title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes) Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad

Stirile Zilei

Vineri, 31 august 2001

Primarul Popa a cautat noi investitori din SUA.El are promisiuni pentru construirea unei fabrici de medicamente la Arad
Primarul Dorel Popa a prezentat ieri, modul in care si-a petrecut "concediul activ" in Statele Unite. Astfel, edilul-sef al Aradului a avut o serie de contacte cu personalitati din SUA. In prima parte a vizitei, Dorel Popa a fost in Chicago, unde a luat legatura cu Global Chicago, o organizatie care faciliteaza accesul strainilor in relatia cu autoritatile si cu firmele. Aceasta organizatie preia rolul pe care, in mod normal, ar trebui sa-l aiba consulatele. In Chicago, primarul Popa a prezentat oportunitatile pe care le ofera Aradul. In orasul Dallas, primarul Popa a purtat discutii la directia externa a Primariei. La Fort Worth, Popa a avut discutii cu o serie de congressmani din anturajul actualului presedinte, George Bush. In urma acestor contacte, primarul ar putea: lua cuvantul in Camera Reprezentantilor a statului Texas. In Cinncinatti, s-a luat contactul cu reprezentantii unei companii farmaceutice, interesata de o colaborare cu Sanevit SA si de construirea unei fabrici de medicamente, in orasul nostru. In acest scop, americanii vor veni luna viitoare in Arad. La Miami, Popa a avut o intalnire cu reprezentantii companiei USRealTel. Presedintele acestei companii discuta cu Guvernul Romaniei pentru o finantare de cateva sute de milioane de dolari. Daca acest lucru se va realiza, primarul Popa face lobby pentru o investitie in Astra Vagoane Calatori. "Discutiile purtate au fost fructuoase si sper ca ele vor avea rezultate vizibile. Daca planurile pe care le avem vor fi puse in aplicare, pana la sfarsitul anului in Arad ar putea intra cateva milioane de dolari." - a spus primarul Popa.
Prefectul Pele doreste urgentarea privatizarii la ArisGestul a fost facut la intalnirea cu premierul
O delegatie formata din prefectul Gheorghe Pele, vicepresedintele CJA, Claudiu Cristea, inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean, Pavel Sarbu, directorul Directiei Agricole, Ioan Tarau, precum si reprezentanti ai Directiei Fiscale si ai Directiei de Sanatate Publica s-a intalnit la Snagov cu premierul Adrian Nastase si cu ministrii de resort. De-a lungul discutiilor care s-au prelungit, din cauza importantei problemelor abordate fiecare judet a facut o radiografie. Prefectul Gheorghe Pele a avut doua interventii, in care a punctat neajunsurile cu care se confrunta judetul nostru. In primul rand, acesta a solicitat ministrului privatizarii, Ovidiu Musetescu, urgentarea privatizarii S.C. Aris S.A. In prezent, dosarul cu pricina se afla la APAPS. De asemenea, prefectul Aradului a cerut o interventie pe langa Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate pentru a rezolva diferendul dintre casele judetene de sanatate in privinta organizirii de concursuri si promovarea pe functii. Fiecare judet a prezentat situatia din agricultura, invatamant si finante. "Judetul Arad sta bine la toate capitolele care au fost puse in discutie. In privinta inceperii anului scolar, am anuntat ca s-a constituit un comandament judetean care se va ocupa de igienizarea si reparatiile din scoli. In domeniul agriculturii, asa cum se stie nu intampinam probleme majore. La finante am depasit norma privind sumele colectate la bugetul de stat.", ne-a declarat imediat dupa incheierea sedintei, prefectul Gheorghe Pele. Daca prefectul este de parere ca intalnirea de la Snagov a fost fructuoasa, vicepresedintele Claudiu Cristea nu a fost de acord in totalitate. "S-au discutat multe lucruri utile, dar in aceeasi masura a fost si multa demagogie in ceea ce s-a afirmat acolo.", spune Cristea.
