title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Vineri, 19 noiembrie 1999

Dumitru Branc este increzator in decizia finalaIeri, Dumitru Branc a fost din nou prezent in sala de judecata, pentru o noua sedinta de proces. De data aceasta, capatul de acuzare a fost inselaciune si fals intelectual prin necontabilizarea in registru contabil al SC Parneava SRL a sumei de 300 de milioane lei. Dupa audierea celor doi martori chemati ieri in instanta, procurorul si-a mentinut acuzatiile. Instanta a hotarat ca, saptamana viitoare, mai precis - pe data de 25 noiembrie, sa puna capat acestui proces. Avocatul acuzatului, Sever Jurca, se declara multumit de cum au decurs sedintele de judecata pana acum, si este increzator in decizia finala. "Audierea de astazi (n.r. ieri) a decurs bine, si speram ca saptamana viitoare sa punem capat acestui proces. Bineinteles cu o sentinta ce va fi favorabila clientului meu. In caz contrar, vom intenta, desigur, recurs".
Noua banca turco-romana din Arad Orice investitie intr-.un oras inseamna bani. Acestia nu pot fi controlati si gestionati cum trebuie decat daca exista o societate specializata in aceste operatiuni. De aceea exista bancile. Acestea opereaza cu conturile agentilor economici, fac transferuri monetare, acorda credite etc. Abundenta de investitii din Arad din ultimul timp atrage si bancile. Miercuri, 17 noiembrie 1999, s-a inaugurat la Arad sucursala Bancii Turco-Romane, festivitate la care a participat si ambasadoul Turciei in Romania. Directorul acestei institutii bancare va fi Ovidiu Popa, un cunoscut si apreciat bancher local. Noi le uram mult succes si clienti cat mai multi si potenti financiar, pentru ca in acest fel si noi, aradenii, vom trai mai bine.
Arconserv supravietuieste greu - Virtual Arad News (c)1999 Potrivit unor statistici, in 1999 productia de legume a fost cea mai mare inregistrata in ultimii zece ani, dar din cauza faptului ca nu au fost fonduri pentru retehnologizarea fabricilor de conserve, din totalul de 3 milioane tone de legume, la cat s-a cifrat recolta acestei toamne, au fost prelucrate doar 10-15%. In judetul nostru cea mai cunoscuta fabrica de conserve si fructe este "Arconserv", adica fosta "Refacerea". Daca pana in '89 treaba a mers ca pe roate, in anii de dupa '90 au inceput problemele, ajungandu-se ca in 1994 intreg personalul, precum si utilajele, sa treaca la societatea romano-americana "Arsico Pepsi-Cola". Intrucat aceasta societate are ca obiect de activitate producerea si imbutelierea baturilor racoritoare, utilajele "mostenite" de la "Arconserv" au fost vandute sau casate. In anul 1995, cu o echipa manageriala noua in frunte, s-a reluat activitatea la "Arconserv" aproape de la zero. S-a inceput cu o linie de fabricat mustarul si din '96 au fost prelucrate si legume si fructe, cumparate de la persoane particulare din Arad, Lipova si din judetul Timis, ca si de la SC Alfar SA. Daca pe perioada de vara activitatea este mai intensa, necesitand angajarea unor sezonieri, in restul anului doar 30 de muncitori contribuie la realizarea produselor, pentru a caror calitate si aspect s-au luat niste credite care au dat peste cap planurile conducerii. "Faptul ca nu se investeste in industria alimentara este un mare nenoroc pentr u noi ", ne-a declarat d-na Lucia Morar, directorul economic al "Arconserv". "Deoarece anul trecut nu am reusit sa platim datoriile la timp, ni s-a aplicat o majorare la majorare, ceea ce reprezinta o incalcare a legii contabilitatii. Chiar daca am obtinut o esalonare a datoriilor si speram sa ajungem la liman, o solutie ar fi, daca ni s-ar permite vanzarea unor active, lucru care ar rezolva o parte a problemelor ". Desi a fost scoasa de trei ori la licitatie (ultima data chiar ieri), FPS detinand pachetul majoritar (97%), nu a existat nici o oferta de cumparare a fabricii de conserve.
La Santana se asteapta o noua investitie - Virtual Arad News (c)1999Nu cu mult timp inainte, dl. Constantin Ciurel, primarul comunei Santana ne-a vorbit despre niste posibile investitii in zona. Dupa demararea investitiei firmei Electrocontact (productie de cabluri electrice pentru autoturisme marca BMW si Audi), care in final va insemna 500 locuri de munca, la orizont se mai intrevede ceva. Este vorba de construirea unei fabrici de confectii, pe o suprafata de 5 ha, situata la intrarea in Santana, langa actuala statie PECO. Pentru locuitorii comunei inseamna inca circa 300-350 locuri de munca iar pentru alti investitori un semnal ca la Santana se pot petrece lucruri bune. "Investitorii italieni vor sa obtina terenul in cauza prin concesionare. Daca totul va decurge normal putem spera ca la inceputul anului viitor sa inceapa deja constructiile" - ne-a declarat Constantin Ciurel. Pentru o comuna ca Santana, cu peste 15000 locuitori, aceasta investitie inseamna mult. Mai ales acum cand fabricile din Arad, unde pe vremuri lucrau foarte multi localnici, si-au redus activitatea sau chiar s-au inchis.
