19,00 va avea loc spectacolul folcloric sustinut de orchestra conusa de Nelu Ardelean. In program mai vor evolua solistii vocali : Lenuta Petrica; Livia Manea Cora; Dumitru Trif; Florentina Pastean;Angela Todea; Doduta Marcut; grupul de dansatori "Lioara", al Caminului Cultural Buteni (instructor Dan Brostean), solisti instrumentisti si bineinteles muzica usoara cu Nelu Fontos. Prezentarea - Dan Brostean, sponsorul principal S.C. Valex S.R.L. din Cuied. Spectacolul este urmat de un "Mare Bal".

Consiliul de Administratie al SIF Banat -Crisana Arad a hotarat donarea sumei de 100 milioane de lei pentru ajutorarea populatiei din zonele afectate de inundatii din judetele Arad, Alba si Hunedoara.


26 iunie 1998

Factorii de decizie ai Aradului au hotarat, in cele din urma, ca Podul "Traian" sa fie inchis doar in cursul dupa amiezii: la ora 18,00! Motivatia inchiderii traficului a fost faptul ca unul din pilonii de sustinere este subred, iar unda de viitura l-ar putea darama. Dupa cum va mai informam sunt inchise traficului Podul CFR (prin curse auto asigurandu-se transportul calatorilor intre Arad si Aradul Nou la trenurile cu relatii de transport in acea directie) si podul Traian (masinile vor fi deviate spre Podul "Decebal"). Se asteapta ca nivelul apei, la Arad, sa creasca cu un metru: Ieri dimineata cota atinsa era de 5,85 m iar pe azi dimineata se preconiza atingerea nivelului de 6,68 m. Deocamdata doar parcul "Europa" (de langa Sala Polivalenta) este partial inundat, iar la Strandul "Neptun" s-au luat masuri. Pentru protejarea impotriva viiturii s-au pregatit 400 saci cu nisip, din care 100 sunt deja pregatiti la strand pentru cazul in care acesta va fi inundat. Pentru a preintampina accidente nedorite, podurile strandului sunt pazite permanent de lucratorii Regiei de Gospodarie Comunala Arad. Cea mai mare problema in privinta viiturii o pun canalele de deversare a apei menajerecare au legatura directa cu Muresul si sunt inundabile la o marime de peste un metru a cotei actuale. Dar deocamdata situatia se mentine sub control - ne-au linistit oficialii.

Ziua drapelului de stat al Romaniei este, implicit, Ziua drapelului de lupta al unitatilor Armatei romane iar pentru militarii din Brigada 19 Mecanizata "Ziridava" acest eveniment are o dubla conotatie: infiintarea (la 12 iunie 1830) a Regimentului 2 Infanterie si sarbatorirea primelor drapele de lupta (nationale) inmanate ostirii in timpul Revolutiei de la 1848. Brigada 19 "Ziridava" sarbatoreste azi, 26 iunie, Ziua drapelului national prin activitati cu caracter cultural educativ si ostasesc: prezentarea drapelelor de lupta in fiecare unitate, simpozioane, expozitii de carte, vizitarea muzeelor si "camerelor cu traditii de lupta". Azi la ora 12:00, in cazarma "Cetate", fanfara militara a Garnizoanei va prezenta cu acest prilej, un program artistic cu cantece si marsuri care au insotit drapelul nostru de-a lungul istoriei.

