title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes) Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad

Stirile Zilei

Miercuri, 18 iulie 2001

Contoarele fabricate la Contor Zenner sunt preferate de aradeni - Virtual Arad News (c)2001Desi CJA a promis, in urma cu 6 ani, restituirea costurilor contoarelor, acest lucru nu s-a intamplat
In urma cu sase ani, Consiliul Judetean a aprobat metodologia de montare a contoarelor achizitionate de populatie. Hotararea a fost luata in 23 aoiembrie 1995, in ideea de a suplini lipsa banilor de la bugetul de stat pentru contorizarea imobilelor la bransament. Conform acestui document, aprobat de CJA, restituirea contravalorii contoarelor trebuie facuta in opt ani de zile, esalonat, in ordinea achizitionarii. Desi au mai ramas doar doi ani pana la expirarea termenului, hotararea nu a fost niciodata pusa in aplicare, aradenii nerecuperandu-si banii investiti in contoare. Asta pentru ca resursele financiare ale CJA sunt limitate. Dar, poate ca in urmatorii ani, CJA isi va respecta "promisiunea". De asemenea, conform licentei de furnizare a energiei termice acordata de ANRE Bucuresti, Arterm are obligatia de a achizitiona si monta contoare pentru consumatorii casnici. De altfel, CLM, actionarul majoritar al societatii, a aprobat acest program. Arterm SA mai are un program, care va fi realizat din surse proprii, care se refera la apa calda menajera. Acest program a fost demarat inca din 1994, si el va fi finalizat in curand. Realizarea acestuia inseamna practic eliminarea normei locale de consum pausal. Insa, fata de programul aprobat, consumatorii pot monta in devans contoare. Daca pentru contoarele de a calda exista un program de contorizare pentru cele de caldura inca nu exista. Pana prezent, au fost montate 2.118 contoare apa calda, din care 380 din buget si 1.738 din fondurile populatiei. Pentru incalzire, au fost montate 1169 contoare, din care 373 au fost montate din buget, iar 796 au fost montate din fondurile populatiei. In total, programul Arterm cuprinde achizitionarea si instalarea 628 de contoare a.c.m.
Tanarului Cristian Tomescu trenul i-a taiat piciorul...Pentru Cristian Tomescu, in varsta de 15 ani, din Capalnas, ziua de duminica a fost una cu ghinion. In satul vecin, Toc, seara de duminica se anunta deosebit de tentanta: fetele si baietii se adunau la "ruga" - am putea spune, un fel de bal. Cristian Tomescu s-a ortacit cu doua fete si patru baieti, hotarand sa mearga si ei sa se distreze putin. O parte dintre ei a reusit sa mearga cu o masina. Cristian si inca doi baieti s-au grabit si ei spre un tren ce stationa in gara din Savarsin. "Cand m-am prins cu mana de usa de la tren, acesta a pornit. Mana mi-a alunecat si am cazut cu piciorul drept intre rotile trenului" - ne relateaza, foarte lucid, Cristian. Acele cateva fractiuni de secunda vor schimba, aproape radical, viata baiatului. Acesta a ramas fara partea anterioara a labei piciorului drept. Primele ingrijiri medicale, au fost primite de Cristian la Spitalul din Savarsin. Problema a fost deplasarea la Spitalul din Arad, intrucat salvarea din Savarsin nu avea benzina!. Dupa toate aceste peripetii, Cristian a ajuns, la Spitalul Clinic Judetean Arad duminica noaptea, in jurul orei 1.00, cu salvarea din Lipova. Odata ajuns a fost bagat direct la operatie, operatie care a durat aproximativ doua ore. Din pacate, piciorul adolescentului nu a mai putut fi salvat.
Coliziune intre doi "mamuti"Ieri, in jurul orei 16,00, pe drumul Arad- Timisoara, la aproximativ noua kilometri de la iesirea din Arad, s-a produs un spectaculos accident de circulatie, care a dus la blocarea partiala a traficului timp de mai multe ore. Un trailer de mare tonaj al unei firme din Nadlac s-a ciocnit frontal cu un TIR al companiei Coca-Cola. Au aparut doua variante ale accidentului. Astfel, se pare ca trailerul a incercat sa intre in depasire, sau ca a fost nevoit sa franeze si tractorul a fost "impins" pe contrasens. Cert este ca odata intrat pe banda opusa, trailerul s-a ciocnit frontal cu TIR-ul, care circula regulamentar din sens opus. In urma impactului, ambele masini de mare tonaj au parasit partea carosabila si s-au izbit de un copac. Soferii au suferit contuzii care pareau minore la prima vedere, dar pentru mai multa siguranta, ambii au fost transportati la spital. Martorii oculari ai evenimentului spuneau ca, din cauza sperieturii, soferul TIR-ului a luat-o la sanatoasa dupa ce a coborat din cabina. Ceva mai tarziu, si-a motivat gestul spunand ca ii era frica de o eventuala explozie.
Pe Valea Muresului politia a facut putina "curatenie"Politistii de la Serviciul specializat din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului si-au "dedicat" noaptea de sambata spre duminica, 14/15 iulie a.c., prostituatelor. Mai bine zis, a avut loc o actiune pe linie de prostitutie - proxenetism in vederea depistarii persoanelor care incalca prevederile legale in acest domeniu. Razia, care s-a desfasurat in parcarile TIR situate pe Valea Muresului, nu s-a lasat fara rezultate. Astfel, in parcarile firmelor Mara, din Lipova, American Star, din Barzava, Valea Frumoasa, au fost legitimate 12 persoane, fiind aplicate un numar de 4 sanctiuni la Legea 61/1991, art.2 pct.6, mai multor persoane. Este vorba despre Elena Stangaciu, de 34 de ani, din Certeju de Susu, judetul Hunedoara, Lenuta Dragos de 28 de ani, din Vladimirescu, Nina Lingurar, de 17 ani, si Carmen Tanase, de 19 ani, ambele din Secusigiu. Valoarea totala a amenzilor aplicate "fetitelor" este de 3 milioane de lei.
Ansamblul folcloric "Zarandul" va pleca la MamaiaEl va participa la Festivalul National al Cantului si Dansului Popular "Mamaia 2001"
In perioada 26-29 iulie, Ansamblul folcloric "Zarandul" al Casei de Cultura a Municipiului Arad va participa la Festivalul National al Cantului si Dansului Popular Romanesc "Mamaia 2001". Este pentru prima oara de la infiintarea sa cand "Zarandul" va participa la o confruntare directa cu alte ansambluri folclorice din tara si, de aceea, emotiile sunt mari. Ansamblul este format din sase perechi de dansatori, opt instrumentisti si trei solisti vocali, el fiind condus de Stefan Muntenas si Dudu Blagu Ienasescu. Repertoriul ansamblului este foarte bogat, el propunandu-si sa pastreze si sa revitalizeze traditiile populare din zona Banatului, Aradului si Bihorului. Pentru Festivalul National al Cantului si Dansului Popular "Mamaia 2001", acest ansamblu a pregatit un obicei de nunta din zona Savarsin (Bata), coregrafia fiind realizata de Stefan Muntenas si Viorel Nistor. Pe langa acest obicei, ansamblul "Zarandul" mai are in repertoriul coregrafic si suite de dansuri din Campia Aradului, Campia Banatului, Banatul de munte, Zona Ineului, zona Bihor si Secusigiu, dar si celebrul Calus oltenesc.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}