Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Marti, 6 august 2002

Stirile TVA se gasesc aici

  • Se schimba mentalitatea patronilor. Val de angajari in randul aradenilor de peste 45 de ani

Directorul AJOFM - Stefan Pascu constata schimbarea mentalitatii patronilor...Dupa cum ne informa dl. Stefan Pascu, directorul executiv al Agentiei Judetene Pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Arad, patronii aradeni incep sa-si schimbe mentalitatea cu privire la varsta angajatilor. Pana mai lunile trecute, au fost foarte putini aradeni cu varsta de peste 45 de ani care au reusit sa se angajeze. Dovada ca Legiuitorul a cunoscut aceasta stare de fapt, a inserat in Legea 76/2002 o serie de prevederi care sa conduca la cresterea numarului angajarilor in randul persoanelor care au depasit varsta de 45 de ani. Printre alte facilitati, agentul economic ce angajeaza o persoana de peste 45 de ani, sau una care este unic intretinator de familie, indiferent de varsta, primeste de la fondul de somaj un salariu minim pe economie vreme de 12 luni de zile. Obligatia patronului este de a-l tine in firma pe angajat cel putin doi ani din momentul incheierii contractului de munca. Argumente ca mentalitatea patronilor s-a schimbat aduce si statistica AJOFM Arad. Astfel, numai in luna trecuta 167 de persoane de peste 45 de ani, sau unice intretinatoare de familie au fost acceptate si angajate de patroni. Cel mai "experimentat" aradean angajat este un contabil in varsta de 58 de ani, care si-a gasit un loc de munca la firma ICIM. 

Nicolae Oprean - Adevarul

  • Italian traficant de droguri, capturat

Traficantul italian de droguri a fost arestat de politistii aradeni Un cetatean italian a fost arestat noaptea trecuta in Arad, de ofiterii CZCCOA Timis, dupa ce autoritatile italiene au emis pe numele sau  un mandat de arestare preventiva  pentru trafic de droguri. Gaburro Maurizio este asociat unic la firma Via Consult, din Arad, si desfasoara activitati comerciale in Romania din 1996. El a intrat in atentia politistilor italieni pentru detinerea, in vederea comercializarii, a 10.000 pastile de Ecstasy. 
Capturarea lui Gaburro s-a desfasurat printr-o interventie-fulger a ofiterilor antidrog si a lucratorilor Serviciului Judiciar din IPJ Arad.
Italianul a fost prezentat, ieri, procurorilor de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara, care i-au eliberat un mandat de arest preventiv pe 30 de zile. Politistii urmeaza acum sa identifice persoanele din Romania care au fost implicate intr-o actiune de spalare de bani, invinuire adusa lui Gaburro, si care au folosit firma italianului drept paravan pentru trafic cu droguri. 
In urmatoarele zile vor fi declansate si procedurile de extradare a lui Gaburro.

Sergiu Miat - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Un autobuz a intrat in sant. El transporta 100 de persoane

Din cauza exploziei unui pneu, autobuzul a ajuns in sant...Peste 100 de persoane au fost implicate intr-un accident, care a avut loc sambata dimineata. In jurul orei 8 si 30 de minute, la aproximativ 40 de kilometri de Arad, pe drumul judetean care leaga localitatea Santana de soseaua Arad-Oradea, din cauza caldurii si probabil a incarcaturii prea mari, roata din dreapta fata a autobuzului a explodat, soferul a pierdut controlul asupra volanului si a derapat, apoi s-a rasturnat in sant. Pasagerii au intrat in panica, au spart geamurile, s-au impins si s-au luptat sa iasa cat mai repede, pentru ca, dupa cum spun ei, le era teama ca autobuzul va lua foc. Cei peste 100 de pasageri ai autobuzului mergeau la cules de fasole, la Dorobanti, si veneau de la Taut. Accidentul nu s-a soldat cu nici un deces, dar 7 persoane au ajuns in stare grava la spital si cel putin 18 au suferit traumatisme si plagi usoare. Intre cei transportati de Salvare in regim de urgenta sunt si trei copii: doi baieti si o fetita, cu fracturi de antebrat si numeroase plagi deschise. Soferul autobuzului, Ioan Butea, crede ca accidentul a avut loc din cauza uzurii cauciucului. "Am avut o explozie pe cauciucul dreapta fata. Cauciucul e luat din luna februarie si are cam 18.000 de kilometri rulati pana la ora actuala. Sunt ceva raniti transportati la spital, iar in rest nu stiu", ne-a declarat acesta la fata locului.

Alciona Popoviciu - Agenda zilei

  • Probitas 2002, sesiunea a patra.  Gazda evenimentului este localitatea Sebis, din judetul Arad

