xtree6.gif (8191 bytes)anim_comic_snowman01.gif (20468 bytes)title

 

mileniu1.gif (4622 bytes) mileniu2.gif (3780 bytes)

Zile

Ore

Minute

Secunde

xmasb.gif (3928 bytes)

La Multi Ani !

xmasb.gif (3928 bytes)

In prag de Mileniu III, va transmitem un gand luminos alaturi de cele mai bune urari de bine, sanatate si prosperitate. Fie ca Anul Nou sa va aduca bucurie si fericire in casa si in suflet. LA MULTI ANI !

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !
Directia de Telecomunicatii Arad Nega Computer

Stirile din anul 2001 pot fi vazute accesand linkul :

new88.gif (2109 bytes)van_2001.gif (3175 bytes)


Stirile Zilei

Sambata, 30 decembrie 2000

Prefectul Ovidiu Nila crede in spiritul de echipaInterviu cu Ovidiu Nila, prefectul judetului Arad
- Care ar fi bilantul prefectului Ovidiu Nila la sfarsitul anului?
- Obiectivele prioritare in activitatea mea au fost aplicarea legii fondului funciar si a Legii nr. 1 pe anul 2000. Cred ca am recuperat o buna parte din ramanerea in urma. La venirea mea la Prefectura nu era validata nici o lucrare la Legea nr. 1, pe cand in alte judete se incepuse deja eliberarea de titluri de proprietate. Le-am cerut primarilor si secretarilor sa-si impuna singuri termene de executie. Spre surprinderea mea, toti au inteles ca baza dezvoltarii societatii este proprietatea. Am reusit intr-un timp scurt sa validam lucrarile.
- Care a fost cea mai dificila problema cu care v-ati confruntat ca prefect?
- Lipsa unei strategii de dezvoltare a judetului. De aceea am incercat sa schimb mentalitatea si stilul de lucru in Prefectura. Am avut si un avantaj imens, datorita relatiilor de prietenie pe care le-am avut ce cei din conducerea Consiliului Judetean si cu cei de la Primarie. Pentru prima oara de la Revolutie, intre cele trei institutii ale administratiei locale a existat o colaborare bazata pe spiritul de echipa.
- Aveti vreo nereusita?
- Poate nu neaparat o nereusita, ci o chestiune care nu a fost finalizata: statutul cladirii Palatului Admimstrativ si al Palatului Cenad. Urmeaza sa facem un protocol de predare-primire in care sa fie inclus si Consiliul Judetean. Dupa aceea vom promova un proiect de Hotarare de Guvern, prin care sa se redea aradenilor cladirea Primariei si demnitatea lor. O mare nereusita este ca nu am reusit ca impreuna cu toate fortele politice aradene sa stabilim o strategie comuna pentru Arad. Timisorenii au reusit aceasta si intotdeauna le-a fost de folos.
- Va puteti lauda cu vreo reusita?
- Cea mai mare reusita cred ca este aceea ca am aratat ca se poate mai mult si ca aceasta nu depinde doar de factorii de decizie, ci si de oameni. Apoi, mi-am descoperit mie si colaboratorilor resurse nebanuite, care, puse in slujba cetatenilor, ne-au ajutat sa schimbam putin imaginea Prefecturii. Am avut un sistem de audiente fara limita de program. Angajatilor Prefecturii li s-au marit salariile, au primit tichete de masa. Cel mai important fapt pe care l-am castigat este spiritul de echipa.
- Care este omul politic pe care il simpatizati cel mai mult?
- Cred ca omul politic cel mai bun din Arad, care a inteles ca daca se inconjoara de oameni competenti, nepatati, va reusi, este primarul Aradului, Dorel Popa. Cred ca este personalitatea anului 2000, in Arad. Ca sa fac si un spirit de gluma, vizand un pamflet nu prea fericit din presa aradeana, precum si ideea de echipa, o alta personalitate politica este... Popa Nila.
- Dar omul politic aradean cel mai antipatizat?
- Cred ca este unul dintre cei care promoveaza un liberalism salbatic.
- Ramaneti in carti pentru functia de prefect?
- Jocurile nu sunt incheiate. Crezul meu este ca inainte de integrarea euro-atlantica, trebuie ca schimbarea in bine sa inceapa cu noi insine. Cu atitudinea noastra fata de munca si fata de semenii nostri. Cu aceasta speranta intru in mileniul trei.

