title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Marti, 28 martie 2000

Si fabrica UTA a fost vandutaIeri, la sediul FPS Bucuresti, a avut loc licitatia pentru vanzarea pachetului majoritar de actiuni detinut de institutie la SC UTA SA, adica 99,257% din capitalul soclal al societatii, care insumeaza 27,653 miliarde lei. Firma cu care a fost semnat contractul de vanzare-cumparare este SC Textil SA din Arad, care detine si pachetul majoritar de la SC TEBA SA, o alta societate cu traditie in domeniu. Textil SA a fost unicul ofertant la licitatie. Valoarea totala a tranzactiei se ridica la 31,9 miliarde lei, ne informeaza Serviciul de Presa al FPS-ului, in care este inclus pretul pachetului de actiuni, precum si investitiile ce urmeaza a fi realizate in cadrul societatii. Numarul total de actiuni este de 1.106.156, din care FPS a detinut 1.097.934, 8.222 fiind in posesia "cuponarilor" (0,743%). Valoarea nominala a unei actiuni este de 25.000 lei. SC UTA avea, la 29 II 2000, o datorie totala de 35,874 miliarde lei, din care 32,477 miliarde reprezinta datorii restante, iar 2,219 miliarde .lei penalitati de intarziere. In data de 30 VI 1999, societatea isi derula activitatea cu un numar de 298 salariati. "Sper ca privatizarea va fi de bun augur si va conduce la o revigorare a intreprinderii a declarat Catahna Codrin, administratorul SC UTA SA. Nimeni nu investeste in ceva, daca nu urmareste si un castig. Cred ca firma ce ne-a cumparat va fabrica la noi tot textile."
Consiliul local a luat in dezbatere proiectul socialMunicipalitatea ar putea rezolva definitiv problema boschetarilor, ajutandu-i pe acestia sa se reintegreze in societate. Executivul Primariei a introdus pe ordinea de zi a sedintei Consiliului local, care va avea loc astazi, un proiect de hotarare care vizeaza construirea unui complex de sprijin pentru persoanele fara adapost. Acesta ar urma sa cuprinda trei institutii sociale de baza: un centru de zi, un adapost de noapte si un camin social. Centrul de zi, care va avea o capacitate de 40 de locuri, va reprezenta primul instrument de ocrotire a boschetarilor. Aici, dupa ce vor fi luate in evidenta, persoanele fara casa vor beneficia de un loc incalzit, de asistenta medicala, conditii pentru pastrarea igienei corporale, pentru spalarea hainelor si vor primi chiar sprijin informational si juridic, in cazul celor care vor cu adevarat sa se reintegreze social. Tot aici, se vor distribui ajutoarele materiale pentru cei saraci si vor fi selectate persoanele care vor putea fi cazate in adapostul de noapte. Acesta din urma va avea 50 de paturi si toate dotarile necesare pentru convietuire: grupuri sanitare, sala de mese, bucatarie, sala de club cu televizor, biblioteca, colectie de ziare, consultatii psihologice etc. Persoanele cazate aici si care au reusit sa-si gaseasca un loc de munca vor fi transferate la caminul social, unde vor putea ramane cel mult un an si jumatate. Complexul va fi infiintat intr-o cladire cu trei nivele de pe strada Grigore Alexandrescu, amenajarile urmand sa fie incluse in programul de investitii pe 2000. Acesta este cel mai ambitios proiect al Primariei, in domeniul social, si, se pare, are toate sansele sa treaca de votul consilierilor.
Melescanu, din nou la Arad - Virtual Arad News (c)2000Unul dintre favoritii - cel putin asa spune "vocea targului"- la primaria Aradului este Mircea Roman, director al Sanevit si vicepresedinte al Aliantei pentru Romania. Sambata, intr-un cadru festiv, in sala mare a Teatrului de Stat, acesta si-a lansat oficial candidatura. Teodor Melescanu a tinut sa fie prezent la manifestare, dand de inteles ca, isi pune mari sperante in castigarea, la Arad, de catre partidul pe care il conduce, a acestei importante functii. Insa, inainte de lansarea oficiala a directorului de la Sanevit spre primarie, liderul ApR a dorit sa viziteze judetul, incercand astfel sa ia pulsul oamenilor, in ceea ce priveste optiunile acestora la alegerile care bat la usa.
Pancotanii nu s-au inghesuit sa-l vada pe Melescanu
Primul contact pe care l-a avut liderul ApR, insotit de o importanta delegatie din partea conducerii judetene a partidului si urmarit din umbra de cativa "baieti buni" din garda personala, a fost cu alegatorii din Pancota. Aici, Melescanu s-a intalnit cu aproximativ 30 de oameni, in prezenta carora l-a lansat pe Nicusor Lazea in cursa pentru primarie. Profitand de faptul ca sambata, in piata din localitate, se strang mii de oameni, staff-ul ApR s-a deplasat la fata locului, unde Melescanu nu a fost nici aclamat, dar nici huiduit de cei prezenti, nepasarea oamenilor demonstrandu-ne inca o data, daca mai era nevoie, ca politica nu mai este "primordiala" pentru romani. Lehamitea romanilor fata de politica a fost perfect descrisa de un vanzator de branza: "Lasa baci Todor, ca au fost si altii pe aici iar noi tot nu avem ce manca"
"Da-ne pensiuta, ca n-avem ce manca"