Comitetul Judetean a PSDR a analizat implicatiile "Dosariadei"in ce priveste credibilitatea lumii politice romanesti. S-a apreciat ca dimensiunea morala este un factor decisiv in aprecierea partidelor si a oamenilor politici.In acest context, conducatorii organizatiilor judetene si-au declinat in scris neapartenenta la vechea Securitate in calitate de colaboratori sau informatori. Astfel, Emil Putin, Liviu Popa, Sorin Neamtu, Oprea Corneliu, Pascu Stefan, Dumitru Gheorghe, Sorin Prisca, Anisoara Weisl, Cotiga Dumitru, Silaghi Nicolae, Doru Orban, Cornel Mihailovici, Ispravnic Cristian, Costea Gheorghe, Hodageu Radu, Cristea Ioan, Tipei Pavel, Balas Valentina Emilia au dat aceasta declaratie in nume propriu si benevol. Comitetul Judetean PSDR Arad a lansat un apel si celorlalte organizatii judetene din tara sa le urmeze exemplul. Fara a dori sa iste scandal pe scena politica aradeana, C.J. PSDR Arad a adresat un apel similarsi celorlalte organizatii ale partidelor aradene. PSDR-isti aradeni cred ca Aradul poate deveni un reper moral pe harta politica a Romaniei.

La intalnirea anuala a speologilor, cu participare internationala, ce se va desfasura incepand de astazi in parcul natural Aggtelek, din nordul Ungariei, va fi reprezentat si Aradul, prin intermediul unei echipe de la Centrul zonal ecologic- filiala Arad. Intalnirea anuala a speologilor se va desfasura pe parcursul a doua zile. Reprezentantii aradeni de la Centrul zonal ecologic vor avea cu aceasta ocazie contacte cu organizatii similare din tarile participante, urmarind aspecte ale activitatii organizatiilor speologice straine. In cursul zilei de maine va avea loc si un concurs international de speologie la care judetul nostru va fi reprezentat de o echipa a Asociatiei Speologice SPEOVEST, echipa care, in decursul anilor precedenti, a castigat si titluri de campioni nationali ai Romaniei. Participantii la eveniment vor avea ocazia sa viziteze obiective protejate din Parcul Aggtlek, unul dintre acestea fiind Pestera Baradla, unica in lume prin faptul ca are intrari in doua tari, Ungaria si Slovacia.


25 iunie 1998

In asteptarea viiturii ca masura suplimentara de protectie si ca urmare a subrezimii sale recunoscute, Podul "Traian", care leaga centrul municipiului de cartierul Aradul Nou, va fi inchis circulatiei, incepand cu ora 18 a zilei de astazi. Restrictia va dura pana cand autoritatile locale vor decide ca pericolul reprezentat de debitul mare al Muresului a disparut. In acest timp, circulatia va fi orientata pe Podul "Decebal" si pe viaductul ce leaga Micalaca de Subcetate. Aseara, pana la ore tarzii, aradenii au privit ingroziti la viitura Muresului de pe toate cele trei poduri ale municipiului. Cotele apelor au inceput sa creasca dupa ora 22:00.

Fara discutie, evenimentul cel mai important din viata a mii de tineri il reprezinta in aceste zile "examenul de maturitate". Desigur nu-i putem uita nici pe studentii care sunt in plina sesiune, numai ca ei, emotionati, sunt mai versati in ale examenelor fie scrise, fie orale. Pentru absolventii de a XII-a lucrurile nu stau chiar asa pentru ca, dupa o pauza de patru ani, timp in care s-au confruntat doar cu niste raspunsuri din banca ori de la tabla sau cu extemporale si teze, confruntarea cu un examen de o asemenea importanta este ceva nou, necunoscut. Tocmai de aici si teama ce i-a cuprins pe candidati inaintea examenului ce l-au sustinut, deocamdata oral, precum si bucuria extraordinara ce-i cuprinde atunci cand, iesiti de la examen nu le vine a crede ca "n-a fost chiar asa greu" si ca au trecut de primul hop. Cum bacalaureatul ´98 se intinde pe mai multe zile, iar noi vom fi aproape de tineri in tot acest rastimp, nu ne ramane decat sa-i felicitam pe cei care au trecut proba la oral, iar celor care au cazut le spunem ca, in fond si la urma urmei, si "bacu ´" nu-i decat un... examen. In aceste conditii, celebra maxima ramane la moda: "Ai reusit, continia! N-ai reusit, continua!"

