title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes)

Stirile Zilei

Luni, 14 mai 2001

Primarul Dorel Popa a prezentat Spectacolul de binefacereSuma provizorie depaseste 650 de milioane de lei
"Cine da cu bucurie, este rasplatit de Dumenezeu" -  acesta este motto-ul sau crezul lansat de primarul Dorel Popa pentru a deschide buzunarele aradenilor, in scopul de a aduna donatii pentru continuarea lucrarilor la constructia Catedralei Ordodoxa Noua. Si concitadinii nostri au demonstrat, inca o data, ca sunt receptivi la chemarea Primariei si au venit spre Sala Filarmonicii, pentru a asista la concertul de binefacere dedicat celei mai mari constructii arhitecturale din ultimele doua milenii. Concertul a fost structurat pe doua parti, surprizele s-au finut lant, iar cea mai mare a venit din partea prezentatorilor. Au intretinut atmosfera, nimeni altii decat primarul Dorel Popa si binecunoscutul Flavius Stetcu, director la firma West Media. In sala au luat loc alaturi de PS dr. Timotei, episcop al Aradului, Ienopolei si Hunedoarei, si de preotul consilier Simion Mladin, beneficiarii, de fapt ai viitoarelor donatii, si persoane din conducerea orasului si judetului. Spectacolul, structurat pe trei parti, a fost deschis de corul bisericii baptiste Maranata, ai carei artisti au demonstrat ca nu conteaza cultul religios din care fac parte atunci cand e vorba despre a oferi o mana de ajutor. A urmat prima parte a donatiilor, care nu s-au lasat asteptate. Ele s-au deschis cu cea a unui anonim si au continuat cu Emanoil Voicu, cu cadrele Inspectoratului Judetean de Politie, SC Leonardo, Gheorghe Pele, Florin Remetan. Au intrat pe scena elevi ai Liceului de Arta "Sabin Dragoi", care, dupa o prestatie excelenta, au fost aplaudati la scena deschisa si au reusit sa-i smulga primarului o sponsorizare de care aveau mare nevoie. Astfel, Dorel Popa a promis ca 10 elevi ai acestui liceu vor putea concerta la Strasbourg, in perioada 11-13 august,
La Concertul de binefacere au fost prezente oficialitati ale AraduluiPrimaria asigurandu-le cheltuielile de transport. Dupa minunata evolutie a elevilor de la "Arta" a urmat o alta serie de donatii. Monica Becovici, din partea Fundatiei "Printesa Diana de Wells" - 100 de milioane, reprezentantii Astra Trinity 5000 de dolari, reprezentantii Global Business Group 5 000 de dolari, precum si o serie de telespectatori, care au sunat la numarul de telefon 211222, special pentru donatii. Concertul a fost incheiat de Corul "Emil Montia" al Casei de Cultura a Municipiului, condus de maestrul Gheorghe Flueras. Dupa cele patru piese interpretate la un nivel artistic demn de marile sali de concerte, aplauzele nu s-au lasat asteptate, rasunand, minute in sir, in sala Filarmonicii. Inainte de a trage cortina peste tot ceea ce ai insemnat acest concert de binefacere, cei doi prezentatori au mai citit o serie de donatii. Senatorul Avram Craciun a venit sa incheie seria acestora si i-a smuls, totodata, primarului o afirmatie care presupune un oarecare risc: "mult mai multi parlamentari ar fi trebuit sa vina in aceasta seara aici si sa faca donatii". Ne permitem sa ne asumam si noi riscul primarului si sa subscriem: mult mai multi parlamentari, mult mai multi avocati, mult mai multi bancheri, mult mai multi oameni de afaceri... Insa nu am vrea sa incheiem intr-o nota discordanta si sa speram ca toti acestia isi vor indrepta atentia, mai devreme sau mai tarziu, catre ceea ce va deschide si va dainui peste ani in Centrul Aradului: Catedrala Ortodoxa Noua. Pentru cei care s-au gandit mai bine casieria amenajata pe santier este deschisa, zilnic, intre orele 8,00 si 19,00, precum si conturile bancare: cont virament: 25.11.00.99.60.61.00 in lei Banca Romana de Dezvoltare, cont virament 25.11.00.29.60.61.00 in valuta - la Banca Romana de Dezvoltare, cont virament 45.96.86.71.00 in lei la Banca Agricola Arad, cont virament: 45.36.02.91 la Banca Comerciala, cont virament 25.11.05.112.020.010.197.001 1a Banc Post Arad.
Prefectul Pele este hotarat sa respecte legea"Sa infiinteze cate servicii vor, dar nu din banii publici"
Asa cum era de asteptat, prefectul Gheorghe Pele s-a sesizat in privinta ultimelor hotarari ale Consiliului Local Municipal, prin care unii considera ca, s-a reusit "fentarea" legii si transferul a aproximativ 190 de angajati ai Primariei la doua servicii nou infiintate, unde vor fi platiti tot din banul public. Astfel, in cursul zilei de joi, prefectul a avut o intalnire cu primarul Dorel Popa, in cadrul careia au discutat despre acest subiect. "Pentru mine legea e destul de clara. Primaria nu a trecut la disponibilizarile care se impuneau. Cat despre serviciile nou infiintate... nu am nimic impotriva. Sa infiinteze cate vor, dar pe principiul autofinantarii, nu din banii psiblici. Eu nu am inca hotararile si de aceea nu pot spune acum ca le vom ataca in contencios" - ne-a declarat prefectul Gheorghe Pele.
