title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Vineri, 5 martie 1999

Benzinaria Mol - Virtual Arad News (c) 1999Valul de scumpiri la carburanti a fost intampinat de aradeni cu profunda nemultumire, in unele cazuri si cu resemnare,, in altele. In unanimitate sefii de benzinarii cred ca scumpirile sunt exagerate, acest lucru afectandu-i direct, nivelul vanzarilor inregistrand o scadere evidenta. Pentru a vedea care sunt noile preturi la carburanti si ce reactii provoaca am facut un raid prin statiile de benzina din municipiul nostru

NOILE PRETURI...

Benzinaria Amarad: Benzina Premium 7.000 lei/l, Benzina Super Plus 7,300 lei/l, Benzina fara Plumb 7.000 lei/l, Motorina 4,300 lei/l.
Benzinaria S.C. BAT (Str. A. Saguna): Benzina Super Plus 7.500 lei/l, Benzina fara Plumb 7.200 lei/l, Motorina 4.500 lei/l.
Benzinaria Shell:
Benzina Premium 7.800 lei/l, Benzina Premium Plus, 8,200 lei/l, Benzina fara Plumb 8.100 lei/l si Motorina 4.800 lei/l.
Benzinaria Petrom: Benzina Super Plus 8.100 lei/l, Benzina fara Plumb 7.600 lei/l, Benzina Super fara Plumb 8.000 lei/l, Benzina Premium 7.800 lei/l, Motorina 4.800 lei/l.
Benzinaria Moll: Benzina Premium forte 7.800 lei/l, Benzina Super forte 8.200 lei/l, Benzina fara Plumb forte: 7.700 lei/l, Motorina 4.800 lei/l.
Benzinaria Aratim: Benzina Super Plus 8.000 lei/l, Benzina fara Plumb 7.800 lei/l, Motorina 5.000 lei/l. Am cerut si opinia celor mai in masura sa comenteze aceasta scumpire de carburanti, sefii benzinariilor. Iata ce ne-au declarat:

"SCUMPIRE EXAGERATA!" Motiu Mircea (sef stafie Aratim): "S-au redus enorm vanzarile. Cred ca aceasta scumpire este cam exagerata..." Endreffy Ludovic (sef statie Moll): "Nu am voie sa comentez aceasta decizie. Efectul este evident", a mai adaugat dansul aratandu-ne benzinaria pustie... Carmen Boer (sef de tura S.C. BAT): "Deocamdata se observa o diminuare a clientilor...".

"INAINTE DE SCUMPlRE VANZARILE AU FOST ENORM DE MARI" cititorii nostrii au putut afla de scumpirile de carburanti inca de luna trecuta, cand prim-ministrul Radu Vasile a trecut prin Arad. Alarmati, posesorii de autoturisme din Arad, au luat cu asalt statiile de benzina facandu-si rezerve. In acest interval benzinariile au inregistrat vanzari record. Pasca Simona (sef statie Amarad): "Se inregistreaza o scadere a vanzarilor nu putem spune ca nu avem clienti deloc. Pot.spune ca pentru noi, a fost un avantaj deoarece inainte de scumpire vanzarile au fost enorm de mari." Stan Liliana (set tura Petrom): "De dimineata pana acum (n.n. - ora 12) s-au facut foarte putine vanzari. Inainte de scumpiri a fost o "avalansa" de masini!...". Soferii amatori si profesionisti au fost foarte revoltati de aceasta scumpire a carburantilor. M.T. (taximetrist): "Acest lucru ne va afecta foarte tare. Vom fi nevoiti sa marim tarifele si nu stim cine isi va mai permite sa mearga cu noi.... Stamate Mircea (sofer amator): "Cu scumpirile astea ne-a dat in cap Guvernul ! Eu unul nu mai imi permit sa ies cu masina decat la sfarsit de saptamana...". Daca aceste opinii putem sa le publicam, celelalte, in marea lor majoritate, "urari" colorate la adresa guvernantilor sau a d-lui Remes nu isi aici. Totusi, dincolo de injuraturi razbate indignarea si starea de saturatie a cetateanului supus periodic la avalanse de scumpiri.

Zilele trecute a avut loc o conferinta de presa organizata de Cercul Cultural "Banat-Ja", condusa de catre presedintele acestuia, d-na Pompilia Szellener.