La fel ca in 1997, si in anul acesta orzul a ajuns la maturitate, spun specialistii, in perioada optima. Cei mai grabiti agricultori s-au dovedit a fi producatorii din Curtici, Sagu si Horia care au reusit sa recolteze 300 de ha. de orz. Din cele 22.700 ha, se estimeaza obtinerea unei productii totale de circa 74 mii tone de orz, asta insemnand o medie de apriximativ 3200 kg/ha. In paralel cu recoltatul orzului se executa prasila a doua manuala la sfecla de zahar, floarea soarelui si porumb.

In ultimii ani Bodrogul Vechi a fost una din tintele usoare ale Muresului. Si in acest an apele au ajuns pana aproape de zidurile Manastirii Bodrog. Vazut de sus, Muresul pare...Dunare, iar zonele inundate sunt parca de cand lumea sub apa. Pagubele ar putea fi estimate la cateva miliarde de lei. Azi, catre seara, viitura va intra in municipiul nostru. Au fost luate masuri cu totul deosebite atat pe strand cat si la Trei Insule. De fapt, la Trei Insule s-au evacuat de ieri toate cabanele. Urmeaza ca azi sa fie demontat podul de barci. La fel si pe strand... Multumim Aeroclubului Arad pentru sprijinul acordat.


24 iunie 1998

Pana ieri seara, Muresul a inundat aproximativ 10.000 hectare din terenurile agricole ale judetului nostru. In afara de acestea, 700 hectare de paduri sunt afectate de inundatii. Zona cea mai calamitata este cea a comunei Savarsin si imprejurimile Lipovei. Apa a patruns in 200 de gospodarii, fiind atinse localitatile Savarsin, Caprioara, Valea Mare, Bulci, Bata. Drumurile judetene Savarsin -Valea Mare (pe o portiune de 1,5 km.), Ususau-Belotint-Bata (10 km) si drumurile comunale Tela-Bulci (4 km) si Bata-Batuta (3 km) au fost inundate fiind impracticabile. La Zam oamenii au fost evacuati cu ajutorul elicopterelor. (Alte stiri despre inundatiile din Arad in presa nationala: [1], [2]. Apel pentru ajutorarea   sinistratilor! )

Ieri, Tribunalul Arad s-a pronuntat in cauza recursului inaintat de Parchet impotriva incheierii Judecatoriei pronuntata in 28 mai, in dosarul 4100/98. Judecatoria a admis plangerea primarului suspendat impotriva masurii arestarii preventive dispuse de Parchet anuland mandatul de arestare preventiva. Tribunalul nu si-a insusit solutia Judecatoriei, admitand recursul si respingand plangerea inculpatului Branc Ioan Dumitru. El a fost obligat sa plateasca statului suma de 40.000 lei reprezentand cheltuieli de judecata in ambele instante. Hotararea este definitiva Branc Dumitru este dat in urmarire generala. Mandatul de arestare emis de Parchet in 13 aprilie nu a fost executat de Politie, desi au trecut de atunci trei luni.

La complexul turistic "ELIM"- Buteni aproximativ 650 de persoane, tineri si varstnici, au participat la un emotionant spectacol in aer liber, prezentat de 20 de tineri americani. Organizata de misiunea romana din Chicago SUA, actiunea in sine s-a bucurat de un succes deosebit gratie domnului Iosif Isfan - cetatean roman stabilit in Chicago in urma cu 22 de ani - presedintele misiunii si mr. Jeff Bartller care, in final, au oferit ajutoare constand in incaltaminte, imbracaminte, vitamine, dulciuri, jucarii si rechizite scolare copiilor. Valoarea ajutoarelor a depasit 7 mii de dolari. Dl. Iosif Isfan se afla in cea de-a 31 calatorie in scop umanitar in Romania, (tara sa natala), dupa decembrie 1989 . Valoarea ajutoarelor acordate depaseste cu mult suma de un milion de dolari, suma care va creste daca avem in vedere intentia de a dota spitalele si dispensarele din zona Sebis, cu aparatura, instrumente medicale si medicamente. Si inca un amanunt. Mr. Jeff Bartller , pentru prima oara in Romania, a fost impresionat de ospitalitatea romaneasca pe de-o parte si socat de nepasarea autoritatilor in gospodarirea statiunii Moneasa, in special si a tarii in general, pe de alta parte.