In Ineu, liderul ApR a semnat in cartea de onoare, intreband, inainte de a-si pune stiloul pe hartie, cine a mai iscalit inaintea sa. Dupa ce a semnat, Melescanu s-a declarat foarte incantat de calitatea hartiei, dar s-a plans ca i-a "fugit" stiloul. Probabil, din cauza faptului ca a aflat cine a semnat inaintea sa: Virgil Magureanu. Pentru ca sa se incadreze in timp, delegatia a pornit-o imediat spre Bocsig, unde chiar de la intrarea in localitate a fost condusa de o ceata de calareti, pana in fata primariei. Cateva zeci de curiosi s-au inghesuit sa stea de vorba cu domnia sa, iar babele prezente i-au cerut imperios sa le mareasca "pensiuta" daca va ajunge presedintele Romaniei.
Beliu, un adevarat fief al ApR
Cea mai mare audienta am inregistrat-o la Beliu, localitate in care mai mult de 250 de oameni au venit sa puna intrebari si sa ridice probleme. La caminul cultural au fost lansati si candidatii de primari pentru mai multe din localitatile zonei. La Beliu va candida actualul "edil' - foarte apreciat de oameni- Pavel Tica
Roman a fost deosebit de emotionat
Directorul Sanevit, Mircea Roman, a ajuns la tribuna instalata pe scena Teatrului de Stat din Arad, plin de emotie. Abia stapanindu-si reactiile, domnia sa a prezentat in fata celor prezenti, un scurt curriculum vitae, realizarile pe care le-a avut in timpul cat a fost primar (anii 1982-1984) si o oferta electorala pentru cetatenii municipiului. "Am mai facut asa ceva si nu mi-e rusine de ceea ce am facut. Am ambitia de a demonstra ca in acest oras se poate face intr-adevar ceva. In functie de votul pe care-l vor da cetatenii acestui oras, vor avea primarul pe care-l merita "a spus candidatul ApR la primaria Aradului. Teodor Melescanu, in cuvantul rostit in fata celor prezenti, a declarat ca Roman nu mai are nevoie de nici o prezentare si ca, vorbind de pe scena teatrului, are doua mari emotii: "Prima, cea a unui aradean care n-a fost niciodata pe scena teatrului si, a doua, ca lanseaza candidatura unui om pe care-l stimeaza foarte mult". "Foarte multe partide vor avea candidati, dar nu vad unul mai potrivit ca al nostru in aceast scaun incomod de primar" a mai spus Melescanu. Liderul ApR a tinut sa mai spuna, probabil influentat de vizita pe care a facut-o destul de recent in Amenca, ca "avem o Romanie cu prea multe influente balcanice"
Romania are prea multe influente balcanice
In conferinta de presa care a urmat dupa lansarea candidatului pentru primarie si a candidatilor pentru posturile de consilieri locali, Teodor Melescanu, insotit de presedintele Ioan Biris si Mircea Roman, a raspuns ziaristilor prezenti. Astfel, in legatura cu cele afirmate de Victor Surdu, in vizita intreprinsa de acesta in municipiul nostru, ca ApR este un partid al tradatorilor, Melescanu a spus: "Fiecare om are dreptul sa-si spuna opiniile. Nu vreau sa comentez declaratiile lui Victor Surdu. El vorbeste ca orice presedinte de "sofoz". Dealtfel, nu consider ca trebuie sa comentez toate prostiile pe care le spun unii sau altii". Intrebat de Observator cum va conlucra cu actualul prefect timp de trei luni de zile, in cazul in care va ajunge primar, Mircea Roman a spus ca nu se pune nici o problema, dar ca, pentru viitor, are de gand sa fixeze intalniri ale prefectului, presedintelui Consiliului judetean si primarului, pentru discutii, in beneficiul cetatenilor.
P.S. Vizita presedintelui Teodor Melescanu in Arad a fost un succes din punct de vedere organizatoric. Inclusiv lansarea candidaturii lui Mircea Roman a fost un succes. Dar, probabil ca reprezentantii ApR se asteptau la o prezenta mult mai masiva, peste tot unde s-au deplasat. Ramane ca acestia sa verifice procentele pe care le are partidul, cu ajutorul unui sondaj de opinie, sau, daca nu, chiar la alegeri.
Spitalul municipal va avea chirurgie laparoscopica - Virtual Arad News (c)2000Desi au aparut, deja, unele acuzatii la adresa fostei conduceri a Spitalului Municipal, reprezentata prin medicii Ioan Corlan si Cristina Vaida-Voevod, programele demarate de aceasta echipa manageriala incep sa dea rezultate. Proaspat revenit de la Bucuresti, seful DSP spune ca datorita interventiei domniei sale, Spitalul Municipal s-a ales cu un compartiment de chirurgie laparoscopica. "De circa doua luni, institutia pe care conduc spune dr. Eugen Vancu se zbate sa obtina aprobarea infiintarii unui compartiment de chirurgie laparoscopica in cadrul sectiei de chirurgie, condusa de dr. Edith Hornung, unul dintre medicii care a iesit in presa cu afirmatii pe care le consiper neloiale. Desi propunerea vine din partea dr. Hornung, fosta conducere a Spitalului Municipal, respectiv dr. Ioan Corlan, a aprobat cererea, intelegand ca prin aceasta masura va creste prestigiul sectiei si nivelul de acreditare al Spitalului Municipal, alaturi de calitatea interventiei chirurgicale si a recuperarii rapide ". Aparatura laparoscopica exista deja in Spitalul Municipal, medicii Hornung, Dumnici si Ciobanu efectuand deja peste 2.000 de operatii.

Cafenea

new88.gif (2109 bytes)Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

new88.gif (2109 bytes)Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}