Inaugurarea liniei aeriene Bucuresti-Arad-Stuttgard. Primul punct pe ordinea de zi a fost anuntarea inaugurarii liniei aeriene Bucuresti-Arad-Stuttgard. Aceasta va avea loc la sfarsitul lunii aprilie. Cursa va fi bisaptamanala, iar preturile vor fi promotionale. De exemplu pretul unei curse Arad-Stuttgart va fi de 450 DM + taxe de aeroport. Pentru promovarea acestei curse Aeroportul din Stuttgart a facut o investitie de 150.000 DM.

Complex cultural la Arad ? D-na Pompilia Szellner a mai amintit si de construirea unui complex cultural in orasul nostru, lucru pentru care, spune dansa militeaza inca din 1993. Pentru renovarea complexului Teatrul Vechi si Casa Hirschl s-a primit o finantare in valoare de 4 milioane de silingi din partea partii austriece. Dar aceasta renovare necesita o investitie de 32 de milioane de silingi...

F.D.G.A. susutine infiintarea universitatii multiculturale la Arad. De asemenea, la aceasta conferinta de presa s-a abordat si problema infiintarii Universitatii multiculturale la Arad. Pozitia Forumului Democrat German din Arad este una de sustinere a acestei idei. Dar cu precizarea ca in tara mai sunt inca opt centre universitare cu sectii de limba germana si nu se doreste desfiintarea acestora...

Palatul copiilor din Arad - Virtual Arad News (c) 1999Un eveniment cultural a avut loc la Palatul Copiilor din Arad, la inceput de marfisor: "Concertul iubirii si frumusetii" organizat de catre elevii care frecventeaza cercul de pian al Palatului Copiilor are particularitatea unui aport de prospetime repertoriala, imbinand armonios ritmuri de blues, rock, pop si bugy-bugy. Pe scena au evoluat elevi de diferite varste, de la clasa a V-a la clasa a XI-a care au interpretat cu dezinvoltura, alaturi de formatia RAM, piese muzicale din filme de dragoste cum ar fi Love Afaire, Bodyguard, melodii celebre ale unor interpreti renumiti Elvis, Brian Adams, Cleiderman s.a. Evenimentul deschide sirul de manifestari dedicate primaverii si iubirii organizate de Palatul Copiilor.

Trei ofiteri superiori ai Politiei din Bekescsaba au venit ieri in orasul nostru, pentru a finaliza o ancheta care vizeaza actiunea unui grup de infractori pe teritoriul judetelor Bekes (Ungaria) si Arad. Politistii au fost "preluati" de la vama Nadlac de omologii lor aradeni. "Cooperam pe linia identificarii unor infractori, pentru combaterea si prevenirea infractiunilor prin violenta si pentru respectarea normelor juridice privind import-exportul produselor alimentare" - ne-a declarat maior Nicolae Mihuta, adjunctul sefului Politiei municipiului. Printre infractorii cautati sunt si persoane date in urmarire generala. Ofiterii maghiari au vizitat ieri dupa-amiaza sediul Inspectoratului judetean de politie.

In urma cu patru ani, un aradean originar din Bocsig si-a deschis in comuna natala o mini-fabrica de ulei, despre care ziarul Adevarul a scris. La ora actuala, de afaceri se ocupa Adrian Abrudean, de 24 de ani, fiul proprietarului. Cum mai merge afacerea? "Merge asa si-asa" - ne spune Adrian. Cauza? Recolta slaba de floarea-soarelui. Adrian Abrudean si tatal sau le-au sugerat bocsiganilor sa se orienteze spre cultivarea florii-soarelui. La presa de ulei, lucrul merge "acceptabil". Cei din Bocsig si din zona vin sa-si faca ulei la presa lui Adrian. Pentru 100 kg floarea-soarelui omul primeste 20 kg ulei, fara sa plateasca si bani. Anul trecut, familia Abrudean a avut semanate patru hectare cu floarea-soarelui. Din recolta au obtinut 1.000 l ulei pe care l-au vandut la cantine, la spitale sau la alte institutii cu preturi variind intre 8.000 si 10.000 lei litrul. Oricum, mai ieftin decat la stat. Fata de utilajele pe care le-au avut in dotare, au mai achizitionat o instalatie de rafinare care peste circa doua luni va produce ulei dublu rafinat. In perspectiva, mai precis in toamna acestui an, mini-fabrica va tine piept concurentei de piata, fiindca va fi dotata cu o linie de imbuteliere. Linia va folosi flacoane de plastic, unifolosibile. Pretul uleiului nu va creste cu mult. La pretul actual se va adauga doar pretul flaconului.


Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN, sau pentru a citi comentariile altor vizitatori !


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? Nici o problema! O veti gasi in arhiva VAN.


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat.


[Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 1999 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}