Furtuna din ultimele zile a lasat urme vizibile pe unde a trecut. Incepand cu km 10 dinspre Nadlac si pana la Hanul de la Rascruce se puteau vedea pe langa drum copaci de 10-15 m inaltime scosi pur si simplu din pamant si in unele cazuri chiar smulsi cu tot cu radacini. Pe langa acestea sute de crengi au fost rupte si aruncate pe culturile insamantate de oameni. Ce este tragic insa e faptul ca furtuna ce a trecut a distrus ca un tavalug sute de hectare de teren, cultivate cu paioase ce urmau in scurt timp sa fie culese. Unii oameni din localitatea Pecica au spus ca asa ceva nu s-a mai intamplat de mult. Curentul electric a fost intrerupt in Pecica, Nadlac si alte localitati, mai bine de cateva zeci de minute, lasandu-i pe oameni doar cu sperante in zile mai bune si mai linistite.

La inceputul lunii martie, licitatia organizata de F.P.S. Bucuresti, pentru vanzarea actiunilor detinute la S.C. Industrializarea Laptelui Arad (INTP) (50, 97%), a fost castigata de firma timisoreana CYCLON, in defavoarea olandezilor de la Nutricia International. Oferta timisorenilor a fost de 303.000 de dolari (2,4 miliarde de lei), bani la care CYCLON ar fi trebuit sa-i depuna in contul F.P.S.- ului pana in 27 mai. Din motive stiute, poate, doar de reprezentantii F.P.S. Bucuresti si cei ai firmei CYCLON, termenul oficial a fost prelungit cu inca o luna. "Perioada de gratie" expira vineri, 26 iunie. Daca nici acum oferta nu se materializeaza, se reia de la inceput intreaga actiune de privatizare (anunt, licitatii etc.). Alti bani, alt timp pierdut... Domnul Petru Moru, directoruil S.C.I.L., ne-a declarat: "Firma timisoreana n-a facut altceva decat sa ne incurce. Fiindca n-am stiut situatia societatii, in semestrul I n-am facut nimic in privinta investitiilor. De asemenea daca CYCLON nu achita F.P.S.-ului banii, timpul care va trece pana la o noua incercare de privatizare, va fi in defavoarea noastra".


23 iunie 1998

Nici n-a fluierat bine arbitrul sfarsitul meciului ca primele masini, claxonand,au aparut in goana pe centrul orasului. In mai putin de jumatate de ora peste 20.000 de aradeni s-au adunat in fata Primariei unde au sarbatorit cu fast magnifica victorie a Romaniei asupra Angliei. S-a cantat, s-a dansat, au fost scandate numele tricolorilor, n-a fost uitata nici UTA, intr-un cuvant a fost o noua sarbatoare a fotbalului, un motiv de a uita greutatile vietii de zi cu zi. Tineri, batrani, femei, copii, toti au fost aseara romani beti de fericirea succesului, nebuni de bucurie! Si ca o pata de culoare, sa-i spunem in mijlocul evenimentelor, un batranel intreaba: "Ce e Doamne; ce s-a intamplat? Tine cineva vreo cuvantare?" Ii raspundem noi, aici: "Da , a fost o cuvantare. La Toulouse, pe terenul de fotbal, unde "tiganii" romani i-au pus in genunchi, la colt, pe cei care au inventat fotbalul.". Hai Romania! La mai multe!

