title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes) Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad

Stirile Zilei

Sambata, 26 mai 2001

Florin Didilescu a primit o distinctie in Franta - Virtual Arad News (c)2001Florin Didilescu a fost numit "Cavaler al Ordinului Palmes Academiques"
Profesorul Florin Didilescu are un nou motiv de mandrie, dar, de aceasta data, el nu este legat numai de activitatea trupei de teatru francofon AMIFRAN (pe care a infiintat-o si pe care o conduce de ani de zile), ci de propria-i persoana. Pentru un om de cultura, recunoasterea publica a meritelor sale este un premiu enorm, care nu poate fi cuantificat in bani si care valoreaza mult mai mult decat un cec, oricat de gras ar fi. Din pacate, societatea romaneasca sufera, de zeci de ani, de o boala careia prea putini cauta sa-i gaseasca leacul: valoarea unor oameni deosebiti este, de multe ori, recunoscuta si omagiata mai intai in strainatate si de-abia apoi in tara. Si, din pacate, nu putine sunt cazurile cand aceasta meteahna pur romaneasca functioneaza din plin. La fel de modest ca intotdeauna, Florin Didilescu ne-a prezentat o scrisoare primita din Franta, semnata de Jacques Treffel, presedintele national al AMOPA (Asociatia Membrilor "Palmes Academigues" din Franta). Prin aceasta, Jacques Treffel ii aduce la cunostinta lui Papa Didi ca prin Decretul nr. 21/2001 a fost numit de catre Ministerul Educatiei Nationate din Franta "Cavaler al Ordinului Palmes Academiques". Decizia de acordare a acestei inalte distinctii profesorului Florin Didilescu a fost luata de Ministerul Educatiei Nationale din Franta ca urmare a "meritelor sale deosebite si a devotamentului sau in munca depusa pentru invatarea de catre elevi a limbii si culturii franceze ", se mai arata in scrisoarea trimisa lui Florin Didilescu. Cel care a inaintat ministerului francez propunerea acordarii acestei distinctii profesorului aradean este un alt profesor din Franta, Alain Vuillemin, care cunoaste indeaproape intreaga activitate a lui Florin Didilescu. Demersului sau i s-a alaturat chiar presedintele Asociatiei Membrilor Ordinului "Palmes Academiques" din Franta. De acum, Aradul mai are un motiv datorita caruia se poate considera egalul altor orase europene: un profesor a demonstrat prin tot ceea ce face duce faima oamenilor de valoare de pe aceste meleaguri in intreaga lume.
Au fost discutate facilitatile pentru persoanele cu handicapO problema importanta, locurile de parcare din municipiu
Membrii Comandamentului de Conducere si Coordonare a Primei Campanii de Accesibilizare s-au reunit miercuri, la sediul Asociatiei Handicapatilor Neuromotor din Romania, filiala Arad, pentru a discuta despre masurile ce se impun a fi luate pe marginea rezolvarii problemelor persoanelor cu dizabilitati. Campania a inceput in urma cu cateva luni si si-a propus, printre altele, sensibilizarea populatiei in legatura cu crearea unor conditii de acces in institutiile aradene a persoanelor cu handicap motor. Reprezentantii asociatiei au avut o prima intalnire cu Comisia de Urbanism din cadrul Consiliui Judetean Arad unde a fost prezentat filmul numit "O chestiune de onoare" si s-au discutat modalitatile de colaborare cu aceasta institutie. Au fost fixate institutiile care contribuie la aceste campanii: Spitalul Judetean, Spitalul Municipal, Policlinica de Copii, Inspectoratul de Stat Teritorial pentru Persoanele cu Handicap, Inspectoratul Scolar Judetean, Palatul Administrativ, Palatul Cultural si Aeroportul. De asemenea, un alt scop al campaniei este legat si de inaltarea platformelor de refugiu ale statiilor de tramvai in cinci zone importante ale municipiului: Aurel Vlaicu, statia CFR, Micalaca, Aradul Nou si centru. La intalnirea de miercuri, s-a mai discutat si despre necesitatea elaborarii unor sesizari la adresa catorva institutii aradene prin care se ofera date tehnice referitoare la amenajarea unor rampe de acces. Se pune accentul mai ales pentru accesibilizarea unor unitati scolare. Inspectoratul Scolar Judetean trebuie sa primeasca cat mai repede aceste date pentru ca vacanta bate la usa. Un alt punct dezbatut miercuri s-a referit la locurile de parcare prevazute cu semnul international al persoanelor cu handicap si parcarea masinilor pe trotuare in dreptul planurilor inclinate, oprind astfel accesul scaunelor rulante pe trotuar. Monica Antoci, presedintele AHNR, sustine ca "aceasta campanie este cu atat mai importanta, deoarece este una dintre cerintele Consiliului Europei, pentru integrare".
Seful Directiei Agricole - Ioan Tarau doreste revigorarea fermelor de pomi fructiferiBecali a cumparat pomi fructiferi in localitate
Confruct Lipova se pare ca reinvie, dupa ce, ani la randul, pomii fructiferi de aici au fost lasati la voia intamplarii. Apartinand IAS, Confruct a fost preluat de catre firma lichidatoare, firma Montavit, din Oradea. Insa, si aici exista oarecum o anomalie, pentru ca pomii fructiferi apartin firmei Montavit, iar terenul pe care sunt plantati pomii apartine Administratiei Domeniului Statului. "Bunurile care au apartinut candva Confruct, plus pomii fructiferi, au fost preluate de catre firma lichidatoare, insa pamantul de sub pomi apartine de ADS", ne-a spus Ioan Tarau, directorul Directiei Agricole. Teoretic, lichidatorul ar trebui sa plateasca o redeventa calculata in 435 de kilograme de grau pentru fiecare hectar de teren arabil, insa acest lucru nu se intampla. Deci, ADS nu are nimic de castigat de pe urma celor 1600 de hectare cu pomi fructiferi. Cele 1600 hectare de pomi fructiferi au fost repartizete in 15 - 20 de ferme. De prin 1997, pomii au fost lasati de izbeliste, datorita faptului ca IAS nu a avut posibilitatea sa-i intretina, si asta pana cand au fost preluati de catre firma lichidatoare. La ora actuala, se lucreaza efectiv cam 1000 de hectare de pomi fructiferi din aproape toaeo speciile. Firma lichidatoare, Montavit, lucreaza doua ferme, Combinatul Agroindustrial Curtici a preluat o ferma, un fost inginer de la Confruct lucreaza alta ferma, iar o firma din Bucuresti, despre care se spune ca ar apartine lui Ioan Becali, lucreaza doua ferme si sunt pe cale sa achizitioneze alte doua sau trei. "Chiar daca anul acesta nu vor obtine rezultate exceptionale, avand in vedere ca in ultimii ani nu s-au administrat tratamente si pomii nu au fost intretinuti, insa, in anii urmatori isi vor scoate investitia si vor avea rezultate exceptionale", a mai adaugat Ioan Tarau.
La Zadareni - Nicolae Reinholtz si-a construit un observator astronomicSe implinesc 25 de ani de la prima expozitie de stiinte ale naturii, din Arad
Ziua de ieri a avut o dubla semnificatie pentru Complexul Muzeal Arad: deschiderea celei de a cincea editii a simpozionului national "Armonii naturale" si aniversarea a 25 de ani de la prima expozitie de stiinte ale naturii organizata la Arad. La dublul eveniment au luat parte oameni de stiinta din intreaga tara, lucrarile fiind deschise la ora 10,00, in sala nr. 33 a Consiliului Judetean, de catre organizatori - muzeografii Angela Tigan si George Iuga. "Armonii naturale" nu va presupune doar comunicari stiintifice, lucrari in plen si dezbateri pe teme de mediu. Una dintre cele mai interesante si incitante parti a simpozionului se desfasoara incepand cu ora 20,00, in localitatea Zadareni. Putini sunt aradenii care stiu ca aici functioneaza un observator astronomic de care localnicii sunt foarte mandri. Cu aceasta ocazie, participantilor la simpozion le va fi prezentat proiectul unui nou observator astronomic la Zadareni, precum si rezultatele obtinute in urma celor mai recente observatii astronomice efectuate aici. Pentru dimineata zilei de astazi, 26 mai, este programata o deplasare cu caracter documentar la Rezervatia Naturala de la Runcu, iar in dupa-amiaza acestei zile, o vizita la Parcul Dendrologic de la Savarsin.
Simona Dragalina este pasionata de culturism si de DreptReprezentanta Aradului la Concursurile de Culturism vrea sa fie avocat

