title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !
Directia de Telecomunicatii Arad Nega Computer

Stirile Zilei

Marti, 27 martie 2001

Generalul Toma Zaharia a anuntat schimbarile survenite in IJPRezultatele Corpului de Control au fost defavorabile politistilor aradeni
Ieri, generalul de divizie Toma Zaharia, secretar de stat si prim-loctiitor al ministrului de interne, impreuna cu generalul de brigada Marian Tutilescu, adjunctul sefului Corpului de Control al ministrului, au prezentat concluziile controlului efectuat la nivelul Inspectoratului Judetean de Politie Arad. In urma verificarii activitatii IJP Arad au fost constatate o serie de deficiente, multe incurajate chiar de ofiterii si subofiterii aradeni. Generalul de divizie Toma Zaharia a precizat ca multe din controalele de fond efectuate in teritoriu de, catre cadrele de conducere din Inspectorat au fost facute cu caracter formal, festiviste si nu au fost dispuse cele mai concrete solutii de rezolvare. Toma Zaharia a spus ca in acest fel a fost incurajata indisciplina subordonatilor. Pentru nerespectarea obligatiunilor de serviciu au fost sanctionati o serie de ofiteri din structura de conducere a IJP Arad. Astfel, s-a hotarat mentinerea destituirii din functia de sef al Inspectoratului Judetean Arad a colonelului Viorel Hahaianu, locul sau fiind preluat, prin ordin ministerial, de catre colonelul Ioan Ulica, iar prim-adjunctul sau va fi colonelul Ioan Maghici, secondat de colonelul Teodor Lupsa si de colonelul Ioan Dalea. De asemenea au fosi eliberati din functie: colonelul Marian Spanu, colonelul Teodor Pantea, colonelul Dumitru Ienciu si locotenent-colonel Nicolae Mihuta. A mai fost eliberat din functie si maiorul Ioan Micle de la Politia din Lipova. Totodata au fost atentionati seful IJP Arad, Ioan Ulica, si colonelul Ioan Dalea. In locul celor eliberati din functie au fost numiti: Gheorghe Tica, seful Politiei municipiului Arad, iar adjunctii sai vor fi colonel Nicolae Gudiu si colonel Iosif Morar; colonelul Gheorghe Gudiu va fi noul sef al Biroului Ordine Publica la Politia municipiului Arad, maiorul Ioan Puie va detine functia de sef Birou Cercetari Penale la Politia municipiului Arad, iar la Politia din Lipova a fost numit maiorul Ioan Ciutar.
A crescut numarul controalelor efectuate de politistiSe spera ca prezenta politistilor si jandarmilor ii va descuraja pe infractori
Continuand lupta impotriva infractionalitatii, Politia aradeana a intensificat controalele la punctele de intrare in municipiu. Zilnic pot fi vazute echipaje de politie si jandarmi verificand autovehiculele care intra si ies din orasul nostru. Dupa asasinarea subofiterului timisorean Sasa Disici, cadrele de politie si jandarmii au primit pistoale mitraliera, aspect sesizat de toti cei care trec prin punctele de iesire/intrare in municipiul Arad. Controalele sunt efectuate non-stop si au in primul rand menirea de a descuraja rata infractionalitatii. In urma acestor controale au fost descoperite si persoane date in urmarire si care se sustrageau de la efectuarea pedepselor. Un fapt imbucurator este si acela ca prezenta politistilor si a jandarmilor in aceste puncte a descurajat fenomenul prostitutiei, care lua amploare in aceste zone. In timpul zilei, alaturi de cadrele de politie se afla si inspectori de la Autoritatea Rutiera Romana. Misiunea a cestora este de a controla modul in care este respectata legea in domeniul transportului rutier de marfa si persoane. In timpul controalelor au fost depistati mai multi soferi care nu detineau licente de transport, si nici acte de provenienta a marfi transportate. Masura controalelor