Neagu antrenandu-se pentru maratonEditia a 30-a a celebrului maraton de la New York a avut la start, printre zecile de mii de participanti, si trei atleti care au reprezentat Romania. De fapt au fost doua atlete de performanta - Anuta Catuna si Alina Tecuta - si un atlet, veteranul Lucian Neagu. Daca atletele au pornit cu gandul la rezultate cat mai bune, aradeanul Lucian Neagu s-a prezentat la concurs cu emotia primei participari la o competitie de asemenea amploare, principalul obiectiv al romanului fiind acela de a reprezenta cu succes tara sa.
"Nu-mi vine sa cred ca am avut marele noroc sa particip".
Pentru Lucian Neagu, legitimat la AS Comera Arad, participarea la maratonul de la New York a fost o chestiune de onoare pe care nu o va uita niciodata. De fapt, si acum, la aproape doua saptamani, d-l Neagu este coplesit de acest eveniment, poate unic."Inca nu-mi vine sa cred ca am avut marele noroc sa particip. Desi sunt obosit, crampele musculare si febra necajindu-ma, sunt in culmea fericirii, ca eu, un anonim de roman, la varsta de 56 de ani, am reusit sa trec linia de sosire", scria Lucian Neagu imediat dupa maraton, aflandu-se in Windsor (Canada), intr-o vizita la fiul sau.
Intreaga cursa a fost un spectacol.
Evenimentul in sine a fost grandios. Innebuniti dupa maraton, zeci de mii de americani s-au insirat pe strazile din Brooklyn, Bronx, Manhattan si in celebrul Central Park, pentru a fi alaturi de sportivi. "Prima mea impresie este ca americanii ii venereaza pur si simplu pe alergatori. Intreaga cursa a fost un spectacol datorita lor", completeaza aradeanul. De fapt nici nu avea cum sa fie altfel, din moment ce strazile erau intesate de oameni dezlantuiti in aplauze si acaparati de o atmosfera nebuna, asortata cu muzica rock sau country, orchestrele fiind prezente in multe puncte ale treseului. De fapt, ceea ce s-a intamplat e tipic americanilor care gasesc prilej de bucurie si sarbatoare in aproape orice eveniment, dovedind nu o data ca simt viata si o respecta asa cum e ea. Mai mult, multimea efectiv avea puterea de a fermeca. "Comportamentul oamenilor te facea sa uiti de greutatea acestei nemaipomenite curse. Numai astfel se explica faptul ca au trecut linia de sosire 31807 participanti".
Locul 308 din 1184
Lucian Neagu se considera atlet amator. A inceput sa concureze alaturi de atletii veterani pe cand avea 51 de ani. In cinci ani, sportivul aradean a reusit numeroase titluri nationale dar si internationale, insa New York-ul ramane unic. Lucian Neagu a terminat cursa pe locul 308 din totalul a 1184 de concurenti la categoria de varsta 55-59 de ani. "Avand in vedere ca a fost un veritabil concurs mondial, cu participanti din 105 tari, ii las pe specialistii in atletism sa aprecieze modesta mea performanta", spune Lucian Neagu.
Aradeanul Lucian Neagu a concurat la New York
"Am fost fericit ca sunt roman"
Peste toate, aproape incredibil pentru multi, Lucian Neagu crede ca cea mai mare realizare a sa trebuie privita dintr-un alt punct de vedere. Americanii au ramas vadit surprinsi ca, in marea de oameni de pe traseu, au zarit pe maieul de concurs al unui alergator numele Romaniei. Am tinut neaparat sa concurez cu numele tarii pe tricou si cred ca asa e normal. Pe tot traseul am primit indemnuri, inclusiv de la persoane de culoare, de genul: "Go Romania, OK, Right". Efectiv, mi-au dat lacrimile de bucurie si am fost fericit ca sunt roman".
Cu tricolorul deasupra capului
Cand vorbeste de linia de sosire, marea obsesie a alergatorului, Lucian Neagu isi aminteste imediat de fiul sau, Gheorghita, si de nora sa, Linda, ambii studenti in Canada. "Ei mi-au fost si antrenori si manageri si doctori. Datorita lor am izbutit sa trec linia de sosire cu steagul tricolor fluturand deasupra capului". Lucian Neagu crede ca a reusit, prin modestul sau aport, sa contribuie la cresterea prestigiului tarii si al orasului Arad. Noi ii spunem ca a reusit. Cu toate ca oficialitatile municipiului habar n-au ca un aradean a fost la New York... * Lucian Neagu multumeste pe aceasta cale principalilor sponsori care l-au ajutat. Multumiri speciale pentru AS Comera Arad, si pentru SC Amarad SA, SC Edil Constructii SA, SC Fininvest SRL, SC BAT SA, SC PAB Romania SRL, SC Mineral Strategic Oil SRL, filiala Arad.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN, sau pentru a citi comentariile altor vizitatori !


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

new88.gif (2109 bytes)Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

 


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 1999 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}