La Sebis a inceput sesiunea"Probitas" 2002 - Virtual Arad News (c)2002La inceputul acestei saptamani debuteaza, in localitatea Sebis din judetul Arad, cea de a patra sesiune a Programului international de jurnalism inter-operational "Probitas 2002", initiat de Fundatia Vest pentru Jurnalism Regional si Euroregional si Radio Vest Timisoara, in parteneriat cu Scoala de Jurnalism Novi Sad (Serbia). "Probitas" este finantat de Programul Regional Arta si Cultura al Institutului pentru o Societate Deschisa din Budapesta, prin Fundatia CONCEPT Bucuresti, Consiliul Europei, prin Fundatia Europeana pentru Tineret (EYF) si de Centrul Euroregional pentru Democratie Timisoara si Institutul pentru o Societate Deschisa New York, in cadrul programului Youth Initiative Fund, si a reunit pana acum, in primele trei sesiuni, peste douazeci de tineri ziaristi si creatori de arta din Romania si Serbia, care au luat parte la intalniri cu autoritatile locale si regionale, vizite de documentare si work-shop-uri. Tematica dezbaterilor s-a concentrat asupra principalelor strategii de creare a unui mecanism de culegere si diseminare a informatiilor relevante pentru rolul culturii si artei, al societatii civile in cooperarea transfrontaliera. O atentie deosebita a fost acordata transferului de practici si know-how in domeniul ONG, in spiritul respectului pentru valorile democratice, al drepturilor omului, al diversitatii etnice si culturale si integrarii europene.
Participantii s-au bucurat, de asemenea, de prezenta in mijlocul lor a membrilor trupei de teatru "Keep in touch" a Sectiei de teatru din cadrul Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj, alaturi de numerosi reprezentati ai comunitatii locale. Activitatea tinerilor jurnalisti s-a concretizat in realizarea a trei noi editii si suplimente multiculturale ale publicatiei "Probitas 2002", precum si a trei programe de radio multilingvistice cu durata de o ora fiecare. Proiectul Fundatiei Vest este programat sa dureze pana la mijlocul lunii septembrie, cand, la Timisoara, va avea loc o noua reuniune media a reprezentantilor tuturor institutiilor implicate, alaturi de partenerii principali in implementarea lui, respectiv Radio 021 Novi Sad, Camera de Teatru si Muzica "Ogledalo" Novi Sad, Trustul de presa "Libertatea" Pancevo si universitatile "Banatului" si "Tibiscus" din Timisoara.

Stefan Both - Ziua de Vest

  • La Moneasa, te distrezi si explorezi

Monumentul "Pietrarului" strajuieste intrarea in Moneasa-sat - Virtual Arad News (c)2002Ai fost vreodata in Apuseni? Vino la Moneasa. Aici poti vedea cariera de marmura, pesteri adanci si intunecate, poti face baie in izvoare termale, te bronzezi, te distrezi sau mergi sa vizitezi ruinele vechii cetati. Moneasa, este denumita "Perla Apusenilor". Se afla la 290 metri altitudine, la 110 km nord-est de Municipiul Arad. Unul dintre primele lucruri pe care le vei remarca, va fi "Monumentul pietrarului" aflat in fata primariei, dedicat muncitorilor care lucreaza la renumitele cariere, de marmura din zona. Merita sa vizitezi zona. Cariera este remarcabila prin calitatea rocilor, dar mai ales pentru peisajul impresionant in trepte. Aici, in cariera, au fost descoperite in cursul exploatarii mai multe pesteri, din pacate, majoritatea sunt azi distruse sauStrandul reprezinta o alta atractie pentru vizitatori - Virtual Arad News (c)2002 inaccesibile. 
Statiunea balneo-climaterica Moneasa e mai veche decat iti inchipui. Recunoscuta inca din secolul al XVI-lea, mai ales datorita izvoarelor sale mezotermale, a fost atestata documentar in 1597. Apele termale au o temperatura de 25-32 grade C si sunt bicarbonate, calcice, magnezice, sodice si hipotonice. Te poti trata si distra in acelasi timp. Izvoarele sunt recomandate pentru tratamentul bolilor reumatismale degenerative (forme simple de spondiloza cervicala, lombara si dorsala), diartroze (perigartrita scapulo- humerala), al bolilor sistemului nervos periferic si central (pareza usoara recenta, in curs de recuperare dupa un tratament specific, sechele ale poliomielitei, anumite forme de semipareza si parapareza, Cariera de marmura este o comoara pentru moneseni - Virtual Arad News (c)2002 urmand sfatul medicului), al bolilor ginecologice (dereglari genitale minore datorate unei nervozitati extreme), al bolilor metabolice si de nutritie (diabet mellitus, obezitate) etc. Cat despre cazare, o nimica toata. Statiunea dispune de 3 complexe hoteliere Moneasa, Codru-Moma si Parc, dar si de numeroase vile. Poti sa-ti plimbi jumatatea cu barca si cu hidrobicileta. Tot aici, beneficiezi de instalatii pentru bai calde in cada cu ape minerale, pentru electroterapie, hidroterapie si kinetoterapie, bazine in aer liber pentru bai reci cu ape minerale, zona de plaja.
Balaceala nu e doar pentru cei suferinzi. Ai multiple posibilitati de distractie: sali de teatru si cinema, bazine cu ape minerale, popice, plimbari cu barca pe lac, terenuri de sport.
Daca te fascineaza lumea pesterilor, viziteaza Pestera Liliecilor (o ora) sau Grota ursilor (10 minute). Merita sa mai faci drumetii si pana la Cuptorul de fier (10 minute), Izvorul Piatra cu Lapte (20 minute) sau Cariera de marmuca (45 minute). Daca ai ocazia, dute sa vezi si cascada Boroaia. Tot, Moneasa ascunde o surpriza si pentru pasionatii de arhitectura. Du-te si vezi ruinele citadelei Dezna, din secolul al XIII-lea.

Florin Tomuta - Occident


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]