Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Sambata, 30 martie 2002

 

Paste Fericit!   Kellemes húsvéti ünnepeket!   Frohe Ostern!

  • Prefectul: "orasul e sufocat de masini iar drumarii sunt complet in afara"

Prefectul Ungureanu este nemultumit de activitatea drumarilorUna dintre marile probleme ale judetului le reprezinta drumurile, care sunt intr-o stare necorespunzatoare a subliniat prefectul Vasile Dan Ungureanu, referindu-se atat la Drumurile Europene, cat si la cele nationale si judetene. "Lasa de dorit. M-am intrebat retoric oare cati morti trebuie sa avem ca sa stim sa refacem o intersectie. Au murit 11 oameni intr-un an si jumatate, si am transforrnat o intersectie intr-un sens giratmiu. Nu accept nici un fel de scuze de partea nimanui vis-a vis de faptul ca nu sunt fonduri, nu sunt alea, lipeste cutare. Sunt atatia bani care merg la fondul special al drumurilor din benzina, motorina platita de fiecare cetatean care cumpara combustibil, din impozitele pe autoturisme. Trebuie rezolvata odata aceasta problema. Stiti foarte bine cati bani se ingroapa in drumuri si cine ingroapa bani in drumuri, asa ca ma limitez in a spune ca nu doresc verificarea acestora. Nu fac nimanui nici o aluzie, va rog sa ma intelegeti, dar este de neconceput sa nu iasa drumarii la lucru de atata amar de vreme", a precizat reprezentantul Guvernului in judetul Arad. 
Strainii nu stiu ca ajung la Budapesta si prin Turnu
"Va dati seama ca indicatoarele rutiere sunt absolut necesare. Toata lumea stie de Nadlac, dar cum se ajunge acolo? Nimeresti in Pancota... Am spus: vreau indicatoare clare, semnalizate punctele de frontiera, aratat clar cum ajungi la punctele de frontiera. Ce intelege turistul strain daca faci indicator Budapesta-Nadlac sau Turnu-Vama? Intelege ca prin Turnu nu ajunge la Budapesta. Trebuie sa gasim acea semnalizare corespunzatoare incat cei care sunt straini de localitatea noastra sa se descurce, sa se poata orienta cu usurinta". Prefectul apreciaza ca si conditiile de vreme justificau iesirea la munca a drumarilor. El se declara nemultumit de modul in care activitatea pe care a desfasurat-o impreuna cu presa a primit raspuns din partea celor care raspund de partea carosabila: "Cand merge prefectul, cu primarul si cu presa sa vada Aradul noaptea, mai putem noi discuta ca asteptam indicatoare de circulatie, panouri de semnalizare a municipiului, semnale de marcaje? Astea trebuiau sa fie prioritatile in intalnirea pe care am avut-o cu domnul presedinte Parpala si cu domnul vicepresedinte Falca. Agentia Judeteana de Drumuri trebuia sa rezolve prima data aceste aspecte si apoi trebuia sa ne informeze. Daca noi le dam un semnal prin mass-media, dansii nu ne raspund, ne citesc acolo niste materiale plicticoase si noi trebuie sa ii aprobam. Nu se poate asa ceva. Materialele alea sunt bune sa le citesti inainte de sedinta, sa pleci cu ele, sa le citesti pana la urmatoarea sedinta si dupa sase luni sa vezi ce s-a realizat. Dar nu asa citeam niste materiale, credeti-ma, lipsite de substanta. Nu asa rezolvam treburile in administratie."
Drumurile reprezinta prioritati pentru zona de granita - Virtual Arad News (c)2002"Putem sa ne intoxicam sau sa fim victimele a cine stie ce explozii "
Vineri, la ora 14, la initiativa comandantului IPJ Arad, col. Nicolae Gudiu, factorii care sunt implicati in sistematizarea municipiului s-au intalnit pentru a discuta problemele imediate pentru rezolvarea circulatiei in oras. "Politia are ideile sale, sistematizarea vine cu propunerile ei, vreau sa le discutam. Sunt onorat de faptul ca am ridicat saptamana trecuta o problema in comunicatul de presa, referitor la prezenta politiei rutiere pe strazi, si deja primesc un raspuns. A fost Ziua Politiei, s-au distrat si domnii politisti o zi, dar au trecut la treaba. Imi place sa vad ca exista acest raspuns din partea acestei structuri a Ministerului de Interne", a spus Ungureanu. Prefectul spune ca ar trebui folosita mai mult soseaua de centura si doreste sa o puna in evidenta. El este suparat ca "domnii de la drumuri" nu inteleg problema continuarii centurii pentru ocolirea punctului sensibil Micalaca. "Putem sa ne intoxicam sau sa fim victimele a cine stie ce explozii aici. Nu se poate! Dansii nu se preocupa de chestia asta. Podul de la Mures il privesc in contexte complet aiuritoare, cand acesta trebuie rezolvat pentru circulatia Aradului. Va dati seama ce ar insemna pentru Aradul Nou dezvoltarea acelui pod construit in aval, in zona padurii, Ar fi extraordinar! Dansii sunt complet in afara! Aici trebuie sa conlucreze si municipiul, si judetul. Degeaba fac eu podul acolo, daca nu ma ocup de caile de acces. Orasul este sufocat; orice masina in plus inseamna inca un nod in traficul din Arad. Trebuie sa ne gandim la solutii, sa le punem in aplicare, sa le cerem." 
Vasile Dan Ungureanu a luat contact cu aceasta situatie la inceputul saptamanii si afirma ca a fost o surpriza pentru el sa vada ca probleme de maxima importanta sunt tratate in mod formal. El intentioneaza sa analizeze situatia cu colaboratorii sai si sa aiba o discutie personala cu sefii acestor structuri, dupa care promite sa ia masurile corespunzatoare.