A consemnat L. Notaros

Primarul Dorel Popa facand bilantul pe ultimele sase luni- Pentru inceput va rog sa incercati un scurt bilant al primelor sase luni de cand sunteti primarul orasului.
- In primul rand, foarte multe proiecte in curs de elaborare si unele chiar finalizate. A trebuit sa facem acest lucru pentru ca nu am gasit nici un proiect cand am venit la Primarie. Am inceput sa finalizam deja cateva, astfel, vinerea trecuta, am semnat un contract cu o firma germana, care va construi o fabrica de ceramica in zona industriala. Continuam discutiile privind construirea a inca patru super-marketuri in Arad, pe langa inca un magazin Billa, inca doua retele internationale sunt interesate de orasul nostru. Suntem gata cu documentatia pentru realizarea incineratorului de gunoaie, iar in ianuarie va avea loc licitatia pentru acest obiectiv. Incepand cu anul viitor, Aradul va avea, din nou, fabrica de case. Utilajele sunt pe drum. Investitia este americana.
- Care este cea mai dificila problema cu care v-ati confruntat in aceasta perioada?
- Este vorba de pierderea a 13 miliarde de lei, pe care nu o comentez, dar va puteti imagina ce am fi putut face cu acesti bani pentru oras.
- Care considerati ca a fost cea mai mare nereusita a dvs. ca primar?
- Inainte de toate, faptul ca nu am reusit sa clarificam problema sediului Primariei si acei bani pierduti despre care am mai pomenit.
- Cum vedeti anul 2001? Care este dupa parerea dvs. cea mai mare oportunitate pentru Arad in anul care vine?
- In primul rand, bugetul. Trebuie sa alcatuim un nou buget pentru care, in intregime, vom putea da socoteala. Voi putea raspunde la intrebarile critice numai in masura in care, in functie de scopurile fixate, imi voi putea alcatui bugetul asa cum cred eu de cuviinta.
- In comparatie cu ceilalti demnitari de vaza ai orasului, dvs. sunteti destul de discret in relatiile cu presa. Este vorba de un nou stil al conducerii Primariei ?
- Nu tine de stil. Vreau sa va rog s-o acceptati ca ceva conjunctural, ceva care nu va tine mult timp. Trebuie sa ma intelegeti, in aceasta perioada, orice iesire mai tare a mea ar fi putut fi interpretata politic, ganditi-va la campania electorala si la o anumita neintelegere intre doua cotidiane aradene.
- Se vehiculeaza in presa locala posibilitatea sa intrati in diplomatie. In saptamanile din urma nu ati comentat nici intr-un fel acest zvon. Acum ce ne puteti spune?
- Desi zvonul ma onoreaza, trebuie sa recunosc ca nu mi s-a facut nici o propunere oficiala, iar pe de alta parte, eu consider ca locul meu este, aici, in Arad. In mod cert, am anumite calitati care au alimentat acest zvon. Dar, nu ma consider un diplomat si oricum, sunt destui care se vor bate pentru posturi in diplomatie.
- O intrebare care vizeaza aspectele personale ale intrarii dvs. in politica. Care este omul politic aradean pe care il simpatizati cel mai mult?
- M-am inteles foarte bine si ii datorez foarte mult lui Avram Craciun. Ii sunt intr-o oarecare masura indatorat, apreciind faptul ca a reusit sa treaca peste destule handicapuri in ceea ce ma priveste atunci cand m-a ales. Nu stiu cat de bun politician va fi ca senator, dar am apreciat la domnia sa acest gest.
- Care este omul politic aradean care nu-l simpatizati deloc?
- Nu il cunosc bine, de aceea nu-i voi face public numele. Este omul care nu am stat niciodata de vorba
- Se stie, sunteti un credincios neoprotestant. Presupunem ca aveti pretentii de viata spirituala mai profunda decat a oamenilor, in general Cum reisiti sa impacati fun ctia dvs. publica cu aceasta dorinta de profunzime spirituala?
- Nu vad nici o nepotrivire intre ceea ce fac acum si ce am facut pana acum. Din moment ce toata lumea stia cine sunt, nu am ce sa-mi reprosez, ce sa ascund. Pana la aceasta ora, nu am ce sa-mi reprosez.

