title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !
Directia de Telecomunicatii Arad Nega Computer

Stirile Zilei

Luni, 12 martie 2001

In Arad a fost organizat un bal de binefacere...Organizarea "Balului Primaverii", initiat de primarul Dorel Popa, a angajat intr-o cursa contracronometru cativa dintre angajatii Primariei, inclusiv pe seful de cabinet Gheorghe Marian, pe directorul Casei de Cultura a Municipiului (care a fost producatorul intregului spectacol) si pe angajatii acestei institutii si ai Teatrului de Stat din Arad gazda balului. Cei care au vrut sa-si aduca o contributie la achizitionarea laparoscopului destinat Spitalului Matern din Arad au trebuit sa-si cumpere cate o invitatie de doua locuri cu suma de doua milioane de lei, peste care, daca si-au putut permite, au mai adaugat cate ceva. In urma vanzarii invitatiilor, a donatiilor si a licitatiei de rochii de seara "Ellis", s-a strans o suma ce a depasit toate asteptarile organizatorilor: 635 milioane de lei. Pentru acest spectacol-bal au fost invitati Nicu Alifantis, Stefan Banica jr. si trupele cu care ei canta, interpreta de muzica usoara Anca Turcasiu - ce si-a asumat rolul de prezentator -, Casa de Moda "Ellis" si membrii trupei de teatru "Art Studio", condusa de actorul Ioan Peter. Tinuta intregului spectacol i-a incantat pe participanti, carora le-a fost oferita si o parada a modei, sustinuta de manechinele Casei "Ellis". Dupa parada, a venit si o surpriza: pentru strangerea de fonduri suplimentare cateva dintre rochiile prezentate au fost scoase la licitatie. Si sa nu credeti ca nu s-au gasit si cumparatori: un american, un englez, un egiptean, un aradean si... tot un aradean vicepresedintele Consiliului Judetean Arad, Gheorghe Falca. In urma licitatiei, s-au mai strans nu mai putin de 29 milioane de lei, ce sunt destinati tot Spitalului Matern. Dupa spectacol, cocteilul oferit de organizatori a impacat toate gusturile. Pe trei nivele ale teatrului, angajatii restaurantului International, condusi de patronul firmei, Teo Morar, au aranjat mesele pe care le-au incarcat cu o sumedenie de bunatati. Nu au lipsit nici preparatele de post, Teo Morar gandindu-se si la cei care in aceasta perioada nu mananca "de dulce". Alaturi de International, au mai raspuns solicitarii Primariei si IAS Baratca, Lipomin, Carol Papp, de la Hotel Ardealul, si altii. Organizatorii s-au aratat la final foarte multumiti de rezultatele, acestei actiuni de binefacere, dar si-au exprimat si regretul ca multe dintre persoanele importante a Aradului nu li s-au alaturat: a lipsit presedintele Casei de Asigurari, in afara de directorul de la Matern nu a fost prezent nici un alt director de spital, au lipsit persoane din conducerea Politiei, judecatori, notari (se pare ca doar Ioan Morariu a sustinut acest efort financiar), sefii de la DRV si multe alte persoane "cu greutate".
Directorul Liviu Bobar crede in revigorare la Astra CalatoriIntentia conducerii Astra Calatori este de a nu face disponibilizari si de a creste salariile angajatilor
Pare paradoxal ca o fabrica de vagoane destinate traficului de calatori sa se zbata in greutati in timp ce in Romania parcul de vagoane al SNCFR este invechit. SC Astra Calatori SA traverseaza o perioada in care neajunsurile par sa nu se mai termine. La sfarsitul anului trecut, muncitorii au iesit sa protesteze in curtea fabricii, cerandu-si drepturile banesti ce li se cuveneau. Anul acesta, lucrurile pot lua o turnura favorabila. Dupa cum ne-a declarat Liviu Bobar, directorul Astra Calatori, s-a reusit cantractarea unor comenzi de fabricatie pentru vagoane calatori, precum si contracte de modernizare a unor vagoane. Oarecum, pare rezolvata si partea financiara, lucru de care depinde in foarte mare masura continuarea activitatii. Astra Calatori a reusit sa recupereze o mica parte din datoria ce o avea Ministerul Transporturilor fata de vagonarii aradeni, datorii de zeci de miliarde de lei, care datau de pe vremea cand ministrul transporturilor era Traian Basescu. Mai trebuie spus ca actionarii majoritari ai SC Astra Calatori sunt SC Tristar si SC Xedox, care dupa ce au preluat pachetul majoritar au adus si o serie de modificari. "Urmeaza un an destul de greu pentru noi. Am reusit sa contractam si comenzi si in mare parte am rezolvat si problema financiara. Daca totul va decurge conform planului de activitate stabilit, vom reusi sa majoram si salariile angajatilor. Tinem foarte mult la acest aspect al salariilor. Deocamdata, nu s-a pus in discutie problema disponibilizarilor. Intentia conducerii este ca activitatea de productie sa se desfasoare cu acelasi numar de personal", ne-a declarat Liviu Bobar.