Andrei Ando - Occident

  • Pastele catolic va fi sarbatorit si in penitenciarul Arad

Detinutii cu conduita buna isi vor petrece Pastele in familieDetinutii catolici din penitenciarul Arad, vor sarbatorii Pastele printr-o masa festiva si un program de detentie mult mai lejer. In plus Biserica Reformata va oferi detinutelor care au rupt legatura cu familiile lor pachete cu alimente, iar ceilalti detinuti aveau permisiunea sa primeasca de acasa un pachet suplimentar. Slujba religioasa transmisa de la Vatican transmisa de posturile de televiziune va putea fi vizionata de detinutii catolici, iar in 31 martie acestia vor primi hrana pentru zile festive. Deasemenea unul dintre detinuti, care a avut o conduita buna in Penitenciar si nu este recidivist isi va putea petrece Sarbatorile de Paste, in familie.

  • Lectie de istorie la Unitatea de jandarmi de la Vladimirescu

Elevii din Vladimirescu s-au intalnit cu jandarmii din localitatePeste 200 de elevi ai scolii din localitatea Vladimirescu au fost oaspetii jandarmilor de la cazarma din localitate. "Ziua portilor deschise" a fost organizata cu ocazia implinirii a 152 de ani de activitate a Jandarmeriei Romane, si este prima care se adreseaza in exclusivitate copiilor. Peste o suta de soldati si o echipa speciala de interventie au prezentat copiilor exercitii complexe de instructie, trageri cu arme de foc si o proba de dresaj de caini.  Comandantul Unitatii, colonelul Alexandru Chis le-a  predat copiilor si o scurta lectie de istorie a jandarmeriei, dupa care musafirii au fost invitati sa viziteze cazarma.  Conducerea comandamentului de jandarmi Arad spune ca a organizat actiunea pentru a-i familiariza pe copii cu institutiile de paza si protectie. Numai in municipiu, peste o suta de jandarmi asigura paza si protectia la 25 de scoli si licee. Aceasta promite ca va organiza periodic astfel de actiuni, la care vor fi invitati elevii scolilor unde jandarmii se ocupa de paza si protectia copiilor. Copiii au studiat cu interes armamentul  si chiar au probat echipamentele de lupta ale militarilor. Multi dintre cei prezenti si-au exprimat dorinta ca, atunci cand vor fi mari sa devina si ei jandarmi, iar daca este posibil, chiar la aceasta unitate. La plecare, jandarmii le-au oferit, la cerere, autografe tinerilor vizitatori.

  • Premiera la Tarnova. Un elev a ajuns la faza nationala a Olimpiadei de Educatie Tehnologica

Elevii scolii din Tarnova se afirma si pe plan national - Virtual Arad News (c)2002Nicusor Meches, din Tarnova, este elev in clasa a sasea la Scoala Generala din Tarnova si invata atat de bine, incat obtine numai note de zece. Recent, Nicusor a participat la faza nationala a Olimpiadei de Educatie Tehnologica, aceasta disciplina fiind mai aproape de sufletul sau. "Pana acum nimeni din scoala noastra nu a ajuns la faza nationala a unei olimpiade". - spune Ioan Hut, profesorul talentatului elev. Este o premiera fericita pentru noi si, in acelasi timp, un motiv de mandrie si bucurie."Nicusor Meches a ajuns sa participe la faza nationala dupa ce la cea judeteana a obtinut cea mai mare medie, 9,94, urcand pe podium cu elevi ai Colegiului National "Moise Nicoara" si ai Scolii Generale nr.15, din municipiu". Nicusor provine dintr-o familie de oameni simpli, din Tarnova (mama a lucrat la Fabrica de Mobila din Pancota, iar tata la fostul Agromec din Tarnova) si are o tragere de inima spre carte nemaipomenita. Profesorii considera ca este un elev superdotat, cu atat mai mult cu cat nu exista nici o materie la care sa nu exceleze. Prof. Ioan Hut ne-a mai spus: "Chiar daca la faza nationala s-a clasat doar pe locul al XIX - lea, trebuie sa nu uitam ca este la prima sa iesire de aceasta anvergura, ca este, totusi, un elev de clasa a sasea, fara experienta la acest nivel, care insa promite enorm pentru viitor. Sunt mandru ca a participat la disciplina mea, dar sunt convins ca ar fi avut rezultate bune la oricare dintre celelalte discipline..."

Eugenia Bardas - Adevarul

  • Tir suspendat la un metru si jumatate

Un tir a ramas suspendat pe rondoul din sensul giratoriuUn TIR a stat mai multe ore suspendat pe un rondou inalt de un metru si jumatate aflat in mijlocul intersectiei DN 79 cu soseaua de centura a Aradului. Soferul tirului ducea de la Arad la Oradea 21 tone de mere. Inainte de a ajunge in sensul giratoriu, la intrarea in municipiu, soferul a adormit la volan si a pierdut controlul masinii. Nici macar denivelarile de avertizare construite pe carosabil inainte de intersectie nu l-au trezit pe sofer, astfel ca masina s-a urcat direct pe rondoul de pamant care are o inaltime de aproximativ un metru si jumatate. Manevrele de scoatere a tirului au durat cateva ore si a fost nevoie de ajutorul altor doua masini. Autotrenul a fost scos din pamant dupa ce toata marfa a fost descarcata. Oricum, pentru ca a afectat lucrarile aranjamentului cu pricina, soferul trebuie sa plateasca integral costul reparatiilor. Rondoul de pamant din mijlocul sensului giratoriu a fost amenajat in urma cu un an, dupa ce zeci de persoane si-au pierdut viata in accidente de circulatie produse la intersecia soselei de centura cu DN 79.

  • FILMELE SAPTAMANII

Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]