Cotele apelor Muresului continua sa creasca. Informatiile de ultima ora ne spun ca la Savarsin cota de pe Mures se apropie de 500. Din discutiile avute cu primarul Savarsinului, dl. Ioan Fratila, am aflat ca la Caprioara au fost evacuate cateva gospodarii. Drumul intre Valea Mare si Savarsin este acoperit in mare parte de apa. Pentru a se putea trece dintr-o parte in cealalta, masina de pompieri din Savarsin face curse regulate intre bariera CFR siValea Mare. Primaria Savarsin a fost anuntata ca in aceasta dimineata va intra viitura in localitate. Se pare ca "unda" de viitura va tine foarte mult, asteptandu-se ca apele sa ramana pe terenurile agricole aproape o saptamana.

In municipiu apele Muresului cresc continuu. La "Trei Insule" situatia este dramatica. Muresul a iesit deja pe o buna parte din insula, fiind inundate si cabane. Din cauza debitului foarte mare, podul din barci a fost adaugat pentru a se mai putea patrunde pe insula. Mai bine sau mai prost construite, zeci de cabane se afla in apele Muresului revarsat. Aceeasi situatie am intalnit-o si in padurea Vladimirescu. Cotele apelor Muresului erau ieri de: Savarsin 480cm, Lipova 420 cm., Arad-420 cm. Iar viitura de-abia urmeaza...

Ieri, la examenul oral la Limba si Literatura Romana, elevii de la Liceul "Moise Nicoara" s-au prezentat, in marea majoritate, foarte bine in fata comisiilor de examinare. Cu emotii (firesti, vizavi de importanta tuturor notelor prntru admiterea in facultati) circa 150 de absolventi de-a XII-a s-au perindat prin fata noastra, unii fericiti ca au trecut cu bine, altii asteptand cu infrigurare... MOMENTUL... Profesorii si parintii asteptau si ei, vesti despre note, subiecte...

In perioada 14-18 iunie, la Sighet s-au desfasurat Campionatele Nationale de box pentru copii, faza finala, aflate la prima editie. Cluburile aradene Motorul Azoma si Astra au deplasat unul, respectiv doi sportivi, acestia obtinand rezultate excelente, dupa cum urmeaza: Eugen Bartea (Motorul Azoma Arad)- locul I la categoria 45 kg, George Lungu (CS Astra Arad), locul I la categoria 42kg si Florin Gruia (CS Astra Arad) - locul II , la 48 kg. Antrenorii acestor boxeri sunt : Dionisie Szekely (Motorul Azoma) si Viorel Vancea (Astra). Sponsorii gruparii Motorul Azoma, care au facut posibila participarea la intrecere, au fost Auto MDA, Verbita si Silva Lazar di Varfurile. Lor a tinut sa le multumeasca public antrenorul Dionisie Szekely, dansul lansand totodata o propunere ce poate fi deosebit de utila pentru viitorul sportului cu manusi: reinfiintarea sectiilor de box desfiintate inca inainte de 1989 - in cadrul Cluburilor Sportive Scolare.


22 iunie 1998

Conform datelor ce ne-au fost furnizate de directorul Apele Romane, sucursala Arad, Spiridon Ursu si de catre mr. Marcel Lucaciu, seful Comandamentului de Protectie Civila, ieri seara ultima viitura se forma la Alba Iulia, prognozandu-se ca miercuri sa intre in Arad, iar joi sa ajunga in municipiu. Intre Conop si Barzava, unde am stat de vorba si cu prefectul judetului, Gheorghe Neamtiu, mare parte din culturile agricole de pe malul drept, pana la calea ferata, erau inundate, nivelul apei depasind 40 de cm. Inundatiile vor fi de aceeasi amploare cu cele din 1981, insa in functie de conditiile meteorologice nivelul apelor ar putea fi mai mare. La Arad cota Muresului va depasi cu 50 de cm cea de pericol, dar prognozele spun ca nu va fi inundat nici strandul "Neptun". Vor fi sub apa insula a III-a, Manastirea Bodrog, Bodrogul Vechi, Bulci. La Savarsin cota de pericol va fi depasita cu 65 de cm, primarul Barzavei Adrian Popovici, fiind convins ca apele vor bloca traficul auto pe soseaua nationala, intre Conop si Barzava. Satul Bulci e deja izolat de apa. Prefectul Neamtiu si maiorul Lucaciu au tinut sa transmita populatiei din zonelece vor fi inundate sa evite scoaterea animalelor la pasunat, fiindca ar putea fi surprinse de viitura. Sprijinul guvernului va fi solicitat numai dupa evaluarea pagubelor, in functie de nivelul viiturii si in perioada in care se vor retrage apele. Deja sunt inundate circa 2500 de hectare de teren agricol, fiind compromise culturile de paioase.