Si in fata Palatului Administrativ au fost rupti pomiSambata dimineata, oficialitatile aradene, in frunte cu primarul Dorel Popa, care se pregateau sa deschida manifestarile prilejuite de Festivalul Florilor, au fost foarte surprinse si indignate de un gest de vandalism facut peste noapte. Zeci de copaci din Piata Palatului Administrativ si din Parcul Eminescu - situat in spatele Palatului - au fost rupti, pur si simplu, de la jumatate. Problema mai grava este ca pomii erau la prima vegetatie, fiind plantati doar in toamna trecuta. Ei nu vor putea fi inlocuiti in curand, pentruca sezonul sadirii de pomi a trecut deja. Deocamdata nu se cunosc autorii acestui act de vandalism, dar este curios cum s-a putut el petrece tocmai intr-o zona in care organele care pastreaza ordinea publica sunt numeroase, iar la capitolul iluminat public lucrurile stau bine in plin centru al orasului.
Biserica ortodoxa din Rapsig a ramas fara preot - Virtual Arad News (c)2001Este prima data dupa zeci de ani cand in sat nu se oficiaza slujbe religioase
De mai bine de doua saptamani, viata locuitorilor din satul Rapsig este pustie. Oamenii nu isi gasesc locul si nu se simt impliniti pentru ca, clopotul bisericii ortodoxe nu mai bate. Plecarea preotului din sat, spre o alta parohie, mai mare si mai bine vazuta, i-a lasat pe rapsigani fara cuvinte. Ei alearga duminica de duminica spre Episcopia din Arad in speranta ca problema lor va fi rezolvata, insa, raspunsul se lasa asteptat. De Pasti, enoriasii de aici au luat legatura cu preotul pensionar din Manerau, satul vecin, au pus mana de la mana si i-au platit transportul, ba mai mult toate fondurile adunate la slujbe i le-au dat acestuia drept rasplata pentru ca a oficiat serviciile religioase in zilele de sarbatoare. Insa, de atunci ei tot asteapta sa se intample o minune si in satul lor sa vina un alt preot. "Suntem foarte necajiti. Biserica este inchisa cu lacatul. Asa ceva nu s-a intamplat nici pe vremea comunistilor. Nu putem sa concepem sa nu auzim clopotele si sa nu ne putem ingropa mortii. Nu stim de ce nu vine nici un preot aici. Ar avea casa parohiala, ar avea pamant. Nici nu ne gasim locul de cand nu avem preot", ne-a declarat Ana Zopota. In speranta ca cineva va auzi strigatul disperat al ortodocsilor din Rapsig mai mentionam ca, este prima data, dupa zeci de ani, cand acest sat nu beneficiaza de serviciile unui preot.
Campioanele de la ICIM au fost asteptate cu floriBanchetul ICIM-ului s-a terminat in jurul orei 3, dupa un dans colectiv pe masa
Campioanele de la BC ICIM au avut parte, vineri seara, de un chef pe cinste. Conducerea clubului a organizat o petrecere pentru a sarbatorii cum se cuvine castigarea celui de-al cincilea titlu national. "Ostilitatile" s-au desfasurat la restaurantul Central, acolo unde Anca Stoenescu, Andra Mandache, Cristina Matei, Bianca Dragus, Dana Sandu, Ioana Grecu, Olga Iarsoka, Carmen Nastor, Anne-Marie Parau, Oana Lates, Alesya Belevich si Natalia Tretiak au fost primite cu flori si aplauze de cei 150 de invitati, care au avut parte de un meniu de nunta, in valoare de 250 000 de lei de persoana, fara bauturile racoritoare sau cele alcoolice. Conducerea clubului nu i-a putut uita pe apropiatii echipei, de la chef nelipsind nici autoritatile locale. Cel mai bine reprezentat a fost Consiliul Judetean, presedintele Caius Parnala fiind, "marcat in zona" de Ghita Falca si Claudiu Cristea, ultimii doi exasperati de curentul aparatului de aer conditionat. Parpala, bucuros ca hotii care i-au facut praf usa de la apartament, in incercarea de a-l lasa fara agoniseala, n-au reusit sa fure nimic, din cauza instalatiei de alarma, s-a lansat si pe ringul de dans, in aplauzele colegilor, ceva mai retinuti. "Au vrut aia sa-mi fure medalia primita de la fete, dar n-au reusit", spunea Parpala, fericit ca poate asista la banchetul campioanelor. Exasperat de cumintenia jucatoarelor, managerul Stelian Vaduva a cerut orchestrei sa se opreasca, spunandu-i DJ-ului: "Baga ma si tu manele, ceva, sa danseze fetele astea", moment in care a inceput fiesta. Campioane la baschet, fetele de la ICIM s-au dezlantuit in rigul de dans, reusind sa faca fata tuturor genurilor muzicale, de la dance la muzica populara sau de la rock and roll la manele. Cea mai tare baschetbalista in materie de dans s-a dovedit a fi Ancuta Stoenescu, cu o pofta de chef iesita din comun, dupa anul petrecut departe de tara, in Kansas, SUA. Ajutate de parteneri de ocazie, fetele au fost luate la intrebari de seful lor, inginerul Ioan Faur dovedindu-si maiestria si la dans. Daca manelele sau muzica dance l-au lasat rece pe boss-ul ICIM-ului, nu acelasi lucru s-a intamplat cand microfonul a fost preluat de Stefan Muntenas, Faur invartind-o pe toate fetele pe Carmen Nastor, in aplauzele intregii echipe. Din cauza dansului, multe dintre fete au renuntat la toaletele elegante, adoptand dupa miezul noptii o vestimentatie sport. Petrecerea s-a spart dupa ora 3, nu inainte ca aradencele sa incante asistenta cu un dans colectiv pe masa.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}