efectuate de politisti la intrarea in municipiu este apreciata de cetateni. Chiar daca turistii straini cred ca au intra intr-o tara cu regim militarizat din cauza armelor expuse la vedere si care sunt fotografiati de catre acestia, locuitorii Aradului spun ca numai asa se va reusi reducerea in mare masura a numarului de infractori. Printre strainii nemultumiti sunt soferii autotrenurilor, care in dese randuri riposteaza verbal dur. Dar, in dese randuri, politistii au descoperit ca soferii nu sunt tocmai "curati", in sarcina lor fiind puse infractiuni savarsite pe teritoriul Romaniei.
Vamesii nu lasa nici un coltisor necontrolatPolitistii de la TF au depistat "ascunzatoarea" si au confiscat tezaurul
Sfarsitul de saptamana care tocmai s-a incheiat nu a fost tocmai norocos pentru cetateanul Marcel C. Sau cel putin asa spun lucratorii de la punctul de trecere a frontierei Curtici, care au descoperit intr-un vagon al Rapidului Muntenia nici mai mult nici mai putin decat 860 de grame de aur. Bijuteriile erau bine dosite in plafonul unui vagon, insa, datorita faptului ca unul din capacele sub care fusesera introduse nu a fost bine potrivit la loc, politistii au descoperit micul "tezaur". Intrebati despre provenienta bijuteriilor, cei din vagon au dat din colt in colt, facandu-se ca nu stiu despre ce este vorba. Se pare ca Marcel C. a adus cele 860 de grame de aur din Turcia si urma sa le scoata din tara pentru a le valorifica la preturi mult mai convenabile. Insa a fost retinut, urmand a fi predat Parchetului de pe langa Judecatoria Arad, pentru trafic de metale pretioase. Bijuteriile au intrat, conform legislatiei in vigoare, in proprietatea statului roman.
Cainii maidanezi vor putea fi adoptati de aradeniViitorii stapani trebuie sa mai astepte inca doua saptamani
De la inceputul acestei luni, angajatii Gospodariei Comunale Arad au pornit munca de eliminare a cainilor comunitari. Pentru aceasta actiune lucratorii Primariei se folosesc de pistoale cu "munitie" tranchilizanta. In primele zile, cei platiti de autoritatile locale sa prinda maidanezii nu au dat un randament prea bun, pentru ca nu erau familiarizatj cu "ustensilele" pe care le folosesc. Cainii prinsi, prin aceste mijloace sunt "internati" intr-un adapost de pe Calea Bodrogului. Pana in momentul de fata, pe Calea Bodrogului au ajuns in jur de 60 de patrupezi. Foarte multi aradeni, iubitori de animale, doresc sa adopte un caine comunitar. Aceasta nu se poate intampla insa decat la inceputul lunii viitoare, pentru ca in aceasta perioada autoritatile sunt ocupate cu prinderea, deparazitarea si vaccinarea patrupezilor. Dupa cum sustine presedintele Asociatiei Anima, Radu Nicoara, unul dintre principalii colaboratori ai acestei actiuni de ocrotire a cainilor in adapostul de pe Calea Bodrogului, in aceste zile li se vor elibera carnete de sanatate. Pentru adoptia unui caine comunitar, doritorii ii vor putea vizita pe viitorii companioni la inceputul lunii aprilie. Dupa ce si-au ales cainele, stapanii au de completat un formular, un fel de contract, prin care se obliga sa "infieze" un maidanez, asta fara a plati nici un leu. Conform contractului, stapanul este obligat sa vaccineze cainele la termenele prestabilite de medicul veterinar. Se pot efectua schimburi de caini. Astfel, in cazul in care posesorul unui caine batran vrea sa "scape" de el, il poate inlocui cu unul sau doi maidanezi de pe Calea Bodrogului. Daca se intampli ca, din greseala, sa fie prins un ciine de rasa, stapanul trebuie sa achite intretinerea acestuia pentru perioada in care a stat in adapost.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}