Berea Schlossgold va fi imbuteliata si la Arbema - Virtual Arad News(c)2001Brau Union Romania intentioneaza sa instaleze o linie de productie la Arad. Aici va fi imbuteliata berea nealcolizata Schlossgold. O data cu fabricarea in orasul nostru a acestei beri, se va reusi diversificarea productiei. In prezent, la Arbema Arad se produce berea Arbema-Zarand si Premium Pils, Golden Brau si Kaiser si va fi sporita productia, o data cu investitiile care sunt facute pentru montarea noii linii. In paralel, Brau Union Romania are de gand sa investeasca mai multe milioane de dolari in campanii publicitare. Tot la Arbema, in octombrie 1998, a fost inaugurata una dintre cele mai moderne linii de imbuteliere din Europa de Est, investitie care se ridica la 11 milioane de dolari, linie produsa de Grupul KHS din Germania, cel mai mare producator de astfel de echipamente din lume. La inceputul anului 1998; fabrica din orasul nostru a primit licenta pentru a produce berea Kaiser, o marca reprezentativa a concernului Brau Union, cunoscuta si apreciata in toata Europa. Berea Kaiser este prezenta pe piata romaneasca intr-o gama foarte larga de ambalaje.
Pompierii_din Lipova au fost dotati cu echipament nemtesc - Virtual Arad News(c) 2001Grupa de salvare din cadrul Formatiei Civile de pompieri Lipova I, recent infiintata, a fost dotata cu toate cele necesare de catre Formatia Civila de Pompieri din Unterdurrbach - Wurzburg (Germania), al carui comandant este Adam Karl. "Grupa de sulvare a fost inzestrata, printre altele, cu mobilier, targi, tuburi de oxigen, truse de salvare etc, in valoare de zece mii de marci" ne spune comandantul Formatiei, Antoniu Barth. Aceasta donatie a fost facuta ca urmare a bunelor relatii dintre comandantii celor doua formatii: Antoniu Barth si Adam Karl. Grupa de salvare din Lipova tine sa multumeasca pe accasta cale fratilor din Germania si, in mod special, comandantului Adam Karl, pentru ajutorul acordat, sperand in continuare la aceeasi stransa colaborare.
Baza sportiva "Energia" se va moderniza - Virtual Arad News(c)2001Una dintre problemele des invocate de aradeni se refera la lipsa unor baze sportive in orasul nostru. Asta pentru ca multe dintre cele care exista au fost preluate de catre diverse institutii sau firme, iar noii proprietari au limitat accesul celor care doreau sa faca miscare, sau percep taxe care sunt prohibitive pentru tineri. Alte baze sportive s-au distrus in timp, pentru ca nimeni nu a mai investit bani pentru intretinerea lor. In conditiile in care bugetul local are, an de an, prioritati mai stringente decat bazele sportive, aparitia unor astfel de noi locuri in oras pare de domeniul imposibilului. Si totusi, in Micalaca, zona 300, va aparea in viitorul apropiat o moderna bazh sportiva. Aceasta va fi amenajata din banii sindicatului "Energia" ED Arad, sindicat al carui presedinte este chiar consilierul PDSR Mircea Foslea. Pentru demararea investitiei, CLM a pus la dispozitia sindicatului un teren de 15.000 de mp, situat in Micalaca, zona 300. In maxim cinci ani de zile, aici va aparea o baza sportiva ultramoderna, dotata cu toate facilitatile. Conform contractului incheiat intre CLM si sindicatul Energia ED Arad, pana la sfarsitul acestui an, terenul va fi imprejmuit cu un gard inalt de 2 metri, iar pana in 2004, va fi sistematizat terenul, vor fi amensjate spatiile verzi, va fi realizat iluminatul public in zona si vor fi construite vestiare si grupuri sanitare. In perioada 2005-2006, aici vor fi amenajate terenuri de tenis, volei si un bazin de inot. Un lucru benefic este ca dupa realizarea bazei sportive, elevii de la scolile din zona vor avea acces gratuit in incinta acestei baze sportive ultramoderne. Astfel, elevii din Micalaca vor avea un loc unde orele de sport vor lua o alta turnura fata de ceea ce se intampla acum, in curtea scolii.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}