A consemnat L. Notaros

Patroana Casei de moda ELIS - Elena Laslean face referiri la tinuta de RevelionPentru ca vestimentatia pentru "marea trecere" este importanta, pretul rochiilor de seara depaseste milionul
Abia iesiti din amorteala si socul sarbatorilor de Craciun, multi dintre noi au intrat deja in febra pregatirilor pentru marea trecere dintre milenii. Pentru cei care raman acasa, gatirea curcanului si a piftiei sunt esentiale. In pietele aradene si-au facut deja aparitia "crescatorii" de curcani, care tin la pret, de vreo trei zile, urmand probabil sa accepte si o targuiala, astazi, cand n-au incotro, ca e ultima zi. Curcanii se vand la preturi cuprinse intre 500 000 de lei si 1 .000 000 de lei, in functie de greutate. Sampania se gaseste din abundenta, in toate magazinele, preturile la care se vinde acest produs fiind relativ acceptabile: intre 35 000 si 100 000 de lei sticla. Reprezentantele sexului frumos mai au o grija: toaleta si freza pentru noaptea dintre milenii. Casele de moda au scos la rampa, de multe zile, oferta pentru noaptea mileniului, oferta tentanta, de altfel in ceea ce priveste diversitatea modelelor si eleganta lor. Mai ramane de luat in seama pretul, care nu e deloc de neglijat. Compleurile se pot achizitiona la preturi cuprinse intre 500 000 si 1 000 000 de lei, pe cand pretul rochiilor de gala trece bine peste milion. Coafurile de seara se pot executa la preturi cuprinse intre 150 000 si 300 000 de lei, in functie de accesoriie necesare parului: agrafe, tatuaje, lacuri sclipitoare. Machiajul de seara poate costa pana la 100 000 de lei. In ceea ce priveste oferta restaurantelor, discotecilor sau cluburilor, putem spune ca si aceasta a fost tentanta. Pretul mesei Revelion este in jur de 700 000 de lei pentru o persoana in cazul cluburilor si discotecilor si trece bine peste un milion de lei in cazul restaurantelor.
Aradul va trece pragul dintre milenii cu impresionante focuri de artificiiTrecerea intr-un nou mileniu va fi marcata la Arad, de o grandioasa sarbatoare a luminii. Oficialitatile locale considera ca aradenii merita in aceasta noapte un impresionant foc de artificii, cum nu s-a mai intalnit pana acum. Timp de un sfert de ora, centrul orasului va deveni scena unui spectacol specific american, locuitorii orasului nostru fiind invitati sa urmareasca o "furtuna" de stele multicolore, o avalansa delumina care se va revarsa dinspre Strandul Neptun, situat pe malul stang al raului Mures. Operatiunea va fi supravegheata si executata de specialisti pirotehnisti, ea fiind oferita aradenilor de Primaria municipiului. Pentru ca centrul orasului sa intampine altfel noul mileniu, s-a apelat la generozitatea diverselor societati comerciale. In total s-au adunat 67 milioane de lei. Explozia de lumina si culoare din noaptea dintre milenii va fi una dintre cele mai impresionante care s-au produs pana acum in municipiul Arad.
CLM s-a implicat si in sprjinirea culturii autohtoneIn acest an, institutiile de profil au fost tratate cu respect de catre autoritatile locale, devenite mai receptive
Noua administratie publica locala se pare ca a inteles ca pentru orasul nostru institutiile de cultura sunt foarte importante si ca, in ciuda tuturor prejudecatilor, rezultatele lor sunt cat se poate de bune. Ca atare, Consiliul Local Municipal a devenit mult mai receptiv la doleantele acestor institutii. Teatrul de Stat din Arad a gasit, astfel, sprijinul financiar necesar pentru a-si indeplini planul de spectacole, pentru a majora salariile actorilor (care, pana nu demult, erau derizorii), pentru a incepe reparatiile la Sala Studio - care va deveni in urma modernizarii o sala de spectacole unica in partea de vest a tarii. Chiar daca nu are tangenta directa cu uniunile profesionale ale scriitorilor si artistilor plastici, in acest an CLM a sprijinit si filialele aradene ale Uniunii Scriitorilor din Romania si ale Uniunii Artistilor Plastici. Sprijinul s-a materializat in acordarea de premii in bani pentru cei care s-au remarcat in anul 2000 prin creatiile si operele sale. Pentru anul 2001, autoritatile publice locale se pare ca sunt hotarate sa redea Aradului un edificiu de mare valoare istorica si culturala: complexul Hirschl si Teatrul Vechi. Dupa ce ani de zile acest complex a fost tratat cu indiferenta, de anul viitor vor incepe lucrarile de consolidare a cladirii Teatrului Vechi, urmarindu-se ca, in timp, el sa fie redat circuitului cultural aradean si national.
Dacia 29 decembrie - 4 ianuarie 2001 Ingerii lui Charlie- (SUA)
Muresul 29 decembrie - 4 ianuarie 2001 Furtuna perfecta - (SUA)
Arta 29 decembrie - 4 ianuarie 2001 - Sala A Profesorul trasnit si clanul Klumps - (SUA)
Arta 29 decembrie - 4 ianuarie 2001 - Sala B Blade - (SUA)

xmascan1.gif (6951 bytes)


Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

  


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}