Antrenamente zilnice
Regim alimentar si de viata strict. Conditii obligatorii daca vrei sa practici culturism. Tanara aradeanca Simona Dragalina stie foarte bine ce inseamna toate acestea, pentru ca, in urma cu 5 ani, fara un motiv anume, a decis ca vrea sa devina culturista. Si nu una oarecare
"Nu-mi place scena"
Acum doua saptamani, a dovedit ca este cea mai buna din 8 judete. A ocupat locul intai la concursul regional si s-a calificat la faza nationala. "Nu am vrut sa particip. M-au convins antrenorul si prietenul meu. Nu sunt o fire timida, dar nu ma simt in largul meu pe scena", spune Simona. "Am participat de doua ori la cancursul national, cand eram mai la inceput. Prima data am luat locul 4 si a doua oara m-am retras din finala. Nu mi-a placut cum am fost tratati de organizatori", povesteste sportiva.
Singura din Arad.
Este singura fata din Arad care participa la concursuri de culturism, fiind inscrisa la Clubul Astra. Se antreneaza zilnic cate doua ore. "Ca sa ai rezultate, trebuie sa ai musculatura bine formata si simetrica. Se ia in calcul si calitatea pielii, vascularizarea", spune Simona. Pe langa faptul ca este antrenoare la o sala de fitness, de anul acesta Simona a devenit si studenta la drept, asa ca "timp liber" a devenit pentru ea o notiune abstracta. Nu regreta nici un moment.
Doua idealuri
"Dintotdeauna mi-am dorit sa fac aceasta facultate si acum am reusit, chiar daci asta inseamna niste sacrificii." Are doua idealuri: sa fie campioana nationala de culturism si sa ajunga un bun avocat. Este convinsa ca va reusi. Chiar daca asta inseamna multe calorii arse in salile de antrenament si multe zile si nopti de invatatura.

Dacia  25 mai -  31 mai Mexicanul - (SUA)
Muresul 25 mai - 31 mai Vatel - (FRA- GB)
Arta 25 mai -  31 mai - Sala A Bang! Boom! Bang! - (Germ)
Arta 25 mai -  31 mai - Sala B Un socru de cosmar - (SUA)

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare

painter.gif (13376 bytes)Artist plastic cauta...


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}