Colegul nostru, Nicolae Eberlein, isi verniseaza astazi, o noua expozitie de arta fotografica, intitulata "Nud in lumina clipei". Vernisajul va avea loc la ora 17, la Galeria "Altern-Atic"de pe strada Unirii. Membru al Asociatiei Artistilor Fotografi din Romania inca din 1970, Nicolae Eberlein a participat la peste 100 de expozitii de grup si personale, organizate in tara. Peste 40 de saloane internationale i-au gazduit fotografiile ( Austria, Canada, SUA, Brazilia, Australia Noua Zelanda), pentru multe din ele obtinand premii. In 1978 i se decerneaza diploma de artist al Federatiei Internationale de Arta Fotografica (A.F.I.A.P.)Expozitia este una promotionala inaintea publicarii unui album foto (unicat in Romania) cu aceeasi tema a nudului.

La Centrul Militar Judetean Arad a avut loc, saptamana trecuta, o etapa suplimentara a incorporarii pentru seria care incepe la sfarsitul acestei luni. Intrucat, la nivel de tara, numarul de recruti pentru completarea seriei nu a fost realizat pe parcursul etapei de incorporari, a fost necesara organizarea unei etape suplimentare si la care au fost invitati sa se prezinte cei ce doresc - de buna voie si nesiliti de nimeni - sa efectueze stagiul militar in seria care incepe in 25 iunie. La CMJ Arad s-au prezentat astfel, 17 tineri curajosi, dornici de a satisface cat mai repede stagiul militar, pentru a scapa de o grija.

Astazi, Tribunalul Arad va judeca apelul inaintat de Parchet impotriva deciziei Judecatoriei privind revocarea mandatului de arestare emis pe numele lui Dumitru Branc. Avocatul Ionel Iordache ne-a declarat ca este nemultumit de faptul ca nu s-a raspuns la cererea primarului suspendat ca sedinta de judecata sa se desfasoare in fata Primariei. El a refuzat sa ne marturiseasca motivele pentru care avocatul Sever Jurca a renuntat sa-l mai apere pe Dumitru Branc, pretinzand ca respecta tacerea colegului sau. Sedinta de judecata va fi totusi una publica, insa in salile Tribunalului.

Intre 23- 25 iunie a.c., la Sala Sporturilor se va desfasura a III-a editie a parteneriatului de cooperare si finantare ROMPART ´98, organizat de Camera de Comert Industrie si Agricultura Arad. ROMPART ´98 este punctul de intalnire al firmelor romanesti cu cele straine care, pe baza unor proiecte de cooperare, pot stabilii parteneriate. Vor fi prezente 18 firme romanesti (5 din Arad), 17 din Italia, Slovacia, in cadrul standurilor de discutie, si 15 firme din Ungaria, Austria si Canada - ca vizitatori. Programul de conferinte sustinute de personalitati in domeniu de larg interes: modalitati de finantare a proiectelor de cooperare, consultanta pentru IMM-uri. In urma editiilor anterioare, s-au incheiat contracte intre diferite firme, s-au "nascut" cateva societati mixte.


Arhiva

Ati pierdut o stire importanta? Nici o problema! Consultati arhiva stirilor "Virtual Arad".


typewr.gif (252 bytes) Stiri compilate si redactate de Gheorge Puterity.
html0a.gif (339 bytes)  Adaptare pentru Web de Draghi Puterity.

return Inapoi la pagina principala.

Stirile Virtual Arad au avut in total counter vizitatori.