Italienii vor construi la Firiteaz un centru pentru copiii nevoiasiProiectul se bucura de sprijinul Fundatiei SOS Bambini, din Italia
Vineri, la ora 10,00, presedintele Consiliului Judetean, Caius Parpala, a avut o intalnire cu reprezentantii Fundatiei SOS Bambini, din Italia, pentru a discuta despre proiectul "Satul Surasului". In legatura cu acest proiect, Caius Parpala a declarat ca "acest lucru nu poate decat sa ne bucure si asteptam cat de curand sa asistam la inaugurarea acestui asezamant dedicat minorilor". Cu o jumatate de ora mai tarziu a fost organizata o intalnire cu presa, la care a participat delegatia Fundatiei SOS Bambini, care a prezentat, programul "Satul Surasului". La conferinta de presa presedintele Fundatiei SOS Bambini, Gennaro Romano, a declarat ca "cele doua programe din Firiteaz si Cruceni au ca scop ajutarea copiilor nevoiasi". In momentul de fata, in localitatea Firiteaz se restaureaza o cladire veche, unde a functionat un dispensar si care, dupa finalizarea lucrarilor, va deveni o scoala primara. Pe de alta parte, in Firiteaz va functiona si un orfelinat, cu o capacitate de aproximativ 50 de locuri. La terminarea lucrarilor, o fundatie romana se va ocupa de asigurarea personalului, precum si de deschiderea unitatii de institutionalizare. De asemenea, in "Satul Surasului" va fi infiintata o ferma agricola, care mai tarziu va deveni un loc de munca pentru copiii de aici. Gennaro Romano, presedintele Fundatiei SOS, a mai spus ca ferma agricola va oferi mai tarziu un suport financiar orfelinatului, asta pentru a nu trebui sa se apeleze la finantari din exterior. Primii micuti care vor locui in orfelinatul din Firiteaz provin din doua case familiale din Fantanele si Tisa Noua, iar urmatorii vor fi transferati din centrele de plasament. In Firiteaz exista un numar de 500 de familii de varsta a III-a, iar copiii care vor creste in orfelinat, vor putea foarte bine sa intretina satul lor.
Directorul Dan Antoci pregateste Festivalul "Euromarionete"Povestea marionetelor aradene, depanata de directorul lor
Directorul Teatrului de Marionete din Arad, Dan Antoci, se afla in plina febra a pregatirilor editiei a V-a a Festivalului International "Euromarionete". Si, pentru ca aceasta editie este una speciala, deoarece marionetele aradene implinesc un numar foarte frumos de ani, Dan Antoci isi continua povestea in care prezinta celor mici si celor mari cum a aparut in Arad Teatrul de Marionete: "Cum a ajuns printul Cristian Frangopol in cetatea Batranei Doamne UTA, a si trimis carte celor doua imparatese, cum ca cere mana fiicei lor, <Arta Animatiei>. Atunci, imparatesele au strans toti sfetnicii din imparatia lui <A fost odata> la mare sfat, si au hotarat: Daca Cristian va iubi Arta Papuseriei pana la moarte; daca va face un palat al povestilor in care copiii, bunicii, mame, tati, frati mai mari si frati mai mici sa poata sa-i vada pe Fat Frumos, pe Ileana Cosanzeana, pe Zmeul cel Rau, pe Vrajitoarea cea haina, pe iedul cel mic si cuminte, pe Hensel si Grethel, pe Alba ca Zapada, pe Cenusareasa si multe, multe alte marimi de prin cele tari de peste mari si munti carunti; si daca ei, copiii, vor auzi toate astea in dulcele grai al lui Fat Frumos, atunci si numai atunci se va putea insoti printul Cristian cu frumoasa <Arta Animatiei.. Si atunci va primi drept dar de nunta Teatrul de Marionete Arad de la cele doua imparatese."
Un grup de afgani au incercat sa treaca ilegal frontiera...Politistii de frontiera care patruleaza in Peregul Mare au retinut, pe 8 martie, la 350 de metri, interior de linia de frontiera, noua afgani care doreau sa treaca, ilegal, granita in Ungaria, si, ulterior, sa ajunga in Germania. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Arad, lt. col. Ioan Bozga, ne-a declarat ca "afganii aveau documente de identitate temporare, eliberate de Oficiul National pentru Refugiati ". Un eveniment similar s-a petrecut tot in 8 martie, de data aceasta pe malul drept al Crisului Alb, in zona localitatii Varsand, cand doi romani Nicolae Ciontu (de 24 de ani) si Nicolae Lungu (de 24 de ani) - din Turnu Severin, au fost retinuti in timp ce incercau sa treaca in Ungaria. In ambele cazuri, "transfugilor" li s-au intocmit dosare de cercetare penala, fiind anchetati de Parchet in stare de libertate.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

  


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}